Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@07:03:40 GMT

تنها یک بیستم ظرفیت برق صادر می‌کنیم

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۶۷۷۲۱

تنها یک بیستم ظرفیت برق صادر می‌کنیم

اقتصاد > انرژی - همشهری آنلاین:
هجدهمین نمایشگاه صنعت برق در حالی این روزها برگزار می شود که جلسات و نشست‌های پیرامون این صنعت مهم در حال چاره اندیشی برای برون رفت از نگاه واردات محور دولت است.

به گزارش اقتصادآنلاین، در حاشیه دومین روز برگزاری هجدهمین نمایشگاه صنعت برق، نشستی با عنوان چالش‌ها و راهکارهای تحقق اهداف صادراتی صنعت برق با هدف رفع مشکلات و دستیابی به راهکارهای نوین در توسعه صنعت برق با حضور توسط مرکز توسعه صادرات و پشتیبانی صنایع برق و آب با حضور مدیران حوزه برق بخش دولتی و خصوصی، تشکل‌ها و سندیکای برق، برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه نشست رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران در خصوص تشریح این چالش ها گفت: یکی از چالش های جدی صنعت برق، روابط بخش خصوصی و بخش دولتی است و قراردادهایی که منعقد می شود عموما یکطرفه به نفع دولت است.

وی افزود: در قراردادهایی که منعقد شده پیش بینی تغییرات نرخ ارز و چالش های تهیه مواد اولیه دیده نشده و قراردادهای موجود مشکلات بسیاری را برای بخش خصوصی ایجاد کرده است.

رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران با بیان اینکه "3000 میلیارد تومان قرارداد متوقف شده در صنعت برق داریم"، گفت: در حال رایزنی و بررسی مشکلات این قراردادها در کارگروههایی که با وزارت نیرو داریم هستیم که امیدوارم تلاش ها در این زمینه به ثمر بنشیند.

وی همچنین در ادمه گفت: دخل و خرج برق با هم همخوانی ندارد و پروژه ها و طرح های عمرانی، شبکه و تولید به شدت تحت تأثیر این موضوع هستند که بخش خصوصی با تمام توان در کنار وزارت نیرو است تا یکبار برای همیشه اقتصاد برق را اصلاح کنیم.

در پایان بخشی با بیان اینکه "ظرفیت صادرات 20 میلیارد دلار در صنعت برق داریم"، گفت: متأسفانه به دلیل نگرش غلط واردات محور دولت و نوع نگاه به بخش تولید، نتوانسته ایم از این ظرفیت ها استفاده کنیم و اکنون زیر یک میلیارد دلار صادرات در این بخش داریم.

همچنین گفتنی است در نخستین روز از برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران نیز نشست تعاملی وزیر نیرو با تشکل‌ها و فعالان بخش خصوصی صنعت برق با موضوع "چالش‌ها و راهکارهای توسعه صنعت برق ایران" به منظور ایجاد تعامل بیشتر با این بخش برگزار شد.

گفتنی است در این نمایشگاه 512 شرکت داخلی و خارجی آخرین دستاوردهای خود را به نمایش می گذارند.

70 شرکت خارجی از کشورهای اتریش، آلمان، روسیه، ژاپن، انگلیس، چین، ایتالیا، فرانسه، سوئیس، کره جنوبی و آمریکا و 442 شرکت داخلی­ در این نمایشگاه حضور دارند.

همچنین شرکت های حاضر در نمایشگاه در زمینه روشنایی، سیم و کابل، تابلو سازان، تجهیزات برق، اتوماسیون، ابزار دقیق و خطوط انتقال فعالیت می کنند.

در همین زمینه: ارز نیمایی به صنعت برق نرسیده است | تأثیر افزایش نرخ ارز بر صنعت برق اوج مصرف برق کشور به ۴۸ هزار مگاوات رسید بسته‌های تشویقی برای مشترکان خوش‌مصرف آب و برق سه‌شنبه ۲۳ مرداد | برنامه احتمالی قطع برق شهر تهران

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۶۷۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک

یک کارشناس انرژی، استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را از دلایل رونق استفاده از متانول به‌عنوان سوخت در جهان توصیف کرد.

سجاد نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا درباره فرایند تبدیل متانول به بنزین (MTG) توضیح داد: در سال‌های اخیر استفاده مستقیم و غیرمستقیم از متانول به‌عنوان سوخت در دنیا رونق یافته است و برآورد می‌شود در آینده نیز این روند افزایشی باشد، بنابراین فناوری تبدیل مستقیم متانول به بنزین (MTG) می‌تواند در ایران هم مدنظر قرار گیرد.

استفاده بهینه از متانول مازاد با هدف رفع ناترازی انرژی

وی با بیان اینکه ایران ظرفیت بالایی برای تولید متانول دارد و بیش‌ از ۹۴درصد متانول تولیدی کشور صادر می‌شود، افزود: اکنون بنزین تولیدی کشور، حاصل پالایش نفت‌ خام در پالایشگاه‌هاست، اما در این فرایند بنزین تولیدشده حاصل تبدیل مستقیم متانول به بنزین است، بنابراین می‌توانیم از این ظرفیت تولیدی استفاده کنیم. شایان ذکر است در این فرایند مقداری هم محصول ال‌پی‌جی تولید می‌شود.

این کارشناس انرژی درباره کیفیت این فرآورده تصریح کرد: به ازای هر واحد MTG با ظرفیت یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن در سال خوراک ورودی، حدود ۵۹۷ هزار تن بنزین با کیفیت بالا (با استاندارد یورو ۵) تولید می‌شود که معادل روزانه ۲.۵ میلیون لیتر بنزین به ازای هر واحد MTG است.

نوروزی گفت: این محصول افزون بر رفع ناترازی تولید و مصرف بنزین، ظرفیت ارزشمند صادراتی نیز دارد.

تبدیل متانول به سوخت در مسیر توسعه زنجیره ارزش

وی افزود: مجتمع‌های تولیدی ما این فرصت را پیدا خواهند کرد تا با استفاده بهینه از متانول مازاد، گامی بزرگ همسو با توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و کاهش خام‌فروشی بردارند.

این کارشناس با اشاره به مدت‌زمان بهره‌برداری هر واحد MTG ادامه داد: زمان مورد نیاز برای احداث و سپس بهره‌برداری از هر واحد حدود دو سال است. این مدت‌زمان در مقایسه با پالایشگاه‌های متداول حدود یک‌چهارم خواهد بود.

نوروزی یادآور شد: کوتاه‌بودن اجرای پروژه و درنتیجه سرعت بازدهی اقتصادی، سرمایه‌گذاری در احداث واحدهای MTG را برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بسیار مقرون‌به‌صرفه و سودده کرده است.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه نفت راهی برای اتصال بخش خصوصی به دولتی
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری با عمر کمتر از پنج سال صادر شد
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد
  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد
  • ۷۰ درصد ظرفیت شهرک صنعتی شورمست غیرفعال است
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی