Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-19@23:18:54 GMT

«سیب‌زمینی‌های سرطان‌زا» در کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۷۰۶۰۸

خرداد: همه چیز از یک گزارش در خصوص تولید سیب زمینی‌های با مقدار بالای نیترات در استان شروع شد. گزارشی که چند روز پیش از شبکه زاگرس روی آنتن رفت و پس از آن در فضای مجازی دست به دست شد و در آن در کنار نمایش صحنه‌هایی از کشت سیب‌زمینی در استان و انجام چند آزمایش بر روی آنها، صحبت‌‎های تکان دهنده‌ای در خصوص وجود نیترات بالا در این محصول مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این گزارش عنوان شد که سیب زمینی‌های کشت شده در استان که عمدتا توسط کشاورزان مهاجر از استان‌های همدان و اصفهان کشت می‌شوند حاوی نیترات بالایی بوده که برای سلامت مضر است. همچنین عنوان شد پیاز‌های کشت شده در استان نیز چنین وضعیتی دارند و نیترات موجود در آن‌ها به دلیل استفاده بی رویه از کود‌های شیمیایی بالا است.
بر اساس استاندارد‌ها حد مجاز نیترات در سیب زمینی ۲۵۰ ppm و در محصول پیاز ۱۰۰۰ ppm است و آنطور که در این گزارش عنوان شد نیترات موجود در این محصولات دو تا سه برابر حد مجاز است.
کرمانشاه ۷۱۰۰ هکتار مزارع سیب زمینی و ۲۲۰۰ هکتار مزارع پیاز دارد و سالانه حدود ۳۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۱۶۰ هزار تن پیاز از این مزارع برداشت می‌شود و انتشار خبر وجود نیترات بالا در این دو محصول در فضای مجازی، موجب ایجاد نگرانی در سطح جامعه شده است.
درهمین راستا مسئولان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه که از همان ساعات اولیه انتشار این گزارش آن را تکذیب کردند، شنبه (۱۲ آبان) با دعوت از خبرنگاران استان، آن‌ها را سر مزارع سیب زمینی و پیاز استان که توسط کشاورزان مهاجر در حال کشت است بردند تا بصورت تصادفی در حضور خبرنگاران نمونه برداری از این محصولات انجام شده و نیترات موجود در آن‌ها آزمایش شود.
مزارعی که روز گذشته از آن‌ها بازدید کردیم همان مزارعی بود که در گزارش منتشر شده نیز از آن‌ها نمونه برداری شده بود. کشاورزان همدانی که مشغول برداشت سیب زمینی بودند و از حضورمان در مزرعه متعجب بودند با دعوت مسئولان جهاد کشاورزی به جمع خبرنگاران آمدند تا در خصوص میزان استفاده از کود‌های شیمیایی توضیح دهند.
یکی از آن‌ها که با لیسانس مدیریت از روستایی در همدان آمده بود تا در مزارع استان کرمانشاه سیب زمینی کشت کند جلوتر آمد و عنوان کرد که هفت تُن در هکتار کود مرغی به زمین می‌دهد و در خصوص استفاده از کود‌های شیمیایی هم تنها کود مورد استفاده آن‌ها کود اوره است که سه کیسه برای هر هکتار زمین استفاده می‌کنند.
او گفت: کود اوره که حاوی نیترات است اگر بیش از حد به زمین زده شود محصول سیب زمینی ترک برمی دارد و سیب زمینی دیگر آن کیفیت و مرغوبیت را ندارد.
سراغ مزرعه دیگر هم رفتیم که در آن این بار کشاورزان اصفهانی مشغول کشت پیاز بودند، این کشاورزان هم عنوان کردند که کود شیمیایی مورد استفاده در زمین آن‌ها هم به میزان مجاز است و از دو کیسه کود اوره و دو کیسه کود فسفاته در زمین استفاده می‌کنند.
در بخش دیگری از گزارش عنوان شده بود که برای رشد بیشتر محصولات از اسید استفاده می‌کنند که معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با ابراز تاسف از این ادعای عجیب گفت: این ادعا کاملا بی اساس است، زیرا اسید گیاه را کلا نابود می‌کند.
سید افشین صفوی گفت: ماجرا از این قرار است که مقداری اسید سولفوریک آن هم بصورت کنترل شده در آب چاه که مزارع را با آن آبیاری می‌کنند می‌ریزند که با آهک موجود در خاک ترکیب شده و ماده‌ای از ترکیب این دو ایجاد شده که موجب تقویت ساختمان خاک می‌شود.
در پایان بازدید مزارع و شنیدن صحبت‌های کشاورزان، با برداشتن چند نمونه سیب زمینی و پیاز توسط خبرنگاران راهی جهاد کشاورزی شدیم تا در حضور خبرنگاران و دوربین‌های خبری آزمایش سنجش نیترات روی آن‌ها انجام شود و صحت و سقم ادعای کشاورزان در خصوص میزان استفاده مجاز از کود‌های شیمیایی محرز شود.
انجام آزمایش با استرس بالایی همراه بود و مثبت شدن نتیجه آن می‌توانست تبعات بسیاری داشته باشد. تبعاتی که از یک سو سلامت مردم را مورد تهدید قرار می‌داد و از طرفی مسئولیت و نظارت مسئولان جهاد کشاورزی و نیز سازمان غذا و دارو را زیر سوال می‌برد.
سیب زمینی‌هایی که در دست خبرنگاران بود در حضور آن‌ها برش زده شده و با فشار دستگاه، آب موجود در آن‌ها گرفته شد و در وسیله سنجش نیترات ریخته شد. سیب زمینی اول حاوی ۳۴۰ ppm نیترات بود که میزان بالایی محسوب می‌شود و همین بالا بودن نتیرات خود مسئولان جهاد کشاورزی را هم نگران کرد، اما با سنجش نیترات در نمونه‌های دیگر این مزرعه عدد‌های ۲۴۰ و ۱۶۰ ppm به دست آمد که با میانگین گرفتن از این سه نمونه، نیترات موجب در این نمونه‌ها عدد ۲۴۶ ppm به دست آمد که در محدوده مجاز قرار داشت.
در خصوص پیاز نیز با آزمایش صورت گرفته وضعیت به مراتب بهتر از سیب زمینی بود و با نمونه گیری از دو عدد پیاز به ترتیب نیترات موجود در آن‌ها ۲۷۰ و ۱۷۰ ppm به دست آمد که بسیار کمتر از حد مجاز آن بود (حد مجاز نیترات برای پیاز۱۰۰۰ ppm است.)
آزمایش‌ها خلاف ادعای مطرح شده را نشان می‌داد. ادعایی که به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه انتشار آن ضربه بدی به کشاورزی استان بوده و کشاورزانی که بعد از یک سال موقع برداشت محصول سیب زمینی و پیاز آن‌ها رسیده را متضرر کرده و موجب کاهش قیمت خرید محصول آن‌ها شده است.
شهبازی گفت: اگر ادعایی در خصوص نیترات در مزرعه‌ای هم وجود داشت بهتر بود از قبل به ما خبر داده می‌شد تا در صورت صحت دستور معدوم سازی محصول را می‌دادیم، کما اینکه در گذشته هم گزارش‌های موردی اینچنینی داشته‌ایم و معدوم‌سازی محصول انجام شده است. اما اینکه این ادعا درخصوص تمام محصولات سیب زمینی و پیاز استان مطرح شود درست نیست.
وی افزود: روز گذشته و با حضور خبرنگاران رسانه‌های مختلف مشخص شد که محصولات همان مزارع ادعایی هم نیترات بالایی ندارند.
شهبازی تصریح کرد: کیفیت سیب زمینی استان به نسبت سایر استان‌های همجوار بالاتر است و نباید با این محصول و کشاورزانی که رنج‌های بسیاری برای کشت آن می‌کشند اینطور بازی شود.
این مسئول با اشاره به قلیایی بودن زمین‌های کشاورزی استان گفت: آهک موجود در مزارع استان ۱۰ تا ۴۰ درصد از حد معمولی بالاتر است و PH زمین‌های کشاورزی استان حدود ۷.۸ است و این میزان قلیایی بودن زمین موجب می‌شود عناصری مانند روی، آهن و فسفر موجود در خاک جذب گیاه نشوند و برای همین توصیه ما استفاده از کود‌های گوگرددار برای کاهش میزان PH خاک است و در همین راستا کود اوره استفاده می‌شود. آزمایشات انجام شده نشان از وجود حد مجاز نیترات در محصولات سیب زمینی و پیاز استان داشت و بر اساس نتایج این آزمایش‌ها می‌توان این اطمینان را به مردم داد که مصرف این محصولات برای سلامت آن‌ها مضر نیست.
منبع: ایسنا
برچسب ها: سیب زمینی ، نیترات ، کرمانشاه

منبع: خرداد

کلیدواژه: سیب زمینی نیترات کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۷۰۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریواس کجا می‌روید؟ چند است؟ فواید ریواس چیست و چطور باید آن‎را خورد؟

زی‌سان: ریواس یکی از گیاهان فصلی است و در ایران قدمت زیادی دارد. ظاهر ریواس شبیه کرفس است با این تفاوت که ریواس صورتی رنگ است و طعمی ترش و شیرین یا ملس دارد. اگر تا به حال این سبزی فصلی را امتحان نکرده‌اید، مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم؛ زیرا در ادامه دستور پخت چندین غذای خوشمزه با ریواس را هم آموزش داده‌ایم که شما را شیفته این سبزی می‌کند.

آنچه در ادامه خواهید آموخت:

ریواس چیست؟ ریواس کجا رشد می‌کند؟ قیمت ریواس چقدر است؟ چه غذا‌هایی با ریواس می‌توان پخت؟ ریواس چیست؟ سبزی یا میوه؟

به گزارش زی‌سان، ریواس یک گیاه منحصر به فرد و متعلق به خانواده گیاهان "Polygonaceae" است که در فصل بهار رشد می‌کند. ریواس از نظر علمی یک سبزی به شمار می‌آید؛ اما در آمریکا به دلیل استفاده از ساقه ریواس در انواع کیک و شیرینی، آن را میوه می‌دانند. ساقه ریواس تنها چیزی از آن است که مصرف می‌شود. برگ‌های مثلثی شکل این سبزی دارای اسید اگزالیک است که می‌تواند موجب بیماری‌های شدید در افرادی که برگ را مصرف می‌کنند، شود؛ به این دلیل باور عمومی این است که برگ ریواس سمی است و نباید آن را مصرف کرد.

بیشتر بخوانید خواص توت فرنگی این میوه جذاب و خوش‌قیافه بهاره را می‌دانید؟ تأثیر معجزه آسای خاکشیر و عسل برای سلامتی بدن با خواص شگفت انگیز کاهو آشنا شوید! از تقویت اسپرم تا پیشگیری از سرطان پنج نوشیدنی ساده برای رهایی از کبد چرب

ریواس کجا می‌روید؟

گیاه ریواس بیشتر در مناطق کوهپایه‌ای و سردسیر رشد می‌کند. مهم‌ترین نواحی رویش ریواس در ایران، دامنه‌های کوه بینالود در شهرستان نیشابور، دشت ریواس با وسعت ۲۴۰۰ هکتار در پایین دست کوه‌های مسینان در فاصله ۲۰ کیلومتری شهربابک به سمت میدوک در استان کرمان و دامنه کوه‌های البرز در شهرستان ساوجبلاغ و طالقان و کوه‌های کردستان می‌باشد. البته ریواس در نقاط دیگر هم پیدا می‌شود مثلا کوه‌های شمال تهران.

قیمت ریواس چقدر است؟

ریواس با قیمت حدودی ۲۵۰ هزار تومان به ازای ۱ کیلوگرم در بازار به فروش می‌رسد. البته این قیمت فقط یک میانگین است. نوبرانه این گیاه یک میلیون تومان هم به فروش می‌رسد.

فواید ریواس چیست؟

موارد زیر برخی از فواید شگفت‌انگیز ریواس است:

کمک به حفظ سلامت استخوان ها و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان.  کمک به بهبود زخم. محافظت در برابر بیماری های قلبی. کمک به هضم غذا. کاهش فشار خون. کاهش خطر ابتلا به سرطان. کاهش التهاب. کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2. چه غذا‌هایی با ریواس می‌توان پخت؟

ریواس از آن دسته سبزیجاتی است که به خاطر طعم ترش و ملس، می‌تواند پایه ثابت غذا‌های زیادی در فصل بهار شود. در ادامه ۲ مدل از این غذا‌ها را به شما آموزش داده‌ایم.

۱_ خورش مرغ ترش با ریواس

طرز پخت خورش مرغ ترش با ریواس

مرحله اول: ریواس‌ها را بشویید و پوست نازک روی ساقه آنها را جدا کنید سپس آن‌ها را خرد کنید.

مرحله دوم: در این مرحله باید مرغ را به همراه ۱ عدد پیاز و مقداری نمک، فلفل و ادویه حدود ۳۰ دقیقه آب‌پز کنید.

مرحله سوم: جعفری را بشویید و خرد کنید. ۱ عدد پیاز را ریز خرد کنید و با کمی روغن سرخ کنید. وقتی پیاز سرخ شد نعناع خشک و جعفری خرد شده را به تابه حاوی پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مرحله چهارم: مخلوط جعفری، نعناع خشک و پیاز را به قابلمه حاوی مرغ آب‌پز اضافه کنید و اجازه دهید مرغ و سبزی باهم بپزند.

مرحله پنجم: وقتی خورش کمی جا افتاد، ریواس را به همراه رب انار به قابلمه اضافه کنید. ۲۰ دقیقه دیگر صبر کنید و در نهایت خورش مرغ ترش خوشمزه شما آماده است، در ظرف سرو بکشید و با چلو سفید نوش جان کنید.

۲_ اشکنه ریواس

طرز پخت اشکنه ریواس

مرحله اول: به گزارش زی سان، سیب زمینی‌ها را ریز خرد کنید. پیاز‌ها را خلالی خرد کنید. درون یک قابلمه کمی روغن بریزید سپس پیاز‌های خلالی را در آن تفت دهید. وقتی رنگ پیاز طلایی شد کمی زردچوبه به پیاز‌ها اضافه کنید سپس سیب زمینی‌ها را درون قابلمه بریزید و تفت دهید تا سیب زمینی سرخ شود.

مرحله دوم: ریواس‌ها را بشویید و ریز خرد کنید سپس به سیب زمینی‌ها اضافه کنید و تفت دهید. 

مرحله سوم: آرد را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. در این مرحله نمک، فلفل و ادویه دلخواه‌تان را نیز اضافه کنید.

مرحله چهارم: به ازای هر نفر ۱ کاسه آب جوش به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید اشکنه شما ۲۵ دقیقه بجوشد.

مرحله پنجم: پس از گذشت ۲۵ دقیقه، تخم مرغ‌ها را درون قابلمه درحال جوش بشکنید و به آرامی هم بزنید. چند دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ پخته شود سپس اشکنه را در ظرف سرو بکشید و با نان تازه و سبزی نوش جان کنید.

سخن پایانی

با توجه به طبیعت ریواس، اگر از مشکلات قبلی کلیه رنج می‌برد یا از مشکلات معینی در دستگاه گوارش دارید، باید از مصرف این ماده غذایی اجتناب کنید؛ زیرا ممکن این مشکلات بدتر شود، همچنین به دلیل سمی بودن برگ‌های ریواس، از قرار دادن آن در دسترس کودکان و حیوانات خانگی خودداری کنید.

 

* زهرا راستین

سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • این دستور پخت مرغ زعفرانی را از دست ندهید 
  • قیمت میوه های نوبرانه اعلام شد
  • مراقب مسمومیت با این نوع هندوانه‌ها باشید
  • اتمام ساخت پروژه بیمارستان سرطان کرمانشاه در اردیبهشت امسال
  • مراقب مسمومیت با این نوع هندوانه‌ها باشید/ چطور هندوانه غیرسالم را تشخیص بدهیم؟
  • از سیر تا پیاز درباره قهوه
  • ریواس کجا می‌روید؟ چند است؟ فواید ریواس چیست و چطور باید آن‎را خورد؟
  • رژه نیروی زمینی و تجهیزات دفاعی ارتش در کرمانشاه
  • اعلام قیمت خرید تضمینی ۱۲ قلم محصول اساسی زراعی
  • قیمت تضمینی ۱۲ محصول کشاورزی اعلام شد