Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تقارن ۱۳ آبان با آغاز دور جدید تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران گفت: پایبندی ایران به تعهدات خود و بدعهدی ترامپ صف‌آرایی جدیدی در نظام بین‌الملل ایجاد کرده است.

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «محسن هاشمی» در نود و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به همزمان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و آغاز دور جدید تحریم های ظالمانه آمریکا گفت: تقارن این دو روز بیانگر حقیقت مهمی است و این موضوع را به جهانیان نشان می دهد که خودکامگی و سلطه جویی که خلق و خوی استکباری است حتی در برابر قوی ترین منطق ها و اجماع جهانی نیز عقب نشینی نمی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: پیش از توافق برجام ایالات متحده آمریکا توانسته بود با پرونده سازی علیه جمهوری اسلامی ایران قدرت های بین المللی نظیر اروپا، شرق آسیا و حتی روسیه و چین را با خود همراه سازد و اجماع را در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران تشکیل دهد.

 

هاشمی تاکید کرد: با تدابیر نظام امروز این اجماع و صحنه آرایی شکسته شد و منطق جمهوری اسلامی و تعامل سازنده با نظام بین الملل توانست توافقی را شکل دهد که شورای امنیت با اجماع آن را تایید کرد اما با تغییر سیاست در آمریکا خوی استکباری ایالات متحده تقویت شد و باعث شد این کشور از توافق بین المللی برجام خارج شود.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به خروج آمریکا از برجام تصریح کرد: این اتفاق نشان دهنده منطق و پایبندی محکم جمهوری اسلامی به تعهدات خود و بی منطقی و بدعهدی دولت ترامپ بود که صف آرایی جدیدی را در نظام بین الملل ایجاد کرد.

 

وی با بیان اینکه امروز در تاریخ نظام بین الملل دوقطبی جدیدی تشکیل شده است، گفت: دوقطبی منطق در برابر بی منطقی، صلح طلبی در برابر جنگ طلبی و پایبندی در برابر بی تعهدی است.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران اذعان داشت: این دوقطبی پس از دوقطبی جنگ سرد و حتی فراتر از دو قطبی مخالفت با جنگ خلیج فارس در سال 1390 است چرا که بسیاری از شرکای آمریکا در آن اقدام خارج از سازمان بین الملل امروز در کنار جمهوری اسلامی ایران در برجام مانده اند.

 

هاشمی تاکید کرد: اگرچه اقدامات، توطئه ها و دشمنی های دولت ترامپ باید ایجاد فشارهای اقتصادی بر ایران و در تنگنا قرار گرفتن بخش های آسیب پذیر جامعه شده است اما نمی توان ابعاد مهم دیپلماتیک آن را نادیده گرفت.

 

هاشمی تاکید کرد: در نظام بین الملل که قدرت های جهانی نظیر اروپا، شرق آسیا، روسیه، چین و کانادا بلااستثنا در برابر آمریکا در پیمان و توافقی قرار گیرند و تنها مثلث شوم واشنگتن، تل آویو و ریاض بر طبل بی تعهدی بکوبند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه وضعیت امروز بیانگر بلوغ دیپلماسی و اثبات حقانیت جمهوری اسلامی در چهل سالگی نظام است، خاطرنشان کرد: باید به این موضوع توجه داشته باشیم که این دستاوردها بدون هزینه و تحمل سختی ها و فشارها به دست نخواهد آمد.

 

هاشمی تاکید کرد: امروز مردم باید احساس کنند اگر فشارهای اقتصادی را تحمل می کنند مسئولان نیز مانند آنها هستند و هرگونه اختلاف، سوءاستفاده، سوءمدیریت و ناکارآمدی در اداره کشور در شرایط فعلی از پشت خنجر زدن به انقلاب و کشور است.

 

وی با بیان اینکه نباید منابع محدود و فرصت های کمیاب در شرایط فعلی حیف و میل شود، تاکید کرد: همچنین نباید منابع و فرصت ها با تشریفات، قبیله گرایی و سیاسی کاری تحت الشعاع قرار بگیرد و خدمتگزاری به مردم تحت تاثیر این مباحث قرار گیرد.

 

هاشمی تصریح کرد: اگر مسئولان به درستی به وظایف خود عمل کنند قطعا صدای پرقدرت و طنین انداز مردم در دفاع از ایران و منافع ملی در جهان شنیده خواهد شد.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: در شرایط فعلی و رویارویی با توطئه های بین المللی تقویت دولت و حمایت از دستگاه های خط مقدم خدمت رسانی به مردم یک ضرورت است.

 

هاشمی ادامه داد: باید به این نکته توجه داشته باشیم که انتقاد سازنده و برطرف کردن اشکالات و برخورد با متخلفان نیز بهترین نوع حمایت و تقویت مسئولان است.

 

هاشمی با اشاره به رویکرد شورای پنجم در حوزه مدیریت شهری گفت: کاهش هزینه های غیرضروری، مقابله با رانت خواری و افزایش خدمت رسانی رویکرد شورای پنجم است و از کارشناسان و اصحاب رسانه می خواهیم با انتقادات سازنده ما را در این مسیر یاری دهند.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: وظیفه ما در هر جایگاه و مقامی این است که برای خدمتگزاری و تامین رضایت مردم و خداوند نهایت تلاش خود را به کار گیریم.

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی اربعین پیاده روی اربعین 13 آبان راهپیمایی 13 آبان وزیر آموزش و پرورش سید محمد بطحایی وزیر آموزش وپرورش بطحایی گلپایگان تمدید تحریم ها محسن هاشمی تحریم های ظالمانه تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۷۰۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟

فرارو- شمار قابل توجهی از تئوریسن‌ها و تحلیلگران عرصه روابط بین الملل بر این باورند که نظام بین الملل در شرایط کنونی وضعیت به شدت حساس و خاصی را سپری می‌کند. در حقیقت، آن‌ها بر این باورند که جهان در یک پیچ حساس تاریخی است که روند تحولات در آن سمت و سو‌های جدیدی را نوید می‌دهند و به تدریج باید انتظار ظهور واقعیت‌های تازه‌ای را نیز داشت.

به گزارش فرارو، در این چهارچوب، جهان غرب به عنوان بنیانگذار اصلی نظام بین المللی کنونی جهان، موقعیت خود را به شدت در معرض خطر و تهدید می‌بیند. به بیان ساده تر، نظام بین المللی غربی جهان، تکانه‌های سختی را تجریبه می‌کند و هیچ بعید نیست که در سال‌های آتی شاهد فروپاشی هژمونی این نظام بین الملل در عرصه جهانی باشیم.

در این رابطه، برخی اندیشکده‌های معتبر غربی حتی به این مساله اشاره داشته اند که تا پایان دهه ۲۰۲۰ میلادی، هژمونی جهانی آمریکا از بین می‌رود و این کشور از حیث قدرت بین المللی، سقوط قابل توجهی را تجربه خواهد کرد.

با این همه، به طور خاص می‌توان ۳ نشانه مهم و محوری از در خطر بودن هژمونی جهان غرب در چهارچوب معادلات کلان نظام بین الملل را شناسایی کرد.

۱. افول اخلاقی و اقناعیِ هژمونی غربی

شاید هیچگاه به اندازه وضعیت کنونی، افول اخلاقی و قدرت اقناعی هژمونی جهانی غرب، آشکار نشده است. جنگ اوکراین در نوع خود نشان داد که تا چه اندازه قدرت‌های غربی با لغات بازی می‌کنند و ملت‌هایی نظیر اوکراین را سپر بلای اهداف و منافع کلان خود می‌کنند.

با این حال، جنگ غزه تیر خلاصی به جهانی از تئوری پردزای‌های غربی‌ها با محوریت برسازی تصویری انسانی و آرمانی از خود در جهان بشریت بود. جهانی که مدعی بوده نقطه اوج کلیه ارزش‌های متعالی و انسانی است و اساسا جهانِ مقابل آن چیزی جز اردوگاه شَر نیست. اکنون به وضوح مشخص شده که نه تنها دیگر ملت‌های جهان آگاهی قابل توجهی را در مورد نفاق و استاندارد‌های دوگانه قدرت‌های غربی پیدا کرده اند بلکه حتی در خاک خودِ قدرت‌های غربی نظیر آمریکا نیز جامعه دانشگاهی و افکار عمومی، به نحوی گسترده علیه نظام حکمرانی این کشور و همدستی آن با جنایات گسترده صهیونیست‌ها در جنگ غزه به پا می‌خیزند و یک نَه بزرگ را به آنچه دموکراسی و رویای آمریکایی ادعا شده و می‌شود، می‌گویند.

موضوعی که حقیقتا ضربه‌ای بزرگ به گفتمان حکمرانی و سیاسی آمریکا است و تا حد زیادی موقعیت و جایگاه این کشور در عرصه نظام بین الملل را تضعیف و پوشالی بودن شعار‌های دور و دراز و متعالی اش را پیش چشم همگان قرار داده است.

۲. ضعف اهرم رسانه برای هژمونی غربی

هژمونی غربی در نظام بین الملل تا حد زیادی متکی به ابزار رسانه و تبلیغات بوده است. این در حالی است که در شرایط کنونی جریان‌های سیاسی و رسانه‌ای غربی دست به هر اقدامی می‌زنند تا افکار عمومی خود را قانع کنند که خروش و قیام علیه نظام‌های حکمرانی غربی، گزینه خوب و درستی نیست و واقعیت‌ها دقیقا همان چیزی‌هایی هستند که این نظام‌های حکمرانی مطرح می‌کنند.

 در سطوح نخبگانی و عمومی در جوامع غربی روند‌ها و رویه‌های متفاوتی در حال شکل گیری هستند. موضوعی که هم تحت تاثیر استاندارد‌های دوگانه جهان غرب و هم متنوع‌تر شدن منابع دریافت اخبار و واقعیت‌ها است. معادلاتی که همه و همه یک رکن مهمِ هژمونی غرب در نظام بین الملل که همان عنصر و اهرم تبلیغات است را از کار انداخته و از واقعیت‌های تازه‌ای رونمایی کرده است.

۳. حملات معنادار به جهانِ غیرغربی

در سال‌های اخیر نظام‌های حکمرانی در غرب و به طور خاص در آمریکا، حملات گسترده و بی‌منطقی را علیه گسترش حضور و نفوذ و قدرت دیگر قطب‌های قدرت در عرصه روابط بین الملل در دستورکار قرار داده اند. به عنوان مثال، جهان غرب به شدت نسبت به توسعه نفوذ ایران در منطقه غرب آسیا و یا مناطقی نظیر آفریقا و آمریکای لاتین حساس بوده و انواع و اقسام حملات تبلیغاتی و رسانه‌ای را در این رابطه علیه ایران معطوف کرده است. در مورد چین نیز سال هاست که توسعه نفوذ این کشور در قاره‌ای نظیر آفریقا، با حملات سنگین تبلیغاتی همراه شده و سعی شده تصویر یک بازیگر خطرناک از چین در قاره آفریقا ارائه شود. در مورد روسیه نیز عینا یکچنین رویکردی رواج دارد.

در این چهارچوب، همینکه جهان غرب و هژمونی غرب در عرصه نظام بین الملل، به این نقطه رسیده که با حملات تبلیغاتی و رسانه‌ای به مصاف رقبای بین المللی خود می‌رود، گواهی روشن بر تضعیف اهرم‌های میدانی و در دسترس آن است. موضوعی که به زعم برخی تحلیلگران برجسته حوزه روابط بین الملل، نمودی عینی از دست پاچگی غرب در مواجهه با واقعیت‌های جدید نظام بین الملل را نیز به نمایش می‌گذارد.

دیگر خبرها

  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • اعلام شد؛‌فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟
  • تأکید عراق بر پایبندی به توافق امنیتی با ایران
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • تشکری هاشمی: قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چین را فقط در سایت‌ها و فضای مجازی دیده‌ام
  • انتخاب شورای شهر محمدیه به‌عنوان شورای برتر استان قزوین
  • اعلام اسامی نامزد‌های نمایندگی مجلس شورای اسلامی در حوزه‌ی بیرجند، درمیان و خوسف