Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-03@00:27:09 GMT

۷۵ درصد نان‌ها غنی می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۷۱۷۰۵

۷۵ درصد نان‌ها غنی می‌شوند

ایران اکونومیست -

به گزارش ایران اکونومیست، هدایت حسینی افزود: آرد نان ها از جمله لواش، بربری و تافتون از سال 1386 تاکنون با آهن و اسید فولیک غنی می شوند که در نتیجه آن، میزان کمبود آهن و اسید فولیک در افراد جامعه کاهش یافته است.
وی اظهار داشت: البته آردی که در نان سنگک استفاده می شود غنی شده نیست؛ در واقع حق انتخاب به مردم داده شده است زیرا برخی افراد تمایل به مصرف نان غنی شده ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی تصریح کرد: غنی‌سازی آرد با افزودن آهن به عنوان ماده معدنی و اسید فولیک به عنوان ویتامین از جمله اقدامات انجام شده برای تامین ریزمغذی‌های مورد نیاز مردم است؛ زیرا کمبود آهن از جمله شایعترین موارد کمبود ریزمغذی‌ها در تمام گروه‌های سنی است که سعی شده با افزودن آن به آرد، جبران شود.

وی در مورد نان های غنی شده با سبوس نیز گفت: میزان سبوس نان لواش و بربری به علت سفیدتر بودن آرد، بیشتر است و در سنگک سبوس کمتری مصرف می شود.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور تصریح کرد: سبوس در بهبود عملکرد دستگاه گوارش تاثیر بسزایی دارد و در واقع سبوس گندم حاوی مقادیر زیادی فیتات است که جذب املاح دو ظرفیتی مانند آهن، روی، کلسیم وعده غذایی را کاهش می دهد و برای جلوگیری از کمبود آهن، سبوس را به طور کامل جدا کرده و سپس در فرآیند غنی سازی آهن و سایر ریزمغذی های از دست رفته به آرد اضافه می شود.

بر اساس نتایج بررسی مصرف مواد غذایی در کشور، سرانه روزانه مصرف نان 320 گرم است، این مقدار حدود 34 درصد انرژی و 40 درصد پروتئین مورد نیاز روزانه را تامین می کند. به همین دلیل، نان به عنوان یک حامل مناسب برای غنی سازی با ریزمغذی ها به ویژه آهن و اسیدفولیک درنظر گرفته شده است.

با تدوین برنامه ملی غنی سازی آرد، آردهای خبازی غنی شده با آهن و اسیدفولیک، حداقل 30 درصد نیاز بدن به آهن و اسید فولیک را تامین می کنند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نان نان غنی شده انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۷۱۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، فیروز قاسم‌زاده کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را ۷ درصد اعلام و اظهار کرد: با وجود این اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده است، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس بوده و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: کاهش ۷۰ درصدی تولید گندم باتوجه به خشکسالی‌ها

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سدهای موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و تأکید کرد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان عزیز در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229022 برچسب‌ها قحطی و خشکسالی

دیگر خبرها

  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیرو‌گاه شهید مفتح
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • فرهنگ مصرف نان مردم باید تغییر کند
  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری
  • سالانه ۲۵ درصد تولید برق به واسطه ناترازی‌ها کم می‌شود
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • مصرف ۳ هزار و ۸۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق در استان همدان
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور