Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین ، در سال‌های اخیر چندین کشور مخالف دلار شده اند و در پی آن هستند که واحد پول معاملات دنیا به ارز دیگری به غیر از دلار تغییر کند. در این میان عربستان سعودی به عنوان یکی از مهم ترین مهره های اوپک همچنان مشکل ساز در زمینه حذف دلار است. این در حالی است که چین در طرف دیگر این معاملات قرار دارد و با نفوذی که به سراسر جهان اعمال می کند دلار را کم کم کمرنگ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا یکی از مهم ترین مسائلی در رابطه با حذف دلار وجود دارد همان ماجرای یوان و مقاومت عربستان سعودی در برابر حذف این ارز مرجع است. آیا عربستان سعودی در نهایت مجاب به این می شود که یوان چین را جایگزین دلار کند؟ به نظر می رسد چاره ای جز این ندارد.

کارل واینبرگ این اقتصاددان برجسته پیش بینی می کند در نهایت چین، عربستان‌سعودی را مجبور خواهد کرد که نفت را به یوان معاملات کند و وقتی این اتفاق بیفتد بقیه بازار نفت از سعودی ها پیروی خواهند کرد و دلار آمریکا را به عنوان واحد پول ذخیره حذف می کنند.

این اقتصاددان همچنین می گوید که پکن در حال حاضر تبدیل به برجسته‌ترین بازیگر جهان در تقاضای نفت شده‌است. در واقع این کشور پرجمعیت ایالات‌متحده را به عنوان بزرگ‌ترین وارد کننده نفت روی کره زمین تحت تاثیر خود قرار داده است.

واینبرگ افزود: «عربستان باید به این مساله توجه کند زیرا حداکثر تا دو سال دیگر تمام معاملات نفتی آمریکا تحت تاثیر یوان چین قرار می‌گیرد. من باور دارم که قیمت نفت بر مبنای یوان در حال افزایش است و عربستان به محض آن که چین آن‌ها را وادار به انجام این کار کند، بقیه بازار نفت را نیز به دنبال خود به راه خواهد انداخت.»

در سال های اخیر چندین کشور مخالف دلار که ارز ذخیرۀ جهان است به تدریج سعی داشتند آن را حذف کنند. به عنوان مثال روسیه و چین در هنگام تجارت نفت سعی کرده اند از ارزی به غیر از دلار معامله کنند. زمانی که دلار سقوط کند هر دو کشور تلاش خود را برای درآمدهای حاصل از معدن و دستیابی به طلا افزایش می دهند.

واینبرگ در پاسخ به این سوال می گوید که چه چیزی باعث می شود بازار نفت از دلار آمریکا به سمت یوان حرکت کند می گوید: «در ایالات متحده آمریکا تقاضا برای خرید اوراق بهادار بر مبنای دلار کمتر شده است. حرکت تجارت نفت از دلار به یوان در حال حاضر بین 600 تا 800 میلیارد دلار ارزش کل معاملات را دربرمی گیرد. این به معنی تقاضای قوی تر برای عرضه اوراق بهادار و یا کالا و خدمات به یوان است. »

منبع: cnbc

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: دلار یوان جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۷۳۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است

به گزارش قدس آنلاین پیشتر در طول جنگ [کنونی علیه غزه]سران نظامی و سیاسی اسرائیل ادعا کردند که سران اعراب میانه‌رو از اسرائیل خواستند، حماس را برای همیشه نابود کند». این، ادعایی است که روزنامه اسرائیلی معاریو امروز شنبه مطرح کرده است. 

مقصود از اصطلاح میانه‌رو، آن دسته از دولت‌های عربی است که یا با رژیم اسرائیل توافق صلح دارند یا اخیرا با این رژیم روابطشان را عادی‌سازی کردند یا تمایل دارند، بزودی عادی‌سازی کنند.

در ادامه ادعای معاریو آمده «درست است، آنها [سران اعراب میانه‌رو]، از اینکه حماس نابود شود، خیلی خوشحال خواهند بود، اگر چنین چیزی طی چند هفته اندک و با کمترین تلفات در میان غیرنظامی‌ها ممکن شود. اما روشن است که اکنون چنین چیزی محال است و طولانی شدن مدت جنگ به سود کشورهای عربی میانه‌رو بخصوص عربستان سعودی نیست».

این روزنامه اسرائیلی در ادامه ایده نابود شدن کامل حماس از دید عربستان سعودی را در برهه کنونی محال می‌داند و می‌نویسد «ایده نابود شدن حماس برای همیشه، از نظر سعودی‌ها، اکنون توهم به نظر می‌رسد... تمرکز عربستان اکنون بر توافق عادی‌سازی [با اسرائیل]از طریق شراکت با آمریکاست».

نوامبر گذشته (یک ماه و اندی بعد از شروع جنگ) نیز نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته بود، بسیاری از کشورهای عربی خلیج فارس، تمایل دارند که اسرائیل کار حماس را تمام کند، چون می‌ترسند که این رویداد به شعله‌ور شدن وضعیت در کشورهایشان منجر شود. در این گزارش اشاره شده بود که این کشورها، آرزوی تمام شدن چیزی را دارند که به محور مقاومت ایران معروف است، اما در عین حال میترسند که زبانه‌های آتش، دامن آنان را بگیرد.

علاوه بر این، موسی ابومرزوق از سران حماس، ۲۹ ماه اکتبر گذشته (کمتر از یک ماه از آغاز جنگ) در گفتگو با شبکه الجزیره فاش کرد، خیلی از «خارجی ها» به او گفته‌اند، برخی عناصر در تشکیلات خودگردان فلسطین و برخی کشورهای عربی از به شکل محرمانه از غرب خواسته‌اند، حماس را نابود کند. او اشاره کرد که خیلی از گلوله‌هایی که اکنون [آن زمان اوایل جنگ]، غزه با آن بمباران می‌شود، از کشورهای عربی آمده و منبع خیلی از کمک‌ها به تشکیلات خودگردان برای مقابل با مقاومت فلسطین، کشورهای عربی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • ۵ هزار میلیارد تومان دیگر به بورس انرژی تزریق شد