Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، وحید مفید، در مورد نیترات سیب زمینی، گفت: نمونه برداری های معاونت‌های غذا و دارو بر اساس روش های علمی بوده و اگر در نمونه ای میزان نیترات حتی چند برابر باشد، نمی توانیم حکم کنیم که کل سیب زمینی های کشور این مشکل را دارد. ممکن است در برخی مناطق به نمونه هایی برخورد کنیم که میزان نیترات و نیتریت بالاتر از حد مجاز باشد، اما این موضوع به این معنا نیست که میزان باقی مانده سموم روی همه محصولات تولیدی در کشور به صورت نامتعارف بالاتر از حد مجاز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی افزود: در حال حاضر سازمان غذا و دارو براحتی می‌تواند فراورده‌های غذایی را به واسطه پروانه ساخت آن از کارخانه تولیدی رهگیری کند، اما این امکان درمورد محصولات کشاورزی وجود ندارد و مزارع هنوز شناسنامه دار نشده‌اند و ما صرفا در صورت بالا بودن باقی مانده سموم، موارد را به وزارت جهادکشاورزی اعلام می‌کنیم.
 
مدیرکل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تمام برنامه سازمان، نظارت بر زنجیره تولید مواد غذایی در قالب «سند ایمنی  غذا» است، اظهار کرد: با برنامه ریزی صورت گرفته و قول جهاد کشاورزی در اوایل زمستان، اولین گروه از کدهای شناسه مزارع به ما اعلام می‌شود و ما می توانیم محصولات کشاورزی را نیز ردیابی و پایش کنیم.
 
مفید ادامه داد: براساس طرحی که در چند سال گذشته سازمان غذا و دارو آن را  پیگیری می‌کند، پایش میزان باقی مانده سموم کشاورزی از جمله نیترات و نیترید و در مورد برخی محصولات خاص، فلزات سنگین است که در سال‌های ۹۳، ۹۴، ۹۵ و ۹۶ میزان باقی مانده سموم به ترتیب روی ۷، ۱۵، ۱۷ و ۱۸ قلم محصول اندازه گیری شده که براساس برنامه ریزی های صورت گرفته امسال نیز، میزان باقی مانده سموم روی ۳۰ قلم محصول پایش خواهد شد.
 
وی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در مورد محصولات کشاورزی این است که در حال حاضر امکان ردیابی و پیگیری این محصولات به دلیل عدم شناسنامه دار شدن باغات کشاورزی وجود ندارد. در نظارت ها تعداد محدودی از این محصولات، قابلیت پیگیری دارند که با هماهنگی جهاد کشاورزی مقرر شده است که زمین های کشاورزی شناسه گذاری شده و مزارع و باغات شناسنامه دار شوند.
 
به گفته مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، برای اینکه موارد پیشگیرانه در کنترل محصولات کشاورزی را داشته باشیم، «سند ایمنی غذا» در حال تدوین است که چکیده آن تکمیل زنجیره نظارت از مزرعه تا سفره است، به گونه ای که یک سازمان هماهنگ کننده و مسئول وظیفه فرماندهی کنترل‌ها را بر عهده بگیرد تا مطمئین شویم تمام حلقه های زنجیره تولید از مزرعه تا سفره تحت نظارت و کنترل است.
 
وی در مورد نشانه های تشخیص نیترات در محصولات غذایی، توضیح داد: اینکه گفته شده سیب زمینی که نیترات بیشتری دارد، شیرین تر بوده و به ماهی تابه می چسبد، به صورت علمی ثابت نشده و بعید می دانیم صحت داشته باشد. آنچه مبنای سازمان غذا و دارو است، نمونه برداری علمی از محصولات و آنالیز آزمایشگاهی و بررسی میزان نیترات و نیتریت است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو سیب زمینی نیترات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۷۳۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ فعلی خرید گندم مورد رضایت کشاورزان نیست

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمد محمدی در بجنورد، اظهار داشت: تعیین نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی قیمت خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۳ مناسب و معقول نیست. طبق آخرین نرخ تعیین شده شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی قیمت تعیین شده برای سال زراعی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مبلغ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شد که متاسفانه این امر مطابق انتظار پیش نرفت و در نهایت به نرخ فعلی رسید.

بیشتر بخوانید: دستورالعمل خرید توافقی گندم اعلام شد + جزئیات

وی افزود: عدم تعادل قیمت گندم و خرید تضمینی با میزان تورم همخوانی نداشته و موجبات نارضایتی گندم‌کاران را در پی داشته است، چرا که در فصل کشت و نرخ‌گذاری دولت و مجامع قیمت‌گذاری ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده بود که با وضعیت عملا دسترنج این قشر زحمت‌کش مغفول مانده و دیده نشده است.

محمدی گفت: به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی بایدت روی این امر نظارت ویژه‌ای اعمال و از عدم اختلاف فاحش در نرخ‌گذاری بر اساس میزان تورم اقدام می‌کرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی بجنورد با بیان اینکه گندم محصول استراتژیک کشور بوده و نرخ آن در میزان تولید موثر است، افزود: باید در خرید تضمینی گندم به عنوان محصول استراتژیک و راهبردی در مسیر رسیدن به خودکفایی در تولید مشوق‌های ویژه به گندم‌کاران اعطا و نرخ واقعی در تولید محصول و خرید آن در زمان فصل کشت اعلام و برآورد شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1227448 برچسب‌ها گندم

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: میزان ذخایر سرم و تولید واکسن روتاویروس
  • هشدار درباره مصرف محصولات عرضه شده در فضای مجازی
  • حلقه‌های هوشمند نامرئی هستند و این مشکل‌ آنهاست!
  • تعرفه بزرگ‌ترین مشکل روانشناسان است/ لغو پروانه متخلفین از ۳ ماه تا ۵ سال
  • از مشکل تامین دارو تا بررسی موضوع کارت شهروندی
  • قیمت تضمینی ۱۲ محصول کشاورزی اعلام شد
  • نرخ فعلی خرید گندم مورد رضایت کشاورزان نیست
  • نرخ فعلی خرید تضمینی گندم با میزان تورم هم‌خوانی ندارد
  • طرز تهیه خوشمزه‌ترین سیب زمینی تنوری پنیری (فیلم)
  • ماجرای تأخیر ارسال مرسولات پستی در ایام عید چه بود؟