Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: فقط شش پست معاون شهردار به تصویب مراجع ذیصلاح رسیده است، لذا حذف معاونت‌های مذکور و ادغام وظایف و ماموریت‌های آن‌ها در حداکثر ۶ معاونت ضروری است

به گزارش  گروه جامعه خبرگزاری میزان  سید حسن رسولی در نود و هفتمین جلسه شورای شهر تهران در ارائه توضیح یک فوریت طرح «الزام شهرداری تهران به ادغام و کاهش حوزه‌های معاونت شهرداری از ۹ سطح به حداکثر ۶ سطح سازمانی و حذف پست‌های قائم‌مقام و یا جانشین و مشاور در کلیه واحد‌های ستادی، مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه» اظهار کرد: طرح مذکور پس از ماه‌ها بررسی و مذاکره و مشورت با حوزه مربوطه در شهرداری تهران تهیه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصلاح ساختار کار سختی است، اما باید در شهرداری تهران انجام شود.

این عضو شورای شهر تهران اعلام کرد: سازمان شهرداری تهران همانند سایر دستگاه‌های اجرایی دیگر دارای وظایف و ماموریت‌های اصلی و پشتیبانی است. ماموریت‌های ذاتی به آن دسته از کارکرد‌ها گفته می‌شود که ایجاد و استقرار سازمان برای تحقق و انجام آن صورت گرفته است. بخش‌های پشتیبان که خدمات مدیریتی مورد نیاز را ارائه می‌کنند عهده‌دار مسئولیت‌های غیر اصلی است.

وی ادامه داد: متاسفانه تاپ چارت و سازمان تفصیلی شهرداری تهران و واحد‌های تابعه (سازمان ها، موسسات و شرکت ها) با استاندارد‌های علمی و کاربردی فاصله قابل توجهی دارند. گستردگی سازمان و تصمیمات مدیریتی طی دوره ۱۲ ساله قبل از دوره جدید مدیریت شهری تهران، زمینه جذب و به کارگیری بیش از دو برابر نیاز نیروی انسانی را فراهم کرده است. متناسب سازی ساختار و تعدیل نیروی انسانی بدون بازطراحی سازمانی کم‌ترین دستاورد‌ها و بیشترین هزینه‌های اجتماعی را متوجه حوزه مدیریت شهری (شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری) می‌کند.

رئیس کمیته منابع انسانی و تشکیلات شورای شهر تهران همچنین گفت: هرچند ظرف ۱۵ ماه دوره فعالیت شورای پنجم اقدامات خوبی در این عرصه انجام گرفته، تا جائی که ضمن توقف روند گذشته قریب به دو هزار نفر از ابواب جمعی شهرداری کاسته شده، ولی متاسفانه به دلیل عدم وجود اراده مدیریتی مورد انتظار و مقاومت‌های سازمانی، تاکنون بهبود مشهودی به ویژه در بخش اصلاح ساختار رخ نداده است.

رسولی با اشاره به اینکه ایجاد حوزه‌های معاونت برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورا، امور اجتماعی و فرهنگی و توسعه منابع انسانی فاقد مصوبه و رعایت قوانین و مقررات جاری است، تصریح کرد: فقط شش پست معاون شهردار به تصویب مراجع ذیصلاح رسیده است، لذا حذف معاونت‌های مذکور و ادغام وظایف و ماموریت‌های آن‌ها در حداکثر ۶ معاونت ضروری است، همچنین به استناد بند ۸ تبصره چهارم بودجه مصوب سال ۱۳۹۷ که شهرداری تهران را مکلف کرده در جهت چابک سازی ساختار سازمانی شهرداری، سازمان ها، شرکت‌ها و موسسات تابعه از طریق کاهش متوسط ۱۰ درصد واحد‌های سازمانی و عناوین شغلی غیرمصوب و پست‌های سازمانی زاید و غیرضروری اقدام کند.

به گفته نائب رئیس کمیسیون برنامه و برنامه شورای شهر تهران متاسفانه شهرداری تهران تا کنون اقدام قابل توجهی در این خصوص انجام نداده است. پست‌های قائم‌مقامی یکی از پست‌هایی است که علاوه بر تحمیل هزینه زیاد به شهرداری تهران باعث آسیب رسانی به وحدت مدیریتی حوزه‌ها نیز شده و به بی نظمی مدیریتی در سازمان دامن می‌زند.

رسولی تاکید کرد: به تازگی سازمان امور اداری و استخدامی کشور نیز طی بخشنامه شماره ۲۹۹۸۶ مورخ ۱۳۹۸/۰۱/۲۸ تمامی دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری و دستگاه‌های اجرایی استانی را مکلف کرده است تمامی پست‌های سازمانی تحت عنوان قائم مقام را (به غیر از مواردی که مجوز ایجاد پست مربوطه به موجب قانون و یا اساسنامه صادر شده باشد) حذف و از این عنوان در مکاتبات اداری استفاده کنند.

وی درباره روند ایجاد پست‌های قائم مقام در شهرداری تهران اظهار کرد: در دوره اول شورای اداری شهرداری تهران بر اساس بند ۸ مصوبات جلسه مورخ ۱۳۸۵/۰۱/۱۶ با توجه به حجم فزاینده وظایف و اقدامات اجرایی برخی از معاونت‌ها و مناطق شهرداری تهران، با ایجاد پست جانشین برای معاونین شهردار تهران و شهرداران مناطق با تشخیص و تایید شهردار تهران موافقت می‌شود. همچنین در دوره دوم شورای شهر تهران در سال ۱۳۸۹ به سازمان‌ها و شرکت‌هایی که مطابق بند ۶ بخشنامه ضوابط تدوین ساختار تشکیلاتی سازمان ها، شرکت‌ها و موسسات شهرداری تهران به شماره ۱۰۴۸۰۰۵/۸۹۱۰ مورخ ۱۳۸۹/۱۰/۱۴ صادره از سوی شهردار وقت، در جدول گروه بندی بخشنامه در گروه یک قرار گرفته اند مجوز داشتن قائم مقام پس از طی مراحل قانونی داده شده است.

رسولی ادامه داد: برای برخی دیگر از واحد‌های شهرداری تهران از جمله یگان حفاظت شهرداری تهران، سازمان بازرسی، مرکز سامانه مدیریت شهری (۱۳۷)، اداره کل دفتر شهردار و سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی، نیز پست قائم مقام ایجاد شده است. بر این اساس اکنون، تمامی معاونین شهردار تهران دارای قائم‌مقام با عنوان شغل مدیر ۶ مرتبه ۱۶ در ساختار سازمانی خود است، همچنین شهرداران مناطق بیست و دوگانه نیز قائم‌مقام با عنوان شغل مدیر ۵ مرتبه ۱۵ ذیل خود در اختیار دارند و برای برخی از واحد‌های دیگر (پنج واحد) نیز پست قائم مقام با عنوان شغل مدیر ۵ مرتبه ۱۵ ایجاد شده است؛ جمعاً ۳۶ پست سازمانی قائم مقام با کد پست مشخص در سازمان تفصیلی واحد‌های ستادی و مناطق شهرداری تهران وجود دارد. علاوه بر این تعداد ۲۶ سازمان و شرکت که در گروه یک رتبه بندی سازمان‌ها و شرکت‌ها قرار گرفته اند نیز از پست قائم مقام برخوردارند.
خزانه دار شورای شهر تهران گفت: با توجه به تکالیف شهرداری تهران به کوچک سازی ساختار و حذف پست‌های غیرضرور و الزام آور بودن بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور و تاکید مکرر سازمان بازرسی کل کشور بر اجرای صحیح بخشنامه صادره که از زمان ابلاغ این بخشنامه، می‌بایست پست‌های مذکور حذف شود، شهرداری تهران موظف است به تبعیت از این مصوبه و جلوگیری از ضرر و زیان سازمان، نسبت به اجرای مصوبه فوق اقدام کند.

وی تاکید کرد: بر اساس توضیحات ارائه شده، شهرداری تهران مکلف است حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ تصویب این طرح، اصلاحات زیر را در ساختار سازمانی ستاد، مناطق و نواحی، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه به انجام برساند و نتیجه آن را به شورای اسلامی شهر تهران و سایر مراجع قانونی ذیربط جهت اقدام لازم اعلام کند.

رسولی همچنین تصریح کرد: تجدیدنظر در نظام تقسیم کار و انجام هماهنگی بین حوزه‌های معاونت و حذف معاونت‌های غیرمصوب شهرداری و تسری آن به تمامی واحد‌های زیرمجموعه شهرداری تهران، طی مدت زمان مذکور، تعیین تکلیف سازمان‌ها، موسسات و شرکت‌های تابعه بر مبنای مصوبه ساماندهی سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه شهرداری تهران و بخشنامه شهردار وقت تهران از حیث اصلاح اساسنامه، ابقاء ادغام و انحلال و حذف کلیه پست‌های سازمانی تحت عنوان قائم‌مقام، جانشین و مشاور در کلیه سطوح سازمانی ستاد و واحد‌های تابعه و اجرای بند ۸ تبصره ۴ بودجه سال ۹۷ شهرداری تهران مبنی بر کاهش ده درصدی سایر واحد‌های سازمانی و عناوین شغلی غیرمصوب و پست‌های سازمانی زائد و غیرضرور واحد‌های دیگر سازمانی در کلیه واحد‌ها از جمله این اقدامات است.

یادآوری می‌شود با وجود توضیحات حسن رسولی یک فوریت این طرح با ۹ موافق و ۱۱ مخالف تصویب نشد.

 انتهای پیام /

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شورای شهر معاونان شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۷۴۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد

شهردار منطقه ۱۳تهران ضمن تشریح رویکرد و برنامه‌های این منطقه در سال جاری، از بوستان جنگلی سرخه‌حصار و پایانه شرق تهران به عنوان فرصت‌های آینده شرق تهران نام برد.

به گزارش ایسنا، محمد هادی علی احمدی، شهردار منطقه ۱۳ تهران، توجه به مشارکت عمومی و بهره‌گیری از ایده‌های خلاقانه برای تدبیر مسائل شهر را ۲ رویکرد مهم در شهرداری این منطقه برشمرد و اظهار کرد: در این میان، بافت فرسوده، امکانات رفاهی و تفریحی، بوستان‌های محلی، مناطق مسکونی فشرده در حوالی دوشان تپه و پایانه قدیم مسافربری شرق از جمله موارد دارای اهمیت در سال‌های گذشته بوده است.

وی گفت: در راستای غلبه بر برخی از مشکلات قدیمی و تحقق خدمت به شهروندان، با دستور شهردار تهران و پیگیری های مستمر شهرداری منطقه۱۳، توافق بزرگ دوشان تپه به زودی به نتیجه می رسد و با انجام این توافق، خیابان دماوند به پیروزی می رسد و بسیاری از مشکلات این محدوده در شرق تهران کاهش می یابد.

علی‌احمدی افزود: همچنین پایانه جدید شرق (پردیس مسافری شهر تهران) با دستور شهردار تهران، با محوریت سازمان مدیریت حمل و نقل بار و پایانه‌های مسافری شهر تهران و پیگیری‌های مکرر منطقه ۱۳ بعد از وقفه طولانی در تکمیل، در این دوره مدیریت شهری فعال و جهت ارتقای کیفیت حمل و نقل و کاهش ترافیک در آینده‌ای نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد. مجموعه سرخه حصار نیز که در محدوده شهرداری این منطقه قرار دارد، ظرفیت و فضایی مناسب برای شهروندان است و می‌تواند در توسعه گردشگری در شرق پایتخت موثر باشد.

به گفته شهردار منطقه۱۳؛ از مهم‌ترین پروژه‌های غیر مستمر احداثی شهرداری منطقه۱۳ در سال ۱۴۰۳ می‌توان به توسعه فضای تفریحی گردشگری سرخه حصار، احداث سوله چند منظوره شهید دوران، بهسازی معابر اراضی دوشان تپه، احداث رفیوژمیانی خیابان پیروزی، احداث پیاده راه افضلی، احداث اسکان کارگری نواحی دو و سه و اجرای شبکه آبیاری تحت فشار و احداث مرکز فوریت‌های امدادی در بوستان جنگلی سرخه حصار، ادامه بازسازی و تغییر کاربری ساختمان‌های اراضی ساصد اشاره کرد.

علی احمدی تصریح کرد: همچنین طرح "من شهردارم" نیز نقش تعیین کننده‌ای در بودجه ۱۴۰۳ منطقه۱۳ دارد که در این راستا ۱۲۸ پروژه در حوزه‌های خدمات شهری، ترافیک، فنی و عمرانی، اجتماعی و فرهنگی با مشارکت شهروندان اجرایی می‌شود.  علاوه بر این ۴۰ برنامه مناقصه و کمیسیون نیز در قالب انعقاد قرارداد نواحی و چاپ مناقصه پیگیری می‌شود.

وی بیان کرد: در سال‌های گذشته، فرصت‌های مستعد رشد در محلات مختلف منطقه شناسایی شده که در نظر داریم با استفاده از ظرفیت سازمان‌های دخیل، سازوکارهای لازم برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان فراهم کنیم که در این زمینه حوزه سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های منطقه۱۳ این نیازها را شناسایی و پیگیری می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود
  • فصل طلایی پاسخگویی و عمل به وعده‌های شهردار به شورا و شورا به مردم رسیده است
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • معاون شهردار تهران‌: زیرگذر پروژه بزرگراه تندگویان تا دو هفته آینده باز می شود
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد