Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@15:31:12 GMT

کيک تولد بيمه ايران با 83 شمع

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۷۴۲۴۹

کيک تولد بيمه ايران با 83 شمع

خبرگزاري آريا - شرکت سهامي بيمه ايران در پانزدهم آبان سال 1314 و با سرمايه بيست ميليون ريال تأسيس شد، اين شرکت با دارا بودن حدود 11000 نماينده و شرکت نمايندگي بزرگترين شرکت در صنعت بيمه کشور است.
به گزارش خبرگزاري آريا، شرکتي که با بيش از 34 درصد سهم بازار بيمه کشور مي توان آن را بزرگترين شرکت، بر اساس سهم بازار، نه تنها در صنعت بيمه که در کل نظام مالي کشور دانست، در نظام بانکي و در بازار سرمايه، هيچ شرکتي بيش از 30 درصد سهم بازار را در اختيار ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بيمه ايران از سال 1390 به اين سو همواره زيان‌ده بوده، به طوري که مجموع زيان انباشته شرکت در انتهاي سال 1396 به بيش از 5 هزار ميليارد تومان رسيده است. دلايل اصلي اين زيان که بيش از 9 هزار ميليارد تومان از درآمدهاي شرکت را کاهش داده يا به هزينه‌ها اضافه کرده است را مي توان در "تغيير شيوه‌هاي ذخيره گيري"، "تحميل عوارض قانوني جديد" و "هزينه‌هاي فرصت از دست رفته به دليل عدم پرداخت حق بيمه توسط نهادهاي دولتي" خلاصه کرد.
شيوه ذخيره گيري از سال 1392 به اين سو تغيير بزرگي کرد وصرفا به دليل تغيير در شيوه ذخيره گيري، بالغ بر 2هزار و 588 ميليارد تومان (بيش از برآورد به روش گذشته) به ذخاير خسارات معوق شرکت سهامي بيمه ايران افزوده شد، اين شيوه جديد هرچند شرايط شرکت را به شکلي واقعي تر نشان مي داد و مقاومت حقيقي شرکت در برابر بحرانها را بازگو ميکرد اما صرفا با تغيير اين شيوه به ناگهان بيش از 2هزار و588 ميليارد تومان زيان به صورتهاي مالي شرکت تحميل شد، لذا هرچند نقاط قوت و ضعف شرکت و مشکلات مبتلابه آن، قبل و بعد از سال 1392، تغييري نکرد اما سود در صورتهاي مالي جاي خود را به زياني بزرگ داد، زياني که هرساله به دليل محافظه کارانه بودن شيوه جديد ذخيره گيري در حال بزرگتر شدن بوده است، از سوي ديگر، 459 ميليارد تومان از زيان انباشته هم به تعديلات سنواتي قبل از سال 1390 در صورتهاي مالي برمي گردد و به عملکرد پس از سال 1390 مربوط نمي شود.
عوارض قانوني جديد آن دسته از عوارضي است که شرکتهاي بيمه (به خصوص بيمه ايران به دليل سهم بالاي شخص ثالث) مطابق قانون ملزم به پرداخت آن شده اند، در يک محاسبه ساده، شرکت سهامي بيمه ايران در 5 سال منتهي به پايان اسفند 1396 بيش از 3 هزار و480 ميليارد تومان عوارض قانوني به وزارت بهداشت، پليس راهور و صندوق تامين خسارتهاي بدني پرداخت کرده است. تشخيص اين که اين عوارض تا چه حد به فلسفه اصلي خود يعني کاهش هزينه هاي ثانوي شرکتهاي بيمه کمک کرده، بر عهده نهادهاي بالادستي است اما بديهي است، که اين عوارض سبب تحميل 3 هزار و 480 هزار ميليارد تومان هزينه جديد به اين شرکت شده است.
هزينه فرصت از دست رفته نيز آن دسته از هزينه هايي است که از محل عدم پرداخت حق بيمه توسط نهادهاي دولتي بزرگ و ايفاي تعهدات ناشي از تعليق شرکت بيمه توسعه به شرکت سهامي بيمه ايران تحميل شده است. به عبارت ديگر، اگر حق بيمه قراردادها، به موقع پرداخت مي شد و کمترين نرخ سود به آن تعلق مي گرفت، درآمد شرکت سهامي بيمه ايران چقدر افزايش مي يافت. بر اساس داده هاي موجود فقط در سه فقره از قراردادهاي بزرگ از اين نوع مجموعاً بيش از 3 هزار و 500 ميليارد تومان هزينه فرصت از دست رفته به شرکت سهامي بيمه ايران تحميل شده است.
با اين محاسبات، تنها در دو مورد (اصلاح شيوه ذخاير و هزينه فرصت) حدود 6 هزار و 150 ميليارد تومان زيان يا عدم النفع نصيب شرکت سهامي بيمه ايران شده است. اين مقدار، 19 درصد بالاتر از مانده زيان انباشته کنوني اين شرکت در پايان سال 96 و حدوداً 8/1 برابر کل سرمايه ثبتي اين شرکت است.
با همه اين مشکلات و در شرايطي که کشور تحت تحريم هاي خارجي و در مضيقه بودجه است، کارکنان خدوم اين شرکت با همت خود توانسته اند روند شکل گيري زيان انباشته را محدود ساخته و رشد سالانه اين زيان را کاهش دهند. شايد نتوان هيچ شرکت ديگري را در بازار مالي کشور يافت که بتواند اين حجم از فشار را تحمل کرده و آن را پشت سر بگذارد.
با همه اين اوصاف، شرکت سهامي بيمه ايران در سالهاي قبل در شرايط بحراني قرار گرفت و بايد از اين شرايط خارج مي شد. به همين جهت از سال 95 راهکارهاي خروج از بحران در قالب يک هفت ضلعي با يک نقطه کانوني تدوين و در حال اجرايي شدن است. البته اين راهکارها در بهترين حالت مي تواند از رشد زيان انباشته جلوگيري کرده و شرکت را به سمت سوددهي سوق دهد. اما يگانه راه حل فوري از بين بردن زيان انباشته فعلي، افزايش سرمايه شرکت سهامي بيمه ايران از محل آورده نقدي سهامدار است. هفت ضلعي موصوف از قرار زير است:
1-شفافيت و سلامت اداري با داده کاوي و هوشمندسازي نظارتي؛
2-وصول مطالبات با رويکردهاي جديد؛
3-حرکت به سمت نرم افزار جامع بيمه گري؛
4-اصلاح پرتفوي بيمه هاي زندگي؛
5-مديريت بهينه صدور و خسارت خصوصا در رشته هاي درمان و ثالث؛
6-تغيير در سياستهاي اعتباري
7-سرمايه گذاري بهينه
نقطه کانوني که همه اين راهکارها را به يکديگر متصل مي سازد، «کنترل نقطه سربه سر» در هر رشته و هر قرارداد است که براي نخستين بار در شرکت سهامي بيمه ايران راه اندازي شده است.
با اجراي اين راهکارها، نتايج قابل توجهي در 6 ماهه اول سال 1397 به دست آمده است. در اين دوره در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته، حق بيمه صادره 22 درصد رشد کرده است. همچنين خسارت پرداختي در همين مدت زماني 2 درصد کاهش يافته که در تاريخ شرکت در دوره هاي 6 ماهه، بينظير بوده است. از سوي ديگر با راه اندازي سيستم وصول مطالبات، بدهکاران شرکت در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 27 درصد کاهش داشته که اين مقدار نيز در 25 سال گذشته شرکت بي سابقه بوده است. اين موفقيتها، نسبت خسارت (به عنوان يکي از مهمترين نسبتها در شرکتهاي بيمه) را از 75 درصد به 60 درصد کاهش داده است.
اين عملکرد، در کنار رشد بالاي صدور بيمه‌نامه هاي عمر و زندگي، نويد سالي متفاوت و پربار را براي شرکت سهامي بيمه ايران مي‌دهد که در صورت ثبات ساير شرايط به سود قطعي در پايان دوره 1397 و 1398 منجر شده و روند ازدياد زيان انباشته را براي اولين بار در 7 سال گذشته معکوس مي‌سازد.
پانزدهم آبان سال 97 بيمه ايران وارد هشتاد و چهارمين سال خدمت رساني خواهد شد؛ شور و شوق خدمت در بيمه ايران و حمايت دولت از اين سرمايه ملي و اعتماد آحاد جامعه، نويدبخش اعتلاي نام اين شرکت در کنار ارتقاء جايگاه صنعت بيمه و همه بيمه گران پرتلاش ايران اسلامي است.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۷۴۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از اساتید و مدرسان بیمه سرمد به مناسبت روز معلم

به گزارش تابناک به نقل از روابط عمومی بیمه سرمد، طی نشستی با حضور مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره، از اساتید و مدرسان دوره‌های آموزشی برگزارشده در سال 1402 تقدیر شد.

بهشتی‌نژاد، مدیرعامل بیمه سرمد، ضمن گرامیداشت سالروز شهادت استاد مطهری و روز معلم، سخنان خود را با این حدیث از امام صادق‌ علیه‌السلام آغاز کرد که «من دوست دارم شما را در دو حالت ببینم: آموزش دادن، و آموزش دیدن».

مدیر عامل بیمه سرمد ضمن تقدیر و تشکر از مدرسان داخلی شرکت، با تأکید بر استراتژی جدید درباب توانمندسازی کارکنان، آموزش هدفمند را یکی از چشم‌اندازها و ارزش‌های شرکت قلمداد کرد و ابراز داشت بهترین آموزش‌دهندگان در جهت توانمندسازی پرسنل، خود کارکنان هستند. بهشتی‌نژاد ضمن ابراز خرسندی از تعداد مدرسان و استفاده از پتانسیل موجود در شرکت، بر تربیت مدرسین به‌عنوان یکی از برنامه‌های مهم شرکت تأکید داشت و برگزاری دوره‌های تربیت مربی برای افزایش بهره‌وری دوره‌های آموزشی را لازم دانست. 

 

مدیرعامل بیمه سرمد در ادامه ابراز امیدواری کرد که در سال 1403 با تکیه بر آموزش و توانمندسازی کارکنان بتوانیم به یکی از سریع‌ترین شرکت‌های بیمه‌ای در ارائۀ خدمات تبدیل شویم. ایشان در بخش دیگری از سخنان خود، اثربخشی دوره‌های آموزشی را یکی دیگر از مؤلفه‌های مهم آموزش دانست و از مدیریت سرمایه انسانی شرکت خواست تا تمام توان خود را برای افزایش میزان تاثیرگذاری دوره‌های آموزشی به کار گیرند.

در ادامه، زاهدنیا، عضو هیئت‌مدیرۀ شرکت بیمه سرمد، ضمن تبریک بزرگداشت روز معلم، کارکنان شرکت را سرمایه‌های واقعی دانست و بر رشد این سرمایه تأکید کرد. وی با تأکید بر اهمیت آموزش کارکنان، اظهار داشت راز موفقیت شرکت‌ها فعالیت و عملکرد کارکنان آن‌ها بر پایۀ علم و دانش است و الحمدلله وضعیت شرکت بیمه سرمد با تکیه بر دانش و تجربۀ کارکنان، روز به روز رو به بهبود است.

فرهی مدیر سرمایه انسانی بیمه سرمد، در ابتدای این نشست طی گزارشی از عملکرد حوزۀ آموزش بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۰۰ دورۀ آموزشی برای نمایندگان و ۱۵۶ دوره برای کارکنان بیمه سرمد برگزار شده است که در نظرسنجی انجام‌شده، با رضایت ۹۵ درصدی همراه بود. ایشان با اشاره به برنامه‌های آموزشی تدوین‌شده برای سال 1403 از طراحی تعداد ۳۵۹ دورۀ آموزشی برای نمایندگان و کارکنان در سال جاری خبر داد.

در پایان مراسم، از مدرسین دوره‌های آموزشی درون و برون‌سازمانی سال گذشته قدردانی به عمل آمد. 

دیگر خبرها

  • تجلیل از اساتید و مدرسان بیمه سرمد به مناسبت روز معلم
  • اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه بی فایده است
  • صادرات تخم مرغ به ۳۰ هزارتن رسید
  • مقایسه پوشش‌های بیمه شخص ثالث در شرکت‌های مختلف در سال ۱۴۰۳
  • اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه ناکارآمد است
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • قانون اصلاحی بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی ابلاغ شد
  • برق حرارتی یک ساله ۲۰ همت ضرر کرد
  • تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی
  • تحقق ۹۰ درصدی بودجه بیمه معلم در رشته باربری