Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@07:37:51 GMT

اولین کرم اینترنتی دنیا ۳۰ ساله شد

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۷۴۸۹۴

اولین کرم اینترنتی دنیا ۳۰ ساله شد

30 سال پیش در چنین روزی اولین بدافزار با نام کرم موریس (Morris Worm) در سطح اینترنت پخش شده و در مدت کوتاهی ده درصد از رایانه‌های متصل به شبکه آمریکا را از کار انداخت. بیتا میرعظیمی

 "رابرت تاپان موریس" یکی از دانشجویان دانشگاه کورنل در تاریخ (۲ نوامبر سال ۱۹۸۸)، برنامه ای نوشت که می توانست به یک رایانه دیگر راه یافته و در آن تکثیر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اشکال در برنامه نویسی این نرم افزار تحقیقاتی، در مدت زمان کوتاهی آن را به ابزاری مخرب تبدیل کرده و به شبکه و رایانه های متصل به اینترنت آسیب جدی زد. مکانیزم گسترش کرم موریس بدین گونه بود که ابتدا از مدیر سیستم در ارتباط با وجود نسخه‌ای از این نرم‌افزار پرسیده می‌شد. اما الگوریتم موریس که با اخلال مواجه شده بود،  حتی در صورت پاسخ مثبت مدیر، باز هم نرم‌افزار را بر روی سیستم کپی می کرد. این برنامه بارها و بارها بر سیستم رایانه کپی شده و شبکه را با مشکلات جدی مواجه می کرد.

 موریس که از عملکرد اخلال گریانه برنامه اینترنتی خود کاملا شگفت زده شده بود، در پی حل این مشکل برآمد. چرا که این بدافزار به‌سرعت حدود ۶ هزار کامپیوتر متصل به اینترنت را آلوده کرده و دامنه فعالیت تخریبی آن حتی به آزمایش های پروازی ناسا نیز کشیده شده بود. این بدافزار در عین حال در مدت زمانی بسیار کوتاه سرورهای اینترنت که به سیستم عامل های سان و یونیکس VAX/BSD مجهز بودند را کند کرده و از کار انداخت. موریس برای پایان دادن به خسارت های ایجاد شده در ابعاد بزرگ دولتی و سازمانی، با همکاری یکی از دوستانش، وصله ای نرم افزاری برای مقابله با بدافزار در حال گسترش را طراحی کرده و با عرضه آن در سطح اینترنت مشکل را حل کرد. اما این پایان ماجرا نبود؛ چرا که مقامات پلیس آمریکا تنها یک روز پس از رفع مشکل، موریس را به جرم آسیب رسانی به نهادهای دولتی و خصوصی، به عنوان اولین مجرم اینترنتی دستگیر کردند. وی از دانشگاه اخراج شده و مجبور به پرداخت جریمه ای 10 هزار دلاری شد.

به دنبال این حادثه سازمان هایی برای مقابله با حوادث امنیتی در امریکا و دیگر نقاط جهان شکل گرفت که در هماهنگی فعالیت های مقابله با حملات ضد امنیتی آموزش و تجهیز شبکه ها و روش های پیشگیرانه نقش موثری داشت.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۷۴۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه «سرزمین شعر» ادامه‌دار شد/ آغاز فصل دوم از خرداد

به گزارش خبرنگار مهر، آخرین قسمت از فصل اول رقابت در «سرزمین شعر» جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ از شبکه چهار سیما پخش شد که به‌دلیل استقبال مخاطبان و علاقه‌مندان حوزه فرهنگ و ادب با تصمیم مدیر شبکه چهار سیما، در فصل‌های دیگر هم ادامه پیدا خواهد کرد.

رضا صالحی مدیر گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما درباره تصمیم گیری برای ادامه ساخت و پخش این برنامه نوروزی به خبرنگار مهر گفت: در جلسه‌ای که با حضور مدیر شبکه چهار و علی زارعان تهیه‌کننده برنامه برگزار شد، تصمیم گرفته شد که برنامه «سرزمین شعر» ادامه پیدا کند ولی شیوه پخش آن، به‌جای هر شب، به‌صورت دو شب در هفته و به‌شکل موضوع‌محور باشد؛ به این معنا که در مناسبت‌هایی مثل ایام‌الله دهه فجر یا ماه‌هایی مثل محرم و صفر، جلسات شعرخوانی متناسب با این ایام تدارک دیده شود.

وی افزود: قرار است این برنامه تا پایان سال ۱۴۰۳، در قالب چندین فصل مختلف پخش شود و براساس زمان‌بندی و پیش‌بینی انجام‌شده، بناست فصل دوم این برنامه از خرداد آغاز شود.

صالحی ادامه داد: در فصل‌ بعدی برنامه هم محمدمهدی سیار به عنوان رییس هیات داوران و مجری برنامه حضور خواهد داشت و داوران هم همانند فصل اول، آقایان ناصر فیض، علی محمد مؤدب، علیرضا قزوه و محمدکاظم کاظمی خواهند بود. علاوه براینکه همراهی علیرضا افتخاری از خوانندگان خوب کشورمان را هم در این برنامه خواهیم داشت. به‌نوعی می‌توان گفت برنامه با همان گروه فصل اول ادامه خواهد یافت و فقط ممکن است تعدادی از سرگروه‌ها تغییر کنند که هر زمان اسامی آن‎ها نهایی شد، اعلام خواهیم کرد. ساعت پخش هم به‌احتمال خیلی زیاد، مانند قبل، ۲۲:۳۰ خواهد بود مگر اینکه تا آن زمان تغییراتی در کنداکتور اعمال شود.

مدیرگروه ادب و هنر شبک چهار سیما در ادامه بیان کرد: خوشبختانه از «سرزمین شعر» استقبال بسیار خوبی شد؛ چراکه این برنامه تنها پایگاه شعر در تلویزیون است و موجب شد بعد از سال‌ها، شعر در رسانه ملی در جایگاه درست خود قرار گیرد. ضمن اینکه «سرزمین شعر» هم برای بینند عام جذاب است، هم برای بینند خاص، یعنی کسانی که اهل شعر و شاعری هستند.

صالحی در پایان گفت: بر اساس آمار و اطلاعاتی که به دست ما رسیده، برنامه «سرزمین شعر» در نوروز ۱۴۰۲، جزو برنامه‎هایی بوده که بازخورد مثبت گرفته است. همچنین، براساس اعلام روابط‌عمومی صداوسیما، تعداد زیادی از مردم از طریق واحد روابط‌عمومی صداوسیما نظر خود را درباره برنامه اعلام کردند.

کد خبر 6085574 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • صحبت‌های جالب مجید جلالی درباره برنامه ۱۲ ساله
  • تولید فیلم‌های غیراخلاقی از دختران ۱۵ تا ۲۶ ساله ایرانی برای مردان خارجی | انهدام باند بزرگ قاچاق زنان و دختران ایرانی به ترکیه و گرجستان + جزئیات
  • هکر حرفه‌ای حساب‌های بانکی در اشنویه دستگیر شد
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • ثبت تولد اولین سه قلوهای استان اصفهان
  • اینترنت خانگی 5G چیست؟
  • با واتس‌اپ بدون اینترنت، فایل منتقل کنید
  • رادیو ۸۴ ساله شد/ اینجا تهران است، رادیو ایران
  • اولین دوره مسابقات فوتسال جام هیأت مذهبی زاهدان برگزار می‌شود
  • برنامه «سرزمین شعر» ادامه‌دار شد/ آغاز فصل دوم از خرداد