Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@11:48:31 GMT

وسواس در کودکان

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۷۶۷۴۴

وسواس در کودکان

در این مطلب آمده است: شیر آب را باز می کند، دستش را می شوید، دوباره آن را باز می کند و دستش را می شوید و این پروسه همچنان تکرار می شود! وسواس در کودکان نیز مانند بزرگ سالان می تواند بروز کند. انجام کارهای تکراری، شستن های بی مورد و نظافت کردن محیط اطراف و بدن و وسواس های فکری، همان طور که می تواند گریبان بزرگ سالان را بگیرد، در کودکان نیز قابل مشاهده است اما خوشبختانه با اقدام به موقع والدین برای درمان، می توان از شدت آن در سنین بزرگ سالی جلوگیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختلال وسواس جبری (OCD) که به اختصار در میان عموم اختلال وسواس نامیده می شود، در کودکان به صورت افکار، احساسات و ترس های ناخواسته بروز پیدا می کند. وسواس می تواند به احساس اضطراب در آن ها منجر شود.
2 سالگی؛ آغاز وسواس های دخترم
یکی از مادرانی که از رفتار فرزندش نگران است، می گوید: دخترم از دو تا سه سالگی عادت داشت، زمانی که خانه را نظافت می کردم به من کمک کند و من و اعضای خانواده همیشه او را تشویق می کردیم و هیچ وقت تصور نمی کردم که این نشانه اختلال وسواس در او باشد. وی که تمایلی ندارد نامش را ذکر کند، ادامه می دهد: امسال که دخترم وارد کلاس اول شده است، معلم اش مشاهده کرده بود که زمان تمرین کردن و مشق نوشتن عادت دارد به طور مداوم نوشته هایش را پاک کند و دوباره بنویسد یا این که مدادش را محکم به صفحه دفتر فشار دهد به همین دلیل از من دعوت کرد تا درباره این مشکل دخترم با هم صحبت کنیم. یکی دیگر از افرادی که همسرش به اختلال وسواس فکری شدیدی دچار است، بیان می کند: فرزندم با این که پسر است و توقع نداشتم مرتب باشد اما با حوصله اتاقش را مرتب می کند، همه وسایلش را در جای خود می چیند و اگر مجموعه خودروهایش به هم بخورد بسیار ناراحت می شود و باید آن را همان گونه که در گذشته چیده بود، بچیند. وی می افزاید: زمانی که او را نزد مشاور روان شناسی بردم اظهارکرد که وسواس او ارثی است و باید با چند جلسه روان شناختی درمان شود در غیر این صورت در بزرگ سالی مشکلات بیشتری برای او ایجاد می شود.
وسواس های فکری و عملی
وقتی درباره چگونگی بروز مشکل وسواس با یک مشاور روان شناسی به گفت و گو می نشینم، اظهار می کند: وسواس ها به دو دسته فکری و عملی تقسیم می شود که بیشتر جنبه ژنتیکی دارد و کودکانی که یکی از اعضای خانواده شان از وسواس رنج می برد بیشتر در معرض ابتلا به آن هستند اما به طور حتم نیز این گونه نیست که اگر فردی در خانواده دچار این اختلال است، فرزند خانواده یا فرد دیگری نیز دچار می شود. «عابدی» ادامه می دهد: بهتر است خانواده هایی که در کودکان خود نشانه هایی از وسواس را مشاهده می کنند، نکات پیشگیری را در نظر بگیرند. وی بیان می کند: از آن جا که پدر و مادر بهترین الگوهای رفتاری کودک محسوب می شوند، قبل از اقدام به بچه دار شدن در صورت داشتن چنین اختلالی باید به درمان و کنترل آن بپردازند. وی با بیان این که افراد مبتلا به اختلال وسواس، رفتارهای کنترل نشده ای دارند، می افزاید: این رفتارها به صورت ناخودآگاه بروز می کند و ممکن است به فرزندان نیز منتقل شود. وی به ذکر برخی نشانه های کلیدی وسواس در کودکان می پردازد و می گوید: تکرار در شستن، وارسی و بررسی کردن، ترتیب و تقارن، نوشتن و پاک کردن مداوم همراه با فشار دادن مداد و دست شستن های مکرر از جمله علایم وسواس در کودکان است. این کارشناس بیان می کند: بهتر است والدین با مشاهده چنین رفتارهایی در فرزندان شان به مشاور روان شناسی مراجعه کنند و به درمان آن بپردازند تا از بروز مشکلات جدی تر در بزرگ سالی پیشگیری شود. وی با تاکید بر درمان به موقع در کودکی بیان می کند: اگر این کودکان در سنین کودکی و هفت سال اول با روش های روان شناختی درمان نشوند با ورود به محیط های اجتماعی مانند مدرسه از جامعه طرد می شوند و در سنین نوجوانی اختلال وسواس آن ها بیشتر خواهد شد و باید با دارو درمان شوند.
نداشتن تمرکز کافی
یک روان شناس دیگر هم درباره وسواس فکری بیان می کند: کودکان وسواسی، افکار بدی را در ذهن خود می پرورانند، افکاری درباره حرف های بدی که زدند همچنین درباره تمیزی، کثیفی و میکروب ها نگرانند و در کل افکاری درباره این که آدم خوبی نیستند، دارند. «کاظمی» ادامه می دهد: این کودکان از تمرکز کافی برخوردار نیستند و فقط به کارهای وسواسی که می خواهند انجام دهند، فکر می کنند و با این که خودشان دوست ندارند رفتارهای تکراری و آزار دهنده انجام دهند اما گویی نیرویی به جبر به آن ها القا می کند که آن کارها را انجام دهند.
8006**3213
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی پدر و مادر جامعه شیر کودکان معلم راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۷۶۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است

محسن روز رخ، ظهر امروز و در نشست خبری کنگره یاد شده که با رویکرد درمان چندتخصصی تومورهای مغزی کودکان، ۲۶ تا ۲۸ اردیبهشت جاری در تهران  برگزار می شود، در پاسخ به قدس با بیان  این مطلب افزود: درمان ۶۵ تا ۷۰ درصدی کودکان سرطانی در ایران در حالی است که این رقم در ترکیه ۶۰ درصد و در دیگر کشورهای منطقه زیر ۵۰ درصد است.

وی درمان سرطان کودکان را در کشورهای پیشرفته دنیا ۸۰ تا ۸۵ درصد عنوان کرد و گفت: این که در شرایط موجود ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در کشور درمان می شوند واقعاً اتفاق چشمگیری است.

وی در پاسخ به پرسش دیگر قدس، درباره مهمترین دلایل ایجاد سرطان در بین کودکان ایرانی هم گفت: دلایل مختلفی در این زمینه نقش دارند و یک عامل منحصر به فرد را در  ابتلای کودکان به سرطان نمی سراغ گرفت؛ عواملی محیطی،  وراثت، تغذیه می تواند در ایجاد سرطان کودکان دخیل باشد. البته درصد آن ها با یکدیگر متفاوت است؛ برای مثال شاید در برخی از انواع سرطان ها ژنتیک و در بعضی دیگر، تغذیه و محیط بیشتر نقش داشته باشند. اما همه این عوامل در ایجاد سرطان در کودکان دخالت دارند و به همین دلیل است که ما یک درمان واحد را برای سرطان ها نداریم. چون وقتی دلیل بیماری را بدانیم درمان آن راحت خواهد بود و این که درمان سرطان ها بسیار سخت است به این خاطر است که علت اصلی آن دقیقاً مشخص نیست. البته شاید در آینده این دلیل اصلی تشخیص داده شود و درمان آن راحتر صورت گیرد.

وی با اشاره به این که بر اساس آمارها در دنیا، سرطان کودکان یک درصد کل سرطان ها را تشکیل می دهد، افزود: یعنی سرطان در بین کودکان خیلی شیوع ندارد با این وجود سالانه در آمریکا ۵۵ هزار  مورد جدید سرطان کودکان ثبت می شود و در ایران نیز سالانه حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰  مورد جدید سرطان کودکان ثبت می شود .

می خواهیم در درمان کودکان مبتلا به سرطان به آمار کشورهای توسعه یافته برسیم

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه محک، هم در این نشست خبری با بیان این که باید پذیرفت که سیستم بهداشت و درمان هر کشوری  تابعی از وضعیت اقتصادی آن کشور و سهمی است که از تولید ناخالص داخلی آن می برد، تصریح کرد: بنابراین در درمان کودکان مبتلا به سرطان باید این طور نگاه کنیم آنچه که امروز در بیمارستان محک اتفاق می افتد به لطف تامین منابعی است که از سوی خیرین صورت می گیرد. در واقع کمک های خیرین ما را قادر کرده است تا روش های درمانی متفاوت تری را نزدیک به روش های روز دنیا پیاده کنیم و همچنین داروهایی را که مورد نیاز کودکان سرطانی است تامین کنیم . در واقع این موضوع – کمک های مردمی-  موجب شده تا در درمان  کودکان سرطانی نسبت به میانگین کشوری جلوتر باشیم؛ اما این به این معنا نیست که می توانیم به رقم های ۸۰ تا ۸۵ درصدی کشورهای توسعه یافته در درمان کودکان سرطانی  نزدیک شویم. چون بخشی از این اختلاف فاصله به شرایط اقتصادی کشورها بر می گردد که محک به همت خیرین نیکوکارش تلاش می کند تا روز به روز این فاصله را کمتر کند. در واقع  ما سعی داریم تا تمام محدودیت ها را البته تا جایی که ممکن است پشت سر بگذاریم تا به آمارهای کشورهای توسعه یافته  در درمان کودکان سرطانی برسیم.

درمانی قطعی ۱۶ هزار کودک مبتلا به سرطان توسط بیمارستان محک

دکتر میترا قالیبافیان، آنکولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در ادامه این نشست، از تشکیل ۴۲ هزار پرونده مبتلا به سرطان در بیمارستان محک از زمان تاسیس موسسه محک تاکنون خبر داد و گفت: طبق گزارش های موجود ۱۶ هزار کودک مبتلا به سرطان کاملاً درمان شده و به خط پایه زندگی برگشته اند. 

وی با اشاره به این که هرچند تومورهای مغزی دومین نوع شایع سرطان در کودکان است اما نخستین عامل مرگ کودکان محسوب می شود، افزود: کودکانی که مبتلا به تومور مغزی هستند و تحت درمان قرار می گیرند و زنده می مانند با عوارض دیررس درمان دست به گریبان می شوند. بنابراین در طول زمان متوجه شدیم که درمان تومورهای مغزی کودکان نیاز به یک برخورد متفاوتی نسبت به بزرگسالان دارد.

 وی در همین زمینه افزود: دومین نکته ای که با پیشرفت علمی متوجه شدیم این است که تومورهای کودکان با تومورهای بزرگسالان کاملاً متفاوت است: یعنی اگر حتی یک اسم داشته باشند اما رفتارشان در کودک به نسبت بزرگسال متفاوت است. این موضوع ما را به اینجا رساند که برخورد تیم درمان و تیم پشتیبانی با کودکی که دچار تومور مغزی است باید متفاوت باشد. از این رو هدف چهارمین کنگره دوسالانه آنکولوژی این است که این تفاوت برخورد در درمان کودکان مبتلا به سرطان را در قیاس با بزرگسالان، نمایش دهد.  

وی با تاکید بر این که کودکان نجات یافته از سرطان نیازمند بازتوانی درازمدت هستند، تصریح کرد: این نوع کودکان پس از درمان وقتی به جامعه باز می گردند با محدودیت هایی مواجه می شوند بنابراین باید برای بازتوانی آن ها از همان روز نخست فکری شود.

قالیبافیان، با اشاره به این که زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد، افزود: کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگترها حساس‌تر هستند.جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است. در مجموع برخی کودکان پس از ۵سال درمان، کاملاً بهبود می یابند.

درمان آنکلوژی نیاز به یک کار تیمی دارد

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی هم در ادامه این نشست از درمان ۲۰ درصد کودکان ایرانی مبتلا به سرطان توسط بیمارستان محک خبر داد و گفت: درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد و موسسه  محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استادان این بیمارستان سابقه هیئت علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در بیمارستان محک را دارند.

محمود مصدق

دیگر خبرها

  • رابطه دردسرساز سحر دولتشاهی و پیمان معادی خارج از اتاق درمان
  • «افعی تهران» خط قرمزهای اتاق درمان را رد می‌کند/ ارتباط بین روان‌درمانگر و مراجع، ضد روان درمانی است
  • رابطه دردسرساز سحر دولتشاهی و پیمان معادی خارج از اتاق درمان | این خانم روان درمانگر سریال است یا...؟ | پاشنه آشیل «افعی تهران» | ببینید
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • رِندی پیمان معادی در «افعی تهران»/ اشکال این اتاق درمان کجاست؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است