Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، نیمه شب یکشنبه یک خط فاصل در دنیای نفت به وجود می آورد. آن طرف این خط هرکس که یک نفتکش ایران را تخلیه کند با خشم دولت آمریکا مواجه می شود.

گرچه آمریکا در روز جمعه موضع خود را در قبال سومین تولیدکننده بزرگ خاورمیانه کمی نرم تر کرد و به برخی کشورها اجازه داد به تجارت با ایران ادامه دهند، ولی صادرات نفت ایران تا الان هم کاهش یافته است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از زمان اعلام وضع تحریم ها علیه ایران توسط ترامپ، بارگیری نفت ایران 37 درصد کاهش یافته است و با آغاز این تحریم ها در پنج نوامبر اختلال کلی در عرضه نفت به بزرگ ترین رقم طی این دهه می رسد.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی گفت:« صادرات نفت ایران به سرعت در حال کاهش است و شاید در هفته‌های آتی این کاهش بیشتر هم شود».
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت:« آمریکا 8 کشور را به طور نسبی از تحریم‌ها معاف می کند به شرطی که کاهش خرید آنها از ایران ادامه یابد و به کمترین حد ممکن برسد». ولی هدف آمریکا در آخر به صفر رساندن صادرات ایران است، یعنی ایجاد یک جای خالی که حتی تولیدکنندگان بزرگی مثل عربستان هم برای پر کردن آن مشکل دارند .
قیمت نفت خام آمریکا به خاطر نگرانی فزاینده از کمبود نفت در صورت اجرای تحریم ها به 87 دلار در ماه گذشته رسید یعنی بالاترین حد در چهار سال گذشته. از آن زمان تا حالا قیمت کمی پایین آمده که دلیل آن اعطای معافیت به هند، ژاپن، کره جنوبی و سایر کشورها است. البته هنوز هم خطرات قابل ملاحظه ای وجود دارد .
تحلیلگران انتظار توقف کامل صادرات ایران را ندارند ولی همه موافقند که با توجه به موضع سخت ترامپ صادرات نفت خام ایران نسبت به دور قبلی تحریم ها در زمان دولت باراک اوباما در سال 2012 کاهش بیشتری خواهد داشت .
این بار تا حالا 1.1 میلیون بشکه در روز از محموله‌های نفتی ایران کم شده است. تولید کاهش چندانی نداشته چون بخشی از آن در حال ذخیره شدن است.در ماه اکتبر حدود 1.76 میلیون بشکه در روز نفت ایران صادر می شد .

مایک ویتنر، رئیس تحقیقات بازار نفت گفت:« بخش بزرگی از تأثیر تحریم‌ها هنوز اتفاق نیفتاده است از نظر قیمت یک فشار رو به بالا خواهیم داشت که احتمالا فشار زیادی خواهد بود.همه چیز قرار است سخت تر و پیچیده تر شود» .
پس از عقب نشینی ترامپ از برجام و اعمال تحریم ها علیه ایران دولت‌های اروپایی قول دادند سعی کنند این قرارداد را نگه دارند و راهی برای ادامه معامله با ایران بیابد. هر چند واردات نفت خام این منطقه هم از ایران کاهش یافت .

چین بزرگترین واردکننده نفت ایران هنوز هم در حال مذاکره با آمریکا است ولی بین هشت کشور معاف شده از تحریم ها قرار دارد و می تواند به خرید نفت ایران ادامه دهد .
ایران مطمئن است می تواند فروش نفت را بالای یک میلیون بشکه در روز نگه دارد. سایر تولیدکنندگان نفتی سعی کرده‌اند تاثیر تحریم‌ها را کم کنند .
اگر آمریکا همچنان به این روند ادامه دهد و در آخر تولید نفت ایران را متوقف کند، ظرفیت مازاد نفت کاملا از بین می‌رود و چیزی برای جبران اختلال های پیش بینی نشده آتی باقی نمی ماند.
ویتنر گفت اگر هیچ ظرفیت مازاد تولیدی وجود نداشته باشد و برای لیبی و نیجریه هم اتفاقی بیفتد ،آن وقت یعنی گیر کرده ایم و بازار با یک عکس العمل بزرگ در قیمت نفت مواجه می شود .

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تحریم نفت ایران بلومبرگ انرژی نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۷۷۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت شرکت ملی مس از طرح‌های نوآورانه با هدف کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری

به گزارش «تابناک» به نقل از مس پرس، دکتر مدرس خیابانی در جریان سفر به استان کرمان، در ویژه برنامه تخصصی با عنوان «صنعت سبز» در محل جهاد دانشگاهی اظهار کرد: به دلیل ذخایر قابل توجه معادن کشور و منابع خدادادی عظیمی که در حوزه مس داریم و با توجه به استراتژیک بودن و اهمیت این فلز گران‌بها و ارزش اقتصادی آن در دنیا، میزان فعلی تولید در خور شان نیست لذا تلاش ما باید مترکز بر هدفگذاری یک میلیون تن تولید کاتد باشد. 

وی با تاکید بر لزوم بهره گیری از دانش و فناوری روز دنیا در تولید صنعتی افزود: صنعت مس این ظرفیت را دارد که خود را به رتبه‌های بالای تولید در سطح دنیا برساند به شرط اینکه از دانش روز به خوبی استفاده کرده و از طریق پیوند با مراکز پژوهشی و فناوری، از این ظرفیت در صنعت مس بهره بگیریم. 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس با بیان اینکه باید دانش، تجاری‌سازی و منجر به تولید ثروت شود، ادامه داد: این اطمینان را به مجموعه‌های پژوهشی، دانش بنیان و جهاد دانشگاهی می‌دهم که شرکت ملی مس از هر طرح نوآورانه و فناورانه که منجر به محصولات جدید و اصلاح فرآیندها و افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه در صنعت مس شود، حمایت می‌کند. 

وی ایجاد حلقه های پایین دستی در صنعت مس را یک ضرورت برشمرد و با تاکید بر اینکه حمایت از مرکز نوآوری شرکت ملی صنایع مس و تقویت صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVC) در دستورکار قرار دارد، افزود: نباید فکر کنیم ظرفیت های شغلی در صنعت مس، فقط در مجتمع‌های تولیدی است؛ باید جوانان و نخبگان در کارگاه‌ها و صنایع پایین دستی مشغول شده و با کمک به رشد تولید، ارزش افزوده ایجاد کنیم. 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس با اشاره به حمایت مسئولان ملی و استانی از ایجاد صنایع پایین دستی تاکید کرد: باید با خودباوری سراغ کارهای غیرممکن برویم و از مشکلات پیش رو نترسیم؛ خودباوری و اعتماد به نفس می‌تواند خیلی به ما کمک کند. لذا با این روحیه باید در راه پیشرفت صنعت مس گام برداریم. 

امیر حسن زاده، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان هم در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه برای افزایش تولید در صنعت مس، حمایت کامل خواهیم داشت، گفت: آمادگی داریم همه ظرفیت‌ها را در این راستا بسیج کنیم و انتظار هم می‌رود که شرکت ملی مس در صنایع پایین دستی ورود کند. 

گفتنی است؛ در ویژه برنامه تخصصی با عنوان صنعت سبز که امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه در محل جهاد دانشگاهی کرمان برگزار شد، از کتاب «صنعت سبز در خدمت فلز سرخ» با موضوع راهکارهای نوین و علمی فناورپایه تولید و فرآوری فلز سرخ با هدف کاهش آلایندگی‌ها رونمایی به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • بازدید از زنجیره سیب هدف هیات عراقی از سفر به آذربایجان غربی است
  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • حمایت شرکت ملی مس از طرح‌های نوآورانه با هدف کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • تسلط چین بر فناوری‌های پاک/ اروپا و آمریکا از انحصار بازار نگرانند
  • تسلط چین بر بازار فناوری‌های پاک/ نگرانی‌های اروپا و آمریکا از انحصار بازار
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • سرلشکر سلامی: در شرق مدیترانه راه را بر دشمن می‌بندیم
  • تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم