Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@10:56:24 GMT

دغدغه قرآن در تربیت بشر "هدایت" است

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۷۸۷۵۱

دغدغه قرآن در تربیت بشر 'هدایت' است

مراثی گفت: اصطلاح به کار رفته در قرآن و در فرهنگ دینی ما واژه ای به نام "هدایت" است. این لغت در قالب های سکولار فعلی تعلیم و تربیت نمی گنجد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، علی مراثی، پژوهشگر و استاد دانشگاه تبریز امروز در هفتمین جلسه از سلسله جلسات طرح ولایت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان آذربایجان شرقی در مسجد چهارده معصوم(ع)، اظهار داشت: آنچه جهت گیری تعلیم و تربیت امروزی را در جامعه شکل می دهد؛ بیشتر جنبه کسب مهارت برای زندگی در شرایط حاکم بر زندگی امروز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر این‌که رویکرد اسلامی به علم و تربیت نیز جز این است، خاطرنشان کرد: افزود: نظام تعلیم و تربیت جامعه ما در شرایط فعلی و جامعه جهانی یک برنامه ریزی تعیین شده ای را در مدل های مختلف برای تربیت های گوناگون انسانی پیشنهاد می کند.

مراثی افزود: به عوان مثال تربیت شهروند خوب، تربیت از لحاظ اقتصادی، درست زندگی کردن و حتی تربیت فرد به گونه ای که از معنویات بهره مند شود و ... مورد نظر است. همچنین تربیت دینی و اخلاقی و معنوی نیز مسأله مهمی است که حتی افراد سکولار به آن واکنش نشان می دهند.

پژوهشگر و استاد دانشگاه تبریز با طرح این سؤال که آیا جنبه تعلیم و تربیت اسلامی به همین اجزا خلاصه می شود یا خیر؟ افزود: در تعلیم و تربیت اسلامی؛ تربیت اخلاقی، دینی، اقتصادی، حقوقی، شهروندی و ... مطرح است اما نگاهی که به این مسأله در قرآن می کنیم آن است؛ فردی که از لحاظ اقتصادی یا شهروندی خوب نیست آیا از لحاظ دین مطرود است یا نه؟

وی ادامه داد: اصطلاح به کار رفته در قرآن و در فرهنگ دینی ما واژه ای به نام "هدایت" است. این لغت در قالب های سکولار فعلی تعلیم و تربیت نمی گنجد. واژه هدایت با مهارت داشتن امور معنوی متفاوت است و با مهارت های اخلاقی نیز تفاوت دارد؛ چراکه فضای هدایت با فضای مهارت هایی که مطرح شد؛ متفاوت است البته نه به معنای تفاوت ماهوی.

مراثی تصریح کرد: آنچه قرآن بدان می پردازد؛ این است که آیا بشر هدایت شده است یا خیر؟ قرآن خود را زمینه هدایت می داند برای همین است که در قرآن تکنولوژی را یاد نمی گیریم و یا تجربه دینی و ... نیست بلکه دغدغه قرآن "هدایت" است. این دغدغه هدایت از کجا آمدن و در کجا بودن و به کجا انجامیدن است که متناسب با آن کل فرآیند زندگی شکل می گیرد.

وی تاکید کرد: نکته دیگر آنکه زمینه برای هدایت یک زمینه انسانی نیست و هدایت مثل حیات از آن خداست. آنچه وظیفه ماست این حقیقت است که بستری را آماده کنیم برای هدایت بشر. نظام تربیت اسلامی تنها برای اینکه مهارت هایی را ایجاد کند، نیست بلکه جهت هدایت این است که یک فرد بداند از کجا آمده، در کجاست و به کجا می خواهد برود.

مراثی تصریح کرد: ارزش‌های مورد نظر در تفکر دینی با ارزش‌های مورد نظر در تفکر مطرح جهانی متفاوت است، تربیت های اخلاقی و معنوی فرد باید از جمیع جهان همان مسأله‌ای باشد که در قرآن بدان اشاره شده است؛ با این‌که هنوز در نظام اسلامی کنونی در این زمینه با ایده آل‌ها فاصله داریم.

پایان پیام/533

منبع: شبستان

کلیدواژه: 13 آبان اربعین حسینی راهپیمایی 13 آبان پیاده روی اربعین اربعین وزیر آموزش و پرورش سید محمد بطحایی وزیر آموزش وپرورش بطحایی گلپایگان مراثی قرآن و عترت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۷۸۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی معلمان نمونه ‌از برنامه‌های ‌مجموعه تعلیم و تربیت کشور است

ایسنا/خوزستان سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان از معرفی آموزگار خوزستانی به عنوان «معلم نمونه کشوری» خبر داد.

عبدالله حبیبی امروز (۸ اردیبهشت‌ماه) اظهار کرد: فرآیند شناسایی معلمان نمونه همزمان با سراسر کشور در استان خوزستان و در سطوح مدرسه‌ای، منطقه‌ای و استانی برگزار شد و در پایان ۱۴ معلم به عنوان معلمان نمونه استان خوزستان به مرحله کشوری معرفی شدند و پس از پایان این فرآیند مرضیه باباخان‌زاده آموزگار شهرستان دزفول موفق به قرار گرفتن بین معلمان نمونه کشوری این فرآیند شد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: معلمان طلایه‌داران عرصه تحول و پیشرفت در جامعه هستند. فرآیند شناسایی معلمان نمونه یکی از برنامه‌های عملکردی مجموعه تعلیم و تربیت کشور برای تکریم و ارج نهادن به مقام و جایگاه شامخ معلمان است. در استان خوزستان نیز این فرآیند با استقبال معلمان و مشارکت بالای آنان همراه بوده است.

حبیبی گفت: قرار گرفتن نام آموزگار خوزستانی بین معلمان نمونه کشوری نشان از توانمندی بالای معلمان خوزستانی در عرصه‌های حرفه‌ای و تخصصی آموزشی دارد و شایسته تقدیر و تشکر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعلیم و تربیت زیر ساخت اصلی سعادت و پیشرفت کشور است
  • رئیسی: تعلیم‌وتربیت اساسی برای ارتقا یک نسل است (فیلم)
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • آموزش و پرورش برای ما «مساله اول کشور» است
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • شناسایی معلمان نمونه ‌از برنامه‌های ‌مجموعه تعلیم و تربیت کشور است
  • ساخت مدارس شبانه روزی در دستور کار
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است