Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز به نقل از یورونیوز، خطر ابتلا به سرطان پستان، سرطان تخمدان، دیابت نوع دو، چاقی، فشارخون و روماتیسم مفصلی در زنانی که کودکانشان را با شیر خود تغذیه می‌کنند، کمتر است.

 

اغلب زنان می‌دانند که شیر مادر برای سلامت نوزادان و کودکان مفید است و از آنها در برابر ابتلا به انواع بیماری‌ها حفاظت می‌کند، اما در مورد اثرات مثبت شیردهی بر سلامت مادران کمتر صحبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مطالعات نشان می‌دهد که خطر ابتلا به سرطان پستان به ازای هر ۱۲ ماه شیردهی ۴.۳ درصد کاهش می‌یابد. همچنین تولد هر فرزند نیز ۷ درصد از خطر ابتلا به این سرطان کم می‌کند. همچنین شیردهی سبب می‌شود که خطر ابتلا به سرطان پستان و تخمدان در زنانی که سابقه خانوادگی دارند، تا یک سوم کاهش یابد.

 

سرطان پستان اولین سرطان رایج میان زنان و پس از سرطان ریه دومین سرطان معمول در میان زنان و مردان است. در سال جاری میلادی حدود ۲ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا شده‌اند.

 

سرطان تخمدان، روماتیسم مفصلی و بیماری‌های قلبی-عروقی از دیگر بیماری‌هایی هستند که خطر ابتلا به آنها در مادران شیرده کمتر است.

 

باوانسواری راماسوای، پزشک و محقق انستیتو تحقیقاتی دانشگاه اوهایو آمریکا در تحقیقات خود نشان داده است که تنها نیمی از مادران پیش از بارداری و زایمان در مورد نحوه تغذیه نوزادنشان تصمیم‌گیری می‌کنند و نیمی دیگر سردرگم هستند. مطالعات وی حاکی از آن است که بیش از یک سوم مادرانی که قصد شیردهی ندارند، پس از آگاه شدن به اثرات مثبت آن بر سلامتشان در تصمیم خود تجدیدنظر می‌کنند.

 

دانشمندان به طور کامل نمی‌دانند چرا شیردهی به پیشگیری از این بیماری‌ها کمک می‌کند، اما می‌گویند که پستان‌ها در دوران بارداری و شیردهی دستخوش تغیرات فیزیولوژیکی می‌شوند که با کاهش خطر ابتلا به این بیماری‌ها مرتبط است. به عنوان مثال میزان ترشح هورمون‌های زنان در دوران بارداری و شیردهی تغییر می‌کند. همچنین بسیاری از سلول‌های پستان که به دلیل فرایند شیردهی از مجاری و غدد شیری جدا شده‌اند بازسازی می‌شوند.

 

شیردهی همچنین کمک می‌کند تا متابولیسم بدن افزایش یابد و به این ترتیب با تنظیم میزان قند خون از خطر ابتلا به دیابت نوع دو، چاقی، فشارخون و بیماریهای قلبی-عروقی کاسته می‌شود.

 

ماریسا ویز، پزشک و مدیر وبسایت سرطان پستان، که در زمینه آگاهی بخشی به زنان در مورد سرطان پستان براساس یافته‌های جدید پزشکی فعالیت دارد، معتقد است که شیردهی به مثابه «یک جشن تکلیف» برای پستان‌هاست و آنها را وادرا می‌کند تا وظایف خود را انجام دهند. دکتر ویز می‌گوید پستان‎‎ها برای شیردادن به نوزادان بوجود آمده‌ و در طی چندصدهزارسال به تکامل رسیده‌اند، در نتیجه عدم استفاده از آنها برای شیردهی می‌تواند سبب شود که تعادل بدن بر هم خورده و احتمال خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها افزایش یابد.

 

انتشار این تحقیقات در حالی است که اروپا و آمریکا و بطور کلی جامعه غربی با کاهش جمعیت جدی مواجه است و پیشتر که خطر این مساله کمتر احساس می شد از درز تحقیقاتی از این دست جلوگیری می شد تا زنان با دست کشیدن از فرزندآوری و خانه داری به سوی بازار کار جذب شوند

 

در حال حاضر فمنیست ها مخالف نقش مادری برای زنان هستند.

 

دین اسلام 14 قرن پیش بهترین غذا برای کودک را شیر مادر برشمرده است. تغذیه با شیر مادر علاوه بر توانمندکردن کودک مادر را نیز بیمه می کند.

 

115

 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: زن یورونیوز آمریکا یورو سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۸۲۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان

احمد اسماعیل زاده٬ مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مردم باید اهمیت زیادی به تغذیه خود بدهند تا بروز چاقی، دیابت و پر فشاری خون در بین آن ها کاهش پیدا کند. 

 وی بیان کرد: وزارت بهداشت در حوزه تغذیه سالم سیاست‌های مختلفی از جمله نان کامل را دنبال می‌کند تا نان حاوی فیبر در اختیار مردم قرار بگیرد. مصرف نان فاقد فیبر می‌تواند سبب بروز سرطان در مردم شود.

اسماعیل زاده ادامه داد: آموزش‌های تغذیه در مراکز بهداشتی ارائه شده و کارشناسان تغذیه در خانه‌های بهداشت روستایی مستقر خواهند شد. 

وی افزود: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت پیگیری توزیع شیر در مدارس و کاهش قند در نوشیدنی‌های شیرین است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: اکنون مرگ و میر‌های زیادی مربوط به بیماری‌های مزمن و غیر واگیر هستند و عامل اول ابتلای افراد به بیماری‌های غیر واگیر، موضوع تغذیه است. 

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهند که تغذیه سالم نقش پررنگی در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف زیاد مغزها و آجیل در مقادیر بیشتر از نیاز بدن، به دلیل این که دارای چربی بالایی هستند، می‌تواند انرژی زیادی را وارد بدن فرد کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا
  • بیماری‌های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام‌های بهداشتی دنیا
  • بیماری های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام های بهداشتی دنیا
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال