Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری، خروج غیرقانونی و یکجانبه این کشور از برجام را اعلام و پس از آن سندی را برای بازگرداندن تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران امضا کرد. ترامپ گفت که بالاترین سطح تحریم‌های اقتصادی علیه ایران بعد از دوره‌های ۹۰ و ۱۸۰ روزه اعمال خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دور اول تحریم‌های مزبور در مرداد ماه وارد فاز اجرایی شد و قرار است دور دوم این تحریم‌ها دوشنبه ۱۴ آبان ماه علیه ایران اعمال شود.

وزارت خارجه ایران روز شنبه ۱۲ آبان طی بیانیه‌ای این اقدام دولت ترامپ را یک سقوط اخلاقی و سیاسی بزرگ نامید و آن را نقض برجام، نقض قطعنامه شورای امنیت، نقض دستور دیوان بین‌المللی دادگستری، تقابل با اراده صریح اکثریت قریب به اتفاق کشورهای جهان و بی توجهی به اصول انسانی، حقوقی و اخلاقی دانست.

در آستانه این اقدام غیرقانونی دونالد ترامپ گفت‌وگویی داشتیم با دکتر «ویلمر جِی لئون» استاد رشته علوم سیاسی دانشگاه خصوصی «هاوارد» در شهر «واشنگتن دی.سی» آمریکا؛ وی تحلیل‌گر سیاسی، نویسنده و محقق در زمینه مسائل سیاسی است. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید. 

 ریشه اصلی دشمنی دونالد ترامپ با ایران چیست و شما نقش لابی‌ها بر سیاست‌های دولت ترامپ را چگونه می‌بینید؟

 ریشه اصلی دشمنی ترامپ با ایران بیش از آنکه به خود ترامپ مربوط باشد به امپراطوری، نظامی‌گری و استعمارطلبی باز می‌گردد. ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا تنها یک کارگزار برای این حکومت است. امپراطوری‌ها نیازمند منابع هستند و باور دارند که به زور به دست آوردن منابع از کشورهایی که صاحب آن هستند آسان‌تر از همکاری با آن‌ها است. امپراطوری‌ها تاریخی طولانی دارند و وقتی مردمان کشورها مانند مردم ایران در انقلاب سال ۱۳۵۷، در مقابل این امپراطوری‌ها با موفقیت ایستادگی می‌کنند، آمریکا آن را تایید نکرده و نمی‌پذیرد.

لابی‌های داخل آمریکا نقش بسیار مهمی در شکل دادن به سیاست‌های دولت‌های آمریکا بویژه در قبال ایران ایفا می‌کنند. همچنین روابط آمریکا با اسرائیل، نقش مهمی در دشمنی آمریکایی علیه ایران دارد. لابی‌هایی که منافع اسرائیل را در آمریکا دنبال می‌کنند، در شکل دادن قانون‌گذاری‌ در گردهمایی‌های سازمان  ملل و بر روی واکنش‌های آمریکایی در جلسات سازمان ملل موثر است. همچنین پیمان کاران نظامی آمریکایی مانند «لاکهیدمارتین» و «رِیتیون» و لابی‌هایی که این پیمان کاران با آن‌ها قرارداد می‌بندند، نقش مهمی در شکل‌دهی سیاست آمریکا و رویکرد نظامی‌گرایانه آن در سیاست خارجی‌اش دارند.

 با در نظر گرفتن خروج یکجانبه و غیرقانونی ترامپ از برجام، به نظر شما تبعات این اقدام بر آینده روابط آمریکا و اروپا چیست؟

علی‌رغم آنکه سران کشورهای اروپایی وعده داده‌اند هر کاری که در توانشان باشد برای حفظ برجام انجام خواهند داد، موفقیت این توافق بسیار سخت خواهد بود. روابط آمریکا و اروپا به دلیل تهدید تعرفه‌های جدید و همچنین به دلیل خروج آمریکا از توافق اقلیمی پارس و فشار بیشتر بر اروپا برای هزینه‌های نظامی، دچار مشکل شده است. موسسات مالی به دنبال گزینه‌های جایگزین و مجراهای مالی هستند تا آنها را قادر به ادامه همکاری با ایران کند. برای اجتناب از تحریم‌ها، این موسسات به دنبال گزینه‌هایی هستند تا از بانک‌ها و شرکت‌هایشان در برابر محکمه قضایی آمریکا محافظت کند.

ایالات متحده مفاد توافق [برجام] را  بدون ارائه جایگزینی معتبر، نقض کرده است. این اقدام، تاثیر زیان‌باری بر استنباط اروپا از قابل اعتماد بودن آمریکا و تمایل آمریکا برای در نظر داشتن منافع متحدان اروپایی، داشته است. ترامپ، کاهش توان آمریکا برای تاثیرگذاری در عرصه جهانی را تسریع بخشیده است.

 

سیاست‌های دولت ترامپ در قبال عربستان سعودی به عنوان متحد کلیدی آمریکا در منطقه غرب آسیا، چه تغییراتی بر وجهه بین المللی آمریکا داشته باشد؟

سیاست‌های دولت ترامپ در قبال عربستان سعودی، بر وجهه جهانی آمریکا تغییرات ویران کننده‌ای می‌گذارد اما اعتقاد دارم، ترامپ، پامپئو و بولتون هیچ اهمیتی به این مسئله نمی‌دهند و دغدغه آن‌ها مبادلات نظامی است و بیشتر از هرچیزی به توافق‌های چند میلیارد دلاری تسلیحاتی اهمیت می‌دهند.

 رویکرد جدید دولت ترامپ در قبال چین از یک سو و در قبال کره شمالی از سوی دیگر، چه تبعاتی برای هژمونی آمریکا در شرق آسیا خواهد داشت؟

 تبعات سیاست‌های دولت ترامپ در قبال چین و کره شمالی برای هژمونی آمریکا در شرق آسیا وحشتناک خواهد بود. آمریکا یک امپراطوری رو به افول است. همان طور که دکتر «جرالد هورن» در کتاب «ضربه‌هایی علیه امپراطوری» نوشته است، آمریکا یک امپراطوریِ بحران‌زده است. به گفته هورن، چین در حال رشد است و تغییری سیستماتیک در جهان بوجو می‌آورد تا بعد از گذشت دو قرن، اقتصاد غرب در اقلیت قرار بگیرد.

آمریکا قادر نخواهد بود پروژه «راه ابریشم جدید» چین را متوقف کند یا نخواهد توانست مانعی برای برنامه «چین ۲۰۲۵» باشد. چین ابرقدرت اقتصادی بعدی در جهان خواهد بود و جنگ تجاری ترامپ علیه چین، کاری بیهوده و احمقانه وآخرین تقلا کردن برای یک قهرمان سابق و در حال شکست است. جهان تغییر کرده است و تمام چیزی که ترامپ برای ارائه کردن دارد، نظامی کردن جهان است در حالی که زمینه جدید مبارزه، جنگ اقتصادی است.

در مورد کره شمالی هم، چنین است. «کیم جونگ اون» [رهبر کره شمالی] از ترامپ استفاده کرده است. کیم از انزوا خارج شده و اکنون به عنوان بازیگری در عرصه جهانی مطرح است. ارتباطات وی با چین و تلاش‌هایش برای ارتباط با ژاپن، در راستای زمامداری سه‌جانبه آسیایی است. در نهایت به جای مشارکت فعالانه در بهبود روابط، ترامپ مجبور خواهد شد از بیرون تنها نظاره‌گر باشد.

 بازتاب داخلی سیاست خارجی دولت ترامپ در آمریکا چیست و آینده دولت وی را چگونه میبینید؟

 همان طور که قبلا گفتم، دولت آمریکا به دنبال داد و ستدهای نظامی است و بیشتر به توافق‌های چند میلیارد دلاری فکر می‌کند. بازتاب داخلی این سیاست‌ها را «جان بولتون» در سخنرانی روز پنجشنبه گذشته در میامی بیان کرد. وی گفت «این کشورها تروئیکای استبداد و مثلث ترور هستند. هاوانا، کاراکاس و ماناگوآ، مسبب رنج شدید انسان‌ها و مشوق بی‌ثباتی عظیم منطقه‌ای و پیدایش گهواره پست کمونیسم در نیم کره غربی هستند». بولتون گفت که آمریکا به دنبال این خواهد بود که گوشه‌های این مثلث و این تروئیکا از هم فرو بپاشد.

هیچ پایه و اساسی برای سیاست خارجی آمریکا یا لزوما برای موضع‌گیری‌هایش در قبال آمریکا مرکزی وجود ندارد بلکه جنجال و لفاظی‌های اغراق آمیز برای گزافه‌گویی است.

برنامه مالیاتی دولت ترامپ برنامه‌ای شکست خورده برای طبقه متوسط آمریکا و طبقه کارگر این کشور است. آن به اصطلاح «سیاست تجاری» ترامپ چیزی بیشتر از انجام چند توافق چندجانبه نیست که با تغییر نامشان آن‌ها را به اسم توافق‌های دوجانبه معرفی می‌کند. تمام چیزی که وی ارائه می‌کند، نژاد پرستی، نفرت و نظامی‌گری است و همه این‌ها بازتاب‌های درونی سیاست خارجی دولت آمریکا هستند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۸۲۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا که خشم و انزجار خود را از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه به نمایش گذاشته و از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند بورس دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ایران شده و به تحصیل خود ادامه دهند.

داداش پور با اعلام حمایت از دانشجویان معترض به جنایات اسرائیل، تصریح کرد: دانشگاه‌های ایران در رتبه‌بندی جهانی از جایگاه رو به رشد و خوبی برخوردار هستند و دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکایی در هر رشته ای که تمایل به ادامه تحصیل داشته باشند می‌توانند از ظرفیت موسسات آموزش عالی ایران بهره مند شوند.

وی ایران به عنوان کشوری که به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا مستقل بوده و یار مظلومان جهان است معرفی نمود و افزود: سیاست‌های ایران اسلامی بر اساس آنچه حضرت امام خمینی"ره" ترسیم فرموده بود و راهبردهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی، استکبار ستیزی و استعمار زدایی و فرهنگ سازی این سیاست بوده و است و باهمین رویکرد بود که توانستیم هیبت آمریکا و رژیم صهیونیستی را در دنیا به چالش بکشیم و امروز چشم تمامی آزادیخواهان جهان به ایران دوخته شده است که در حمله موشکی به اسراییل با خوشحالی جهانیان این نگاه به عیان مشخص گردید و امروز با همین نگاه و سیاست است که وزارت علوم با افتخار اعلام آمادگی جذب هر دانشجوی معترض و اخراج شده را مطرح می‌کند.

رییس سازمان امور دانشجویان همچنین با اشاره به تخریب مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها در غزه و به تعطیلی کشاندن آن‌ها یادآور شد: دانشگاه‌های ایران با توجه به ظرفیت‌های خوبی که از آن بهره‌مند هستند این آمادگی را دارند تا ما بتوانیم به بورسیه دانشجویان غزه نیز بپردازیم.

رییس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: بی تردید ایران ملجا و خانه امن تمامی ظلم ستیزان و مظلومانی است که به خاطر مبارزه با استکبار و صهیونیسم جهانی از تحصیل و زندگی باز مانده‌اند.

وی برخورد بی منطق و خشن پلیس آمریکا با دانشجویان را رسوایی این کشور در برابر شعار آزادی بیان در غرب عنوان کرد و اظهار داشت: این حرکت پلیس و نوع برخورد حاکمیت با این جریان و حرکت دانشجویی نشان داد شعار آزادی بیان و ارج نهادن به قشر تحصیلکرده سرابی بیش نبوده و تشت رسوایی غرب با این رفتار به صدا در آمده و به تمامی کسانی که به هر نوعی دل در گرو مهد توسعه و آزادی آمریکا داشتند، فهماند هر کجا که سیاست این کشور اقتضا نماید، تمام شعارها را در برابر منافع خود ذبح می کند و ذره ای به شعارها ارزش قائل نخواهد شد.

وی در پایان سیاست راهبردی ایران را مبارزه با مستکبران و دفاع از مظلومان نام برد و خاطر نشان ساخت: دیروز با موشک و پهپاد هیمنه پوشالی و گنبد آهنین رژیم صهیونیستی و آمریکا را به چالش کشیدیم و اقتدار ایران اسلامی را در عمل به اثبات رساندیم و نقاب از چهره واقعی استکبار که تهدید به گزینه‌های روی میز داشت کنار زدیم و امروز با اعلام آمادگی جذب دانشجویان معترض و اخراجی علیه جنایات رژیم صهیونسیتی، ظرفیت و نگاه ایران را در همه عرصه‌ها به ویژه دانش گستری و جذب دانشجویان مظلوم با هر نژاد و زبانی به دنیا نشان می دهیم و ایران اسلامی همواره پشتیبان حق خواهان و پشیمان کننده زورگویان عالم بوده و بر همین سیاست و روش باقی خواهد ماند.

کد خبر 6098202

دیگر خبرها

  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • وعده صادق، عبور از بازدارندگی خودساخته رژیم صهیونیستی بود
  • رشید:۲۴۰جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل در وعده صادق کمک کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق