Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس با اشاره به طرح حذف دلار از معاملات بین المللی گفت: پیاده سازی این طرح نیاز به کار کارشناسی دارد تا بتوان با تعامل دولت و مجلس و با کار کارشناسی در کمیسیون اقتصاد و در سایر کمیسیون های مربوطه این موضوع را به یک جمع بندی رساند و با همت دولت و مجلس این کار صورت بگیرد.

ولی داداشی، سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس در گفت و گو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا به طرح حذف دلار از معاملات بین المللی اشاره کرد و اظهار داشت: این طرح که امروز در مجلس کلید خورد، کمک شایانی به اقتصاد کشور خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه "امروز اقتصاد کشور وابسته به دلار شده است"، گفت: ما این وابستگی را باید حل کنیم، در واقع این وابستگی اقتصاد کشور به دلار نباید وجود داشته باشد.

 

سخنگوی کمیسیون اصل 90 افزود: چه لزومی دارد که جمهوری اسلامی ایران با دلار معامله کند، می توان با کشور مورد معامله و تجارت با پول خودش معامله و جنس  و کالا وارد کرد؛ لذا پول همان کشور است که اعتبار دارد و می توان با پول همان کشور معامله کرد.

 

داداشی بیان داشت: در واقع این طرح به کاهش نیاز ما به دلار کمک می کند و موجب ایجاد همبستگی با کشورهایی خواهد شد که با آن مراوده اقتصادی خواهیم کرد.

 

وی با بیان اینکه گره زدن اقتصاد کشور به دلار صحیح نیست، خاطر نشان کرد: اینکه بخواهیم اقتصاد کشور را به دلار گره بزنیم، خود ما را آسیب پذیرتر و خطرپذیرتر می کند.

 

سخنگوی کمیسیون اصل 90 در پاسخ به این سوال که "دولت در رابطه با این طرح چه اقداماتی باید انجام دهد؟"، گفت: دولت باید با رایزنی های سیاسی وزارت امور خارجه با هر کشوری که قرار است با آن مراوده اقتصادی داشته باشیم، بستر تبادل ارزی دو کشور را فراهم کند.

 

داداشی ادامه داد: اگر دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران، رایزن و یا نماینده قوی ای برای فراهم کردن مقدمات تبادل ارزی داشته باشد، می توان با پول همان کشور مراوده و معامله اقتصادی داشت.

 

وی اشاره کرد: این مهم نیاز به همت از طرف وزارت امور خارجه و معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه در عرصه دیپلماتیک دارد.

 

سخنگوی کمیسیون اصل 90 با اشاره به اقدامات و تلاش های اخیر دستگاه دیپلماسی کشور در این راستا، بیان داشت: به نظر می رسد که اقدامات انجام شده از سوی دولت کافی نیست و باید تلاششان را تشدید کنند و بیش تر رایزنی کنند.

 

ولی داداشی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "وظیفه مجلس در این مسئله چه خواهد بود و چه اقداماتی باید انجام دهد؟" گفت: مجلس هم می تواند در قالب مصوبه به عملی شدن طرح کمک کند، البته این نیاز به یک کار کارشناسی شده در کمیسیون های مختلف و همچنین نیاز به همت دولت و برنامه ریزی دارد.

 

وی خاطر نشان کرد: این طرح کار ساده ای نیست بلکه یک کار پیچیده ای است؛ اگر  بخواهیم که دلار را کنار بگذاریم و در قبال آن یک ارز دیگری یا ارز کشور مورد معامله را مد نظر قرار دهیم، در زبان گفتار خیلی راحت است، اما عملی شدن آن کار پیچیده ای است.

 

سخنگوی کمیسیون اصل 90 اظهار داشت: آمریکایی ها که اقتصاد دنیا را در سیطره خودشان دارند، در واقع یک پیچیدگی هایی را در بدنه اقتصاد تمام کشورهای دنیا بوجود آورده اند.

 

داداشی در ادامه گفت: پیاده سازی این طرح نیاز به کار کارشناسی دارد تا بتوان با تعامل دولت و مجلس و با کار کارشناسی در کمیسیون اقتصاد و در سایر کمیسیون های مربوطه این موضوع را به یک جمع بندی رساند و با همت دولت و مجلس این کار صورت بگیرد.

 

وی افزود: در این زمینه همچنین می توان دست بخش های خصوصی را باز کرد و یک سری مشوق هایی را از طرف دولت و مجلس برای بخش های خصوصی طراحی کرد تا بخش های خصوصی بتوانند بدون دلار و با استفاده از ارز کشور مورد معامله، وارد تجارت شوند و بتوانند اقتصاد کشور را رو به توسعه و پیشرفت ببرند.

 

سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس به مدت زمان اجرایی شدن این طرح اشاره کرد و گفت: اگر این طرح بخواهد اجرایی شود، اگر زمان و همت مناسبی روی این طرح گذاشته و اصرار شود به نظر در کوتاه مدت بتوان این طرح را اجرایی و به ثمر رساند.

 

داداشی اظهار داشت: پیاده سازی این طرح با توجه به اینکه حواشی مختلفی دارد و باید کارشناسی فنی صورت بگیرد، کار کوتاه مدتی نیست.

 

وی با اشاره به این موضوع که "بحث مربوط به برنامه بودجه کشور است، یعنی برنامه بودجه کشور با دلار محاسبه و بسته می شود" گفت: همه عملیات و اقدامات ارزی به هم متصل است، در واقع اگر که یک دانه از این پازل بهم بخورد، کل شاکله آن به هم می ریزد، بر همین اساس این کار و طرح باید طوری طراحی شود تا سیستم اقتصاد کشور آسیب نبیند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۸۳۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند

معاون اول رئیس جمهور در دیدار با وزیر تجارت عراق گفت: روابط دوستانه،‌ عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور ظهر امروز دوشنبه در دیدار سلمان الغریری وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است اظهار امیدواری کرد روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست مخبر با تاکید بر لزوم گسترش مناسبات اقتصادی و ارتقاء سطح همکاری‌های تجاری جمهوری اسلامی ایران و عراق گفت: روابط تهران و بغداد نزدیک، مستحکم و صمیمانه است و اتحاد دو کشور مایه ضرر و زیان و ترس دشمنان و نقطه امیدواری و رفاه دو ملت است و مردم دو کشور طعم شیرین این اتحاد را در گسترش مناسبات اقتصادی فیمابین خواهند چشید.

وی همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند تصریح کرد: روابط دوستانه،‌ عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس بعنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار داشت: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملا در هم شکسته و علی رغم اینکه آنها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ،‌ تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به‌عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.

سلمان الغریری با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق خاطر نشان کرد: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران بعنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری خود یاد کرد و افزود: به‌عنوان وزیر تجارت عراق و رئیس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • اهتمام مجالس آسیا به‌ تقویت ابعاد نظارت همگانی
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است