Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@19:06:56 GMT

بیمه سلامت، خدمات اقامتی معتادان را پوشش نمی دهد

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۸۵۵۰۲

بیمه سلامت، خدمات اقامتی معتادان را پوشش نمی دهد

تهران- ایرنا- سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در سازمان بیمه سلامت بیشتر به درمان های سرپایی و دارویی معتادان پرداخته می شود و درمان های اقامتی پرهیزمدار برای کسانی که می توانند از این بیمه استفاده کنند، تحت پوشش قرار ندارد.

پرویز افشار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، اظهار داشت: ستاد مبارزه با مواد مخدر از سازمان بیمه سلامت از سال 92 تا کنون که برای بیمه معتادان اعتبار دیده شده، راضی نیست و این مسأله واقعیت کاملا مشخصی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآور شد: پوشش بیمه درمان اعتیاد از سال 89 با تغییر قانون مبارزه با مواد مخدر و اصلاحات بند 2 ماده 15 برعهده وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی گذارده شد و این وزارتخانه مکلف به ایجاد پوشش بیمه درمان اعتیاد در بیمه های پایه و بستری است. همچنین وزارت رفاه مکلف شد تا نسبت به پوشش درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر به عنوان یک تکلیف خاص اقدام کند و این امر را به طور جدی مد نظر قرار دهد.
افشار اضافه کرد: سازمان بیمه سلامت اوایل امسال از وزارت رفاه جدا و به وزارت بهداشت ملحق شد اما مشکل بیمه سلامت به آن صورت که قانون تکلیف کرده، حل نشده است.
افشار خاطرنشان کرد: قانونگذار از سال 1392 اعتبارات سالانه را در سازمان بیمه سلامت برای بیمه معتادان درنظرگرفته است اما استفاده مطلوبی از این اعتبارات نداشتیم؛ زیرا افراد نیازمند این گونه خدمات، عمدتا معتادان متجاهری هستند که از دردهای مزمن مختلف رنج می برند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: پروتکل اجرایی برای بیمه سلامت معتادان به دلیل وجود موانع، هر سال نوشته می شود و تا زمانی که دستورالعمل سال بعد نیامده است، کماکان دستورالعمل سال قبل از آن قابلیت اجرا دارد و اکنون همچنان دستورالعمل سال 96 اعمال می شود.
به گفته افشار، تاکنون فقط گروه های پرخطر از قبیل زنان، کودکان معتاد، افراد مبتلا به HIV و زندانیان آزاده شده از پوشش این بیمه برخوردار شده اند؛ درحالی که همه مردم باید از این پوشش بیمه ای برخوردار شوند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: بودجه بیمه سلامت برای معتادان باید صرف درمان افرادی شود که بضاعت مالی ندارند و می خواهند به مراکز اقامتی غیردارویی یا کمپ ها بروند.
وی به سختگیری های سازمان بیمه سلامت در استان ها اشاره کرد و افزود: پرداخت مطالبات مراکز با تاخیر انجام می شود همچنین تعداد قابل توجهی از معتادان اسناد هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی ندارند در حالی که پیش شرط بهره مندی از خدمات بیمه ای احراز هویت است که در حال رایزنی با بیمه سلامت برای حل آنها هستیم.
اجتمام *3229* 3063

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي افشار بيمه سلامت بيمه معتادان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۸۵۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، جزییات خدمات دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه نویسی الکترونیکی را تشریح کرد.

  مهدی رضایی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص ارایه خدمات در زمان قطعی سامانه نسخه نویسی الکترونیکی گفت: با توجه به احتمال قطعی سامانه در زمان دریافت خدماتی که به صورت الکترونیک تجویز شده‌اند، از پزشکان درخواست شود تا اطلاع ثانوی، در صورت تجویز الکترونیک، نسخه کاغذی و یا پرینت نسخه الکترونیک را با درج مهر و امضا در اختیار بیمه شدگان قرار دهند. همچنین در صورت عدم امکان نسخه نویسی الکترونیک یا قطعی سامانه با تشخیص مدیرکل استان، صدور نسخه کاغذی به عنوان روش جایگزین استفاده شود.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران افزود: بیمه شده می‌تواند از طریق سامانه شهروندی اقدام به پرینت نسخه الکترونیک خود نماید، همچنین در صورت ممهور نشدن پرینت نسخه توسط پزشک، مهر و امضای کارشناس ادارات کل بر روی پرینت نسخ، به منزله تایید وجود و صحت نسخه الکترونیک می باشد؛ بنابراین در صورتی که وجود نسخه الکترونیک و عدم دریافت خدمت از مراکز دیگر، برای کارشناسان اداره کل محرز شود، می بایست همکاری لازم را برای اطمینان بخشی به مراکز و پذیرش نسخه انجام دهد.

وی با بیان اینکه داروخانه‌ها می‌توانند اقدام به ثبت کلیه اقلام داروئی نسخ کاغذی در سامانه تایید خدمات نمایند، تاکید کرد: در صورتی که تنظیمات نرم افزار داروخانه منطبق بر سامانه اعلام نرخ دارو (mdp.ihio.gov.ir) انجام شده باشد، ثبت اقلام غیر پرونده ای در نرم افزار داروخانه جهت محاسبه قیمت کفایت می نماید. لذا در این موارد ضروری است قیمت گذاری نسخه کاغذی انجام و نسخ کاغذی در انتهای دوره به اداره کل ارسال شود.

رضایی با اشاره به اینکه ضروری است ادارات کل استانی با استقرار موقت کارشناسان و یا افزایش تعداد کارشناسان در داروخانه‌های منتخب و ویژه (در کلیه ساعت فعالیت داروخانه – اداری و غیر اداری)، از ارائه خدمت به بیمه شدگان اطمینان حاصل نمایند، اظهار داشت: در ارسال لیست نسخ داروئی و ثبت متمم در سامانه لزومی به تفکیک سهم یارانه ارزی از سهم سازمان نمی باشد و مبالغ بصورت یکجا قابل ثبت است.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پرداخت سهم صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج، برای بیمه شدگان مشمول در قالب خسارت متفرقه قابل انجام است.

وی ادامه داد: ادارات کل استانی ترتیبی اتخاذ نمایند تا ارائه داروهای اسپینرازا، ریسدیپلام و امیسیزوماب به بیمه شدگان هدف برابر فهرست ارسال شده و سهمیه داروئی، در زمان دریافت دارو، دچار اختلال نشود. بگونه‌ای که در صورت قطع سامانه، پس از برقراری ارتباط نسبت به ثبت اطلاعات نسخ مذکور در سامانه توسط پزشکان و مراکز ذیربط اقدامات لازم صورت پذیرد.

رضایی بیان کرد: تا زمان پایداری سامانه، منعی بابت پذیرش نسخه کاغذی داروهایی که دارای شرط اجباری تجویز الکترونیک بوده اند، وجود ندارد.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: محدودیت پذیرش نسخ کاغذی به میزان ۲۰ درصد نسخ در زمان اختلال سامانه لحاظ نخواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • تمدید اعتبار بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی در خوزستان
  • تمدید اعتبار  سیستمی پوشش بیمه ای بیمه شدگان روستایی و سلامت همگانی ایرانیان 5 دهک اول درآمدی
  • همه افراد فاقد پوشش بیمه می‌توانند بیمه سلامت دریافت کنند
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت
  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن