Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان در یک برنامه سیما عنوان کردند، هم اکنون یورو ۳۰ درصد مبادلات و متغیر‌های پولی را در اختیار گرفته و رمز ارز‌ها در واقع پایانی بر هژمونی و سلطه جهانی دلار محسوب می‌شوند.  به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رحیم زارع در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: مجلس در برنامه ششم توسعه دولت را مکلف کرد، پیمان‌های پولی دو جانبه انعقاد کند و بانک مرکزی مدعی است، آیین نامه‌هایی در این زمینه نوشته و در حال اجرای آنهاست، اما در عمل اتفاقی نیفتاده است و منعقد نشدن پیمان‌های پولی دو جانبه، ضعف بانک مرکزی را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: از زمانی که برجام آمد، همه چیز فراموش شد و بانک مرکزی به سمت انعقاد پیمان‌های دو جانبه پولی نرفت.
زارع افزود: اکنون با هیچ کشوری پیمان پولی دو جانبه نداریم.

وی درباره سوئیفت یا پیام رسان داخلی گفت: بانک مرکزی می‌تواند از ظرفیت حوزه ارزی سامانه پیام رسان مالی الکترونیکی (سپام) یا چارچوب ارزی دیگر کشور‌ها از جمله؛ روسیه و چین یا سامانه‌های غیرمتمرکز استفاده کند، زیرا آمریکایی‌ها با سوئیفت بر مبادلات تجاری کشورمان کامل نظارت می‌کند.

زارع با بیان اینکه از «رمز ارز»‌ها نمی‌توان سوء استفاده کرد، افزود: تحریم حداقل اثر را بر رمز ارز‌ها دارد.

وی گفت: با توجه به اینکه استفاده از رمز ارز‌ها موجب حذف بروکراسی انتقال پول می‌شود، اما بانک مرکزی می‌گوید استفاده از رمز ارز‌ها بار مالی دارد.

زارع افزود: در حالی که حجم تجارت کشورمان فقط ۱۲۰ میلیارد دلار و این رقم نسبت به حجم تجارت دنیا ناچیز است، استفاده از رمز ارز‌ها موهوم نیست.

ساسان شاهویسی استاد دانشگاه در این برنامه رمز ارز‌ها را پول موهوم دانست و گفت: نباید هویت سرمایه‌های ملی را با یک پول موهوم مبادله کنیم.

وی افزود: رمز ارز‌ها در سیاستگذاری‌های پولی امروز پول موهوم محسوب می‌شوند.

شاهویسی گفت: آمریکا بدون هیچ تلاشی و بدون پشتوانه، پول منتشر و اقتصاد کشور‌ها را به دلار وابسته می‌کند.
وی افزود: آمریکا برای تأثیرگذاری دلار بر مبادلات جهانی، توافقنامه‌ای با عربستان امضا کرد که بر اساس آن، دلار‌ها مبتنی بر نفت قرار می‌گیرد.

شاهویسی گفت: یورو ۳۰ درصد از متغیر‌های پولی جهان را در اختیار گرفته است و چین، کره جنوبی، برزیل، هند و روسیه برای کاهش هزینه‌های استفاده از دلار به سمت جایگزینی دلار در مبادلات اقتصادی خود حرکت می‌کنند.

وی افزود: برای انعقاد پیمان‌های پولی دو جانبه باید پایه پولی اصلی برای مبادلات مشخص شود که استفاده از یورو اکنون جایگزین مناسبی برای دلار است.

شاهویسی گفت: اکنون ۴۰ میلیارد دلار تراز تجاری چین با ماست، بنابراین باید با مشخص شدن نرخ برابری در سبد مشترک به سمت انعقاد پیمان‌های دو جانبه حرکت کنیم و تأخیر کنونی در عقد این پیمان‌ها به دلیل مسائل ساختاری است.

محمدسعید شادکار کارشناس مسائل پولی و بانکی نیز در این برنامه گفت: رمز ارز‌ها بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار ارزش بازاری دارند و در برخی مواقع حجم بازاری آن‌ها تا ۷۰۰ میلیارد دلار نیز افزایش می‌یابد.

وی افزود: تسهیل فرآیند‌های پرداخت و فناوری پشت پرده رمز ارز‌ها موجب توجه به آن‌ها شده است.

محمدرضا فلاح رنجبر استاد دانشگاه نیز در این برنامه گفت: آمریکا سلطه اقتصادی خود بر جهان را مرهون سلطه پولی اش است.

وی افزود: آمریکایی‌ها بدون پشتوانه مالی و فریب دیگر کشور‌ها دلار چاپ می‌کنند و دارایی‌های دیگر کشور‌ها را می‌خرند.

فلاح رنجبر گفت: آمریکا بحران و رکود اقتصادی خود را با خلق پول بدون پشتوانه به دیگر کشور‌ها منتقل می‌کند، اما دنیا متوجه شده که باید جایگزین دیگری برای دلار داشته باشد.

وی افزود: اکنون دنیا می‌بیند که یک کشور از توافق چند جانبه خارج می‌شود آن را به هم می‌زند و می‌گوید تحریم می‌کنم و اگر کشور‌های دیگر به این تحریم نپیوندند، جریمه می‌شوند.

فلاح رنجبر گفت: آمریکا با جنگ تجاری، چارچوب مبادلات اقتصادی دنیا را به هم زده است و کشور‌ها متوجه شده‌اند، باید نظام مالی مستقلی از نظام پولی آمریکایی‌ها داشته باشند.

وی افزود: کشور‌ها برای فرار از ریسک نوسانات ارزی به سمت ارز با ارزش باثبات در مبادلات خود حرکت می‌کنند و این دلیل قرار گرفتن دلار به عنوان ارز در تجارت بین کشورهاست.

فلاح رنجبر گفت: می‌توانیم با کشور‌های عضو سازمان‌های منطقه‌ای برای تجارت از ارز الکترونیکی جدیدی استفاده کنیم.

وی افزود: هزینه‌های نقل و انتقال پول را شبکه رمز ارز‌ها به شدت کاهش داده است و این نوع پول‌ها را مردم خارج از نظام بانک‌های مرکزی بر اساس دارایی خود به صورت دیجیتالی تولید کرده اند.
فلاح رنجبر گفت: رمز ارز‌ها ضد هژمونی پولی مانند دلار است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: یورو توافق هسته ای برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۸۶۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ رشد پایه پولی با ۱۶٫۹ درصد کاهش به ۲۸٫۱ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسید

امتداد - با اجرا و پیگیری دقیق سیاست‌های پولی در بانک مرکزی، نرخ رشد پایه پولی در سال 1402 روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد بطوریکه نرخ این شاخص مهم پولی و تاثیرگذار در تورم نسبت به رقم فروردین سال 1402 که 45 درصد بود با 16.9 واحد درصد کاهش، در پايان اسفندماه 1402 به 28.1 درصد رسید. رشد پول (بخش سیال نقدینگی) نیز از 65.2 درصد در پایان سال 1401 به 17.5 درصد در پایان اسفندماه سال گذشته کاهش یافت. بنابراین با کنترل شاخص های پولی اثرگذار بر تورم  انتظار می‌رود شاخص نرخ تورم نیز در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت نماید.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، کاهش قابل توجه رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ همراه با کاهش رشد نقدینگی در این سال، بخوبی حاکی از توفیق بانک مرکزی در کنترل کل‌های پولی و ایجاد شرایط لازم برای کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی می‌باشد. بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم پایه پولی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۱۱۰۷۷٫۰ هزار میلیارد ریال رسید.

 
تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی و دستیابی به اهداف پیش بینی شده
بر اساس این گزارش، نرخ رشد نقدینگی نیز طی یک روند نزولی از ۴۰٫۶ درصد در پایان سال ۱۳۹۹ و ۴۲٫۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ به ۳۱٫۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و ۲۴٫۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسید که این امر، بیانگر توفیق کامل بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی و حصول اهداف تعیین شده می‌باشد.

بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم نقدینگی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۷۸۸۰۸٫۹ هزار میلیارد ریال رسید. لازم به اشاره که دستیابی به رقم رشد نقدینگی ۲۴٫۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲، در شرایطی حاصل شده است که رقم رشد نقدینگی سالانه زیر ۲۵ درصد آخرین بار در سال ۱۳۹۷ (۲۳٫۱ درصد) محقق شده بود.

بدیهی است که کاهش رشد نقدینگی به عنوان یکی از عوامل اصلی شکل‌دهی به تورم، نقش مهمی را در کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی ایفا خواهد نمود. 
 


کاهش قابل توجه شاخص های پول و شبه پول و انتظار کاهش تورم در ماه‎های آتی
مروری بر عملکرد اجزای نقدینگی حاکی از آن است که رشد پول (بخش سیال نقدینگی) در سال ۱۴۰۲ نیز بطور قابل توجهی کاهش یافته و از ۶۵٫۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷٫۵ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسیده است.
در مجموع، روند نزولی قابل توجه رشد نقدینگی و رشد پول، مؤید آن است که در سایه ثبات ایجاد شده در سال ۱۴۰۲، از شدت انتظارات تورمی فعالین اقتصادی کاسته شده و در نتیجه انتظار می‌رود که نرخ تورم در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت نماید.  
 
لازم به اشاره است ضریب فزاینده نقدینگی نیز در پایان اسفند‌ماه ۱۴۰۲ نسبت به پایان اسفندماه ۱۴۰۱، معادل ۲٫۹ درصد کاهش یافته و به رقم ۷٫۱۱۲ رسیده است.

در مجموع کاهش رشد نقدینگی، کاهش رشد پایه پولی، کاهش رشد پول و نیز تنزل ضریب فزاینده نقدینگی همگی دلالت بر اثربخشی سیاست های پولی بانک مرکزی مبتنی بر استفاده ترکیبی از کلیه ابزارهای سیاست های پولی دارد که این موضوع نه تنها در سال گذشته بلکه به صورت موثرتری می‌تواند تاثیر منجر به تداوم پایدار روند نزولی نرخ تورم در دوره های زمانی آتی داشته باشد.  

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • حجاب نوعی مقاومت در مقابل تهاجم جهان سلطه است
  • نرخ رشد پایه پولی با ۱۶٫۹ درصد کاهش به ۲۸٫۱ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسید
  • نرخ رشد پایه پولی ۱۶.۹ درصد کاهش یافت
  • نرخ رشد پایه پولی به ۱۶.۹ درصد رسید
  • الزام سامان دادن یک نظام فراگیر اسلامی برای کنار زدن نظام سلطه
  • رشد ۵ درصدی مبادلات تجاری ایران و هند
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۶ ارديبهشت
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید