Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، پرگل علیمردانی، اقتصاددان و پژوهشگر اقتصادی با اشاره بر اینکه در ایران سیستم پس انداز و سرمایه‌گذاری بانک محور است گفت: اینکه امروز مردم به خرید سکه و دلار روی آورده‌اند، شاید به این دلیل باشد که طی پنج سال اخیر، حجم نقدینگی تقریبا سه برابر شده و دولت نتوانسته تورم را کنترل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه مردم سرمایه های خود را به سمت خرید طلا و دلار سوق داده‌اند.
علیمردانی افزود: در حال حاضر شاهد این هستیم که به دلیل رشد غیرعادی نقدینگی در جامعه روند تقاضای برای دریافت کالا و خدمات گسترش یافته و همین امر تاثیر قابل توجهی در افزایش قیمت‌ها حتی تا سه برابر داشته است به صورتی که با همان تولید گذشته یا حتی کمتر هر روز تقاضای کاذب جدیدی به بازار تحمیل می‌شود.
این پژوهشگر عنوان کرد: ازآنجایی که کشور ما بانک محور است در شرایطی که روی بانک‌ها نظارتی نیست؛ ارتباط بانک‌ها با بخش حقیقی اقتصادی کم شده و آنها به سمت بنگاه‌داری رفته‌اند، بگونه‌ای که وام‌ و تسهیلات بانک‌ها به بخش‌های مولد، تخصیص داده نمی‌شود و این موضوع نیز باعث افزایش بیشتر تورم می شود.
علیمردانی اظهار کرد: متاسفانه امروز شاهد اتفاق دیگری نیز هستیم که ضربه مهلکی به اقتصاد کشور وارد کرده است؛ بدین معنی که مردم در زمانی که رو به سرمایه گذاری در بازار ارز و طلا آوردند، به نوعی سرمایه‌هایشان را از چرخه اقتصاد خارج کرده و به قول معروف آب به آسیاب دشمن ریخته‌اند.
وی گفت: وقتی مردم پول را تبدیل به ارز خارجی می کنند، اولین اتفاق این است که خود به خود باعث تورم در بحث ارزی می‌شود؛ چراکه تقاضا برای آن بیشتر شده و افزایش نرخ ارز مستقیم در بخش تولید بروز و خودنمایی می‌کند که بازهم خود مردم باید با تورم هزینه آن را بپردازند.
این پژوهشگر اقتصادی تصریح کرد: به نظر بنده تنها راه مقابله با این شرایط ، این است که مردم بجای اینکه سرمایه خود را در بخش بانک، طلا و یا ارز، بلوکه کنند، به طریقی در بخش مولد اقتصاد سرمایه گذاری نمایند و این بسیار واضح است که در صورت اهتمام مردم، اقتصاد کشور می تواند در مدت 4 تا 5 سال آینده مجددا مسیر شکوفایی خود را بپیماید.
وی معتقد است امروز عامه مردم حجم بزرگی از نقدینگی را در اختیار دارند که بخش عمده‌ای از آن در بخشی سرمایه گذاری شده که نادرست است و اگر سعی کنیم این سرمایه ها را وارد بخش مولد اقتصادی کنیم، می‌توانیم به شکوفایی اقتصاد جامعه کمک بی‌اندازه ای کرد. اینگونه که صنایع تشنه سرمایه‌ در گردش دوباره جان گرفته و تولید و اشتغال در کشورمان رنگ و بوی تازه‌ای خواهد گرفت.
به گفته این پژوهشگر اقتصادی چنین سیاست‌گذاری منطقی و قابل قبولی در شرایط جنگ اقتصادی که آمریکا علیه کشورمان به راه انداخته باعث می‌شود با رونق تولید کیفی زمینه توسعه صادرات غیر نفتی را افزایش داده و بدون نگرانی از پیچ تحریم‌ها عبور کنیم.
علیمردانی تصریح کرد: بنده قائل به این هستم که با این حجم بالای نقدینگی، هم می توانیم تورم را پایین بیاوریم و هم تولید داخل را تقویت نماییم و شاید علتی که این اتفاق نمی افتد، ریشه در ساختار اقتصادی جامعه داشته باشد. در واقع با نرخ تورم بالای امروز فرد عادی متوجه می شود که اگر با سرمایه اش نتواند کاری کند، هرروز از ارزش آن کاسته شده و تنها گزینه ای که پیش رو دارد، سرمایه گذاری در دلار، طلا و بانک‌هاست.
وی افزود: به نظر بنده، در این شرایط باید سیاستگذاران راهی برای سرمایه گذاری امن پیش روی مردم قراردهند و به پیوند عامه مردم با سرمایه گذاری در بخش های مولد و داخلی اهتمام بورزد در حالی که کمتر کسی می بینیم که سرمایه های خود را به سمت بورس و خرید سهام سوق دهد و این مهم بخاطر اطلاعات پایین و نبود اعتماد عامه مردم نیز خواهد بود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد ایران سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۸۷۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه

امتداد -بر اساس احکام بودجه، امسال ۱۹ میلیارد دلار برای حمایت از تولید وارد صندوق توسعه خواهد شد و ۱۰۰ همت به سرمایه بانک مسکن برای جهش تولید مسکن تزریق می‌شود.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ،‌ نگاهی به احکام بودجه ۱۴۰۳ در خصوص حمایت از تولید نشان میدهد از کانالهای متفاوت شامل تخصیص مستقیم منابع دولتی و ارائه تسهیلات ریالی و ارزی، برنامه حمایت از تولید در دستور کار دولت و مجلس قرار خواهد گرفت.

درگام نخست از ۳۱ هزار میلیارد تومان منابع مستقیم لحاظ شده برای حمایت از تولید ۷۰ درصد در اختیار استانها قرار خواهد گرفت. بر این اساس به هر استان حدود ۷۰۰ میلیارد تومان تخصیص خواهد یافت.۳۰ درصد مابقی نیز در اختیار دولت قرار خواهد گرفت. وقتی این منابع با تسهیلات بانکی تلفیق میشود به ۹۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت تبدیل خواهد شد.

۱۰۰همت به سرمایه بانک مسکن تزریق میشود

در سال جاری سرمایه بانک مسکن حدود ۱۰۰ همت افزایش خواهد یافت که از این فضا برای جهش تولید مسکن در سراسر کشور استفاده خواهد شد.

واریز ۱۹ میلیارد دلار به صندوق توسعه

همچنین در سال ۱۴۰۳ حدود  ۱۹  میلیارد دلار از محل فروش نفت؛ وارد صندوق توسعه ملی می‌شود که این رقم به عنوان تسهیلات در اختیار بخش خصوصی در جهت ارتقا تولید قرار خواهد گرفت.

۶۴۰ همت سرمایه گذاری مستقیم شرکتهای دولتی نیز از دیگر کانالهای اصلی ارتقا تولید در کشور خواهد بود.

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها ابلاغ شد
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • با اجرای مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم
  • بانک‌های خصوصی استان کرمان هیچ کمکی به استان نمی‌کنند
  • گلایه استاندار کرمان از بانک‌های خصوصی
  • سخنگوی دولت: اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • رویکرد مجموعه مدیریتی قم حمایت تولیدکنندگان و تسهیل سرمایه گذاری
  • دکتر ابراهیمی فرارسیدن سالروز تأسیس بانک سپه را تبریک گفت