Web Analytics Made Easy - Statcounter

محبان شمس الشموس در جنوب کشور چند سالی است که رسم خاصی را همزمان با ایام پایانی دهه صفر به اجرا می‌گذارند. ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۷ استانها خراسان رضوی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، سال 201  هجری قمری بود که امام علی‌بن موسی‌الرضا(ع)، هجرت تمدن ساز خود را به اجبار مأمون عباسی از مدینه به مرو آغاز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ایشان در جریان این سفر معنوی - سیاسی، از مرز خوزستان وارد ایران شدند و پس از عبور از شهرهای مختلف کشورمان مانند آبادان، اهواز، رامهرمز، بهبهان، اقلید، ابرکوه، یزد، نیشابور، طوس، سرخس قدوم مبارک خود را به شهر مرو ترکمنستان گذاشتند. 

هر چند در گذشته به دلیل نبود تحقیق جامع و میدانی، این مسیر مورد اختلاف جدی نظری و کتابخانه‌ای بوده است، ولی خوشبختانه در سال‌های اخیر، این موضوع به نتیجه‌ای نهایی و قطعی رسیده و همه مورخین و اسلام‌شناسان متفق‌القول بر این عقیده‌اند که امام هشتم(ع) در جریان سفر پر خیر و برکت خود، از حجاز، کویت، بصره، خوزستان، بخشی از فارس، یزد، خراسان عبور کرده و مردمان شهرهای زیادی را از حضور خود مستفیض کرده‌اند تا به سرزمین مرو رسیده‌اند. 

موضوع قابل تأمل در این سفر تاریخ ساز، وجود قدم‌گاه‌‌هایی است که از برکت حضور این امام همام در نقطه نقطه مسیر عبورشان به وجود آمده و سال‌هاست مورد تقدس و توجه دوستداران و ارادتمندان ائمه اطهار(ع) در مناطق مختلف این مسیر است. 

در برخی از این قدم‌گاه‌ها در شهرهایی مثل آبادان، بهبهان، اقلید، ابرکوه، نیشابور و مرو، هر ساله و غالبا در سه مناسبت میلاد، شهادت و سالروز ورود امام هشتم به هر شهر، مراسم رضوی با شکوه و ویژه‌ای با حضور ده‌ها هزار نفر برگزار می‌شود. مراسمی که نشان از یک نگاه شیعی – اسلامی نسبت به موضوع قدم‌گاه‌هاست و نه صرفا یک رویداد تاریخی و سیاسی.

یکی از شهرهایی که در مسیر عبور معنوی امام هشتم قرار گرفته است، بهبهان نام دارد. این شهر که در دوران هجرت امام، مرکز ایالت ارجان بوده بر سر راه کاروانی اهواز به فارس قرار داشته است. به همین دلیل، کاروان حضرت رضا(ع) پس از توقفی کوتاه در شهر اهواز از طریق رامهرمز وارد شهر بهبهان کنونی شده‌اند.

در این شهر، طبق آثار و شواهد محلی و پژوهش‌هایی که توسط محققین انجام شده است حدود 5 مقام یا قدم‌گاه منسوب به حضرت رضا(ع) وجود دارد. اصلی‌ترین مقام آن حضرت در قد‌م‌گاه مسجد بُکان قرار گرفته است. طبق شواهد محلی، این مکان محل نماز و اطراق کوتاه حضرت رضا(ع) در این شهرستان بوده است.

مردم معتقد و ولایت‌مدار این خطه، نسل در نسل این مقامات را گرامی داشته و از حدود 200 سال اخیر به ابتکار مردم شهر منصوریه، در روز شهادت حضرت رضا(ع)، مراسم پیاده‌روی و اجتماع دسته‌های عزاداری تا این مکان برگزار می‌شود.

این سنت حسنه در سال‌های اخیر در کل شهرستان بهبهان گسترش یافته است. تا آنجا که هر ساله و در روز شهادت حضرت شمس الشموس(ع) جمعیتی بالغ بر ده‌ها هزار نفر تا قدم‌گاه حضرت رضا(ع) با پای پیاده راهی این مکان متبرک و مقدس می‌شوند و در مراسمی با شکوه و خاص، خالصانه و خاشعانه به عزاداری می‌پردازند تا با این عمل، ارادت قلبی و ایمان خود را به پیروی راستین از خاندان عصمت و طهارت، به اثبات برسانند.

انتهای پیام/ ز

R41347/P41362/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۸۸۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرنگار مهر، محمود ابراهیمی ظهر شنبه در همایش جهش تولید در دیمزارها گرامیداشت روز جهانی گندم و نان روستای امام‌قیس بروجن، اظهار کرد: در طرح ملی جهش تولید در اراضی دیمزار، سال گذشته ۳۰ هزار هکتار از اراضی در این استان تحت پوشش قرار گرفت.

وی افزود: پشتیبانی طرح جهش تولید در دیمزارها، برعهده ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) چهارمحال و بختیاری بود که شامل جذب پشتیبان، در اختیار قرار دادن ادوات کشاورزی، پرداخت جهت خرید ادوات و… هستند.

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) چهارمحال و بختیاری ادامه داد: جمع اعتبارات پشتیبانی این ستاد از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۲، یک صد میلیارد ریال بود.

ابراهیمی عنوان کرد: اراضی تحت پوشش در سال ۱۴۰۳ به ۶۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرد و جمع ریالی مجموعه پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) چهارمحال و بختیاری که شامل تسهیلات، حضور کارشناسان در پهنه‌ها و خدمات سامانه‌ای است، به ۲۱ میلیارد تومان رسیده است.

کد خبر 6089906

دیگر خبرها

  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان
  • پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است
  • دومین زائرسرای ویژه محرومان کمیته امداد در مشهد بهره برداری شد
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)