Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، از چند ماه پیش دولت برای واردات کالاهای اساسی، ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داد و وزیر جهاد کشاورزی برای جلوگیری از خروج کالاهای اساسی که با استفاده از ارز یارانه‌ای وارد شده‌اند طی نامه‌ای در تاریخ ششم تیر ماه امسال، صادرات کالاهای اساسی را در ۱۸ ردیف مختلف تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرد و به دنبال آن صادرات دانه‌های روغنی و انواع روغن خام و پالم نیز ممنوع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از این نامه آمده است که " با توجه به ضرورت تامین کالاهای اساسی و ضروری مورد نیاز کشور و جلوگیری از خروج این کالاها و پیشگیری از بروز هرگونه رانت در شرایط خاص کنونی، با استناد به قانون تمرکز وظایف اختیارات و وظایف بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی، بدین وسیله صادرات کالاهای مشروحه زیر تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام می‌گردد."

ذرت، گندم، آرد، جو، جو دوسر، دانه‌های روغنی، روغن خام و روغن پالم، یونجه، کاه و کلش، پودر ماهی و گوشت، انواع سبوس، کنجاله سویا، سایر کنجاله‌ها، تفاله‌ها، خوراک آبزیان، افزودنی خوراک آبزیان، چاودار و سورگوم از جمله این کالاهای اساسی بودند که صادرات‌شان در نامه محمود حجتی ممنوع اعلام شد.


این در حالی است که جدیدترین آمار رسمی منتشر شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی نشان می‌دهد که در ۶ ماهه نخست امسال بالغ بر ۴۸ هزار و ۹۶۰ تن انواع روغن حیوانی، نباتی و پالم به ارزش بیش از ۷۴ میلیون و ۲۸۰ هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است که ۱۵۳.۹۴ درصد از نظر وزنی و ۱۹۵.۸۲ درصد از نظر ارزشی نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته، رشد داشته است.

جالب‌تر اینکه صادرات روغن پالم رکورد عجیب و غریب‌تری به ثبت رسانده چرا که در این بازه زمانی بیش از ۱۴ هزار و ۶۴۰ تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر ۲۵ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شده است که این میزان بیش از ۱۶۶۴ درصد از نظر وزنی و  بالغ بر ۱۶۸۷ درصد از نظر ارزشی نسبت به نیمه نخست سال گذشته رشد داشته است.

در این رابطه امیر هوشنگ بی‌رشک - دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران - به ایسنا اینگونه توضیح داد که صادرات انواع روغن تا قبل از اعلام ممنوعیت آن انجام می‌شده و پس از آن گمرکات و شرکت‌های تولیدکننده و صادر کننده، همکاری مضاعفی برای جلوگیری از صادرات آن انجام داده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا در ۶ ماهه نخست امسال و پس از ممنوعیت صادرات در تیر ماه، صادرات انواع روغن مانند روغن نباتی پالم در گمرک به ثبت رسیده است، افزود: انجمن روغن نباتی نیز مانند مسئولان  معتقد است که نباید کالای اساسی که با ارز دولتی و یارانه‌ای وارد می‌شود، صادر شود و ما هم با دولتمردان در زمینه ممنوعیت صادرات آن هم نظر هستیم اما برخی از شرکت‌های صادرکننده روغن نباتی قبل از اعلام ممنوعیت صادرات، اقدام به انعقاد قرارداد با طرف‌های خارجی کرده بودند و بهای آن‌را نیز دریافت کرده بودند بنابراین مجبور بودند تا این صادرات را انجام دهند و با هماهنگی‌های صورت گرفته، صادرات بسیار محدود روغن نباتی پس از ممنوعیت انجام شد.

او تاکید کرد: مسلما از این به بعد صادرات روغن نباتی انجام نمی‌شود و اگر تخلفی در این زمینه صورت بگیرد با آن برخورد می‌کنیم.

آمار صادرات محصولات اساسی بخش کشاورزی که از سوی مرکز آمار وزارت جهاد کشاورزی منتشر شده نشان می‌دهد که در ۵ ماهه نخست امسال بیش از ۴۶ هزار تن انواع روغن حیوانی، نباتی و پالم به کشورهای مختلف صادر شده است که این میزان در ۶ ماهه امسال به بیش از ۴۸ هزار تن رسیده است و حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تن تنها در شهریور ماه امسال صادر شده است. بنابراین از دستگاه‌های اجرایی و نظارتی انتظار می‌رود با این تخلف برخورد کنند و از صادرات انواع روغن که با یارانه و ارز دولتی وارد می‌شود، جلوگیری شود.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کالاهای اساسی واردات کالاهای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۹۲۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۲ درصدی صادرات کالا از چهارمحال و بختیاری

علی‌اصغر عبداللهی اظهار داشت: بیش از ۳۵۰ هزار تن انواع کالا پارسال با ارش دلاری ۱۷۴ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده است.

وی با اشاره به افزایش ۹۳ دلاری کالا‌های صادر شده افزود: اوره، میله‌های فولادی، خوراک آبزیان، لوازم خانگی و مغز بادام از جمله کالا‌های صادر شده است.

بیشتر بخوانید

بازار قطر مقصد پذیرش صادرات فرش و بادام چهارمحال و بختیاری

عبداللهی اضافه کرد: این کالا‌ها به کشور‌هایی از جمله ترکیه، عراق، هند، ارمنستان، ایتالیا، امارات متحده، گرجستان، روسیه صادر شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ۳۵ قلم کالا از مازندران به عراق صادر شد
  • تامین ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات انواع کالا‌ها در سال ۱۴۰۳
  • تامین ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات انواع کالا‌ها در سال جاری
  • مجوزی برای صادرات دام صادر نشده است
  • افزایش ۱۲۲ درصدی صادرات کالا از چهارمحال و بختیاری
  • افزایش صادرات نفت ایران به قبل از بازگشت تحریم‌ها
  • افزایش ۱۲۲ درصدی صادرات کالا از استان چهارمحال و بختیاری
  • هر ماه ۱۰ تن زعفران به خارج قاچاق می‌شود
  • هر ماه ۱۰ تن زعفران به خارج قاچاق می‌شود/ صادرات ۲۰۰ تن زعفران به ۶۷ کشور
  • هر ماه چند تن زعفران به خارج قاچاق می‌شود؟