Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@21:37:23 GMT

روند بروز ایدز در ایران کنترل نشده است

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۹۲۷۷۲

روند بروز ایدز در ایران کنترل نشده است

تهران - ایرنا -رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران با اشاره به اینکه آمار مبتلایان به این بیماری در ایران همچنان رو به افزایش است، گفت: تاکنون روند بروز ایدز در ایران کنترل نشده است.

دکتر مینو محرز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا بیشترین راه انتقال این بیماری را از طریق تماس جنسی اعلام کرد و گفت: براساس آمار وزارت بهداشت، تاکنون حدود 37 هزار نفر شناسایی شدند که تخمین زده می شود آمار مبتلایان 2 تا 3 برابر این تعداد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد که ما هنوز تعدادی از مبتلایان را شناسایی نکردیم تا بتوانیم خدمات درمانی را در اختیار آنان قرار دهیم و همچنین برخی از افراد از ابتلا بیماری خود اطلاعی ندارند.
رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: ابتلا به ایدز در ایران یک ' انگ ' محسوب می شود و به همین دلیل برخی از افراد مبتلا به مراکز درمانی مراجعه نمی کنند که باید با آگاهی بخشی زمینه مراجعه این افراد به کلینیک های درمانی فراهم شود.
وی بیان داشت: کشورهای دنیا با آگاهی بخشی توانستند بیماری ایدز را کنترل کنند و ما هم باید برنامه های مستمر و شفاف در این زمینه داشته باشیم تا بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم.

*** بی اثری واکسن آنفلوانزا در پیشگیری از سرماخوردگی
قائم مقام رئیس هیات مدیره انجمن علمی بیماری های عفونی و گرمسیری ایران با تاکید بر اینکه همه گروه های سنی باید واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند، گفت:واکسن آنفلوانزا بر روی ویروس سرماخوردگی اثری ندارد.
دکتر محرز با اشاره به شکایت افرادی که با وجود ترزیق واکسن آنفلوآنزا مبتلا به سرماخوردگی می شوند، اظهار داشت: واکسن آنفلوانزا فقط برای پیشگیری و مقابله با این بیماری استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه خیلی از کشورهای غربی واکسن آنفلوانزا را به صورت مجانی به همه گروه های سنی تزریق می کنند، گفت: ما چون در کشور محدودیت هایی داریم این واکسن در اختیار افراد خاص قرار می گیرد.
آنفلوآنزا بیماری تنفسی ناشی از ویروس آنفلوآنزاست. این بیماری معمولا جدی به نظر نمی آید و علایم آن مانند تب، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، درد عضلانی و خستگی، اغلب با سرماخوردگی شدید اشتباه گرفته می شود. شایع ترین زمان ابتلا به این بیماری از اکتبر تا ماه مه ( اواسط مهر تا اردیبهشت) است.
ویروس آنفلوآنزا برای فرار از سیستم ایمنی بدن، مدام در حال جهش است. بنابران برای مقابله با آن هر روز به سلاح تازه ای نیاز است. زمانی که ویروس جدید ظاهر می شود، به راحتی افراد را آلوده کرده و پخش می شود.
واکسن آنفلوآنزا یکی از روش های مقابله با ویروس است. پزشکان استفاده از واکسن را در افراد در معرض خطر از جمله افراد بالای 60 سال، کودکان، زنان باردار و بیمارانی با ضعف سیستم ایمنی ضروری می دانند.

** ضرورت آموزش نه گفتن به دانش آموزان
محرز گفت: در همه جوامع آسیب های اجتماعی وجود دارد، اما مجموعه های مربوطه باید قدرت ' نه گفتن ' را به دانش آموزان آموزش دهند که در این زمینه وزارت آموزش و پرورش وظیفه اصلی را برعهده دارد.
وی تاکید کرد که وزارت آموزش و پرورش باید زمینه های فرهنگ سازی در این زمینه را فراهم آورد تا دانش آموزان قدرت ' نه گفتن ' به همه آسیب ها از جمله اعتیاد و مسائل جنسی را داشته باشند.
رئیس مرکز تحقیقات ایدز به نقش صدا و سیما در آگاهی بخشی مردم در مورد آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: صدا و سیما با تهیه سریال ها می تواند مردم را از این آسیب ها آگاه کند اما تاکنون سریال های کمی در زمینه ایدز تهیه شده است.
محرز افزود:این سریال های کم هم توانسته در ارتقای آگاهی مردم، نقش مهمی داشته باشد و باید بیشتر در این زمینه کار شود.
علمی ** 1201 **1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي واكسن آنفلوانزا سرماخوردگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۹۲۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟

آفتاب‌‌نیوز :

آلزایمر را جدی بگیریم آلزایمر عامل اصلی بروز بیماری جنون (ِDementia) در میانسالی و کهنسالی می‌باشد که بیش از ۲۰ میلیون نفر را در دنیا درگیر کرده است.

آلزایمر هزینه‌های مالی و اجتماعی زیادی با خود به همراه دارد. شاخص اصلی این بیماری، عدم توانایی وظایف روزانه، اختلال حواس و قدرت تشخیص فرد مبتلا می‌باشد.

در بیمار مبتلا به آلزایمر، غیر از موضوع فراموشی امور روزمره، تحریک پذیری غیر عادی و مشکل کم خوابی و بی خوابی هم اتفاق می‌افتد.

در صورت عدم کنترل بیماری آلزایمر، پیشروی آن منجر به اختلال در جریان فیزیولوژیک بدن فرد مبتلا گردیده و نهایتا منجر به جنون و در شرایط خیلی پیشرفته موجب مرگ بیمار می‌شود.

آنزیم استیل کولین استراز به عنوان یکی از عوامل مهم دخیل در ایجاد و پیشروی این بیماری می‌باشد.

گیاه داروئی ملیس در کنترل و درمان آلزایمر ملیس گیاه دارویـی اسـت کـه بـه عنوان آرام بخش، ضد اسپاسـم، ضـد بـاکتری، ضـدویروس مطرح میباشد ودردرمان اختلالات گوارشی با منشأ عصبی و اضطراب مؤثر اسـت.

در مطالعه ای، عـصاره هیـدروالکلی آن دارای اثر آرامـبخش و فعالیـت ضـد درد محیطـی بـوده و باعث تحریک و تقویت خواب شـده اسـت.

ملیس با تأثیر بر روی پروسـتاگلاندین E۲ از بیوسـنتز آن جلوگیری نموده و در نتیجه درکاهش درد‌های قاعدگی مؤثر بوده و همچنین باعث باز شدن عروق می‌گردد و بـه خروج خون از داخل عروق رحمی کمک مـی نمایـد.

ملیس بــا تــأثیر بــر روی عــضلات از اسپاســم آنهــا جلوگیری نموده و به این ترتیـب بـا کـاهش درد عـضلانی میتواند در کاهش درد‌های قاعدگی مفید واقع شود.

در یک مطالعه بالینی انجام شده توسط تیم محققان پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی بر روی ۴۲ بیمار مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط که در سنین بین ۶۵-۸۰ سال بودند و میزان فعالیت‌های شناختی بالاتر از ۱۲ و میزان ابتلا به آلزایمر (ADAS-cog) کمتر از ۲ داشته اند، عصاره گیاه ملیس تجویز و به دسته‌ای دیگر دارونما داده شد.

شاخص‌های فراموشی، فعالیت‌های شناختی و عوارض جانبی مورد پایش قرار گرفتند و پس از چهار ماه از انجام مطالعه نتیجه به شکل قابل توجه و معنا داری بیان می‌کرد در افرادی که از عصاره ملیس استفاده کرده اند نسبت به افرادی که دارونما مصرف نموده اند میزان آلزایمر خفیف تا متوسط به خوبی کنترل شده است و همچنین عارضه اضطراب و تحریک پذیری به شکل محسوسی نسبت به دسته دوم که دارونما مصرف نموده اند، کاهش داشته است.

ملیس دارای آثار آرامبخش و ضد اسپاسم است. عصاره هیدروالکلی آن دارای اثر آرامبخش و فعالیت ضد درد محیطی بوده، همچنین بعد از مصرف دوز تحت خواب و دوز خواب پنتوباربیتال باعث تحریک و تقویت خواب در حیوان می‌شود. ملیتروپیک داروی گیاهی تهیه شده از عصاره گیاه ملیس است که مناسب کنترل و درمان بیماری آلزایمر می‌باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید
  • هشدار شبکه دامپزشکی گناباد در خصوص بیماری تب سه روزه گاوی
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • روند تعویض شناسنامه در استان بوشهر تسریع می‌شود
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته