Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@18:18:35 GMT

چرا ترامپ تصمیم گرفت در برابر ایران کوتاه بیاید؟

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۹۲۸۵۶

چرا ترامپ تصمیم گرفت در برابر ایران کوتاه بیاید؟

دولت ترامپ بالاخره با حقیقتی رو‌به‌رو شد که بسیاری مدتهاست می‌دانند: نمی‌توان صادرات نفت ایران را صفر کرد.
آمریکا تصمیم گرفته به ۸ کشور معافیت دهد و به آن‌ها اجازه دهد تا حدی از ایران نفت وارد کنند به شرطی که در ماه‌های آینده خرید نفت ایران را کاهش دهند. لیست کامل این کشور‌ها هنوز اعلام نشده، ولی چین، هند، کره جنوبی و ژاپن حتما جزو این کشور‌ها هستند که بزرگتربن خریداران نفت ایران نیز به حساب می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پیتر کیرنان، تحلیلگر انرژی در ایکانامیک اینتلیجنس در بیانیه‌ای گفت: «اعطای معافیت توسط آمریکا به ۸ کشور برای ادامه خرید نفت از ایران به شرط کاهش مقدار خرید نشان میدهد که دولت ترامپ حداقل در کوتاه مدت هدف صفر کردن صادرات نفت ایران را کنار گذاشته است».

متقاعد کردن کشور‌ها به صفر کردن واردات از ایران همواره دشوار بوده است، ایران همچنان نفت خام خود را با تخفیف می‌فروشد، معاملات پایاپای انجام می‌دهد، از ارز‌هایی غیر از دلار استفاده می‌کند و به شیوه‌های مخفیانه نفت منتقل می‌کند. ایران همیشه قادر بوده صادرات نفت خود را حفظ کند.

مهمتر از همه این است که بازار نفت برای صفر کردن عرضه نفت ایران بیش از حد از رونق افتاده است. با وجود کاهش اخیر ۱۵ درصدی در قیمت نفت، بازار هنوز هم کساد است آمریکا و اوپک در حال افزایش سریع تولید نفت هستند، ولی رشد تولید در سال ۲۰۱۹ آهسته خواهد بود.

کاخ سفید فضای مانور کمی در اختیار دارد. پیتر کیرنان گفت: «گرچه نگرانی در مورد کاهش تقاضای نفت در ۲۰۱۹ وجود دارد، ولی ترس اصلی این است که با توقف ناگهانی تولید نفت ایران، قیمت نفت افزایش یابد و اقتصاد‌های مصرف کننده نفت برای خرید آن از کشور‌های دیگر به دردسر بیفتند.

عربستان سعودی تنها می‌تواند بخشی از نبود نفت ایران را جبران کند نه همه آن را و این بازار را بسیار حساس می‌کند؛ بنابراین دولت ترامپ باید کمی انعطاف پذیری نشان دهد، چون خریداران بزرگ نفتی مثل هند و چین موافق توقف فوری همه خرید هایشان از ایران نیستند.

اگر دولت ترامپ می‌توانست صادرات نفت ایران را صفر کند، قیمت نفت بسیار بالاتر می‌رفت و قبل از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا مشکلات بسیاری در خانه به وجود می‌آورد. این هزینه‌ای بود که ترامپ مایل به پرداخت آن نبود.

هنوز هم با وجود معافیت‌ها دولت ترامپ با لحنی مطمئن سعی دارد همچنان به تخریب صادرات نفت ایران ادامه دهد سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «ما کاملا مطمئنیم که ادامه عملکرد فعلیمان به اعمال حداکثر فشار بر رژیم ایران کمک می‌کند».
بیشترین موفقیت ترامپ تا الان نگه داشتن قیمت نفت در یک حد قابل تحمل است، گرچه نیاز به معافیت‌های بیشتر برای دوره‌های طولانی‌تر زمانی خواهد بود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دونالد ترامپ دولت ترامپ تحریم ایران نفت ایران صادرات نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۹۲۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران

وزیر امور خارجه پاکستان با "ثمربخش توصیف کردن سفر اخیر رییس‌جمهور ایران به این کشور، هشدار آمریکا نسبت به روابط تجاری اسلام‌آباد-تهران را نادیده گرفته و گفت که نمی‌توان به پاکستان امر و نهی کرد و اسلام‌آباد، تنها بر اساس منافع خود تصمیم‌گیری می‌کند.

به گزارش ایسنا، "اسحاق دار" معاون نخست وزیر و وزیر امورخارجه پاکستان، روز گذشته(سه‌شنبه) با نادیده گرفتن هشدارهای آمریکا درباره روابط تجاری با ایران، به ویژه در زمینه پروژه مشترک خط لوله انتقال گاز میان دو کشور گفت که نمی‌توان به پاکستان  امر و نهی کرد و این کشور در تصمیم‌گیری‌هایش، تنها منافع خود را در نظر می‌گیرد.


روزنامه پاکستانی دان در این باره گزارش داد:  دار در یک نشست خبری در اسلام‌آباد در پاسخ به سوالی درباره این پروژه گفت که "ما باید مراقب منافع خود بوده و تعهدات خود را در نظر داشته باشیم و دولت باید با در نظر داشتن منافع پاکستان درباره کاری که می‌خواهیم انجام بدهیم، زمان و چگونگی آن تصمیم‌گیری کند، فارغ از این که آمریکا و دیگر کشورها چه می‌گویند.


او افزود: نمی‌توان به ما امر و نهی کرد و ما به کسی اجازه نمی‌دهیم مانعی ایجاد کند. پاکستان کشوری مستقل است و ما همان طور که به استقلال دیگر کشورها احترام می‌گذاریم، انتظار داریم که دیگران نیز به استقلال پاکستان احترام بگذارند.
واشنگتن در پی سفر اخیر "سید ابراهیم رئیسی" رییس جمهور ایران به پاکستان که امضای توافق‌ها و تفاهم‌نامه‌های همکاری دوجانبه در حوزه‌های متعدد از دستاوردهای آن بود، درباره خطر اعمال تحریم‌ها به کسانی که با ایران به تجات می‌کنند، هشدار داد.


دار در این باره گفت که پاکستان، نتیجتا تصمیم‌گیری خواهد کرد.


به گفته وزیر امور خارجه پاکستان، سفر رئیسی به این کشور "بسیار ثمربخش" بود.
او همچنین گفت که "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان سعودی قرار است به زودی، به پاکستان سفر کند و دولت در ماه جاری از تاریخ آن مطلع خواهد شد.
دار در ادامه گفت که در نشست اخیر سازمان همکاری اسلامی خواستار آتش‌بس فوری و باز کردن کریدوری بشردوستانه در غزه و اجرای راهکار "دو دولت" با مرزهای ۱۹۶۷ برای حل‌وفصل مسئله فلسطین شده است.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • «نه» پاکستان به امرو نهی آمریکا درباره ایران
  • تصمیم‌گیری برای تغییر مدیران بر عهده دولت است
  • فرصت کوتاه برای رشد جمعیت
  • زارع‌پور: ظرفیت پهنای باند کشور دو برابر شده است
  • زارع پور: ظرفیت پهنای باند کشور حدود دو برابر شده است
  • زارع‌پور: ظرفیت پهنای باند کشور حدود دو برابر شده است
  • پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره ایران دست رد زد
  • جمهوری اسلامی ایران نماد ایستادگی در برابر دولت‌های متکبر است
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران