Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانه ملت: فرهاد تجری در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۱۴ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن تسلیت رحلت پیامبر (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) و گرامیداشت ایام الله ۱۳ آبان گفت: از حضور پررنگ مردم در این روز و در شرایطی که استکبار جهانی فشار را بر مردم بیشتر کرده بود تشکر می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم قصر شیرین، سرپل ذهاب و گیلان غرب در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه این حضور پررنگ مردم همیشه در صحنه ایران اسلامی پیام کوبنده به رئیس جمهور آمریکا و همفکران وی در اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران بود، افزود: امیدوارم حکام فاسد آمریکا این پیام را به خوبی دریافت کنند که ملت ایران با تهدید، تحریم، تحمیل و جنگ از مسیر استقلال خود عقب‌نشینی نکرده و رفتار‌های منفعلانه سران آمریکا مردم ما را مصمم‌تر از گذشته می‌کند.

تغییر ناگهانی و سرسام آور اجناس و مصالح ساختمانی

وی با اشاره به سالگرد حادثه هولناک و غمبار زلزله آبان ماه کرمانشاه به ویژه قصرشیرین، سرپل ذهاب، گیلان غرب، گواور، سومار و قلعه شاهی، ادامه داد: ضمن تشکر و قدردانی از ملت فهیم ایران، مقام معظم رهبری، سران سه قوه و دیگر مسئولان کشوری و لشکری در تفقد و پیگیری و کمک به مردم زلزله زده متذکر می‌شوم که علیرغم پیگیری‌ها و خدمات انجام شده هنوز مردم زلزله زده با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند.

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: با توجه به اینکه با فصل سرما روبه‌رو هستیم، کما فی‌السابق روند خدمت رسانی به مردم زلزله زده پیگیری شود، چراکه با توجه به وضعیت اقتصادی ایجاد شده در کشور و تغییر ناگهانی و سرسام آور اجناس و مصالح ساختمانی مردم زلزله زده توان ساخت و تعمیر منازل خود را با کمک‌های بلاعوض و تسهیلات مصوب قبلی نخواهند داشت.

روند بازسازی در مناطق زلزله زده در حال توقف است

وی با بیان اینکه روند بازسازی در مناطق زلزله زده در حال توقف است که باید نسبت به افزایش کمک‌های بلاعوض و تسهیلات تصمیمات جدی اتخاذ و ابلاغ شود، افزود: تمام میزان اعتبار تصویب شده پیشنهادی از سوی مدیریت بحران برای امهال وام‌ها و به تبع آن تصویب در هیئت دولت تخصیص داده نشده و این برآورد کم بوده است و با میزان واقعی فاصله داشته و اکنون سبب فشار مضاعف بر مردم شده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: مردم علیرغم استحقاق قانونی استفاده از امهال متأسفانه با فشار، تهدید و اجرائیه بانک‌ها مواجه هستند، معافیت و تخفیف تعرفه آب و برق مناطق زلزله زده هنوز به عنوان دستور العمل اجرایی به واحد‌های مربوطه ابلاغ نشده و این امر بلاتکلیف مانده است، در حالی که مردم مناطق زلزله زده از آب شرب گل آلود استفاده می‌کردند اکنون در تعرفه‌های جدید این امر لحاظ نشده و از مردم مناطق زلزله زده قصر شیرین، گیلان غرب و سرپل ذهاب هزینه آب شرب گل آلود می‌گیرند.

برخی روستاییان مناطق زلزله زده در چادر‌ها و کپر به سر می‌برند

وی خطاب به رئیس جمهور، تصریح کرد: علیرغم تأکید و وعده حضرتعالی برای اسکان دائم روستاییان مناطق زلزله زده تا پایان شهریور ماه بسیاری از روستاییان هنوز نه تنها در ساختمان احداثی و کانکس بلکه در چادر‌ها و کپر به سر می‌برند و با توجه به شرایط آب و هوایی رو به رو باید اقدام عاجل در این زمینه انجام شود.

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس شورای اسلامی، افزود: ارائه آمار ساخت و ساز‌های بالا متأسفانه مسئولان را از رسیدگی به این امر غافل کرده و شرایط سختی برای مردم عمدتاً ضعیف از لحاظ مالی فراهم کرده و بسیاری از این واحد‌ها از لحاظ اجبار به تنظیم قرارداد به پیمانکارانی از سوی بنیاد مسکن معرفی شده‌اند و این پیمانکاران پس از افزایش قیمت مصالح ساختمانی متواری شده‌اند که مشکلاتی ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه روند بازسازی مسکن مهر سرپل ذهاب از دغدغه‌های قابل توجه است که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: علیرغم دستور و وعده شما مبنی بر ساخت واحد‌های مسکونی برای تنها بازماندگان از زلزله یعنی ۱۶ نفر که والدین و اعضای خانواده خود را از دست داده‌اند هنوز اقدامی برای ساخت و ساز انجام نشده و در کنار اقوام خود در کانکس‌ها به سر می‌برند، همچنین تأمین آب شرب و برق روستا‌هایی که جابه‌جا شده و توسعه یافته‌اند یکی از ضرورت‌هایی است که باید مورد نظر قرار گیرد.

مرز خسروی بلااستفاده مانده است

نماینده مردم قصر شیرین، سرپل ذهاب، گیلان غرب در مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: علیرغم پیگیری استاندار و وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت و بنیاد مسکن روند تأمین و فروش مصالح ساختمانی و آهن آلات در مناطق زلزله زده با قیمت مناسب با وقفه و مشکل مواجه شده که تقاضای رفع مشکل با صدور دستور قاطع داشته و در غیر این صورت روند بازسازی متوقف می‌شود.

وی افزود: علیرغم آماده بودن مرز تاریخی و رسمی خسروی در قصرشیرین برای ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی و زوار عتبات عالیات و حفظ شأن زائران و هموطنان عزیز متأسفانه این مرز به دلیل عدم مسئولیت‌پذیری مسئولان عراقی به ویژه دولت قبلی بلااستفاده مانده و سرمایه‌گذاری‌های دولتی و مردمی تعطیل شده که انتظار برخورد عزتمندانه بیشتری از سوی دستگاه سیاست خارجی و مسئولان مربوط به امور عراق برای بازگشایی هر چه سریع‌تر این مرز می‌رود.

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در طرح سامانه انتقال آب گرمسیری متأسفانه علیرغم داشتن شرایط خوب اقلیمی و زمین مناسب بدون هیچ توجیهی بسیاری از زمین‌های حاصلخیز مناطق سرپل ذهاب، گیلان غرب و قصرشیرین از حوزه شرب این طرح به صورت غیرکارشناسانه و ظالمانه حذف شده‌اند، ادامه داد: متأسفانه علیرغم وعده مسئولان وزارت نیرو هنوز هیچ اقدام عملی انجام نشده است که تبعات اجتماعی این حرکت ناشیانه و غیرمسئولانه با آقایان مسئول است.

تجری با تاکید بر اینکه تخصیص واقعی و اجازه بهره‌برداری از منابع فعلی یکی از خواسته‌های مردم است که انتظار اجرایی شدن از سوی مسئولان آب وجود دارد، اظهار داشت: یکی از اقدامات مأیوس کننده وزارت نیرو برای مناطق زلزله زده و جنگ زده و مردم گیلان غرب و حوزه‌های متبوع تعطیلی سد در حال ساخت کلکُش بود که وعده پوشالی مسئولان این بخش برای از سرگیری ساخت این سد عملی نشده و تقاضای پیگیری از رئیس جمهور می‌رود.

نماینده مردم قصر شیرین، سرپل ذهاب، گیلان غرب در مجلس شورای اسلامی، افزود: از رئیس جمهور درخواست می‌شود که ماده ۱۱۲ برنامه ششم توسعه در خصوص ارزیابی برخورداری بودجه عملیاتی دفاع مقدس در شهرستان‌های کرمانشاه به ویژه حوزه انتخابیه خود و لحاظ کردن آن در احکام کارکنان شاغل در این مناطق هستم.

وی با بیان اینکه رسیدگی و ایجاد حقوق ثابت برای بسیجی‌های معسر و نیرو‌های عملیاتی که عمر و جوانی خود را برای حریم این کشور هدیه کرده‌اند به موجب قانون مورد انتظار است، ادامه داد: متأسفانه در زلزله اخیر کرمانشاه به جامه ایثارگر اعم از مادران، پدران، همسران و فرزندان شهدا کمترین خدمت را دریافت کرده و وعده مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران با رویکرد مسئولیت‌گریزانه شرکت بیمه‌گذار و بیمه البرز و عدم اجرای تعهد خود و بنیاد سبب تکدر خاطر این خانواده‌ها شده که امیدواریم در آینده تدبیری اندیشیده شود.

تجری تصریح کرد: همچنین در خصوص ارائه خدمات و حمایت‌های خاص و خارج از مقررات و گزینشی و احراز جانبازی برای افراد فاقد شرایط و یا حذف افراد دارای شرایط توسط بنیاد شهید استان کرمانشاه بار‌ها تذکر داده شده که متأسفانه این امر نادیده گرفته شده که امیدواریم مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد.

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بسیاری از مسئولان با حضور در مناطق زلزله زده پس از وقوع سبب کمک به مردم شده‌اند، اما حوزه وزارت علوم علیرغم داشتن واحد‌های مختلف دانشگاهی اعم از پیام نور و آزاد تاکنون وزیر علوم به مناطق زلزله زده نیامده و جامعه دانشگاهی مناطق زلزله زده حداقل انتظار حضور وزیر را داشتند که امیدواریم در آینده محقق شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: گرانی مصالح پیمانکاران مناطق زلزله زده کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۹۲۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند

ایسنا/کرمانشاه رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور، گفت: حدود یک پنجم این زلزله‌ها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارند.

محمدحسن نامی در نشست امروز (هشتم اردیبهشت) ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، از حادثه‌خیز بودن کشور ایران و به تبع آن استان‌های کشور یاد کرد و گفت: از ۶۶ مخاطره طبیعی و ساخته دست انسان که در جهان شناسایی شده، ۴۴ مورد آن در کشور ما نیز رخ می‌دهد.

وی سیلاب، زلزله، فرونشست زمین، آتش‌سوزی، سرمازدگی، خشکسالی، رانش زمین و ریزگردها را چند مخاطره اصلی و مهم در کشور اعلام کرد که از بین آنها سیل و زلزله اهمیت دو چندانی دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور یاد کرد که حدود یک پنجم آنها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارد و افزود: در برخی سال‌ها که شاهد وقوع زلزله‌های بزرگی مثل زلزله بم، زلزله کرمانشاه و... در کشور بودیم، تعداد زلزله‌های سالانه به ۲۰ هزار مورد نیز رسیده است.

نامی با تاکید بر لزوم مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابرزلزله با توجه به فراوانی وقوع آن در کشور، اظهار کرد: باید سازه‌ها بگونه‌ای ساخته شود که در برابر زلزله‌های هشت ریشتری مقاوم باشد و اماکن حساس و حیاتی کشور نیز بتوانند در برابر زلزله‌های ۱۰ ریشتری مقاومت کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از اهمیت افزایش ضریب بیمه در منازل مسکونی شهری و روستایی برای مقابله با بلایای طبیعی هم یاد کرد و با اشاره به هزینه بالای بیمه یک ساختمان مسکونی در مناطق شهری، افزود: باید به سمت راهکارهای نوینی برویم که مردم بتوانند با هزینه کمتر منازل خود را بیمه کنند و از سوی دیگر هنگام بروز حادثه و خسارت، یک متولی مشخص برای پرداخت خسارت به آنها وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی ساختمان‌های دولتی نیز باید بیمه داشته باشند و بالاترین رده یک دستگاه در برابر این موضوع مسئول است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه با اشاره به تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن در شکل‌گیری بحران‌ها، اظهارکرد: در این راستا، پیشگیری از وقوع بحران را در همه زمان‌ها و مکان‌ها به عنوان مهمترین اولویت در دستورکار قرار داده‌ایم. 

وی افزود: طی چندسال اخیر بویژه در سالجاری، شاهد وقوع سیلاب در برخی از مناطق کشور بودیم که اصلا انتظار سیلاب را در آن مناطق نداشتیم که این نشان می دهد که وقوع بحران‌هایی مانند سیلاب مربوط به زمان و مکان خاصی نیست، چرا که نظم آب و هوایی در جهان به هم ریخته است. 

نامی اظهار کرد: زمانی که هشدار قرمز هواشناسی برای بارندگی ها صادر می‌شود، اقدامات مهمی از ارسال پیامک و جابجایی ساکنین مناطق پرخطر گرفته تا هماهنگی با استانداران، فرمانداران و بخشداران بخش‌های مختلف را برای کاهش میزان خسارات و تلفات در صورت وقوع سیل انجام می دهیم. برای نمونه در سیلابی که اخیر در سیستان و بلوچستان رخ داد، خوشبختانه هیچ تلفاتی نداشتیم، اما همین سیلاب در برخی دیگر از مناطق دنیا که اتفاق می‌افتد، میزان تلفات بالایی دارد. 

وی در ادامه گفت: در سطح کشور ۱۴ هزار و ۴۶۱ کیلومتر رودخانه داریم که حدود ۶۸۲۰ کیلومتر آن از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور می کند، لذا باید برای این مناطق اقدماتی همچون احداث سد بندی و یا اصلاح مسیر رودخانه‌ها توسط دستگاه‌های ذیربط صورت گیرد تا در صورت وقوع بارش‌های شدید احتمال سیلاب کاهش پیدا کند.

دبیر شورای عالی مدیریت بحران کشور با تاکید براینکه در زمان وقوع سیل برخی از سازه‌ها  مانند پل‌ها که اعتبارات زیادی برای ساخت آنها صرف می‌شود تخریب می‌شوند، افزود: تنها در سال گذشته ۴۴ پل در کشور به دلیل سیل تخریب شد که البته برخی از این پل ها به دلیل اینکه خوب ساخته نشده بودند، تخریب شدند. 

وی با بیان اینکه چند استان کشور سیل خیز هستند، عنوان کرد: این استانها شامل اردبیل، آذربایجان شرقی، مازندران، گیلان، گلستان و خراسان شمالی هستند. همچنین گاها کردستان، چهارمحال و بختیاری، جنوب کرمان و جنوب فارس در طول سال سیل دارند.   

وی به نقش پروژه‌های آبخیزداری در کنترل سیلاب اشاره کرد و گفت: برای در امان ماندن از سیلاب‌ها راهی جز توسعه آبخیزداری و آبخوان داری وجود ندارد. 

نامی گفت: از حدود یک دهه پیش نیز احداث سدهای زیرزمینی در دستور کار قرار گرفته، چرا که هر آبی که به سطح زمین می آید بویژه در فصل گرم سال یک سوم آن تبخیر می شود که البته این میزان در مناطق گرم کشورمان به حدود نصف هم می رسد، لذا سدهای زیرزمینی می تواند از تبخیر آب جلوگیری کند. 

وی بر لزوم مقابله جدی‌تر با حفر چاه‌های غیرمجاز هم برای جلوگیری از کاهش منابع آبی زیرزمینی تاکید کرد و افزود: از طرفی باید نوع کشت‌ها از حالت غرقابی به کشت‌های گلخانه‌ای تغییر دهیم. 

دبیر شورای عالی مدیریت بحران کشور در ادامه اعلام کرد: امروزه آب یکی از ارکان مهم حکمرانی در بسیاری از کشورهاست و اهمیت آن هم روزبروز بیشتر می شود، لذا باید تا جایی که امکان دارد در حفظ منابع آبی کشورمان بکوشیم. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • مردم پایه اقتدار حکومت اسلامی را تشکیل می‌دهند
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • دستگیری کلاهبردار فراری پس از ۱۳ سال
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه