Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-02@22:04:25 GMT

دهن‌کجی دلارهای میدان فردوسی به تحریم‌های ترامپ

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۹۵۴۶۹

خرداد: از اردیبهشت سال جاری که ترامپ خبر خروج از برجام و بازگشت تحریم‌ها را اعلام کرد انتظار داشت تا 13 آبان شرایط اقتصادی ایران به مرز فروپاشی برسد، اما در عمل این اتفاق نیفتاد و حتی بازار ارز که در ماه‌های اخیر دستخوش نوسانات بود، این روزها را به آرامی پشت سر گذاشت.
امروز 14 آبان 1397 است؛ اولین روز پس از شروع تحریم‌های دور دوم ترامپ؛ اما خلاف انتظار به میدان فردوسی تهران که می‌رسی خبری از ازدحام جمعیت خریداران و فروشندگان دلار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند نفر پراکنده در ضلع جنوبی میدان ایستاده‌اند و آرام و زیر لب دلار دلار می‌گویند. با این حال کسی برای خرید و فروش نمی‌ایستد.
یکی از آنها می‌گوید بانک مرکزی برای تنظیم بازار وارد شده و همین امر باعث شده قیمت‌ها تا حد زیادی تثبیت شود و تب خرید و فروش وجود نداشته باشد. وی می‌گوید ورود بانک مرکزی سبب شد تا 13 آبان با آرامش در بازار ارز همراه باشد، اگرچه بعد از ظهر دیروز و به‌دنبال خبر عدم تصویب Cft در شورای نگهبان، قیمت‌ها افزایش پیدا کرد و حتی در ساعاتی به بالای 15هزار تومان نیز رسید. البته صبح امروز قیمت دلار به کانال 14 هزار واحدی بازگشته و برخی صرافی‌ها قیمت 14 هزار تومان را برای دلار روی تابلوها هم قرار داده‌اند.
**حراج دلار در صرافی‌ها
اگرچه امروز میدان فردوسی روز خلوتی را در زمینه خرید و فروش دلار پشت سر می‌گذارد، اما با ورود به خیابان فردوسی با صف‌هایی در جلوی برخی صرافی‌ها مواجه می‌شویم؛ صف‌هایی نسبتاً طولانی که برای خرید دلاری که بانک مرکزی به صرافی‌های معتمد خود داده است تشکیل شده است تا بازار ارز را تنظیم کند. این کار از هفته‌های قبل آغاز شده و حتی در روزهایی قیمت دلار را تا نزدیک 10 هزار تومان پایین آورد و از سوی دیگر، باعث شد معاملات از بازارهای غیر‌رسمی و کوچه پس کوچه‌ها به صرافی‌ها بازگردد.
این صرافی‌ها دلار را با اختلاف قیمتی حدود 1000 تومان در مقایسه با بازار آزاد می‌فروشند؛ با این تفاوت که هر نفر تنها یک‌بار و به میزان 500 دلار می‌تواند خرید کند. تجربه فروش دلار در صرافی‌ها نشان داده با این راهکار می‌توان کنترل بیشتری بر خرید و فروش‌ها داشت. این در حالی است که در روزهای آغازین تنش در بازار دلار، صرافی‌ها تعطیل شده بودند و بسیاری از صاحب‌نظران این تعطیلی را کاتالیزور افزایش قیمت دلار می‌دانند.
**تقویت تدریجی پول ملی
پیش از این نیز عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده بود برای تنظیم بازار کارهایی را از هفته‌های گذشته آغاز کرده‌ایم و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که در ماه‌های اخیر ذخایر ارزی خود را به حد مطلوب رسانده است، متناسب با شرایط در حال تغییر، حتی در شرایطی که رسیدن صادرات نفت به حداقل ممکن برسد، برنامه مناسب را دارد.
وی تأکید کرده بود بانک مرکزی با تنظیم دقیق منابع و مصارف ارزی کشور، تلاش خود را همان‌طور که در هفته‌های اخیر نشان داد بر ثبات بازار پول و ارز تمرکز کرده و تقویت تدریجی و روزافزون پول ملی و افزایش رقابت‌پذیری اقتصاد و جلوگیری از نوسانات را هدف قرار داده است.
گذر آرام از آغاز تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا نیز مؤید این صحبت است.
**آینده قیمتی دلار در انتظار تصمیمات داخلی
یکی دیگر از افرادی که کنار میدان فردوسی ایستاده و دلار خرید و فروش می‌کند نیز عقیده دارد این تصمیمات داخل کشور است که آینده بازار دلار را تعیین می‌کند و اگر اراده مسئولان بر تثبیت قیمت دلار باشد، می‌توان امیدوار بود در ماه‌های آینده کشور وضعیت باثباتی را تجربه کند.
وی می‌گوید: تحریم‌ها نمی‌توانند به‌تنهایی بازار را نامتعادل کنند و این تصمیم مسئولان است که فردای این بازار را تعیین خواهد کرد. اکنون شایعاتی در بازار وجود دارد که با ترخیص کالاها از گمرک در حجم بالا، قیمت‌ها در تمام زمینه‌ها و به دنبال آن بازار دلار کاهش چشمگیر خواهد داشت، اما باید منتظر بمانیم.
با وجود این تصمیمات بانک مرکزی، تا زمانی که سرمایه‌های سرگردان که به دنبال کاهش ارزش پول ملی راهی بازارهای دیگر مانند سکه، ارز، مسکن و... شده است، در جهت درست هدایت نشود هر روز باید منتظر یک شوک قیمتی در این بازارها باشیم، زیرا هجوم ناگهانی نقدینگی به بازار حتی اگر محکم‌ترین سیاست‌ها و قوانین را داشته باشد، نظم آن را از بین خواهد برد. برچسب ها: دلار ، ترامپ ، تحریم

منبع: خرداد

کلیدواژه: دلار ترامپ تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۹۵۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار

امتداد - تمام ارکان نظام باید به دنبال تداوم سیاست ثبات ارزی باشند؛ چرا که راهکار علاج اقتصاد بیمار ایران این مقوله بسیار مهم است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، آلبرت بغزیان؛ اقتصاددان در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا در خصوص مدیریت بانک مرکزی بر بازار ارز و تاثیراتی که سیاست ثبات اقتصادی و ارزی در جلوگیری از سفته بازی به‌جا می‌گذارد، گفت: یکی از کارکرد‌های ثبات ارزی که طی سال گذشته توسط بانک مرکزی قابلیت خود را در اقتصاد به نمایش گذاشت، اهمیت تمرکز بر مسائلی است که به ثبات اقتصادی و ارزی منتهی می‌شود، بنابراین این موضوع علاوه براینکه در دستور کار بانک مرکزی است، باید یکی از الزامات مهمی باشد که تمام ارکان دولت‌ها به آن پایبند باشند تا اقتصاد کشور دچار مخاطرات جدی نشود که بی ثباتی ایجاد می‌کند.

وی یادآور شد: هر چند تنش‌های سیاسی و نظامی طی هفته‌های اخیر در مدت محدودی وضعیت بازار ارز را دچار مخاطراتی کرد، اما عدم دستکاری بانک مرکزی به صورت تعمدی درمسائل مرتبط با نرخ ارز نشان داد این بانک خواستار تداوم سیاست ثبات ارزی و اقتصادی است؛ به همین خاطر نیز نوسانات به تدریج کمتر شدند.

بغزیان در ادامه بحث یادآور شد: به دلیل تداوم سیاست‌های بانک مرکزی در موضوع ثبات ارزی در ماه‌های گذشته شاهد این واقعیت بسیار مهم در عرصه جامعه بودیم که مردم مدتی جویای نرخ ارز نبودند چرا که ثبات ارزی در دستور کار بود.

این اقتصاددان گفت: با اینکه در اجرای سیاست ثبات ارزی توسط بانک مرکزی نرخ دلار در بازار آزاد تفاوتی با نرخ ارز رسمی و دولتی داشت، اما به دلیل ایجاد اطمینان در مردم که بازار ارز نوسان ندارد کسی به دنبال خرید ارز و تقاضای کاذب نبود.

وی با بیان اینکه وجود ثبات ارزی باعث هدایت سرمایه‌ها به سمت بانک‌ها در حساب‌های بلند مدت و سرمایه گذاری در تولید و بورس شد، تاکید کرد: بنابراین این روند نشان می‌دهد تمام ارکان نظام باید به دنبال تحقق و تداوم سیاست ثبات ارزی و اقتصادی باشند؛ چرا که راهکار و علاج اقتصاد بیمار ایران، این مقوله بسیار مهم است.

بغزیان گفت: ثبات ارزی و بازگشت آرامش به اقتصاد و بازار‌ها منوط به رسیدن دولت به این درک است که نباید در کار بانک مرکزی دخالت کند، بلکه باید اجازه داده شود تا سیاست تثبیت در بانک مرکزی دنبال شود.

این اقتصاددان در پایان تصریح کرد: از سوی دیگر دولت نباید بابت رفع کسری بودجه و تامین نقدینگی مورد نیاز خود بانک مرکزی را تحت فشار قرار دهد، بلکه باید در این مسیر برای اجرای سیاست‌های بانک مرکزی همراه آن باشد تا زمینه برای مشارکت مردم در امر جهش تولید فراهم شود و سایر سیاست‌ها در بخش‌های مختلف نیز کارساز باشند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • توزیع روزانه میوه و صیفی در میدان مرکزی به ۲۲ هزار تن رسید
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند