Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@23:57:46 GMT

برابری جنسیتی، به روایت دانش آموزان

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۹۵۹۰۰

برابری جنسیتی، به روایت دانش آموزان

تهران- ایرنا- جلسه دیدار معاون امور زنان ریاست جمهوری با اعضای مجلس دانش آموزی در روز دانش آموز برگزار شد. موضوعی که بیش از هر مساله دیگری بر آن تاکید شد، برابر جنسیتی و ارائه مسئولیت ها بر اساس شایستگی ها بود.

برای برنامه دیدار معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اعضای هیات رئیسه مجلس دانش آموزی در روز 13 آبان در محل این معاونت در خیابان ویلا دعوت شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساعت 10 و 30 دقیقه بود اما چون دانش آموزان باید از خیابان های اطراف برای رسیدن به معاونت می آمدند، در ترافیک راهپیمایی گرفتار شدند و با تاخیری 40 دقیقه ای به برنامه رسیدند.
وقتی نوجوانان و جوانان هیات رئیسه مجلس دانش آموزی به سالن جلسات آمدند، با اقتدار آمدند حتی یک لحظه احساس کردم واقعا هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی می خواهند در جلسه حضور داشته باشند، آنان جوانانی با استعداد و با قدرت بیان خوبی بودند، هر کدام خواسته ای از ابتکار داشتند، خواسته هایی که بیشتر به نفع زنان رقم می خورد.
زمانی که می خواستند بر صندلی های سالن جلسات بنشینند، ابتدا آقایان در ردیف های جلو نشسته بودند که سیدمحمدعماد هاشمی رئیس مجلس دانش آموزی از آقایان خواست که جای خود را با بانوان عوض کنند و اینگونه مطرح کرد که از این نظر به جایگاه بانوان احترام گذاشته شود و این کار انجام شد و بانوان در ردیف های جلو مستقر شدند.
اعضای هیات رئیسه مجلس دانش آموزی هفت نفر هستند که دو نفر از آنان را بانوان تشکیل می دهند، یکی از بانوان به عنوان نایب رئیس و دیگری کارپرداز است. زمانی که اعضای هیات رئیسه خواسته های خود را از معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری مطرح کردند، با قدرت بیان خوب مسائل بازگو شد تا جایی که امیدوار شدم که بتوانند به عنوان مشاوران وزیر آموزش و پرورش، گام های خوبی برای تحول در کشور بردارند.
در مجموع 150 نفر به عنوان نماینده از استان های مختلف کشور در مجلس دانش آموزی حضور دارند، زمانی که در مورد اعضا از یکی از اعضای هیات رئیسه سوال کردم، در پاسخ گفت: در مجلس ما 75 نفر خانم و 75 نفر آقا فعالیت دارند، که من هم به وی گفتم که اینجا عدالت رعایت شده است. وی پاسخ داد ما سعی می کنیم در تمام مراحل کاری خود، این موضوع را محقق کنیم. اینجا برابری جنسیتی اجرا شده است.

* تفاوت زن و مرد در شایستگی ها باشد
سیدمحمدعماد هاشمی به عنوان رئیس مجلس دانش آموزی سخنان خود را از برداشتن موانع سر راه مشارکت زنان در بخش های اقتصادی، اجتماعی و دیگر حوزه ها آغاز کرد و گفت: باید موانع سر راه مشارکت بانوان برداشته شود، می توان کاری کرد که جایگاه واقعی زنان را شاهد باشیم زیرا اکنون عدم اعتماد به نفس و خودباوری به بانوان تلقین شده اند.
وی ادامه داد: زن حق دارد که سرنوشت خود را انتخاب کند، نباید تبعیض میان مردان و زنان قائل شد؛ زیرا زن نقش بزرگی در جامعه دارد و نباید تفاوت میان این دو جنس وجود داشته باشد بلکه باید قابلیت ها، پتانسیل ها و استعدادهای آنان با هم متفاوت باشد.
هاشمی معتقد است باید زنان دارای فرصت های برابر برای مسئولیت ها و حقوق باشند.

* بانوان ما توانمند هستند
هاشمی به عنوان رئیس پس از پایان سخنان خود به خاطر احترام به بانوان، از سعیده محمدخانی به عنوان نائب رئیس دوم مجلس دانش آموزی خواست صحبت کند که وی هم با بیان اینکه مجلس دانش آموزی آرمان های بزرگی دارد، صحبت هایش را آغاز کرد و گفت: بانوان جامعه من زنان توانمندی هستند و معتقدیم باید در مورد زن و مرد همان طوری که در قرآن و قانون آمده است، رفتار شود. البته معتقدم از نظر فرهنگی مشکل داریم و اعتماد به نفس دختران بسیار پایین است.
وی تاکید کرد: ایجاد انجمن هایی برای شکوفایی استعدادهای دختران یک ضرورت است؛ امکاناتی می خواهیم که هر دانش آموز یا دختر ایرانی خود را باور کند چون معتقدیم زنان عامل اصلی کانون های خانواده ها هستند.
پیام عزیز به عنوان نایب ‌رئیس اول مجلس دانش آموزی، به موضوع گفت و گوی بین نسلی به عنوان یک موضوع مهم و مطرح شده از سوی این معاونت اشاره کرد و گفت: می خواهیم یک نفر از بانوان و یک نفر از مردان در جلسات این معاونت حضور داشته باشند. معتقدیم برگزاری کارگاه های خاص برای استعدادیابی جوانان نیز ضروری است.
معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درباره طرح ملی گفت و گوی ملی نیز در پاسخ به این موضوع اظهار داشت: باید حرف همه را شنید و ارتباطات بین نسلی و خانواده ها را تقویت کرد. مهارت های ارتباطی یکی از عرصه های کار ماست و تمایل داریم با سازمان دانش آموزی و مجلس دانش آموزی فعالیت هایی در این عرصه داشته باشیم زیرا به اعضای خانواده ارتباط پیدا می کنند و فکر می کنیم بسیار مسأله مهمی است.
سارا فلاح کارپرداز اول مجلس دانش آموزی نیز گفت: هدف ما این است که مردان این سرزمین حامی بانوان باشند؛ باید کتابی تحت عنوان چگونه بانوان به خودسازی و خودباوری برسند و در کنار آن کتابی هم برای آقایان جهت حمایت از بانوان تالیف شود.

* میزان آمادگی دختران برای ازدواج سنجیده شود
علی رومیانی به عنوان منشی اول مجلس دانش آموزی نیز در مورد مشکل ازدواج دختران در سنین پایین گفت: در ایران این ازدواج ها صورت می گیرد، به همین منظور بالا رفتن سن ازدواج پیشنهاد ماست چون معتقدیم اگر یک دختر در سن پایین ازدواج کند، دیگر اجازه تحصیل ندارد و می شود سن قانونی ازدواج را از 13 به 18 تغییر داد.
وی با طرح این سوال که آیا آموزش جنسی در سنین پایه به نوجوانان داده می شود، ادامه داد: باید آموزش ها و آزمون های صحیح برای سنجش میزان آمادگی دختران برای شروع زندگی انجام شود.
معاون امور زنان وخانواده ریاست جمهوری نیز درباره ازدواج دختران با سن کم گفت: در بحث مهارت های زندگی با وزارت آموزش و پرورش طرحی داریم که امیدواریم درست زندگی کردن را در طول دوره آموزشی ارتقا دهیم زیرا در نظام آموزشی این موضوع کمرنگ است.
ابتکار در پاسخ به سوالی درباره ارائه آموزش های لازم قبل از ازدواج به زوجین به مصوبه دولت برای آموزش های قبل از ازدواج اشاره کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی در این زمینه طرحی دارد تا ارتباطات سالم و آسیب زننده را شناسایی کند به همین منظور معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری هم آمادگی کامل در این زمینه دارد.
ابتکار اضافه کرد: در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، با همکاری وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث آموزش جنسی برنامه ریزی شده است تا آموزش به شکل صحیح و درست ارائه شود؛ زیرا اکنون به شکل غلط در حال ارائه است و معتقدیم ما در این زمینه سال ها عقب هستیم و اگر از جای رسمی ارائه نشود، آسیب های اجتماعی ناشی از آن بیشتر می شود.

* امیدواریم روزی رئیس جمهوری زن داشته باشیم
علی حامدی به عنوان منشی دوم مجلس دانش آموزی نیز گفت: امیدواریم روزی را شاهد باشیم که رئیس جمهوری زن در کشور داشته باشیم، اگرچه برخی افراد نمی خواهند زنان در پست های مدیریتی باشند.
وی گریزی هم به عدم حضور بانوان در ورزشگاه ها زد و افزود: اگر قرار است ما از بانوان برای حضور در ورزشگاه ها استقبال کنیم، باید در دفاع از زنان مردان هم به این مکان های ورزشی نروند تا بانوان بتوانند در این مکان ها حاضر شوند.
حامدی به موضوع کودکان کار نیز اشاره کرد و گفت: باید این موضوع به صورت ویژه رسیدگی شود چون معتقدیم دنیای کودکی باید پر از شادی باشد اما کودکان کار مشغول فعالیت های طاقت فرسایی هستند که باید طرح هایی برای ساماندهی وضعیت آنها انجام داد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در پاسخ به این سوالات هم گفت: انتظار می رود با همکاری وزارت آموزش و پرورش و این معاونت با اجرای طرحی موثر کودکان بازمانده از تحصیل به ویژه دختران شناسایی شوند. اکنون درصد کمی از کودکان که برخی از آنها تابعیت ایرانی ندارند و از دیگر کشورها در ایران زندگی می کنند، دسترسی به آموزش ندارند؛ البته دولت اقدامات خوبی برای تحصیل آنها انجام داده است، اما فکر می کنیم با همکاری دیگر دستگاه ها می توان این مشکل را حل کرد.
وی تصریح کرد: برای کودکان کار هم از سوی این معاونت حمایت های لازم را انجام می دهیم اما برای کودکان بازمانده از تحصیل باید طرحی داشته باشیم تا با حضور در محله ها این کودکان شناسایی شوند و درخواست کردیم وزارت آموزش و پرورش این طرح اجرا شود.
یونس برق ‌افکن به عنوان کارپرداز دوم مجلس دانش آموزی نیز به مشکلات گسترده در مناطق محروم و عدم تحصیل دختران در این مناطق به ویژه روستاهای دورافتاده اشاره کرد و گفت: در روستاها مدارس برای تحصیل دانش آموزان وجود ندارد حتی اگر وجود داشته باشد، معلمان به مدارس کپری و کانکسی نمی روند.
در پایان این نشست، ابتکار به اعضای هیات رئیسه مجلس دانش آموزی کتاب خود تحت عنوان «تسخیر» را که اولین روایت مکتوب از دوران سفارت تسخیر شده آمریکا در تهران است، اهدا کرد و این نشست با گرفتن عکس یادگاری به پایان رسید.
طرح مجلس دانش‌آموزی 20 مرداد 79 در شورای عالی آموزش و پرورش مصوب شد و فعالیت خود را در سال 1380 آغاز کرد. اکنون دور نهم این مجلس است که از مهرماه امسال فعالیت خود را شروع کرده است.
مجلس دانش آموزی دارای 150 نماینده دختر و پسر به تعداد مساوی از دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم است، 142 نماینده از تمام استان ‌ها، 4 نماینده از اقلیت ‌های دینی، 2 نماینده از بین دانش ‌آموزان با نیازهای ویژه و 2 نماینده از مدارس ایرانی خارج از کشور در مجلس حضور دارند. مجلس دانش آموزی 2 ساله است.
اعضای هیات رئیسه این مجلس دانش آموزی سیدمحمدعماد هاشمی از استان خراسان رضوی به عنوان رئیس، پیام عزیز از استان آذربایجان غربی به عنوان نائب‌رئیس اول، سعیده محمدخانی از استان گلستان به عنوان نائب رئیس دوم، علی رومیانی از استان خوزستان به عنوان منشی اول، علی حامدی از استان اصفهان به عنوان منشی دوم، سارا فلاح مبارکه از استان یزد به عنوان کارپرداز اول و یونس برق ‌افکن از استان لرستان به عنوان کارپرداز دوم هستند.
اجتمام* 7268*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي مجلس دانش آموزي ابتكار بانوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۹۵۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هلند هم حریف دانش‌آموزان والیبالیست ایران نشد


به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما؛ تیم‌ والیبال دانش‌آموزی ایران که با سه پیروزی و صعودی مقتدرانه از گروه چهار مسابقات والیبال دانش‌آموزان جهان ۲۰۲۴ راهی مرحله یک هشتم نهایی شده بود، امروز به مصاف تیم قدرتمند هلند رفت و توانست با پیروزی در دست‌های اول و دوم، بازی را به سود خود خاتمه دهد.

در دیدار‌های دانش‌آموزی که در سه دست برگزار می‌شود، تیم‌ والیبال دانش‌آموزی کشورمان موفق شد در رقابتی نفس‌گیر مقابل هلند در دست اول با حساب ۲۵ بر ۲۱ و در دست دوم با نتیجه ۲۵ بر ۱۹ پیروز شده و به مرحله یک چهارم نهایی راه پیدا کند.

تیم‌ والیبال دانش‌آموزی کشورمان در مرحله یک چهارم نهایی فردا از ساعت۱۰:۳۰ به وقت تهران در بلگراد به مصاف ایتالیایی خواهد رفت که امروز مقتدرانه از سد فرانسه عبور کرد.

تیم والیبال دانش آموزی کشورمان پیش ازپیروزی امروز مقابل هلند، موفق به شکست تیم‌های ملی اوگاندا، آلمان و بلژیک نیز شده بود.

دیگر خبرها

  • پیروزی تیم والیبال دانش‌آموزی مقابل چین تایپه/ تقابل با آلمان در فینال جهان
  • راهیابی تیم والیبال دانش‌آموزی به فینال مسابقات جهانی
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • نمایشگاه دست سازه‌های دانش آموزی در هنرستان فنی و حرفه‌ای ابوذر آبادان
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • تیم والیبال دانش آموزان ایران به جمع چهار تیم برتر جهان راه یافت
  • هلند هم حریف دانش‌آموزان والیبالیست ایران نشد