Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-29@08:08:26 GMT

۱ میلیون هکتار باغات کشور زیر سایبان می روند

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۹۶۳۳۹

۱ میلیون هکتار باغات کشور زیر سایبان می روند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مجری طرح توسعه گلخانه های کشور ضمن اعلام این مطلب افزود: امسال برای اجرای طرح سایبان ها نزدیک به یک هزار هکتار مجوز صادر شده است.

ولی اله بنی عامری کاهش تنش های محیطی و تبخیر آب، سرمازدگی، گرمازدگی، آفتاب سوختگی، بادها و باران های شدید، جلوگیری از خسارات ناشی از آفات و پرندگان را از اهداف اجرای این طرح کلان برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: در راستای توسعه سایبان در باغات در ۱۷ استان کشور، پایلوت تحقیقاتی برنامه ریزی کرده ایم که در حال تصویب است.

بنی عامری با بیان این که اجرای پایلوت تحقیقاتی در زمینه توسعه سایبان ها در اراضی باغی اواخر سال آغاز می شود، تصریح کرد: این طرح تحقیقاتی دو ساله با مشارکت موسسه های تحقیقات بخش کشاورزی و دفتر طرح توسعه گلخانه های کشور اجرا می شود.

وی سطح باغات کشور را دو میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: این سایبان ها برای تولید سبزی و صیفی گلخانه ای به ویژه در مناطق جنوب کشور کاربرد دارد.

مجری طرح توسعه گلخانه های کشور در عین حال اذعان داشت: باغات جدید الاحداث باید زیر سایبان بروند.

وی با اشاره به اصلاح و جوانسازی ۴۰۰ هزار هکتار باغات، اعلام کرد: اگر این باغات به سمت کشت متراکم بروند الزاما باید از سایبان استفاده کنند.

بنی عامری درباره خسارات ناشی از تنش های محیطی به باغات گفت: سالانه ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی باغی در معرض آسیب های ناشی از تنش های محیطی هستند و سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان باغات کشور از این محل دچار خسارت می شود.

وی خاطر نشان کرد که طراحی سایبان ها، تدوین دستور العمل فنی و اجرای آن توسط این دفتر انجام و در سال ۹۶ به استان ها ابلاغ شده است.

بنی عامری اظهار داشت: جنس سایبان ها از پوشش پولیمری هستند و تا ۱۰ سال دوام دارند.

وی گفت: در ایتالیا بخش عمده ای از باغات زیر پوشش سایبان است و کشورهای اروپای شرقی همچون صربستان در باغات از سایبان استفاده می کنند.

کد خبر 4450777

منبع: مهر

کلیدواژه: واحد های گلخانه ای وزارت جهاد کشاورزی تحریم اقتصادی ایران قیمت نفت صادرات نفت اربعین 97 نفت خام تولید نفت بانک مرکزی ایران وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بورس گمرک ایران فروش نفت ایالات متحده آمریکا بازار سهام دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۹۶۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صادرات ایران به چین در ۱۰ سال گذشته

بررسی آمار‌های تجاری نشان می‌دهد سهم چین از کل صادرات ایران در ۱۰ ماهه سال قبل بیش از ۲۸ درصد بوده و طی ۱۰ سال گذشته نیز روند صادرات ایران به این کشور صعودی بوده است.

به گزارش ایسنا، بررسی آمار‌های تجاری نشان می‌دهد در ۱۰ ماهه اول سال قبل ۱۱۳ میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش ۴۰.۵ میلیارد دلار از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی ۹ درصد افزایش و به لحاظ ارزشی ۱۱ درصد کاهش داشته است.

پنج مقصد عمده صادرات ایران از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان دی ماه نیز به ترتیب چین با ۱۱.۵ میلیارد دلار، عراق با ۷.۷ میلیارد دلار، امارات متحده عربی با ۵.۲ میلیارد دلار، ترکیه با. ۵ میلیارد دلار و هند با ۱.۸ میلیارد دلار بوده است. بر این اساس در این مدت سهم پنج مقصد عمده صادراتی کشور از کل ارزش صادرات ۷۴ درصد بوده و چین و عراق در مجموع بیش از ۴۷ درصد کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده‌اند که نشان دهنده اهمیت این دو کشور در سبد صادراتی ایران است.

روند تجارت ایران و چین در ۱۰ سال گذشته

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی تحت عنوان «وابستگی به بازار‌های محدود و خام‌فروشی، چالش‌اساسی‌صادرات غیرنفتی ایران طی دهه اخیر» روند تجارت ایران را با مقاصد مهم صادراتی بررسی کرده است.

بر اساس این گزارش روند صادرات ۱۰ ساله صادرات کالایی بدون نفت خام ایران به چین طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱ نشان می‌دهد صادرات به این کشور رشد کرده است؛ به‌طوری که از رقم بیش از ۷ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۲ به بیش از ۱۴ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ رسیده است. پس از شروع همه گیری کووید-۱۹، سرعت رشد صادرات کالایی به این کشور با شیب زیادی در سال ۱۴۰۰ افزایش یافت؛ به طوری که در این سال رشد ۶۱ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ را تجربه کرد. روند مثبت صادرات به این کشور در سال ۱۴۰۱ نیز متوقف نشد و اگرچه از سرعت رشد آن کاسته شده، اما نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۰.۹ درصد افزایش یافته است. طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ ارزش صادرات کالایی بدون نفت خام ایران به چین حدود ۱۱.۵ میلیارد دلار بوده که کاهش حدود ۹ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است.

از دلایل افزایش صادرات ایران به چین در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۳۹۲ می‌توان به مشارکت پروپان مایع شده، بوتان مایع شده، پلی اتیلن گرید فیلم و متانول اشاره کرد که به ترتیب سهم ۴۲.۴ واحد درصد، ۲۳.۸ واحد درصد، ۱۹.۲ واحد درصد و ۱۷.۶ واحد درصد در رشد صادرات حدود ۹۸ درصدی ایران به چین داشته‌اند.

متوسط قیمت صادرات به چین نیز طی ۱۰ سال مورد بررسی با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بوده و در سال ۱۴۰۰ به رقم ۵۰۲ دلار به ازای هر تن رسیده که بیشترین رقم طی سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ است. در سال ۱۴۰۱ با اینکه صادرات نسبت به سال قبل با افزایش همراه بوده، متوسط قیمت صادرات به این کشور با کاهش ۳۶ دلار به ازای هر تن به ۴۶۵ دلار به ازای هر تن رسیده است. در واقع صادرات به چین در سال ۱۴۰۱ با قیمت پایین تری نسبت به سال ۱۴۰۰ انجام شده است. متوسط قیمت صادرات کالایی بدون نفت خام ایران به چین نیز طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ هم حدود ۲۹۸ دلار به ازای هر تن بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۹ درصد کاهش یافته است. در واقع می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که در صورت تداوم این روند احتمالاً در پایان سال ۱۴۰۲ نیز کالا‌های صادر شده به چین حتی با متوسط قیمتی پایین‌تر از سال ۱۴۰۱ به فروش برسند.

تنوع پایین کالا‌های صادراتی به چین

در این میان ۱۰ کالای عمده صادراتی ایران به چین در سال ۱۴۰۲، حدود ۸۲ درصد از کل ارزش صادرات ایران به این کشور را تشکیل می‌دهد که نشان دهنده تنوع پایین اقلام صادراتی به این کشور است. پروپان مایع شده با سهم حدود ۲۵ درصدی عمده کالای صادراتی ایران به چین محسوب می‌شود.

همچنین روند صادرات پروپان مایع شده از سال ۱۴۰۰ روند رو به رشدی را در پیش گرفته و در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰ رشد دو برابری را تجربه کرده است. پس از پروپان مایع شده، بوتان مایع شده و متانول مهمترین کالا‌های صادراتی ایران به چین در سال ۱۴۰۱ بوده که سهم این دو که تعرفه از کل ارزش صادرات به چین در سال ۱۴۰۱، حدود ۲۷ درصد بوده است.

روند صادرات بوتان مایع شده مشابه پروپان بوده است و به طور کلی طی ۱۰ سال مورد بررسی، صادرات این محصول به چین متوسط رشد حدود ۲۰ درصدی را تجربه کرده است. روند رو به رشد صادرات متانول نیز که از سال ۱۳۹۹ آغاز شده بود، در سال ۱۴۰۱ متوقف شده و نسبت به سال ۱۴۰۰ با کاهش حدود ۴ درصدی همراه شده است.

دیگر خبرها

  • شناسنامه دار شدن بیش از ۱۴ هزار هکتار از باغ‌های مازندران
  • ۱۴ هزار هکتار باغ مازندران شناسنامه‌دار شد
  • ۱۴ هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه دار شد
  • پیروزی تیم فوتبال نفت و گاز گچساران مقابل شاهین بندر عامری
  • توسعه فرودگاه بین‌المللی گرگان مطابق استانداردهای تعریف شده است
  • نخستین برداشت گندم کشور در هرمزگان
  • اجرای طرح سرشاخه‌کاری در ۵۰ هکتار از باغات گردوی خلخال
  • جهاد کشاورزی اجازه تخریب باغات را ندهد
  • رشد صادرات ایران به چین در ۱۰ سال گذشته
  • تسریع روند توسعه کشور با سپردن امور مختلف به مردم