Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@16:51:55 GMT

رونمایی از مجموعه آثار مرحوم حمید سبزواری

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۹۶۷۴۳

مراسم رونمایی از مجموعه آثار مرحوم حمید سبزواری؛ پدر شعر انقلاب اسلامی با همت مؤسسه شهرستان ادب و سازمان بسیج هنرمندان در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

در این مراسم محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری در سخنانی ضمن خیر مقدم به حاضران عنوان کرد: در مراسم امشب از برخی از اساتید دیگر شعر انقلاب از جمله احمد زارعی، نصرالله مردانی و خلیل عمرانی تجلیل می‌کنیم که گسترش دهنده مکتب  و عاشورا و مقاومت اسلامی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امروز آنچه دشمن را گیج کرده است  مساله مقاومت اسلامی است هر چند که ما آنقدر در کشور سرمان گرم شده که کمتر لذت پیروزی‌های نهضت مقاومت را می توانیم درک کنیم.

سردار محمدحسین سپهر جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین در این مراسم گفت: نقش شعر و شعرا و ادیبان و خطیبان و هنرمندان و اصحاب قلم و فکر و کسانی که در عرصه تولید محتواهای اسلامی و انقلابی تلاش کردند در پیروزی و تداوم انقلاب در 40 سال گذشته سهم مهمی را به خودشان اختصاص داده‌اند.

وی ادامه داد: ماموریت انقلاب از منظر رهبر انقلاب ساخت دولت اسلامی و تحقق جامعه و تمدن نوین انقلابی و امام زمانی است. این انتظاری است که همه انبیا و ائمه به دنبال آن بوده اند. تکلیف همه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی جامعه اسلامی امروز این مساله است. از منظر رهبر انقلاب به این مساله مکلف و باید برایش تلاش کرد و همه ظرفیت های مختلف کشور را باید برای آن تجهیز کرد.

جانشین سازمان بسیج مستضعفان افزود: رهبر انقلاب برای ایجاد تمدن نوین اسلامی بر تلاش همگان برای تولید علم تاکید دارند و شاعر ما نیز باید در این مسیر مسئولیت خود را شناسایی کند. از سوی دیگر تمدن سازی نیاز به تربیت نیروی انسانی دارد و قطعا در این مسیر شعر خدمت بزرگی به این مساله می کند. دنیای کفر با جبهه نرم فرهنگی در دنیا اراده‌های خود را برای تغییر باور و رفتار به کار می‌گیرد.

سپهر همچنین گفت: شاعر متعهد ما برای مقابله با جنگ نرم افزاری دشمن باید در جبهه آفندی و پدافندی انقلاب به وظیفه خود عمل کند و قطعا محتوای فرهنگی تولید شده در قالب های مختلف بزرگترین سرمایه ما در مسیر تمدن سازی خواهد بود.

در این بخش از برنامه از خانواده دو شاعر انقلاب شامل خلیل عمرانی و نصرالله مردانی تجلیل شد. همچنین از شاعرانی چون محمد مهدی سیار و عالیه محرابی تجلیل شد.

در ادامه حسین اسرافیلی از شاعران انقلاب در سخنانی درباره مجموعه «چهاردیواری» اشعار حمید سبزواری گفت: بعد از فوت استاد سبزواری مجموعه آثار منتشر شده و نشده ایشان مورد بازنگری و بررسی قرار گرفت و با کمک محدثی خراسانی و رضا اسماعیلی منشوری از آنها برای شاعران جوان در مسیر تقویت بصیرت و روحیه انقلابی فراهم شده است.

در بخش دیگری از این مراسم اسفندیار قره باغی نیز در سخنانی عنوان کرد: انقلاب اسلامی دانشگاه بزرگی برای جوانان آن زمان شد و راهی پیشروی ما گذاشت که باید از بانیان و تلاشگران آن تشکر کنیم چرا که آن‌ها جانشان را در این کلاس باختند تا ما آزاده زندگی کنیم.

وی گفت: اینکه می‌گوییم مرگ بر آمریکا هدف دشمنی با کوه و دشت و صحرا نیست. اندیشه‌ها و تفکراتی که از سردمداران آن‌ها جهت به خاک و خون کشیده شدن ملت‌ها وجود دارد را مورد مرگ قرار می‌دهیم.

این خواننده خاطرنشان کرد: به ما می‌گویند پرچم کشوری را زیر لگد انداخت و آتش زدن به دور از اخلاق است، بله درست است. اما وقتی ژنرالی امریکایی ماشه موشک را به روی هواپیمای مسافربری ما می‌کشید آیا آن‌ها حس سوختن را که هموطنان ما تجربه کردند را فهمیدند. ما پرچمشان را آتش می‌زنیم چون به قول آن شعر معروف جواب کلوخ انداز را پاداش سنگ است.

علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری نیز در سخنانی عنوان کرد: سرود جمهوری اسلامی سرودی زیبا و خوب است اما ملتی که این حماسه ها را آفریده باید در سرودش حماسه بسیار پررنگ تر باشد.

وی ادامه داد: کاش این سرود با یک کار جمعی سروده می‌شد و از ظرفیت استاد سبزواری برای آن بهره گرفته می‌شد.

قزوه ادامه داد: سرود ما بحر رجز را ندارد و این سرود نباید سرود جمهوری اسلامی باشد. از عنصر حماسه در آن غفلت شده است و حتی سرود شاهنشاهی از آن حماسی تر و ریتمیک تر است. شاعران جوان امروز ما می توانند سرود حماسی دیگری بسازند که در همه جا خوانده شود.

مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری گفت: حماسه از دنیای امروز ما رنگ باخته است. باید برگردیم به دوران جنگ که هشتاد درصد از سروده ما حماسه بود.

قزوه تأکید کرد: صدا و سیما و وزارت ارشاد باید تعادلی بین حماسه و ترانه ایجاد کنند. دستگاه‌های فرهنگی باید حماسه را در ترانه‌های ما به‌وجود آورند.

محمدمهدی سیار شاعر جوان کشورمان در ادامه این مراسم گفت: برخلاف آنچه استاد سبزواری را فقط آبرو و پدر شعر انقلاب می‌دانند باید گفت ایشان آبروی همه شعر معاصر است.

در ادامه نیز از خانواده مرحوم احمد زارعی و حمید سبزواری نیز تجلیل شد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: پدر انقلاب اسلامی بسیج شعر عاشورا انقلاب دولت جامعه تمدن جامعه اسلامی رهبر انقلاب نیروی انسانی جنگ سرمایه خانواده فوت مرگ خاک اخلاق جمهوری اسلامی صدا و سیما وزارت ارشاد صدا و سیما علیرضا قزوه حمید سبزواری حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۹۶۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سعدآباد پر حاشیه

همشهری آنلاین - محمد باریکانی: ؛ مجموعه تاریخی - فرهنگی سعدآباد تهران اما در چندماه اخیر با حاشیه‌های بسیار مواجه شده است. از قطع درختان سعدآباد توسط مدیران این مجموعه به بهانه فرسودگی و ایجاد خطر برای بازدیدکنندگان تا تعطیلی و تخلیه موزه مرکز اسناد و وضعیت نامعلوم هاردهای حاوی میلیون‌ها عکس و سند تصویری سعدآباد که ۳۰سال برای ذخیره‌سازی آنها زمان گذاشته شده بود، تبدیل این موزه به دفتر کار مدیر، یافتن یک شیء زیر خاک که مدیران سعدآباد در همهمه قطع درختان مدعی شدند قاچاقچیان آثار تاریخی در این مجموعه آن را برای بیرون‌بردن از سعدآباد زیر خاک کرده‌اند و هنوز هم در دست بررسی است که آیا قدمت آن قاجاری است یا پهلوی و معاصر، تا آب‌گرفتگی شدید موزه ظروف سلطنتی سعدآباد که به تعبیر برخی رسانه‌ها پشت‌بام آن را تبدیل به استخر کرد و آسیب‌های بسیاری به بنای ساختمان این مجموعه که به کاخ اشرف شهرت داشت وارد کرد، همگی حاشیه‌های بزرگ‌ترین و وسیع‌ترین مجموعه تاریخی-فرهنگی شهر تهران در ماه‌های گذشته‌اند. پرونده شکایت شهرداری از قطع درختان سعدآباد همچنان در جریان است و همین چند روز قبل بود که بازپرس دادسرا برای تکمیل تحقیقات درخصوص تعداد درختان قطع‌شده به این مجموعه رفت و شهرداری تهران در انتظار اعلام نظر دستگاه قضایی است.

قبض آب ۷میلیارد تومانی

مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد چندین منبع تامین آب دارد؛ رودخانه دربند و - آنطور که صدای میراث اعلام کرده است - حقابه پس‌قلعه و چندین قنات و چندین چاه آب؛ اما هزینه‌ای که این مجموعه برای مصرف ۲سال آب شرب شهری از دو کنتور موجود در تمام این مجموعه زیرنظر وزارت میراث فرهنگی باید پرداخت کند، به‌گفته وزیر میراث فرهنگی، ۷میلیارد تومان است. براساس آنچه در رسانه‌ها منتشر شده است، ۳نشتی آب وسیع در سعدآباد و آبیاری باغات و فضای سبز این مجموعه با آب شهری موجب شده است که قبض آبی نجومی برای مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد بیاید و این مجموعه ماهانه ۳۵۰میلیون تومان بدهی آب داشته باشد.

هزاران لیتر آب بر پشت‌بام موزه ظروف سلطنتی سعدآباد

روزنامه همشهری اما مهم‌ترین آسیب واردشده به مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد را که آب‌گرفتگی شدید این مجموعه در هفته‌های گذشته بود، زیر ذره‌بین برده است؛ اتفاقی که موجب شد جریان آب ۳روز مداوم بر پشت‌بام ساختمان موزه ظروف سلطنتی جریان داشته باشد و به دیوارها و بنای این مجموعه سرایت کند و سالن خلیج‌فارس آن را که سایت صدای میراث خبر از وجود یکی از مخازن مهم این مجموعه در آن داده بود، دچار آسیب پلمب کند.

اما ماجرا چه بود؟ بارش‌های اواخر فروردین‌ماه سال‌جاری که چند روز ادامه یافت، به همراه خرابی منبع انبساط آب واقع بر پشت‌بام موزه ظروف سلطنتی سعدآباد، موجب نشتی هزاران لیتر آب در ۳روز متوالی - آنطور که صدای میراث گزارش داده بود - شد؛ اما این آب چگونه به پشت‌بام ساختمان موزه و سپس به پشت دیوارهای سالن‌های موزه رسید و از سقف داخلی وارد محوطه موزه‌ای شد و کف سالن خلیج‌فارس را گرفت و پشت دیوارهای داخلی مجموعه جمع شد؟

بی‌توجهی به یک هشدار

اسفندماه سال گذشته نامه‌ای با قید فوریت در اتوماسیون اداری مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد قرار گرفت که به موجب آن شیرین شعبانی، رئیس موزه ظروف سلطنتی سعدآباد به حسین علوی، مدیر وسیع‌ترین مجموعه تاریخی-فرهنگی شهر تهران، خبر داد که خطر آب‌گرفتگی این مجموعه جدی است. او درخواست اعزام کارشناس برای رفع ایرادات در ساختمان موزه ظروف سلطنتی سعدآباد را ارائه کرد.

شعبانی اما به صدای میراث گفته است که مدیر سعدآباد به این نامه توجه نکرد تا آنکه آب‌گرفتگی این مجموعه به‌دلیل خرابی منبع انبساط و بارش‌های فروردین‌ماه سال‌جاری خسارات زیادی به این ساختمان و سالن‌های آن وارد آورد.

ویدئوهایی که در اختیار روزنامه همشهری نیز قرار گرفته است، شامل تصاویر عجیبی از داخل سالن‌های آب‌گرفته موزه ظروف سلطنتی است؛ تصاویری که نشان‌دهنده تجمع زیاد آب پشت دیوارهای موزه است به‌طوری‌که آب با یک فشار دست از داخل دیوارها به بیرون نشت می‌کند.

ارزش‌های تاریخی موزه ظروف سلطنتی سعدآباد

شیرین شعبانی، مدیر سابق موزه ظروف سلطنتی سعدآباد: موزه ظروف سلطنتی سعدآباد دومین موزه مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد به لحاظ تعداد آثار است. بیش از ۸۰هزار شیء تاریخی در مخازن و این موزه وجود دارد. ظروف موزه در چهار بخش مختلف قاجار، پهلوی اول، پهلوی دوم و ظروف اهدایی تقسیم‌بندی می‌شوند که ظروف دوره قاجار شامل ظروف نقره و با روکش نقره و همچنین ظروف دارای روکش ضخیم طلا در دوره‌های بعدی هستند. ظروف مربوط به جشن‌های ۲۵۰۰ساله نیز در این مخازن وجود دارند. البته میان این ظروف آثاری هست که تنها یک عدد از آنها در جهان وجود دارد و قابل قیمت‌گذاری نیستند؛ ظروفی که به کارخانه‌های معروف دنیا مانند لیموژ، باواریا، رزنتال سور و غیره سفارش داده‌ شده‌اند و شاید در مواردی تنها یک قطعه یا یک دست برای ایران تولید شده‌اند. ظروف اهدایی هم به مناسبت‌های مختلف به خاندان پهلوی اهدا شده‌اند. این موزه دارای آثار منحصربه‌فردی است؛ ازجمله ظروف کریستال، چینی و ظروف فلزی مشتمل بر ظروف نقره‌ای و دارای روکش نقره بسیار باارزش، و همچنین آثار و ظروفی با روکش طلا با چندین میکرون ضخامت. آثار موزه ظروف سلطنتی تحت حسابرسی دقیق اموال دولتی است. این آثار البته هنوز صورتجلسه کامل ندارند و برخی از اموال موجود در مخازن هم هنوز ثبت‌نهایی نشده‌اند. بخشی دیگر البته در مرحله ثبت قرار دارند. یک مخزن از آثار گنجینه موزه ظروف سلطنتی سعدآباد در سالن خلیج‌فارس و همان سالنی است که دچار آب‌گرفتگی شد. مخزن موجود در این سالن به‌دلیل آب‌گرفتگی دچار رطوبت شدید شده و ممکن است آثار موجود در آن آسیب ببینند؛ درحالی‌که ۸سال زحمت کشیده شده است تا ۸۰هزار شیء ارزشمند این مجموعه ساماندهی شوند.

کد خبر 846780 برچسب‌ها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری فرهنگ - میراث فرهنگی تهران

دیگر خبرها

  • نخستین حلقه‌ مستند روایی «معجزه مادری» در بوشهر رونمایی شد
  • رونمایی از مستند روایی «معجزه مادری» در بوشهر
  • محفل مشق حماسه به مناسبت عملیات «وعده صادق» در رشت برگزار شد
  • سعدآباد پر حاشیه
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • رونمایی از ترانه تیتراژ «هیس، هیچی نیس!» با پخش از شبکه امید
  • رونمایی از ترانه تیتراژ «هیس، هیچی نیس!»
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • معرفی آثار برتر جشنواره تئاتر و سرود دانش آموزان فیروزه
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست