Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، مردم عزادار در «ابوجا» نیجریه، همزمان با اربعین حسینی، بعد از دو روز سرکوب و حمله نیروهای دولتی به مردم به خیابان‌ها آمدند. دولت نیجریه هر ساله با تجمع‌ها و مراسم‌ها و راهپیمایی مسالمت‌آمیز مسلمانان مقابله می کند. در اربعین امسال نیروهای ارتش نیجریه با گاز اشک‌آور و گلوله‌های جنگی با مردم عزادار مقابله کرده و دهها تن را به شهادت رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دولت نیجریه بارها با استفاده از نیروی نظامی، شیعیان این کشور را سرکوب کرده است. در آخرین مورد، در ماه آوریل، پلیس نیجریه با تیراندازی و نیز شلیک گاز اشک آور، 4 تن از تظاهرکنندگان را زخمی کرده بود.

به گفته گروه های حامی حقوق بشر ارتش نیجریه در سرکوب های سال 2015 میلادی بیش از 300 تن از اعضای جنبش اسلامی این کشور را به قتل رسانده و آنان را در گورهای دسته جمعی دفن کرده است.



این کشتارهای بی رحمانه در حال صورت می گیرد که وهابیت در کشورهای آفریقایی در قالب مراکز دینی و موسسه های خیریه در حال فعالیت است و سالیانه صدها میلیون دلار بودجه بدین منظور هزینه می کند. خط دهی رژیم آل سعود به مبلغان وهابی در این کشورها  تا اندازه ای وسیع است که مبلغان چیره دست این رژیم برای ارتباط چهره به چهره با آنها اعزام می شوند.

ناکامی ماشین های تبلیغاتی عربستان در عراق 
یکی از اهداف آل سعود برای ترویج وهابیت در کشورهای عربی و آفریقایی مقابله همه جانبه با تشیع است. مراکز دینی و فرهنگی وهابیت در این کشورها ضمن دامن زدن به افراطی گری و تشویق گروه های تروریستی مانند «الشباب» به اعمال خشونت، شهروندان شیعی را مورد هجمه قرار می دهند.

با نگاهی به فعالیت های دینی وهابیت در عراق و نیجریه، درمی یابیم که عربستان سعودی نه تنها شیعیان بلکه برخی از اهل تسنن را نیز هدف قرار داده است و ضمن فتنه انگیزی میان آنها، به اعمال خشونت نیز تشویق می کند.

ماشین های تبلیغاتی عربستان در عراق، از یک سو حمله های تروریستی در مناطق شیعه نشین عراق را اقدام علیه «رافضی ها» عنوان می کنند و از سویی میزبانی این مناطق از زائران اربعین را باری بر دوش ساکنان آن می دانند و مدعی هستند که شیعیان ایران و دیگر کشورها اسباب زحمت برای شعیان عراقی شده اند.

در واقع رسانه های وابسته به عربستان در عراق در صددند که کار نیمه تمام مبلغان و مراکز دینی وهابیت را به اتمام برسانند. رسانه هایی مانند «بغداد پست» و «صوت العراق» از جمله رسانه های وابسته به سعودی که در حال فتنه انگیزی و اختلاف افکنی میان شعیان و اهل تسنّن هستند و همکاری های فرهنگی و امنیتی ایران با عراق را دخالت تهران در مسایل داخلی این کشور می دانند.



محورهای اصلی فعالیت های تفرقه افکنانه عربستان در عراق 
سعودی ها از طریق رسانه های وابسته به خود در عراق در سه محور اصلی فعالیت می کنند:

محور اول: ترویج قومیت عربی در عراق تحت این عنوان که هر گونه ارتباط با ایران، وابستگی به بیگانه است و هیچ گروه و حزب عراقی حق ندارد یک کشور عربی چون عراق را به سرسپرده بیگانگان تبدیل کند.

محور دوم: ترویج فرهنگ ضدشیعی به عنوان یکی از مشخصه های بارز وهابیت؛ با اینکه رژیم پیشین عراق موافقان وهابیت را سرکوب می کرد، ولی عربستان کماکان از موافقان این فرقه ضاله به عنوان معارضان دولت بغداد حمایت می کند ولی این بار این حمایت ها تحت عنوان مقابله با آنچه که اشغال عراق توسط ایران خوانده می شود، صورت می گیرد.

محور سوم: مقابله با تروریسم؛ عربستان سعودی از طریق معرفی سفیر خود در بغداد بعد از گذشت حدود سه دهه، در تلاش است که اهل سنت را پیشگام در مبارزه با تروریسم معرفی کند. این در حالی است که گروه های تروریستی مانند داعش و القاعده تفکر کاملا سنّی دارند و آموزه های وهابیت را بخش مهمی از دوره های آموزش اعتقادات نیروهای خود می دانند.

سفیر عربستان، اولین قربانی فعالیت های بی نتیجه ریاض در عراق
ناکامی عربستان سعودی در به نتیجه رساندن این سه محور مذکور، ریاض را متحمل شکست هایی چند در عراق کرد. شکست اول اخراج «ثامر السبهان» سفیر پیشین سعودی به خاطر دخالت های بیجا بود. وزارت خارجه عراق طی بیانیه ای خواستار اخراج سفیر عربستان از بغداد شد و گروه های سیاسی در این کشور نیز سفیر سعودی را عنصر ناکارآمد عنوان کردند و سرانجام السبهان مجبور به ترک بغداد شد. شکست دوم عربستان نیز به پیروزی احزاب و جریان های شیعی در انتخابات پارلمانی اخیر بازمی گردد که به رغم همه تلاش های وهابیت در عراق، ملت این کشور پای صندوق های رای آمدند و بی اعتمادی خود به طرفداران آل سعود را از طریق انتخاب چهره های سیاسی شیعی اعلام کردند. شکست سوم آل سعود نیز در بصره بود. بعد از آنکه هواداران آل سعود کنسولگری ایرن در بصره را به آتش کشیدند، عراقی ها به خیابان های این شهر آمدند و ضمن محکوم کردن این اقدام خرابکارانه، همبستگی و دوستی ملت عراق با ایران را به همگان ثابت کردند و کنسولگری ایران در اولین فرصت در ساختمان جدید خود آغاز بکار کرد.



اما فعالیت های دینی عربستان سعودی در نیجریه از لحاظ ناکامی دستکمی از فعالیت های این کشور در عراق ندارد. مبلغان و مراکز وهابیت وابسته به عربستان سعودی در نیجریه بعد از آنکه نتوانستند از عهده مقابله با شیعیان این کشور بربیایند، دست به دامن ارتش نیجریه شدند و آن را علیه جنبش اسلامی شوراندند. عربستان از طریق دو محور اصلی در نیجریه علیه جنبش اسلامی این کشور وارد عمل شد:

محور اول: سعودی ها جنبش اسلامی نیجریه با رهبری شیخ زکزاکی را به فعالیت های ضددولتی متهم و این جنبش را به دست ایران در نیجریه معرفی کردند و مدعی شدند که این جنبش به دنبال شورش علیه سازمان های حاکم است. این در حالی است که فعالیت های مسالمت آمیز جنبش اسلامی نیجریه در دهه اخیر بر دولت نیجریه پوشیده نبود.

محور دوم: معرفی جنبش اسلامی نیجریه از سوی عربستان سعودی به عنوان «حزب الله» که همه سیاست های حزب الله لبنان را در نیجریه پیاده می کند. به دنبال این اتهام، ارتش نیجریه جنبش اسلامی را با تجمیع سلاح در حسینیه خود متهم کرد و ده ها تن از اعضای این جنبش را به خاک و خون کشید.

فرار رو به جلوی عربستان، این بار به سمت نیجریه
با نگاهی به ناکامی های عربستان سعودی و مزدوران آن در نیجریه، به خوبی می توان به چرایی پیش بردن دو محور مذکور توسط آل سعود پی برد؛ دو محوری که کشتار عزادران اربعین امسال یکی از پروژه های آن است. در واقع این دو محور در نیجریه فرار رو به جلوی عربستان از شکست های سنگین خود در خاورمیانه است که در عراق، سوریه و یمن متحمل شده است.

پیروزی مذهبی ایران در غرب آفریقا و دقیقا در نیجریه شکست بزرگی برای عربستان محسوب می شود که بودجه صدها میلیون دلاری حاصل از فروش نفت را صرف فعالیت های دینی وهابیت می کند؛ فعالیت هایی که از زمان «فهد» پادشاه اسبق عربستان تاکنون نتوانست مانع دستیابی ایران به این پیروزی شود. این پیروزی همان شیعه شدن میلیون ها نفر در نتیجه فعالیت های ایران و شیعیان وابسته به این کشور است که سیلی محکمی به عربستان بود که موجب شد تا ریاض به فکر انتقام از شعیان نیجریه بیافتد.

یکی از دلایل پیشبرد دو محور مذکور از سوی عربستان، شکست گروه های سنّی است که طی دهه اخیر در سوریه و یمن ضمن حمایت های میلیارد دلاری آل سعود نتوانستند کاری از پیش ببرند. گروه های سیاسی هوادار عربستان از دوره بهار عربی تاکنون نتوانسته اند حتی پیروزی رسانه ای برای ریاض رقم بزنند. شکست معارضان سوریه و گروه های تروریستی در این کشور بعد از حدود 8 سال جنگ از یک سو و ناکامی هواداران عربستان در یمن برای مقابله با انصارالله و علی عبدالله صالح از سوی دیگر، موجب شد تا عربستان معرکه خود را به میدان دیگری خارج از یمن و سوریه گسترش دهد. به همین دلیل به فکر انتقام از ایران در نیجریه افتاد و سفیر خود در نیجریه را به شوراندن مقامات دولتی موظف کرد تا فعالیت های مسالمت آمیز جنبش اسلامی این کشور را به عنوان حمایت از نفوذ ایران در آفریقا جلوه دهد و ارتش نیجریه را علیه این جنبش وارد عمل کند.
انتهای پیام

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۰۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!

عربستان‌سعودی در بحبوحه بالا گرفتن احتمالات در خصوص آب‌رفتن نئوم، به سراغ سرمایه‌گذاران چینی رفته‌است تا توجه آن‌ها را به این پروژه جلب کند.

مسئولان نئوم در هفته گذشته از پکن، شانگ‌های و هنگ‌کنگ بازدید کردند تا توجه سرمایه‌گذاران چینی را به این پروژه جلب کنند. گفتنی است که هنوز هیچ خبری از معاملات انجام شده با چینی‌ها به رسانه‌ها درز نکرده‌است.

این ارتباط با سرمایه‌گذاران از طریق نمایشگاهی صورت گرفت که مسئولان پروژه نئوم برپا کردند. لئونارد چان، رئیس انجمن توسعه فناوری نوآورانه هنگ کنگ، به خبرگزاری فرانسه گفت: «واکنش‌ها به این پروژه بلندپروازانه تاکنون بی‌طرفانه بوده‌است. من ممکن است برای تفریح به نئوم بروم، اما هیچگاه این شهر را برای اقامت دائم اتخاب نمی‌کنم.»

مسئولان این نمایشگاه و پروژه ساخت نئوم، توجهی به گزارش‌هایی که مبنی بر آب رفتن نئوم منتشر شده‌است، نشان نداده‌اند. گفتنی است که اوایل ماه جاری، بلومبرگ گزارش داد که عربستان سعودی تخمین‌های قابل توجهی را برای تعداد افرادی که انتظار می‌رود در این شهر خطی زندگی کنند، کاهش داد. در این گزارش آمده‌است که تعداد ساکنان مورد انتظار برای "آسمان خراش افقی" از ۱.۵ میلیون تا سال ۲۰۳۰ به کمتر از ۳۰۰.۰۰۰ نفر کاهش یافته‌است.

طارق قدومی، مدیر اجرایی نئوم، گفت: «هدف جمعیتی ۹ میلیون نفری به موقع محقق خواهد شد.»

بنابر گزارش بیزینس اینسایدر، مسئولان پروژه نئوم، به سوالات این خبرگزاری پاسخ نداده‌اند. با اینحال گزارش‌ها حاکی از آن است که نگرانی‌های گسترده‌تری برای سرمایه‌گذاری تریلیون دلاری در پروژه چشم انداز ۲۰۳۰ ولیعهد سعودی وجود دارد.

بلومبرگ گزارش داد که واقعیت‌های مالی این پروژه که می‌تواند تا ۵۰۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد، شروع به ایجاد نگرانی در دولت عربستان کرده‌است. وال استریت ژورنال در ماه فوریه گزارش داد، این کشور همچنین شروع به وام گرفتن برای کمک به تامین مالی نئوم و سایر "مگا پروژه‌های ویژن ۲۰۳۰" کرده‌است.

بلومبرگ هفته گذشته گزارش داد که پروژه نئوم همچنین قصد دارد برای اولین بار اوراق قرضه منتشر کند. این نشریه به نقل از منابع ناشناس گزارش داد که پروژه کلان شهر می‌تواند تا ۱.۳ میلیارد دلار با فروش اوراق قرضه اعتبار جذب کند.

دیگر خبرها

  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • ایران مشتاق میزبانی از شهروندان سعودی | از آنان به بهترین نحو استقبال خواهد شد
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد