Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارلمان افغانستان، واکنش علماي اين کشور به اظهارات رهبر شوراي علماي پاکستان را خواستار شد.
رئيس پارلمان افغانستان اظهارات اخير«مولانا طاهر اشرفي» که گفته‌ بود با کشته شدن «مولانا سميع‌الحق» رئيس جمعيت علماي اسلام پاکستان، جنگ در افغانستان پايان نمي‌يابد، غير مسئولانه توصيف کرد.
«عبدالرؤف ابراهيمي» در نشست پارلمان افغانستان، سخنان رهبر علماي پاکستان را مداخله در امور داخلي افغانستان دانست و آنرا محکوم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود، کشته شدن «مولانا سميع‌الحق» هيچ ارتباطي به مردم افغانستان نداشته و افغان‌ها هيچگاه خواهان بي‌ثباتي در هيچ کشوري نيستند.
«مولانا سميع الحق» رئيس حزب جمعيت علماي اسلام و رئيس دارالعلوم حقانيه پاکستان روز جمعه درشهر راولپندي در منزل شخصي خود بر اثر ضربات چاقو افراد ناشناس کشته شد. تاکنون فرد يا گروهي مسئوليت قتل وي را نپذيرفته است.
درخواست رئيس پارلمان افغانستان از شوراي علماي اين کشور براي واکنش به سخنان رهبر علماي پاکستان، ناشي از نگراني هاي مطرح در آن کشور درباره متهم کردن کابل به دخالت در قتل «مولانا سميع الحق» است.
اظهارات رهبرعلماي پاکستان درباره اينکه با مرگ «سميع الحق» جنگ در افغانستان پايان نمي يابد، از نظر برخي محافل و شخصيت هاي سياسي در اين کشور از جمله رئيس پارلمان افغانستان، متهم شدن غير مستقيم افغانستان به دخالت در طراحي قتل رئيس جمعيت علماي اسلام پاکستان (شاخه سميع الحق) است.
البته تحليل سخنان «مولانا طاهراشرفي» اين ارزيابي را حاصل مي کند که از نظر رهبر علماي پاکستان، برخي محافل يا مقامات در افغانستان در قتل «سميع الحق» دخالت داشته اند.
به زعم «مولانا طاهر اشرفي» هدف از طراحي و اجراي سناريو قتل «سميع الحق»، پايان يافتن جنگ در افغانستان بوده که به گفته رهبرعلماي پاکستان اين هدف محقق نمي شود.
با توجه به آنکه «سميع الحق» در افغانستان و پاکستان رهبر معنوي طالبان خطاب شده بود، در سناريو ترسيم شده توسط «مولانا طاهر اشرفي» درباره قتل «سميع الحق»، رهبر حزب جمعيت علماي اسلام قرباني هدف کلان خاتمه جنگ در افغانستان شده است.
اين تصور رهبر علماي پاکستان در حالي است که چندي پيش هياتي از شوراي صلح افغانستان با سفر به پاکستان با مولانا سميع الحق درباره برگزاري نشست مشترک علماي دو کشور به رايزني پرداخت که نتيجه اين گفتگو ها اعلام آمادگي و استقبال سميع الحق ازبرگزاري اين اجلاس بود. در سال هاي اخير راهبرد دولت افغانستان در کنار مقابله با طالبان، استفاده از ظرفيت هاي دولتي و غير دولتي پاکستان از جمله شخصيت هاي مذهبي متنفذ از جمله سميع الحق براي متقاعد کردن طالبان به ورود به روند گفتگوهاي صلح با دولت کابل بود.
دردوره «حامد کرزي» رئيس جمهوري سابق افغانستان، سميع الحق از جمله ده شخصيت سياسي و مذهبي پاکستان بود که کرزي به وي براي کمک به آشتي ملي در افغانستان نامه نوشت.
با توجه به تجربه افغانستان در پيامدهاي انشعاب در گروه طالبان پس از مرگ «ملامحمدعمر» سرکرده پيشين طالبان و تاثير آن بر پيچيده ترشدن روند صلح در اين کشور به دليل چند دستگي در اين گروه، قتل سميع الحق تنها به دشوارتر شدن زمينه تفاهم با طالبان براي برگزاري مذاکرات صلح منجر مي شود.
بنابراين، طراحي سناريو قتل سميع الحق در دولت و ديگر نهادهاي حکومتي در افغانستان با توجه به از دست رفتن شخصيت متنفذي که مي توانست طالبان را به ورود به گفتگوهاي صلح ترغيب کند، بسيار ضعيف است.139/110
نويسنده: محمدرضا عسگري
کليدواژه افغانستان پاکستان

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۰۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا

در شرایطی که معترضان به قانون "ماموران خارجی" روز جمعه خیابان منتهی به پارلمان در مرکز شهر تفلیس را مسدود کردند، رئیس شورای اروپا از نخست وزیر و رئیس‌جمهور گرجستان خواست فرصت تاریخی عضویت در اتحادیه اروپا را از دست ندهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، شارل میشل، رئیس شورای اروپا، پس از تصویب قانون عوامل خارجی در گرجستان، با ایراکلی کاباخیدزه، نخست وزیر  این کشور ، گفتگوی تلفنی داشت و طی آن از مقامات تفلیس خواست که از این رویداد تاریخی غافل نشده و شانس عضویت در اتحادیه اروپا را از دست ندهند.

میشل شب گذشته، جمعه،در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس یادآور شد: «در گفت‌وگوی تلفنی با نخست‌وزیر گرجستان، آخرین تحولات گرجستان را مورد بررسی قرار دادم و حمایت کامل اتحادیه اروپا از همه شهروندان گرجستانی که آینده اروپایی کشور خود را در اولویت قرار می‌دهند، را تکرار کردم. آینده گرجستان به اتحادیه اروپا گره خورده و این شانس تاریخی را نباید از دست بدهند.»

همزمان، سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور گرجستان نیز با رئیس شورای اروپا مذاکراتی تلفنی داشت و در آن تاکید کرد که لایحه عوامل خارجی که در پارلمان این جمهوری در حال بررسی است، مانع از همگرایی گرجستان با اتحادیه اروپا می‌شود.

رئیس جمهور گرجستان طی یک گفتگوی طولانی با شارل میشل در مورد رویدادهای در حال توسعه در این کشور، همگرایی اروپایی گرجستان و عواملی که مانع این امر می‌شود، به ویژه لایحه "شفافیت نفوذ خارجی" که مجدداً توسط اکثریت پارلمانی آغاز شده، بحث و تبادل نظر کرد.

علاوه بر این، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که ایالات متحده لایحه "نفوذ خارجی" ارائه شده توسط پارلمان گرجستان را محکوم می‌کند.

وی گفت: اظهارات و اقدامات دولت گرجستان با ارزش‌های دموکراتیک زیربنای عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو ناسازگار است و در نتیجه مسیر گرجستان به سمت همگرایی یورو-آتلانتیک را به خطر می اندازد.

زاخارووا: روسیه در امور داخلی گرجستان مداخله نمی‌کند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز درباره وقایع جاری در گرجستان در رابطه با قانون عوامل خارجی تاکید کرد که فدراسیون روسیه هرگز در امور سایر کشورها مداخله نکرده و نخواهد کرد. این دیپلمات افزود که مسکو به توسعه صلح آمیز، باثبات و شکوفای همه کشورهای قفقاز جنوبی از جمله گرجستان علاقه مند است.

دولت گرجستان معترضان را به انجام اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

وزارت امور داخلی گرجستان شب گذشته اعلام کرد که معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس قصد داشتند  نمایشی سازمان دهی شده را اجرا و با پوشیدن یونیفرم‌های پلیس، اقدامات تحریک آمیز  و خشونت باری را انجام داده و آنها را به مأموران اجرای قانون نسبت دهند.

این وزارتخانه همچنین مدعی است که معترضان قصد داشتند اطلاعاتی نیز مبنی بر پیوستن برخی نیروهای پلیس به تظاهرات منتشر کنند.

این در حالی است که روز جمعه معترضان به قانون عوامل خارجی خیابان روستاولی در مرکز تفلیس را مسدود کردند. آنها همچنین از ساختمان پارلمان کشور به سمت هتل پاراگراف، محل برگزاری نشست سالانه بانک توسعه آسیایی حرکت کردند تا توجه میهمانان خارجی را به اقدامات خود جلب کنند.

پارلمان گرجستان در روز اول ماه مه لایحه "شفافیت نفوذ خارجی" را در قرائت دوم با اکثریت آرا تصویب کرد. البته در این جلسه بین نمایندگان حزب حاکم "رویای گرجستان"  و مخالفان درگیری رخ داد.

درگیری پلیس با معترضان به قانون "ماموران خارجی" در تفلیستجمع حامیان و مخالفان قانون "ماموران خارجی" در تفلیسگاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • فضل الرحمان: برای بهبود روابط پاکستان و طالبان مجازات می‌شوم
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • تأسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان
  • تاسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان
  • طالبان خواستار افزایش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شد
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان