Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، نامجو زحمتکش: تئاتر واژه‌ای یونانی است و در لغت به معنای چیزی که به آن نگاه می‌کنند، در فارسی به تئاتر (نمایش) یا (تماشا) می‌گویند، تاریخچه تئاتر به یونان باستان و رم در قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد.

 تئاتر یکی از هنرهای هفتگانه است و افرادی که پیرامون بوجود آمدن تئاتر تحقیق کرده اند، معتقدند سر چشمه آن از آیین ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صاحب نظران برای هنر نمایش یا تئاتر نقش های زیادی ارائه داده اند اما مهم‌ترین آن‌ها وجه اجتماعی است، تئاتر به دلیل زنده و به‌روز بودن و گذرا بودن شباهت بسیاری به رویدادهای روزمره زندگی انسان ها دارد.

به اعتقاد کارشناسان، این هنر نمایشی یکی از ابزار قدرتمند و اساسی در انتقال فرهنگ بومی و محلی در مناطق مختلف به شمار می رود به گونه ای که در بسیاری از موارد بنا بر نیازهای ضروری فرهنگی و اجتماعی جامعه، می تواند بر رشد فرهنگی و حتی تربیتی اقشار مختلف جامعه تاثیر خاصی بگذارد.

تئاتر به عنوان یک هنر قدرتمند تاثیر بسیاری بر فرهنگ یک جامعه دارد به طوری که هیچ یک از هنرهای دیگر قادر به این مهم نخواهد بود. تئاتر به عنوان یک هنر نمایش قدرتمند و یک جریان هنری دو طرفه با ایجاد ارتباط مناسب با مخاطب می تواند تاثیر بسیاری در ارتقای سطح فرهنگی و همچنین پاسخگویی به نیازهای مخاطبان ایجاد کند.

از زمانی که شیعه مذهب رسمی در ایران قرار گرفت نوعی ثبات مذهبی و سیاسی پدید آمد و باعث اشتراک بین مرثیه خوانان شد و این آغاز دوره ای است که در ادامه آن نمایش مذهبی رسمیت داده شد و در کنار آن نمایش غیرمذهبی نیز رشد کرد.

تئاتر و هنر در بوشهر برخاسته از اجتماع و زندگی مردم است و در حقیقت خاستگاه تئاتر بوشهر آیین و مراسم است و به همین دلیل می توان بوشهر را در زمینه تئاتر از مناطق قدیمی و و پیشرو ذکر کرد.

بوشهر سرزمین آیین‌های نمایشی

آئین‌های نمایشی زندگی مردم بوشهر پر است از آیین های نمایشی که با آنها روزشان را به شب می رسانند، آیین هایی که سرشار  از پویایی و نشاط و زندگی است.

بوشهر را می توان به نوعی سرزمین آیین های نمایشی نامید، در یک تقسیم بندی آیینهای نمایشی بوشهر را می توان به چند دسته آیینهای نمایشی جشن، آیین های نمایشی سوگ، آیین های نمایشی کار و تلاش ، آیین های نمایشی ادای نذر، آیین های نمایشی درمانی و... نامید .

جایگاه ویژه تئاتر در بردخون

نمایش در بردخون نیز دوستداران و علاقمندان فراوانی داشته و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تحول در زندگی مردم و ایجاد زیرساخت های فرهنگی رشد کرد و نسل جوان و نوجوان گرایش بیشتری به آن پیدا کرد.

مردم روستاهای بردخون از هر مکان و فضایی برای تمرین و اجرای نمایش و تئاتر استفاده می کردندسالها پیش که بردخون روستایی کوچک بود دانش آموزان در مدارس به اجرای نمایش می پرداختند و فضای جلوی ساختمان مدرسه شهید نجات الهی به عنوان مکان اجرای تئاتر بویژه در ایام دهه فجر محل تجمع مردم و علاقمندان هنر نمایش بود.

مردم روستاهای بردخون نیز از هر مکان و فضایی برای تمرین و اجرای نمایش و تئاتر بخصوص در دهه های فجر و نمایش جنگ های شادی استفاده می کردند و شب ها تا در گرما و سرما تا پاسی از شب پای اجرای هنرمندان می نشستند.

در سال ۱۳۷۳ مجتمع فرهنگی هنری در بردخون افتتاح شد و مردم علاقمند شادمان از این اقدام مسئولان به تماشای برنامه های هنری در این مکان مشغول بودند اما این فضا پس از چند سال گنجایش مردم علاقمند و تشنه هنر را نداشت و بسیاری از افراد مجبورند در پشت درها بمانند یا به خانه برگردند.

در چند سال اخیر جوانان بردخونی با تلاش و علاقمندی بیشتری به صورت خودجوش در زمینه نمایش فعالیت می کنند و با تشکیل کارگاه ها و دعوت از هنرمندان، کارگردان ها و بازیگران مطرح شهرستان و استان روحی تازه به تئاتر بردخون دمیده اند.

لزوم احداث پلاتو

یکی از بازیگران و کارگردانان بردخون گفت: هشت گروه نمایشی به استعداد ۵۰ نفر در حال فعالیت هستند و خود را برای برگزاری جشنواره تئاتر در بردخون آماده می کنند و هنرمندان دیگر نیز زمینه را برای اجرای نمایش و انجام کارهای هنری فراهم می کنند.

سالن کنونی پاسخگوی علاقه هنرمندان منطقه نیست و نیاز به احداث پلاتو بیش از گذشته احساس می شودمحمدرضا وجدی افزود: سالن مجتمع فرهنگی هنری پاسخگوی علاقه هنرمندان منطقه نیست که نیاز به احداث پلاتو بیش از گذشته احساس می شود زیرا در پلاتو امکانات صدا، ابعاد صحنه، نور و تعداد صندلی باعث می شود تا تماشاگر از بالا و تسلط بیشتر و بدون واسطه با بازیگر ارتباط برقرار کند چرا که نمایش در کف صحنه اجرا می شود و به دلیل نزدیکی بازیگر تأثیر بیشتری بر تماشاگر دارد.

کمبود امکانات هنرمندان در بردخون

مسئول انجمن هنرهای نمایشی بردخون نیز گفت: پیشرفت‌های امروزی و افزایش مخاطبان از یک طرف و اجرای حرفه ای و تأثیرگذاری آن بر مخاطبان ضرورت وجود پلاتو را بیشتر کرده است.

حمید ظریف‌خواه افزود: هنر تئاتر چندسال اخیر در بردخون رشد چشمگیری داشته و حدود ۱۵ تئاتر در سه سال گذشته روی صحنه رفته که اگر زیرساخت ها فراهم شود این آثار از نظر کیفی و کمی تقویت خواهد شد.

وی اضافه کرد: امسال برای دومین سال جشنواره تئاتر آساگ اوائل آذر در بردخون برگزار می شود که اکنون چند گروه نمایشی در حال تمرین برای حضور در این رویداد هنری هستند و این علاقمندی و فعالیت و استقبال هنرمندان به خوبی گواه این است که تئاتر بردخون نیاز ضروری به پلاتو دارد.

مسئول انجمن نمایش بردخون با گلایه از کمبود امکانات ابراز داشت: مکان مطلوب و تخصصی برای تمرین تئاتر در بردخون وجود ندارد و سالن های سنتی برای اجرای نمایش های صحنه ای کیفیت اجرای هنرمندان را کاهش می دهد که امیدواریم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر نگاه ویژه ای به تئاتر و امکانات سخت افزاری در این بخش کند.

کد خبر 4451068

منبع: مهر

کلیدواژه: بردخون بوشهر هنرمندان تئاتر اربعین 97 اربعین حسینی یوم الله 13 آبان مرز مهران بوشهر مشهد راهپيمايي 13 آبان گرگان شهرکرد پدافند غیرعامل شیراز خطبه های نماز جمعه سنندج خرم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۳۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش قهرمان اسکیت ایران به مناسبت روز خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری مهر، در جشن روز ملی خلیج فارس که با اجرای برنامه های مختلف از جمله موسیقی ایرانی همراه بود، محمود نیکپور قهرمان اسکیت نمایشی ایران نیز به اجرای برنامه پرداخت که مورد توجه شرکت کننده در این جشن قرار گرفت.

اسکیت نمایشی یکی از رشته های پرطرفدار و جذاب در اسکیت است که ملی پوشان زیادی در کشور در این حوزه فعالیت می کنند و محمود نیکپور عنوان قهرمانی آن را در اختیار دارد.

کد خبر 6094346

دیگر خبرها

  • نمایش قهرمان اسکیت ایران به مناسبت روز خلیج فارس
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • حضور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی در اجرای نمایش «نظامِ ابن عربی»
  • تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی
  • سالن های نمایشی در ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه اجرا نخواهند داشت 
  • سالن‌های نمایشی ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت‌ماه اجرا نخواهند داشت
  • سالن‌های تئاتر ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت اجرا ندارند
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت