Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: شهرستان قاین با بیش از ۴ هزار و ۶۴۴ هکتار مزارع زعفران در خراسان‌جنوبی بیشترین سطح زیر کشت زعفران را به خود اختصاص داده و ۸۰ درصد زعفران قاینات به صورت خرده فروشی در بازارهای داخلی شهرستان به فروش می‌رسد.

به گزارش رکنا، قدمت طلای سرخ در خراسان جنوبی، به عنوان استانی که با کیفیت‌ترین زعفران دنیا را دارد به 800 سال قبل برمی‌گردد اما کمبود میزان سطح آب، شور شدن منابع آبی و دلال بازی و خرده فروشی از مشکلات زعفران کاران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با دستانی پینه بسته صبح‌ها بعد از اقامه نماز صبح روانه مزارع زعفران می‌شود. آب و هوای کویر به گونه‌ای‌ است که روزها گرم اما شب‌های خنکی دارد.

سحرگاهان خنکای نسیم بر صورتش می‌خورد اما او به شوق برداشت زحمت یک ساله‌اش این سختی‌ها را به جان می‌خرد.

ایران 95 درصد تولید زعفران جهان را دارد

بر سر زمین که می‌رسد با دیدن گل‌های بنفش رنگ حال و روزش خوب می‌شود در کنار زعفران‌ها نماز شکر را به جا می‌آورد و درحالی که ذکر خدا را می‌گوید شروع به برداشت زعفران می‌کند.

سخن از زعفران است زعفرانی که به طلای سرخ شهرت یافته و 95 درصد تولید آن در کشور است.

زعفرانی که یکی از گران‌بهاترین محصولات جهان بوده و جایگاه ویژه‌ای در سراسر جهان دارد و اشتغال زیادی در مناطق کم آبی مانند خراسان جنوبی و رضوی ایجاد کرده است.

زعفرانی که دیگر رنگی برای کشاورز ندارد

اما امروزه این طلای خوش رنگ نه تنها برای کشور بلکه برای خود تولید کننده استان هم رنگی در بر ندارد و استان خراسان جنوبی از آنجایی که واژه محرومیت را یدک می‌کشد و با وجود تولید کننده طلایی اما ثروت عمومی ندارد و زمینه لازم برای ارزش افزوده این محصول در استان فراهم نشده است.

زعفران کاران با کوهی از مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند که سنتی بودن کاشت، داشت، برداشت، نوسانات قیمت، خشکسالی، سایه سیاه دلالان، خرده فروشی‌ها و ورود رقبای جدید به بازار Store زعفران و نبود برند خاص برای این محصول دردهای زعفران کاران را چند برابر کرده است.

سود اصلی فروش زعفران نصیب دلالان می‌شود

یکی از زعفران کاران قاینی اظهار داشت: هر سال به امید اینکه از فروش زعفران سودی نصیب‌مان شود محصول را با مشکلات زیاد برداشت می‌کنیم اما باز سود اصلی به جیب دلالان می‌رود.

وی با اشاره به دیگر مشکلات زعفران کاران گفت: تقریبا همه مزارع شهرستان‌ قاین با تانکر آبیاری می‌شود و زعفران کاران پای هزینه‌های سنگین تامین آب ایستاده‌اند تا شاد امکان آبیاری به موقع برای آنها ممکن شود.

این زعفران کار افزود: در گذشته برای حمایت از زعفران کاران منابعی از سوی کمیته برنامه‌ریزی شهرستان برای آبیاری مزارع اختصاص می‌یافت اما چند سالی است که این حمایت‌ها قطع شده و هیچ حمایتی در زمینه تسهیل و کاهش هزینه آبیاری مزارع انجام نمی‌شود.

خرید تضمینی و حمایتی از کشاورز وجود ندارد

مرادی یکی دیگر از زعفران کاران خراسان جنوبی کم شدن میزان آب و شوری آن را مهمترین مشکل فرا روی کشاورزان عنوان کرد و افزود: دلال بازی در صنعت زعفران خصوصا در فصل برداشت زیاد است چون خرید تضمینی و حمایتی از کشاورز وجود ندارد و دلالان با کمترین قیمت محصول را از دست زعفران کاران خارج می‌کنند و چند برابر قیمت به مصرف کننده می‌فروشند.

در حالی امسال پیش‌بینی می‌شود 18 تن زعفران خشک برداشت شود که و با وجود کیفیت زیاد این محصول 80 درصد آن به صورت خرده فروشی در بازارهای داخلی قاین به فروش می‌رسد.

زعفران قاینات به آلمان، فرانسه، ایتالیا، امارات متحده عربی، ژاپن و چین صادر می‌شود که نیازمند بازاریابی و توجه بیشتر در صادرات است.

18 تن زعفران خشک از مزارع قاین برداشت می‌شود

مدیر جهاد کشاورزی قاین نیز از پیش‌بینی بیش از 18 تن زعفران خشک در این شهرستان خبر داد و گفت: 80 درصد زعفران قاینات به صورت خرده فروشی در بازارهای داخلی شهرستان به فروش می‌رسد.

سجادی سطح زیرکشت زعفران قاینات را چهار هزار و 644 هکتار عنوان کرد و گفت: 12 هزار و 850 زعفران کار در این شهرستان مشغول برداشت زعفران هستند.

به گفته وی زعفران قاینات به دلیل شرایط خاص آب وهوایی از کیفیت بالاتری نسبت به زعفران دیگر نقاط برخوردار است اما قیمت این محصول امسال 50 درصد افزایش داشته و با وجود رونق صادرات زعفران متأسفانه محصول شهرستان به صورت فله صادر می‌شود.

پنج هکتار از مزارع زعفران‌ قاین تحت پوشش آبیاری بارانی است

مدیر جهاد کشاورزی قاین بیان کرد: تنها پنج هکتار از مزارع زعفران‌ قاین تحت پوشش آبیاری بارانی قرار گرفته است و آبیاری بارانی با توجه به خشکسالی و کاهش کیفیت منابع آبی برای این شهرستان امری ضروری است.

این مقام مسئول از افزایش پنج درصدی زعفران قاین نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و افزود: 4 واحد فرآوری و بسته‌بندی زعفران در قاین فعال است.

سجادی، توسعه آبیاری بارانی را با توجه به ادامه خشکسالی و کاهش کمیت و کیفیت منابع آب شهرستان ضروری دانسته و گفت: این روش باعث افزایش عملکرد و کاهش مصرف آب می‌شود لذا زعفران‌کاران باید تلاش کنند پوشش آبیاری بارانی را افزایش دهند.

زعفران‌کاران پوشش آبیاری بارانی را افزایش دهند

وی تصریح کرد: زعفران‌کاری و تولید طلای سرخ دارای مزیت‌های اشتغال، فرهنگی و اقتصادی قابل توجهی برای شهرستان است اما با وجود همه همه مزیت‌های این محصول، کاهش میزان آب منابع آبی و شور شدن آب، توسعه کشت زعفران را با مشکل مواجه کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی قاین یادآور شد: آبیاری بارانی روشی مناسب برای افزایش عملکرد و کاهش مصرف آب است و زعفران‌کاران باید تلاش کنند پوشش آبیاری بارانی را افزایش دهند.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

 

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

«سرک کشیدن» به تلفن همراه دیگران چه مجازاتی دارد؟ نقشه پسر جوان برای زن همسایه / او خانه ما بود که 2 مرد جوان نقابدار یورش آوردند ! + عکس تجاوز به یاسین 6 ساله در یک مهد کودک در ولنجک تهران سلفی مرگبار دختر 15 ساله در جنوب تهران درگیری باورنکرنی امام جمعه و بخشدار برای سخنرانی 13 آبان ! + فیلم صدور حکم اعدام برای 2 مفسد اقتصادی در شیراز / 5 نفر به حبس محکوم شدند تجاوز وحشتناک به دختر جوان در نیمه شب پمپ بنزین + عکس حرکت احمقانه مرد عاشق برای دلتنگی معشوقه اش + عکس وصیت نامه شهیدی که «آچار فرانسه» سردار سلیمانی بود + تصاویر این مرد پسرش را زنده زنده به آتش کشید / در نازی آباد تهران رخ داد+ عکس هشدار جدی / ریزش سنگ در جاده چالوس تجاوز 2مرد به دختران 15 ساله در خانه مجردی + عکس تجاوز پسر 20 ساله به مادربزرگ 100 ساله اش در اتاق خواب+عکس ماجرای پیکان ضدگلوله مورد نظر رهبر انقلاب + عکس مراقب باشید/ این کپسول تقلبی است نخورید!

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه بازار Store اقتصادی خراسان جنوبی زعفران شهرستان فروش کشت عکس ایران قتل فیلم مرد عجیب جوان دختر مدرسه سارق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۳۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت زعفران نجومی شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بازار زعفران ایران سال‌هاست، رها شده است و متولی مشخصی ندارد. برهمین اساس هم همواره سهم اندکی از سود کلان فروش زعفران نصیب کشاورزان ایرانی می‌شود. موضوعی که اخیرا دوباره از سوی شورای ملی زعفران مطرح شده است. البته این بار طبق اعلام شورای ملی زعفران این سود نصیب فروشنده زعفران و صادرکننده هم نمی‌شود؛ بلکه نصیب افرادی ناشناس با پول‌های سیاه و کثیف می‌شود.

بیشتر بخوانید: افزایش ۱۶ درصدی صادرات زعفران

علی حسینی عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران می‌گوید: کشاورز شش ماه پیش زعفران را به قیمت بسیار ارزان یعنی هر کیلو ۳۰ میلیون تومان به کسانی که با پول‌های بادآورده تجارت می‌کنند، فروخته‌اند و آنها همان زعفران را با نرخ هر کیلو ۱۱۰ میلیون بفروش می‌رسانند. به نقل از ایلنا حسینی می افزاید: این افراد فروشنده، صادرکننده این کالا نیستند. حتی خراسانی هم نیستند. اینان برخی افراد گمنام هستند که با پول سیاه، بادآورده و کثیف زعفران را در انبارهای خود جمع‌آوری کرده و اکنون عوامل این افراد آرام‌آرام این محصولات را با قیمت‌های نجومی وارد بازار می‌کنند و اینگونه القا می‌کند که زعفران در بازار دچار کمبود و کسادی شده است.

او با تاکید بر اینکه این وضعیت به نفع آینده زعفران ما نیست می‌گوید: هیچ نهادی هم نظارت نمی‌کند که محتکرینی که چندین تن زعفران را در انبارهای خود دارند و بازار را اداره می‌کند چرا اینگونه عمل می‌کنند.

حسینی با اشاره به اینکه ایران تنها تولیدکننده زعفران دنیا نیست؛ می افزاید: این وضعیتی که اکنون در داخل ایجاد شده سیگنالی برای رقبای منطقه‌ای و کشورهایی است که قابلیت افزایش تولید زعفران را دارند و وارد میدان می‌شوند و این قطعا به ضرر کشاورزی ما خواهد بود.

قاچاق زعفران آزاد

شرایط نابسامان زعفران فقط به قیمت های نجومی آن در بازار بر نمی‌گرده. چندی اتحادیه صادرکنندگان زعفران ایران اعلام کرده بود که حداقل در ماه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از مبادی غیر رسمی خارج می‌شود.

در این میان دولت صادرکنندگان زعفران را مجبور می‌کند آن طور که می‌خواهد و به قیمتی که می‌خواهد ارز را بازگردانند؛ در غیر این صورت آنها را جریمه می‌کند.

این درحالی که صادرکنندگان زعفران فقط می‌خواهند، ارز حاصل از صادرات زعفران را با قیمت توافقی به فروشند تا در نهایت از قاچاق این محصول جلوگیری کند.

طبق اعلام شورای ملی زعفران در سال گذشته بیش از ۲۰۰ تن زعفران در بازار داشتیم و به همین میزان هم از سال‌های گذشته در انبارها باقی مانده بود.

کد خبر: 1228215 برچسب‌ها قیمت کالا

دیگر خبرها

  • صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • ۱۶ میلیارد تومان حراج خرده فروشی سازمان اموال تملیکی استان تهران ثبت شد
  • قیمت زعفران نجومی شد
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • هر کیلو زعفران؛ ۱۱۰ میلیون تومان!
  • صادرات صنایع‌ دستی رونق می‌‌گیرد
  • حراج برخط لوازم خانگی اموال تملیکی در ۶ استان آغاز شد
  • مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل دخانیات