Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسوی بیان داشت: حتماً باید برای تغییر پایه پولی و رفتار متقابل با تحریم‌های آمریکا اقدام کنیم. مثلا با اروپا فقط با یورو صحبت می‌کنیم و کشورهایی که ارز تبادلی بین المللی دارند، پایه پولی را حداقل از دلار خارج کنیم، این قطعی است. باید این کار را انجام دهیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، بعد از اعمال تحریم های جدید آمریکا نمایندگان مجلس دو طرح «حذف دلار از معاملات بین المللی» و «تنبیه کشورهای همکار آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران» را بررسی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید ابوالفضل موسوی بیوکی نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با یزدرسا در این خصوص گفت: حذف دلار از معاملات متقابل است، باید ببینیم با کدام کشور معامله انجام می دهیم و آیا با آن کشور می شود این کار را انجام داد یا خیر. ممکن است قدرت انجام این کار را نداشته باشیم. برای مثال عرض می کنم ما اکنون به هر شکلی می‌خواهیم نفت مان را به آن هشت کشوری که از تحریم ها معاف شدند و اجازه معامله با ما را دارند بفروشیم، حالا به آنها بگوییم که ما نفت را به شما می فروشیم تازه به دلار هم نمی فروشیم به ریال می فروشیم یا یورو، ممکن است کشور مقابلمان بگوید یورو برای ما مفهومی ندارد. برای مثال فرض کنید نفتمان را به هند میفروشیم و بگوئیم باید بهایش را به ریال یا روپیه بپردازی. هند که ریال ندارد،  بنابراین باید روپیه بپردزازد. روپیه را هم نمی توانیم کاری بکنیم و باید به یورو تبدیل کنیم. اگر هم به یورو تبدیل کنیم، نمی‌توانیم آن را منتقل کنیم. چون به صورت کیفی که نمی‌شود پول را حمل کرد و حتماً باید در سیستم بانکی این کار انجام شود.

وی افزود: می خواهم بگویم معضلات این کار یک مقدار زیاد است. البته این کار قابل بررسی و قابل اجراست منتها باید مبادلاتمان را از پایه دلار ببریم به پایه یورو عمل بکنیم. این کار را میشود کرد چون یورو پایه ای است که حداقل در اروپا جابه‌جایی دارد و تبادل یورو با دلار برای همه کشورها قابل فهم است.

موسوی عنوان کرد: باید در معاملات ما و یا در قراردادها مان پایه‌های دلار را اگر بتوانیم حذف کنیم و به پایه یورو ببریم. اما اگر بخواهیم در سیستم بانکی این کار را انجام بدهیم و یا با آن کالا بخریم باید کشور مقابل پذیرای ارزی که ما مدنظرمان هست باشد. باید ببینیم که توانایی ما و قدرت تجاری ما تا چه حد است و از آن کشور چه چیزی می خواهیم بیاوریم و بعد از آن هم به قواعد بانکی و مالی آن کشور بستگی دارد. این ها خیلی در موضوع دخیل است.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در مورد «تنبیه کشورهای همکار آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران» بیان داشت: در مورد این بحث ما گروه اقدام متقابل داریم که آن هم با توجه به شرایطی که پیش روی ما هست باید ببینیم که این کار را می توانیم انجام بدهیم یا نه؛ مثلاً فروش نفت ما از ۲ میلیون بشکه به ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه رسیده است باید ببینیم اینکه تهدید کنیم بگوییم نفت یا محصولات پتروشیمی نمی فروشیم و یا خدمات فنی و مهندسی ارائه نمی‌دهیم، تا چه حد اجرایی است.

 وی خاطرنشان کرد: حتماً باید برای تغییر پایه پولی و رفتار متقابل با تحریم‌های آمریکا اقدام کنیم. مثلا با اروپا فقط با یورو صحبت می‌کنیم و کشورهایی که ارز تبادلی بین المللی دارند، پایه پولی را حداقل از دلار خارج کنیم، این قطعی است. باید این کار را انجام دهیم.

موسوی گفت: یک نکته دیگر هم که می‌توان مدنظر داشت این بود که کشورهایی که به خاطر تحریم شرکت‌های خود را از ایران خارج کردند اگر در شرایط مساعد خواستند بازگردند، برای آنها شرایط تعیین می کنیم.

انتهای پیام/
 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۵۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!

عربستان سعودی در اولین سال ریخت و پاش عجیبش در فوتبال با «86 درصد» ضرر مواجه شد.

به گزارش فارس؛ «ضرر 600 میلیون یورویی عربستان از ولخرجی در فوتبال!» این گزارش امروز (یکشنبه) سایت کورا اسپورت عربی از هزینه‌های عجیب بن سلمان، ولیعهد عربستان در فوتبال این کشور و بدون درآمدزایی است.

عربستان 700 میلیون یورو در نقل و انتقالات هزینه کرده و در آستانه پایان فصل مشخص شده که تنها 100 میلیون یورو درآمد داشته این بدین معناست که سعودی‌ها بیش از ارزش 3 لیگ بزرگ فوتبال آسیا یعنی ژاپن(288 میلیون یورو)، لیگ کره جنوبی( 158 میلیون یورو) و لیگ ایران(121 میلیون یورو) پول حیف و میل کردند.

الهلال با ارزش 241 میلیون یورو گران ترین تیم تاریخ فوتبال آسیا است. ریخت و پاش سعودی‌ها برای این تیم شهر ریاض دقیقا 2 برابر ارزش لیگ ایران( 121 میلیون یورو) است.

الهلال به عنوان نماینده اصلی پروژه بن سلمان در فوتبال هفته گذشته مغلوب العین امارات در نیمه نهایی شد و از راه یابی به فینال لیگ قهرمانان آسیا بازماند.

شبکه حدث الریاضیه امارات با تمسخر سعودی‌ها گزارش می‌دهد که «الهلال بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال یعنی نیمار را داشت ولی این بازیکن 100 میلیون یورویی از اول فصل تماشاگر ویژه الهلال بود»!

بر اساس گزارش کورا اسپورت، عربستان سعودی در اولین سال سرمایه گذاری خود روی فوتبال تقریبا «86 درصد ضرر» را متحمل شده که این ضرر باورنکردنی است.

لیگ عربستان در تابستان گذشته بیش از 700 میلیون یورو هزینه کرد و ارزش خود را به 933 میلیون یورو رساند تا گران ترین لیگ آسیا لقب بگیرد.

سعودی‌ها مسیری را طی می‌کنند که چینی‌ها 10 سال پیش رفتند و با هزینه‌های نجومی ستارگان فوتبال را به سوپر لیگ چین کشاندند ولی بعد از 5 سال این پروژه با ورشکستگی مواجه شد.

ولید بن الفراج، کارشناس مشهور فوتبال عربستان در توجیه باخت تیم متمول سعودی می گوید که الهلال با «25 درصد قوایش مقابل العین بازی کرد و شکست خورد و نباید این یک بازی را نشان دهنده شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان دانست».

اما در مقابل ذیاب البلوشی، کارشناس سایت مشهور الکوره، می‌گوید که هزینه‌های زیاد عربستان در فوتبال باعث نمی‌شود تا بتواند خیلی زود به موفقیت برسد و از طرفی بسیاری از «استعدادهای فوتبال عربستان» به خاطر حضور بازیکنان خارجی زیاد در لیگ «نابود می شوند» و در «بلندمدت تیم ملی عربستان ضربه می خورد».

نشریه کیکر آلمان گزارش می دهد که بوندس لیگا به عنوان سرآمد لیگ‌های معتبر دنیا در زمینه هزینه و درآمد می‌تواند الگویی برای تمام لیگ‌ها باشد. هزینه‌های هنگفت در فوتبال «باید با مدیریت درست انجام شود» در غیر این صورت با «شکست بزرگ اقتصادی» مواجه خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: لیگ فوتبال عربستان در جام ملت‌ها تعطیل نمی‌شود جوردن هندرسون: اشتباه کردم به عربستان رفتم

دیگر خبرها

  • مخالفت وزیر خارجه انگلیس با اقدام علیه سپاه
  • سلب میزبانی ایران از مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۴ | واکنش فوری و متقابل ؛ ایران مسابقات را تحریم کرد
  • جزییات قیمت ارزهای مبادله ای؛ ثبات دلار و درهم و رشد یورو
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت
  • ثبات دلار و درهم و رشد یورو در معاملات امروز مرکز مبادله
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ یکشنبه ۹ اردیبهشت
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور