Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروژه ناتمام واژه ای که دیگر سالهاست برای هیچ شنونده ای حساسیت ایجاد نمی کند و گویی بر اساس یک قانون نانوشته همگان می دانند وقتی گفته می شود فلان پروژه در مدت ۴سال به اتمام می رسد یعنی باید خودشان را برای حداقل 8سال بعد آماده کنند

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل سپاس؛ قصه ناتمام ماندن پروژه های دولتی و تأمین نشدن اعتبار لازم و به موقع برای اجرایی کردن آن ها آن قدر پر غصه شد که موجب شد تا دولت تصمیم به واگذاری پروژه های ناتمام خود به بخش خصوصی بگیرد تا هم مردم سریع تر از مزایای آن ها بهره مند شوند و هم بخشی از بار سنگین هزاران میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای بهره برداری از آن ها از روی دوش دولت برداشته شود و از طرفی نیز قبل از این که پروژه ها توجیه اقتصادی خود را از دست بدهند، در زمانی که به آن ها نیاز است، بهره برداری شوند

پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام در کشور سال‌هاست به یک معضل تبدیل شده است و عدم رعایت اولویت‌بندی در پروژه‌ها و مسایل سیاسی و اداری باعث شده بر تعداد پروژه‌های نیمه تمام در کشور اضافه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر اجرای برخی پروژه‌های غیرضرور جدید هیچ توجیه فنی و اقتصادی نداشته گاها به دلیل اهداف سیاسی و انتخاباتی بر مسئولان تحمیل شده و این موضوع علاوه بر خرد شدن بودجه های عمرانی، هدر رفت بیت‌المال را نیز در پی داشته است.

از طرفی دیگر طرح‌های مهم و شاخص استان‌ها که دارای ردیف ملی نیز بوده به دلیل بی‌توجهی و عدم پیگیری جدی نیمه کاره رها و روی زمین می‌ماند.

فعالیت اقتصادی مناطق محروم کشور به ویژه استان محرومی چون بوشهر با تکیه بر طرح‌های کلان بهبود می‌یابد و باید از طرح‌های غیرضرور پرهیز شود چرا که این طرح‌ها علاوه بر هرینه بر بودن هیج سود و منفعتی برای شهرها و مناطق کم برخوردار نخواهد داشت.

در کشور حدود ۷۶ هزار پروژه نیمه‌تمام ملی و استانی وجود دارد که برای تکمیل آنها به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است، بودجه طرح‌هایی که هر ساله بخش زیادی از آن تخصیص پیدا نمی‌کنند و به مرحله بهره‌برداری نیز نمی‌رسند.

اگر بخواهیم براساس معیارهای فنی ومنطبق بر اصول محاسبات ریاضی به مساله پروژه های عمرانی به ویژه در بخش های زیر بنایی همچون راهسازی نگاه کنیم بی تردید به این نتیجه می رسیم که بسیاری از پروژه های نیمه تمام در صورت اتمام هم دیگر کارآیی لازم را نخواهند داشت .

برای مثال وقتی براساس محاسبات صورت گرفته مقرر شده یک محور خاص به میزان مشخصی تعریض شود تا پاسخگوی حجم تردد پیش بینی شده در ۱۰ سال آینده باشد ولی با گذشت ۱۵ یا ۲۰ سال هنوز نیمی از آن انجام نشده چگونه می توان انتظار داشت با اتمام آن تصور کرد بخشی از مشکل حل خواهد شد یا بیمارستانی که برای جمعیت احتمالآ ۶۰هزار نفری یک شهر در ۵سال آینده تعریف شده ولی با گذشت ۲۰ سال هنوز در مرحله ساختمانی باقیمانده است و جمعیت شهر به نزدیک ۱۰۰هزار نفر رسیده چگونه قرار است پاسخگوی نیاز واقعی ساکنان آن شهر باشد.

با این وصف به گفته کارشناسان عمرانی بسیاری از پروژه ها حتی اگر به اتمام هم برسند اثرات مثبتی به دنبال نخواهند داشت چون تمام محاسباتشان مربوط به گذشته است هرچند مثلا در پاره ای موارد به روز شده اند ولی باید بپذیریم که اساس برنامه ریزی و طراحی آن مربوط به دو دهه پیش بوده و ظرفیت تغییر پذیری محدودی دارند.

یک کارشناس در این رابطه می گوید: اصل موضوع طرح واگذاری پروژه‌های ناتمام به بخش خصوصی اتفاق خوبی است، اما هر طرحی از جمله طرح‌های حکومتی را نمی‌توان به بخش خصوصی واگذار کرد و بخش هایی هستند که در دنیا نیز تصدی آن ها بر عهده بخش خصوصی است و این کار به نفع دولت ها خواهد بود.
نعمتی  می افزاید: انبوه پروژه‌های ناتمام موجب شد که در گذشته به صورت قطره‎چکانی به آن ها اعتبار تزریق شود و گاهی یک اسکلت فلزی در 25 سال از دوران نوجوانی تا پیری یک فرد در یک استان، بر تارک تاریخ استان بدرخشد و مردم رنج زیادی از آن ببرند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۵۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل مدارس نیمه تمام آذربایجان‌غربی با جذب ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ مدیرکل سابق نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی با بیان اینکه تکمیل طرحهای نیمه تمام جزو اولویتهاست،گفت: با جذب یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات امسال مدارس نیمه تمام آذربایجان‌غربی تکمیل و مدارس جدید ساخته خواهد شد.

قهرمان رحمانی، با بیان اینکه جبران کمبود سرانه فضای آموزشی در استان باید در اولویت باشد، افزود: اولویت دولت تکمیل هنرستانهاست، لذا با جذب اعتبارات و تکمیل هنرستانها و هشت پروژه نیمه تمام می توان گام مؤثری در توسعه فضاهای آموزشی استان برداشت.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان هم در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی، با تأکید بر اهمیت مشارکت در امر مدرسه سازی افزود: ظرفیتهای بزرگی در استان وجود دارد که می‌توان از این ظرفیت برای امر مدرسه سازی استفاده کرد.

پیام صدقی افزود: هویت بخشی به مدرسه و معماری مدارس، ساماندهی املاک مازاد و ساخت مجتمع‌های بزرگ با رویکرد محله محور در استان در دستور کار است.

صدقی اضافه کرد: جهاد مدرسه سازی در دولت سیزدهم با قدرت، سرعت و با کیفیت ادامه دارد.

در این مراسم پیام صدقی به عنوان مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی معرفی و از زحمات قهرمان رحمانی، مدیرکل سابق قدردانی شد.

 

 

دیگر خبرها

  • مدارس نیمه‌تمام آذربایجان‌غربی تکمیل می‌شود
  • وجود یکهزار و 700 کلاس درس نیمه تمام در آذربایجان‌غربی
  • تکمیل مدارس نیمه تمام آذربایجان‌غربی با جذب ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار
  • تحمیل خسارت ۲۰۰ میلیارد تومانی به شهرداری گرگان / زمان تکمیل شهربازی مبهم است
  • رژیم صهیونیستی عامل ریشه‌ای تمام تنش‌ها و وخامت اوضاع در منطقه است/ موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی توقیف‌شده مورد توجه جدی ما قرار دارد
  • آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در تابستان/ تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان خواهد یافت
  • تمامی پروژه‌های کردستان باید دارای پیوست پدافند غیرعامل باشد
  • پیشرفت پروژه‌های آبی کردستان به تعامل تمامی واحدها بستگی دارد
  • عملیات وعده صادق قلب مستضعفان جهان را شاد کرد
  • تمام نیروها در حال خدمت‌رسانی هستند