Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیدکنندگان و کشاورزان در نشست با استاندار کردستان گله‌مندی‌های خود را مطرح و اعلام کردند پس از گشذت ۴ سال هنوز خبری از امهال وام‌های بخش کشاورزی نشده است. ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۱ استانها کردستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نشست هم‌اندیشی تشکل‌های بخش کشاورزی با استاندار کردستان ‌در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد؛ آن‌چه در ادامه می‌خوانید گله‌مندی‌ها و اظهارات مطرح‌شده تولیدکنندگان بخش کشاورزی در این جلسه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل تعاون روستایی استان کردستان در این نشست با بیان اینکه در حال حاضر 181 هزار سهامدار عضو این شرکت هستند، اظهار داشت: 80 فروشگاه تعاونی مصرف در سطح استان داریم و در شش ماه نخست سال‌جاری 10 فروشگاه ذنجیره‌ای دیگر با برند اترک راه‌اندازی شد.

احمدرضا احمدی افزود: امسال 4 هزار و 900 تن کلزا از کلزاکاران کردستانی و 546 هزار تن گندم توسط 71 مرکز تعاون روستایی در استان خریداری شد که میانگین خرید گندم 4.5 تا 5 تن بود.

وی با بیان اینکه سه نوع خرید تضمینی، توافقی و حمایتی توسط این شرکت انجام می‌شود، گفت: 400 تن جو، 400 تن سیب درختی و 480 تن چغندر نیز به‌طور توافقی از کشاورزان خریداری شده است.

مدیرعامل تعاون روستایی استان کردستان تصریح کرد: در شش ماهه نخست سال‌جاری  13 هزار تن کود شیمیایی، 5700 تن بذر اصلاح‌شده و 75 میلیون لیتر مواد سوختی در سطح استان توزیع شد.

دولت نرخ خرید تضمینی گندم را اعلام کند

سیدحسین رحیمی تولیدکننده و عضو سازمان نظام صنفی کشاورزی کردستان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه بخش کشاورزی اولویت اول استان است، اظهار داشت: انتظار داریم چنین جلسات و نشست‌های هم‌اندیشی بیشتر تشکیل شود.

وی گفت: خوشبختانه با فاصله 160 هزار تنی رتبه دوم کشور را در حوزه تولید گندم به خود اختصاص داده‌ایم و با توجه به وضعیت کنونی اقتصادی پیش آمده، گندم‌کاران انتظار دارند که دولت نرخ خرید تضمینی گندم را اعلام کند و نباید کار به جایی برسد که بخش کشاورزی هم تحصن داشته باشند و آنوقت مشکلاتمان به گوش مسئولان برسد.

عضو سازمان نظام صنفی کشاورزی کردستان تصریح کرد: نرخ خرید تضمینی در اختیار شورای اقتصاد گذاشته شده که هیچ ارتباطی به حوزه کشاورزی ندارد و اگر فکر اساسی اندیشیده نشود شاهد صدمات بزرگی به حوزه کشاورزی کردستان و کشور خواهیم بود.

رحیمی با انتقاد از تأخیر و زمان پرداخت مطالبات گندم‌کاران افزود: هم‌اکنون کشاورزی کردستان یک کار جهادی است انتظار داریم دولت توجه ویژه‌تری به این بخش داشته باشد و تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت در اختیار کشاورزان قرار گیرد و این جلسات هم خروجی داشته باشد.

استاندار کردستان کشاورزان را از خودشان بدانند

عبدالله فرجی رئیس نظام صنفی کشاورزی کردستان هم در ادامه اظهار داشت: امیدواریم این جلسات اولین و آخرین نباشد؛ از استاندار کردستان و مسئولان انتظار داریم کشاورزان را از خودشان بدانند چراکه همه با هم و در کنار هم معنا و قدرت پیدا خواهیم کرد.

وی گفت: نباید حوزه کشاورزی کردستان هیچ مشکلی داشته باشد و همه با هم در برابر خداوند و مردم مسئول هستیم و باید خدمتگزار واقعی برای جامعه باشیم.

رئیس نظام صنفی کشاورزی کردستان تصریح کرد: در حوزه کشاورزی افراد تحصیلکرده بسیار هستند اما افراد با تجربه در حوزه کشاورزی کم هستند و باید مسئولان دولتی و تشکل‌های مردمی غیردولتی برای تقویت این بخش تلاش کنند.

وی با بیان اینکه باید بین کشاورزان و دولت پل ارتباطی ایجاد شود تا بلکه بتوانیم این حوزه را بیشتر تقویت کنیم، اعلام کرد: نظام صنفی دارای 14 هزار عضو و برای ٣١ شغل پروانه صادر می‌کند و پروانه‌های نظام در تمام ادارات دارای اعتبار است.

فرجی اذعان کرد: متأسفانه علی‌رغم تمام تلاش‌های انجام‌شده از لحاظ پوشش بیمه تأمین اجتماعی با مشکل مواجه هستیم.

هیچ نفعی از  آب سدهای کردستان نمی‌بریم

صالح محمدی تولیدکننده برتر و دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی کردستان نیز در ادامه خطاب به استاندار کردستان اظهار داشت: ماه‌هاست انتظار چنین جلسه‌ای می‌کشیدیم تا دردودل‌های خود را مطرح کنیم.

وی گفت: هم‌اکنون هزینه تولید هر کیلو سیب‌زمینی یک‌هزار و 500 تومان است که در بازار یکهزار و 200 تومان به فروش می‌رسد و بر اساس دستورات صادرشده، جلوی صادرات سیب‌زمینی کردستان گرفته شد و در حال حاضر سیب‌زمینی بر روی دست کشاورزان مانده است.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی کردستان با اشاره به وضعیت آب تصریح کرد: هیچ نفعی از سدها و منابع آبی خودمان نمی‌بریم، تنها صرف بیان مشکلات کافی نیست بلکه باید اقدام عملی انجام شود؛ در دشت‌های قروه و دهگلان حدود 300 هزار هکتار زمین مستعد داریم که حدود 43 هزار هکتار آن با آب چاه‌های عمیق و هزینه‌های خودمان تأمین می‌شود.

محمدی یادآور شد: از سال 93 نامه‌هایی برای امهال تسهیلات بخش کشاورزی به مدت سه سال به مسئولان ارشد کشوری ارسال شده است اما هنوز شاهد هیچ اقدام عملی در این خصوص نبوده‌ایم.

انتهای پیام/ش

R7848/P1377/S6,66/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۶۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشین پرچمدار برداشت اولین خوشه‌های طلایی گندم در سیستان و بلوچستان

 سیدحسینی گفت:  خوشبختانه با توجه به سیاست‌های حمایتی دولت و تعهد ابلاغی سازمان از سوی وزارت جهادکشاورزی و مشارکت کشاورزان ۳۱هزار و ۲۰۰ هکتار حدود ۹۰ درصد از گندمزار‌های سیستان وبلوچستان تحت پوشش کشت قراردادی قرار گرفت.
وی با اشاره به رشد بیش از ۱۰۰ درصدی میزان کشت قراردادی گندم در استان نسبت به تعهد کشت قراردادی به وزارت جهادکشاورزی اظهار داشت:خوشبختانه کشاورزان در سال زراعی جاری استقبال خوبی برای کشت قراردادی داشته اند.
وی ادامه داد: امسال ۱۶ مرکز خرید در سطح استان، کار خرید گندم از گندمکاران را انجام خواهند داد.
 رئیس سازمان جهاد کشاورزی در خصوص قیمت گندم سال زراعی جاری بیان داشت:نرخ پایه خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم معمولی و دورروم به ترتیب ۱۷۵ هزارریال و ۱۸۰ هزار ریال تعیین شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • نگرانی کشاورزان انگوت از خسارات وارد شده بر اثر آفت شته روسی در مزارع گندم
  • اجرای طرح جهش تولید در دیم زار‌های چهارمحال و بختیاری
  • صادرات ۱۵ هزار تُنی سیب‌زمینی کردستان به کشورهای همسایه
  • بیش از هزار و ۱۰۰ مرکز خرید تضمینی در کشور آماده تحویل گندم کشاورزان است
  • پیشین پرچمدار برداشت اولین خوشه‌های طلایی گندم در سیستان و بلوچستان
  • پیش بینی تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال جدید
  • کشاورزان بوشهری مراقب شیوع بیماری زنگ زرد گندم باشند
  • شروع برداشت گندم در مناطق گرمسیری کشور
  • نخستین برداشت گندم کشور در هرمزگان
  • سوختگی گندم در برخی مزارع «هلیلان»