Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاوشگر مخصوص رصد و اکتشاف سیارک‌های ناسا مشهور به داون هم به جمع کاوشگر‌های از رده خارج ناسا پیوست.

به گزارش شریان نیوز،کارشناسان ناسا اعلام کرده‌اند هنوز اندکی ازبازنشستگی اجباری کاوشگر کپلر نگذشته است که کاوشگر دیگر ناسا به نام داون (asteroid-exploring Dawn spacecraft) که برای بررسی و جست و جوی سیارک‌ها راهی فضا شده بود به دلیل اتمام ماموریت از دسترس خارج شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاوشگر داون درطول یازده سال فعالیت خود به بررسی و شناسایی دو شی بزرگ در کمربند سیارکی پرداخت، اما با اتمام سوخت آن ماموریت این کاوشگر ارزشمند نیز به اتمام رسید.


مقام‌های ناسا ۵ شنبه هفته گذشته به طور رسمی اعلام کردند که ماموریت کاوشگر داون نیز به پایان رسیده است.

این کاوشگر فضایی از ماه ژوئن سال جاری درمسیری قرار گرفته است که درنهایت با برخورد با سیاره کوتوله سرس dwarf planet Ceres و تحت تاثیر نیروی ربایش سطح سیارک نابود خواهد شد.

کاوشگر داون از تاریخ یک نوامبر سال ۲۰۱۸، از سیستم‌های ارتباطی برنامه ریزی شده خارج شده و دیگر قادرنخواهد بود به تنظیم پنل‌های خورشیدی خود را برای شارژ به سوی خورشید تنظیم کند و هدایت آتن به سوی کره زمین برای ارسال اطلاعات نخواهد بود.


کارشناسان ناسا اطلاعات دریافتی از کاوشگر داون در طول یک دهه فعالیت را بسیار ارزشمند اعلام کرده و از دست دادن این کاوشگر فوق العاده را بسیار سخت توصیف کرده‌اند.

بازنشستگی کاوشگر داون، درحالی است که تنها چند روز از بازنشستگی تلسکوپ فضایی کپلر می‌گذرد. این 2 کاوشگر‌ فضایی به دلیل اتمام ذخیره سوخت و ناتوانی درشارژ دوباره باتری‌های خورشیدی از دسترس خارج شدند.

برچسب هاناسافضاکاوشگر داون

منبع: شریان

کلیدواژه: ناسا فضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۷۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید| برافراشته شدن بادبان خورشیدی ناسا در فضا

به گزارش خبرآنلاین، ناسا اعلام کرد که مأموریت ACS3 (سرنام «سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیت» که هفته گذشته با موشک الکترون از نیوزیلند به مدار کم‌ارتفاع زمین پرتاب شده بود، توانسته است با موفقیت بادبان خورشیدی خود را کامل بگشاید.

بادبان خورشیدی، پرده فلزی نازک، سبک و وسیعی است که با انعکاس نور، پیشرانش فراهم می‌کند. ذرات نور خورشیدی وقتی از سطح بادبان بازتاب می‌شوند، همانند توپی که به جسمی ساکن برخورد می‌کند، آن را در جهت مخالف هل می‌دهند و بدین‌ترتیب به بادبان خورشیدی نیرویی هرچند اندک وارد می‌کنند. اگر بتوان این نیروی اندک را در بازه زمانی طولانی‌مدتی مهار کرد، می‌توان بادبان (و محموله متصل به آن) را تا سرعت‌های بسیار زیادی شتاب داد و ازآنجایی‌که نور خورشید به رایگان و تا فاصله‌های بسیار دور در اختیار بادبان قرار می‌گیرد، می‌توان با استفاده از آن فضاپیمای فوق‌العاده کارآمدی ساخت.

تاکنون چندین آزمایش توسط ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی ژاپن برای بررسی عملکرد بادبان‌های خورشیدی انجام شده و آزمایش ACS3 نیز گام مهمی از ادامه این فرآیند به شمار می‌رود. در این آزمایش که ناسا موفقیت آن را اعلام کرد، حدود ۲۵ دقیقه طول کشید تا بادبانی به ضلع ۹ متر و مساحت ۸۰ مترمربع در مدار زمین باز شود.

بنا به اعلام ناسا در صورت مساعدت هوا می‌توان این بادبان خورشیدی را از سطح زمین مشاهده کرد.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900347 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • خبرخوش برای سهامداران عدالت/تا این تاریخ سود را پرداخت می‌کنیم
  • فیلمی از برافراشته شدن بادبـان خورشیدی ناسا در فضا | علم تا کجا پیش می‌رود؟
  • ببینید| برافراشته شدن بادبان خورشیدی ناسا در فضا
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • آخر بدشانسی: دومین تلفات بایرن برای بازی با رئال
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ