Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-29@17:03:15 GMT

تورم ترکیه مرز ۲۵ درصد را نیز پشت سر گذاشت

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۰۹۹۳۵

تورم ترکیه مرز ۲۵ درصد را نیز پشت سر گذاشت

خرداد: مرکز ملی آمار در ترکیه اعلام کرد که نرخ تورم این کشور در ماه اکتبر از ۲۵ درصد نیز عبور کرده و به ۲۵.۲ درصد رسیده است.

به گزارش خرداد به نقل از ایسنا، بر اساس تازه‌ترین گزارش مرکز ملی آمار در ترکیه، نرخ تورم در این کشور در ماه اکتبر سال جاری میلادی به ۲۵.۲ درصد رسید که این میزان در ۱۵ سال اخیر در ترکیه بی‌سابقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش  که در فایننشال تایمز ذکر شده است، قیمت بسیاری از کالاها و محصولات در این کشور تحت تاثیر نوسانات شدید نرخ ارز و سقوط بیش از یک سوم ارزش لیر در برابر دلار که در تابستان گذشته رخ داد، افزایش قابل توجهی پیدا کرد به گونه‌ای که گفته می‌شود بر قیمت لوازم خانگی ۳۷.۹ درصد، حمل و نقل ۳۲ درصد و مواد غذایی ۲۹.۳ درصد افزوده شده است.

این در حالیست که تحلیلگران و کارشناسان ارشد اقتصادی بارها به دولت ترکیه و بانک مرکزی این کشور هشدار داده بودند که تمهیدات ویژه‌ای نظیر نرخ سود بانکی را برای مقابله با افزایش تورم و رکود اقتصادی را بیندیشند و در این خصوص تصمیمات سریعی را اتخاذ کنند.

شاخص ماهانه بهای مصرف کننده در ترکیه نیز در ماه اکتبر ۲.۶۷ درصد گزارش شده است.  گذر نرخ تورم در این کشور از مرز ۲۵ درصد در حالی اتفاق میفتد که ماه گذشته، سپتامبر این عدد برابر با ۲۴.۵ درصد بود و این بدان معناست که قیمت محصولات و خدمات و به عبارتی تورم در این کشور به صورت ماهانه رو به افزایش است.  

پرونده بازداشت یک کشیش آمریکایی در ترکیه، یکی از اصلی‌ترین دلایل مناقشه سیاسی-اقتصادی بین ترکیه و آمریکا عنوان می‌شود که باعث شد لیر ترکیه بخش بزرگی ارزش خود در برابر دلار را از دست بدهد. آمریکا در واکنش به این بازداشت تعرفه کالاهای وارداتی ترکیه را افزایش داد و دو وزیر ترک را تحریم کرد.

انتهای پیام

برچسب ها: ترکیه ، تورم ، لیر

منبع: خرداد

کلیدواژه: ترکیه تورم لیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۹۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت

به گزارش صدای ایران از آناتولی،بر اساس داده‌های اتحادیه صادرکنندگان صنعت خودرو اولوداغ، گروه خودرو‌های سواری ۲۸.۲ درصد از صادرات ۹ میلیارد و ۱۳۲ میلیون و ۴۳۱ هزار دلاری صنعت خودرو را در ژانویه تا مارس ۲۰۲۴ از ترکیه تشکیل می‌دهد.

صادرات خودروی سواری که در ۳ ماهه نخست سال گذشته ۲ میلیارد و ۶۲۵ میلیون و ۴۵۷ هزار دلار بود، در مدت مشابه سال جاری با ۱.۷ درصد کاهش به ۲ میلیارد و ۵۷۸ میلیون و ۹۶۱ هزار دلار رسید.

خودروی سواری از ترکیه در سه ماهه نخست سال جاری به ۷۳ کشور، منطقه خودمختار و آزاد صادر شد.

صادرات به ایتالیا که در ژانویه تا مارس ۲۰۲۳ میلادی ۲۲۵ میلیون و ۳۰۴ هزار دلار بود، در مدت مشابه سال جاری با ۵۸.۵ درصد افزایش به ۳۵۷ میلیون و ۲۸۶ هزار دلار رسید.

انگلستان با ۳۲۸ میلیون و ۳۳۱ هزار دلار صادرات خودروی سواری در سه ماهه اول سال و ۹.۶۴ درصد رشد در رتبه سوم قرار داد.

صادرات یک میلیارد و ۹۶ میلیون و ۳۲ هزار دلاری به کشور‌های فرانسه، ایتالیا و انگلستان در ۳ ماه معادل ۴۲.۵ درصد از کل صادرات خودروی سواری از ترکیه بوده است.

آلمان با ۲۴۴ میلیون و ۶۱۱ هزار دلار در رتبه چهارم صادرات خودروی سواری قرار دارد که ۱۲.۷۱ درصد افزایش داشته است.

صادرات به الجزایر که در بازه زمانی ژانویه تا مارس ۲۰۲۳، ۸ میلیون و ۱۲ هزار دلار بود، در ماه‌های مشابه سال جاری با ۴۴۱ درصد افزایش به ۴۳ میلیون و ۳۷۲ هزار دلار رسید.

صادرات به استرالیا با ۶۳۸ درصد افزایش از ۲ میلیون و ۶۷۸ هزار دلار به ۱۹ میلیون و ۷۷۴ هزار دلار و به مصر با ۸۱۶ درصد افزایش از ۲ میلیون و ۸۶ هزار دلار به ۱۹ میلیون و ۱۳۰ هزار دلار رسید.

دیگر خبرها

  • اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت