Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هر سال میزان زیادی از فاضلاب منابع خانگی و کشاورزی وارد محیط زیست می شود که حاوی غلظت های بالایی از مواد شیمیایی آلی و غیر آلی هستند.

سمیت، پایداری و غلظت بالای آلاینده ها اثراتی زیست محیطی، اقتصادی و بهداشتی زیادی ایجاد می کند. در این راستا پژوهش «بیو سنتز نانوذرات  (نقره یا مس یا پالادیوم) بر روی بسترهای مختلف پسماندهای کشاورزی  با استفاده از عصاره گیاهان و برآورد فعالیت کاتالیستی آن در تخریب احیایی رنگ های آلی در آب و پساب ها» توسط محققان در دانشگاه قم با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این پروژه کامپوزیت های نانوذرات نقره یا مس یا پالادیوم بر روی بسترهای آلی متفاوت از ضایعات کشاورزی مثل پوست پسته، بادام، گردو یا بسترهای معدنی همچون زئولیت ها، با استفاده از عصاره گیاهان مختلف (دم اسبی یا کاسنی یا سداب یا ریوند چینی)  سنتز شد. 

ساخت نانو ذرات فلزی با استفاده از برگ عصاره گیاهان (دم اسبی یا کاسنی یا سداب یا ریشه ریوند چینی)، برآورد خاصیت کاتالیستی نانوذرات برای تخریب آلاینده های آلی آب ها و پساب ها و استفاده از ضایعات و پسماند های کشاورزی مانند پوست پسته و گردو بادام و بستر های ارزان دیگر مثل زئولیت به عنوان بستری برای نشاندن نانوذرات فلزی از اهداف انجام این پژوهش است.

همچنین تولید کاتالیست های مناسب برای حذف آلاینده های ناشی از رنگ در صنایع نساجی و فاضلاب های مختلف که قابل استفاده برای صنایع نساجی و سازمان تصفیه آب است یکی از کاربردهای آن است. البته نتایج این طرح می تواند برای حذف آلاینده های ناشی از رنگ در صنایع نساجی و فاضلاب های مختلف صنایع نساجی و همچنین سازمان تصفیه آب مورد استفاده واقع شود.

استفاده از بسترهای گیاهی برای تهیه نانومواد یک روش نوظهور و طبق اصول شیمی سبز است. گیاهان زیادی وجود دارند که قابلیت ساخت نانوذرات و استفاده در چنین صنعت ارزشمند و گران بهایی را دارند، ولی هنوز ناشناخته باقی مانده‌اند. بسیاری از این گیاهان تاکنون مورد آزمایش قرار نگرفته‌اند و ترکیبات نانوی درون آنها شناخته نشده‌اند. با توجه به پیشرفت صنعت نیاز به تولید ترکیبات نانو برای انواع مصارف تجاری و کاربردی رو به افزایش است.

بنابراین، در بسیاری از کشورهای پیشرفته فعالیت‌های پژوهشی به صورت هدفمند در مسیرهای مشخص شده‌ی فناوری نانو با روش‌های شیمی سبز و سازگار با محیط زیست در جریان است.

کد خبر 4451890 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: پسماند فناوری نانو کشاورزی نوآوری تحقیقات علمی فناوری نانو امنیت اطلاعات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان اینترنت رایانه فناوری فضایی هوش مصنوعی محمد جواد آذری جهرمی سازمان فضایی ایران دانشگاه امیرکبیر بنیاد ملی نخبگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۱۱۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویدادی نوآورانه در صنایع خلاق/رونمایی از منشور مسئولت اجتماعی شرکت‌های خلاق

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسعود حسنلو، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری امروز در نشستی خبری که در محل مدرسه دارالفنون برگزار شد گفت:رویداد مانوین همزمان با اینوتکس 2024 برگزار می شود.

وی گفت: این رویداد با هدف کمک به حل مسائل اجتماعی از طریق ظرفیت‌های اجتماعی، ابزار‌های نوآورانه و فناورانه برگزار خواهد شد که همین موضوع ماهیت ذاتی صنایع خلاق است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه بزرگترین جامعه آماری کشور، حوزه صنایع فرهنگی و نرم است؛ نیاز است تا فرهنگ نوآوری و فناوری در گروه‌های مختلف جامعه ورود پیدا کند.

به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری یکی از اهداف برگزاری این رویداد نگاه نوآورانه، آینده‌نگرانه و عدم غفلت از نیازهاى روز جامعه در عرصه‌ها و سطوح مختلف است. همچنین این رویداد با محوریت ترویج و جلب توجه سیاستگذاران، تصمیم سازان و تصمیم گیران به عرصه مهم و راهبردی صنایع خلاق است.

حسنلو ادامه داد: کارآفرینان نیز در حوزه صنایع خلاق نقش دارند، از این رو با هدف وارد کردن فرهنگ نوآوری و فناوری که منجر به کارآفرینی و خلق ثروت می‌شود و پیرو راهبرد کلان ۲ نقشه جامع علمی کشور مبنی بر کمک به گفتمان سازی اقتصاد دانش بنیانی و ارائه دستاورد‌های حوزه فناوری‌های نرم و فرهنگی کشور، این رویداد در دستور کار قرار گرفته است.

وی گفت: پیش بینی می شود در این مراسم از کتاب، محصول و منشور مسئولیت اجتماعی شرکتهای دانش بنیان و خلاق داشته باشیم.

در ادامه یاسر قرائی، دبیر اجرایی رویداد گفت: برگزاری مانوین در راستای نگـاه نـوآورانه، آینده‌نگارانه و عدم غفلت از نیاز‌های روز جامعه در عرصه‌ها و سطوح مختلف و ترویج فرهنگ نوآوری است که به کارآفرینی و خلق ثروت منجر می‌شود.

وی گفت: نشست‌های تخصصی، بخش نمایشگاهی، پروتوتایپ، رونمایی، روایت پیشرفت، حکمرانی، سرگرمی، مشارکت عمومی، همرسانی، مشاوره، رقابت و مسابقه، تقدیر و ارزیابی و پنل و سخنرانی از جمله بخش‌های مختلف مانوین است. رویداد «مانوین» با هدف ارائه دستاورد‌های صنایع خلاق همزمان با نمایشگاه «اینوتکس ۱۴۰۳» در ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه سال جاری در پارک فناوری پردیس برگزار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت در تامین محتوای بخش روایت پیشرفت، مشارکت در نشست‌ها و پنل‌ها، دعوت از فعالان و صاحب‌نظران، حضور واحد‌های نوآور، خلاق و فناوری مستعد و توانمند در بخش نمایشگاهی، معرفی ظرفیت‌های استانی در حوزه‌های فناوری فرهنگی نرم، توجه به بخش بازار پردازی و لزوم زنجیره ارزش محصولات صنایع فرهنگی و نرم از جمله انتظاراتی است که از اعضا شورای سیاست‌گذاری می‌رود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر
  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • فعال کردن ۳۵۰ هزار میلیارد ریال صنایع راکد لرستان نگاه ویژه دولت را می طلبد
  • گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی
  • فعال کردن ۳۵۰ هزار میلیارد ریال صنایع راکد لرستان نگاه ویژه دولت را می‌طلبد
  • ۵۳ شهرک جدید در نقاط مختلف کشور ایجاد می‌شود
  • برگزاری رویدادی نوآورانه در صنایع خلاق/رونمایی از منشور مسئولت اجتماعی شرکت‌های خلاق
  • ۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا
  • قرار گرفتن گل محمدی در برنامه‌ی توسعه‌ی کشت استان یزد