Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: امروز بازگشت تفکر بازرگان را در دولت روحانی دوباره با اعتماد به آمریکا تجربه می‌کنیم و با وجود اینکه مذاکرات برای کشور هزینه داشت اما امروز به این نتیجه رسیدند که آمریکا قابل اعتماد نیست.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عباس سلیمی نمین، ظهر امروز در همایش «آمریکا سراب تعامل فرآیند تقابل» که در پردیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد، گفت: به دلیل کم کاری‌هایی که وجود دارد برخی از جوانان می‌خواهند آمریکا را تجربه کنند و اگر مسائل تاریخی در کشور تبیین نشود در یک چرخه تجربه مجدد خواهیم افتاد که این برای کشور بسیار پرهزینه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سلیمی نمین با بیان اینکه فردی که در دشمن شناسی دچار مشکل است می‌تواند دوباره دشمن را بر کشور مسلط کند، اظهار کرد: ما به جای اینکه تفکر نهضت آزادی را نقد کنیم گمان کردیم با حذف معادلات سیاسی می‌توان آن را بر طرف کرد، اما امروز بعد از دو دهه تفکر نهضت آزادی با یک تابلو جدید با همان تفکر وارد شدند.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: امروز بیش از هر زمان حساسیت امام راحل را در مورد نهضت آزادی درک می‌کنیم چرا که امام معتقد بود بازرگان فردی محترم است، اما به درد قدرت نمی‌خورد، اگر این تفکر به قدرت برسد در حقیقت دشمن به قدرت خواهد رسید.

وی ادامه داد: در دوره رضا شاه آمریکایی‌ها تلاش کردند وارد حوزه نفت ایران شوند و در دهه ۲۰ علی رغم اینکه متفقین ایران را اشغال کرده بودند انگلیسی‌ها به روسی‌ها و آمریکایی‌ها اجازه انعقاد تفاهم نامه ندادند.

سلیمی نمین ادامه داد: در زمان نهضت ملی شدن صنعت نفت انگلیسی‌ها توان مالی و سیاسی برای تداوم سلطه جهانی را نداشتند و رو به ضعف بودند و نمی‌توانستند به تنهایی کودتا را در ایران دنبال کنند.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران دهه‌ای که منجر به ظهور ۱۵ خرداد شد را یک فرصت استثنایی دانست و اظهار کرد: در این دهه جنبش اسلامی رشد خوبی داشت و اقداماتی که از سوی آمریکایی‌ها صورت گرفت نقش بسیار مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران به همراه داشت.

وی با بیان اینکه در اتفاقات ۱۶ آذر آمریکایی‌ها سعی داشتند تا جنبش دانشجویی را سرکوب کنند، اظهار کرد: اگر چه در دهه ۴۰ موضوع سرکوب کردن نیرو‌های مردمی وجود داشت، اما در لایحه‌های پنهان جامعه فعالیت‌های بسیاری زیادی انجام می‌شد.

سلیمی نمین یادآور شد: افزایش قیمت نفت یکی از اشتباه‌های آمریکا بود که باعث تغییرات بنیادی در ایران شد و در آن زمان آمریکایی‌ها به نوعی دستگاه پهلوی را کنترل می‌کردند تا منافع بلند مدت شان تامین شود.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه شاه در ایران یک نقطه اتکاء جدی برای اسرائیل بود، گفت: ایران نقش تعیین کننده‌ای برای تثبیت اسرائیل در منطقه داشت و از همین رو همواره سعی می‌کردند تا با شاه ایران از در دوستی وارد شوند.

وی با اشاره به اینکه مسائلی در ابتدای پیروزی انقلاب وجود دارد که همه آن‌ها مربوط به دشمن شناسی می‌شود، افزود: بعد از دولت شاه پهلوی خوش بینی به دولت آمریکا بزرگترین ضعف دولت بازرگان بود.

سلیمی نمین بیان داشت: بر اساس مستنداتی که در ۱۳ آبان وجود دارد نشان می‌دهد آمریکا حتی در دولت بازرگان هم به دنبال کودتا بود.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران یادآور شد: بر اساس تحقیقات انجام شده اگر جوانان در سال ۵۸ سفارت آمریکا را در ایران از کار نمی‌انداختند طرح کودتای نوژه با موفقیت انجام می‌شد.

وی با بیان اینکه امروز بازگشت تفکر بازرگان را در دولت روحانی دوباره با اعتماد به آمریکا تجربه می‌کنیم، گفت: دولت روحانی در شرایط جدید دوباره سعی کرد اعتماد آمریکا را تجربه کند و با وجود اینکه برای کشور هزینه داشت، اما امروز به نتیجه خوبی رسیدند و اعلام کردند که آمریکا قابل اعتماد نیست و امروز باید این اظهارات را تابلو کرد نه آنکه با آن مقابله کرد.

سلیمی نمین در پایان خاطرنشان کرد: باید این بی اعتمادی به آمریکا در کشور را به یک باور تبدیل کنیم نه آنکه با منازعه و دعوا اثرات مثبت آن را از بین ببریم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کودتای نوژه تسخیر لانه جاسوسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۱۴۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟

رمضان بهرامی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان در گفت‌وگو با ایلنا گفت: تا یک دهه پیش ترکمنستان بازار بکری برای مرغ ایرانی بود زیرا این کشور مرغ تولید نمی‌کرد و کل تقاضای جمعیت شش میلیون نفری آن را صنعت مرغداری ایران تامین می‌کرد.

وی افزود: البته در آن زمان از فرانسه و ترکیه هم مرغ به ترکمنستان وارد می‌شد اما ایران به دلیل نزدیکی جغرافیایی گزینه مطلوب‌تری برای ترکمنستانی‌ها بود، با این حال ابلاغ بخش‌نامه‌های ناگهانی و پیش‌بینی نشده از سوی مسئولان ایرانی صادرات مرغ را از ایران به این کشور با توقف‌های گاه و بیگاه روبه‌رو می‌کرد و سبب می‌شد بازرگانان ایرانی نتوانند به تعهدات خود در بازار مصرف این کشور عمل کنند؛ این خطای ایران در صادرات با ترکمنستان آنها را به تکاپو انداخت تا خود تولید مرغ را آغاز کنند و امروز نه تنها خودکفا شده‌اند بلکه ظرفیت‌های صادراتی هم دارند.

بهرامی خاطرنشان کرد: دولت ترکمنستان حمایت ویژه‌ای از صنعت مرغداری دارد تا جایی که امروز قیمت مرغ در ترکمنستان برابر با ۴۰۰۰۰ تومان ایران است، بنابراین امکان ورود دوباره به این بازار وجود ندارد.  

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان تصریح کرد: اگر خطای مسئولان دولتی در تنظیم مقررات صادراتی نبود امروز بازار ترکمنستان را از دست نمی‌دادیم البته که منظور دولت خاصی نیست به طور کلی دولت‌ها سیاست ‌توقف صادرات را باید کنار بگذارند و برای تنظیم بازار داخل بر صادرات تعرفه تعیین کنند تا دروازه‌های صادراتی به کل به روی صادرکنندگان بسته نشود، برای صادرکنندگان حفظ بازار در اولویت است و حتی نسبت به کسب سود هم اهمیت بیشتری دارد.

وی یادآور شد: در خرداد ماه پیش رو رئیس جمهور برای بار دوم در طول ریاست جمهوری خود به ترکمنستان سفر می‌کند و این نشان‌دهنده اینست که رویکرد دولت بر توسعه روابط با همسایگان است، در پی همین رویکرد است که اکسپو۲۰۲۴ شکل گرفت و حدود ۱۵۰ نفر ترکمنستانی در این رویداد حضور پیدا کردند.  

بهرامی از محصولات صنایع فلزی، سلولوزی، معدنی، مواد غذایی، خدمات فنی مهندسی و مصالح ساختمانی به عنوان کالاهایی یاد کرد که صادرات ۴۵۰ میلیون دلاری ایران به ترکمنستان را در حال حاضر تشکیل می‌دهند. 

به گفته او این رقم تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی جهش چشمگیری خواهد یافت. 

وی گفت: ایران مواد اولیه صنایع پتروشیمی و نساجی و مواد معدنی از ترکمنستان وارد می‌کند. 

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان دو برابر شدن صادرات ایران به ترکمنستان را تا پایان سال جاری میلادی رد کرد و توضیح داد: صادرات نیاز به منابع دارد؛ در شرایطی که قیمت دلار در بازار آزاد از ۶۰۰۰۰ تومان فراتر رفته دولت در حمایت از صادرکنندگان چه راهکاری اتخاذ کرده است؟ 

بهرامی بیان کرد: امروز بانک‌های توسعه‌ای کشور فعالیت خود را به دادن وام‌های ازدواج و فرزندآوری تغییر داده‌اند و یا به بنگاه‌داری روی آورده‌اند در حالی که این بانک‌ها با هدف توسعه فعالیت‌های اقتصادی از جمله صادرات راه‌اندازی شده بودند. 

وی همچنین اظهار کرد: اکنون بیشتر صادرات کشور با اتکا بر درآمد داخلی خود شرکت‌ها انجام می‌شود و این شرکت‌ها با پذیرش ریسک‌های صادراتی این امر را پیش می‌برند. 

دیگر خبرها

  • با ۲۱ میلیون نفر بی سواد دمکراسی حاکم می شود؟
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • پیام تبریک فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناسبت فرارسیدن روز بسیج سازندگی
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • واکنش ابراهیم رئیسی به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • نتیجه‌ای‌که قابل پیش‌بینی بود