Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: با خروج آقای جهانگیری از دولت اصلاح طلبان نه تنها ضرر نمی کنند بلکه این اقدام مسیر رو به رشدی را مقابل اصلاح طلبی باز می کند.

 مدتی است که جریان تندرو در جبهه اصلاحات ساز ناکوک میزنند و در شرایط حساس و پر فشار فعلی از ضرورت فاصله گرفتن اصلاح طلبان از دولت روحانی سخن می گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که بسیاری از دلسوزان دو جناح معتقدند این طیف برای فرار از مشکلات و با نگاهی به انتخابات اینده این موضوع را مطرح می کند و این رفتارها مانند دوران قبل از سال 84می تواند به روی کار امدن فردی پوپولیست منجر شود اما تعداد معدودی همچنان بر این نظریه اصرار دارند. محمد علی ابطحی یکی از این افراد است.

 ابطحی درباره اصرار برخی اصلاح طلبان بر خروج جهانگیری از دولت گفت: بنده در همان ماه اول بعد از پیروزی آقای روحانی در انتخابات در چند توییت و حتی طی صحبتی با آقای جهانگیری پیشنهاد کردم که ایشان از دولت خارج شود، استدلالم هم این بود که آقای جهانگیری در دولت نه تنها ظرفیت کار نخواهد داشت بلکه از طرفی مشکلات دولت هم بر دوش ایشان گذاشته می شود.

وی ادامه داد: با شناختی که از آقای روحانی داشتیم قابل پیش بینی بود که  در دور دوم فضا را برای اصلاح طلبان باز نکنند که در این شرایط آقای جهانگیری هم در غربت بمانند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: آقای جهانگیری اگر در همان ابتدای کار دولت دوازدهم از دولت خارج می شد هم می توانست ظرفیت خوبی برای کمک به دولت از بیرون باشد، هم یک کمک فکری به جریان اصلاح طلب بود و هم یک کاندیدای ماندگار برای اصلاح طلبان در انتخابات 1400، اما متاسفانه دیدگاه من آن زمان جدی گرفته نشد و می بینیم که امروز دوباره مطرح می شود.

ابطحی با بیان اینکه جهانگیری در دولت ظرفیت زیادی برای کار نخواهد داشت تاکید کرد: امروز یک جریان سیاسی داخل دولت تصور می کنند می توانند آینده ای برای خود پیش بینی کنند که جدای از جریان اصلاحات باشد و به دنبال این هستند که حزب یا تشکیلاتی راه اندازی کنند در  چنین شرایطی آقای جهانگیری به عنوان نماینده اصلی جریان اصلاح طلب در دولت نمی تواند فعالیت موثری داشته باشد.

وی در باره نگرانی ها از بازتولید احمدی نژاد در انتخابات آینده ریاست جمهوری که نتیجه خروج جهانگیری از دولت و بروز انشقاق و از دست رفتن سرمایه اجتماعی است گفت: اصلا این طور نیست، واقعیت آن است که با توجه به روندی که دولت در پیش گرفته و نقدهایی که جریان اصلاح طلب به نوع گزینش ها، نوع رفتار، نوع نگاه، دیدگاه ها و عملکردهای دولت دارد و اینکه این آقای روحانی که امروز مدیریت می کند همان روحانی دوره انتخابات که اصلاح طلبان از او حمایت کردند نیست، اگر کسی از ایشان فاصله بگیرد مشخص می کند که مرزها، مرزهای متفاوتی است.

ابطحی افزود: البته پیش بینی هم نمی شود که در سه سال آینده تغییری در روش آقای روحانی ایجاد شود، در این شرایط طبیعی است که هر سرمایه ای از اصلاح طلبان به پای آقای روحانی ریخته شود  به نفع اصلاح طلبی در جامعه نیست .

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: وقتی این روند قرار نیست در دولت تغییر پیدا کند و جریان اصلاح طلبی همچنان در دولت هر روز بیش از گذشته مورد بی مهری قرار می گیرد و اتفاقا بحران ها هم در اثر همین رفتارها شکل می گیرد طبیعی است که اصلاح طلبان بتوانند اعلام کنند که ما در زمان انتخابات به روحانی ای رای دادیم که شعارهایش با امروز متفاوت است.

وی با بیان اینکه آقای روحانی باید شعارهای خود را عملیاتی کند تا اصلاح طلبان در کنار ایشان قرار گیرند افزود: در غیر این صورت اصلاح طلبان باید اعلام کنند که رفتار امروز رئیس جمهور دیدگاه های شخصی ایشان است و آقای جهانگیری یا آقای خاتمی یا دیگران نیز نگاه شان را یک نگاه واقعی اصلاح طلبانه معرفی کنند.

ابطحی در پاسخ به اینکه آیا خروج آقای جهانگیری به ضرر اصلاحات در انتخابات آینده تمام نخواهد شد، تاکید کرد: اصلاح طلبان نه تنها ضرر نمی کنند بلکه این اقدام مسیر رو به رشدی را مقابل اصلاح طلبی باز می کند.

ابطحی درباره برخی مقایسه ها از شرایط امروز کشور با سال 84 و نگرانی از خطر باز تولید احمدی نژاد در انتخابات 1400 تصریح کرد: برای رفع این نگرانی ها جریان اصلاح طلب تنها راهی که پیش روی خود دارد این است که بتواند بر دیدگاه های خود تاکید کند و خود را در زمره دولت و رئیس جمهوری که دیدگاه های اصلاح طلبی را رعایت نمی کند قرار ندهد.

وی درباره اینکه اصولگرایان تلاش اصلاح طلبان برای خروج جهانگیری از دولت را فرار از پاسخگویی نسبت به وضع موجود می دانند گفت: با توجه به اینکه از ابتدا دیدگاه ها و افرادی که اصلاح طلبان به دولت معرفی کردند مورد پذیرش آقای روحانی قرار نگرفت بنابراین بهتر است اصلاح طلبان هر چه سریع تر این موضوع را علنی و اعلام کنند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه اصولگرایان اعلام می کنند به دلیل شرایط حساس کشور و با وجود نقدها به عملکرد آقای جهانگیری راضی به خروج ایشان از دولت نیستند، تاکید کرد: اگر اصولگراها راضی به خروج جهانگیری نیستند معنی اش این است که این خروج باید انجام شود زیرا آنها به دنبال این هستند که هر دو جریان طرفدار دولت و اصلاح طلبان را با هم تخریب کنند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۲۰۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پراکنده شده ۳۲ کاندیدای تهران در پنج لیست انتخاباتی /۸ کاندیدای مورد حمایت شانا و اُمنا چه کسانی هستند؟ +جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفندماه سال ۱۴۰۲ برگزار و تکلیف ۲۴۵ کرسی مجلس آینده مشخص شد، اما سرنوشت انتخابات در ۲۱ حوزه به مرحله دوم موکول شده است

بر همین اساس نیز در ۲۱ اردیبهشت ماه، ۹۰ کاندیدای انتخابات مجلس برای تصاحب ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم به رقابت خواهند پرداخت. ۴۵ کرسی ای که ۱۶ صندلی از آن حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر است و ۲۹ کرسی باقیمانده برای ۲۰ حوزه دیگر خواهد بود.

احمد نادری، ابراهیم عزیزی، پیمان فلسفی، سمیه رفیعی، ابوالفضل ظهره‌وند، حسین نجابت، عبدالحسین روح‌الامینی، محمد سراج، ابوالقاسم جراره، زهره سادات لاجوردی، زینب قیصری، علیرضا سلیمی، زهره طبیب‌زاده، ریحانه اخلاقی، صالح اسکندری، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، سید مرتضی محمودی، حسن خجسته باقرزاده، مهدی عسگری، مجتبی زارعی، بیژن نوباوه، سمیه گلپور، علی اصغر پورمحمدی، علی طهرانی مقدم، سید نظام الدین موسوی، فاطمه قاسم‌پور، حسین صمصامی، مجتبی رحماندوست، عطا بهرامی، مهدی شریفیان، سعید آجرلو و غلامحسین رضوانی، ۳۲ کاندیدایی هستند که برای نشستن بر ۱۶ صندلی باقیمانده تهران در پارلمان وارد گود رقابت خواهند شد.

رونمایی از ۵ لیست انتخاباتی تهران

روز گذشته؛ پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳، تبلیغات مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز شد و همزمان با شروع تبلیغات، فهرست مشترک جبهه پایداری و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) و همچنین لیست اُمنا در تهران هم منتشر شد.

در حالیکه، ۳ حزب جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی ، جامعه اسلامی مهندسین و جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران نیز در روزهای گذشته کاندیداهای مورد حمایت خود را اعلام کرده بودند.

بررسی فهرست های منتشر شده از سوی ۵ حزب یاد شده، نشان می دهد که در هیچ یک از ۳۲ داوطلب تهران اشتراک صددرصد ندارند. برهمین اساس نیز پیش بینی می شود این دور از انتخابات نیز به مثابه دور اول لیست های انتخاباتی یکدست رأی نیاورند و افرادی از لیست های مختلف وارد پارلمان دوازدهم شوند.

کاندیداهای مشترک در ۶ لیست انتخاباتی

۶ کاندیدا به نام های حسین نجابت، عبدالحسین روح الامینی، زهره سادات لاجوردی، علیرضا سلیمی، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی و علی اصغر پورمحمدی در لیست مشترک شانا-پایداری، حزب جمعیت و فاداران انقلاب اسلامی، جامعه اسلامی مهندسین و جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران مشترک هستند.

از سوی دیگر، احزاب جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، جامعه اسلامی مهندسین و جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران و لیست اُمنا بین ۴ نامزد تهران با یکدیگر اشتراک نظر دارند که عبارتند از؛ احمد نادری، سمیه رفیعی،سید نظام الدین موسوی و مجتبی رحمان دوست.

ابراهیم عزیزی، ابوالفضل ظهره‌وند و زینب قیصری، ۳ کاندیدای دیگری هستند که در لیست احزاب جمعیت و فاداران انقلاب اسلامی، جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران و اُمنا مشترک هستند.

نام محمد سراج و حسین صمصامی تنها در لیست مشترک شانا-پایداری و حزب اُمنا به چشم می خورد و ابوالقاسم جراره و صالح اسکندری کاندیداهای مشترک دو حزب جامعه اسلامی مهندسین و اُمنا هستند.

حمایت شانا و اُمنا از ۸ کاندیدای تهران

در این میان، باید از ۴ کاندیدایی نام برد که فقط مورد حمایت حزب اُمنا قرار گرفته اند. این ۴ نامزد شامل پیمان فلسفی، ریحانه احلاقی، سید مرتضی محمودی و بیژن نوباوه هستند.

محمد سراج، فاطمه قاسم‌پور، زهره طبیب‌زاده و سعید آجرلو ۴ داوطلب دیگری هستند که نامشان تنها در فهرست مشترک شانا - پایداری قرار گرفته است.

* در جدول زیر افتراقات و اشتراکات ۵ لیست انتخاباتی آمده است؛

ردیف

اسامی نامزدهای انتخابات

گرایش سیاسی

آراء در مرحله اول

لیست های انتخاباتی

جمعیت وفاداران

جامعه اسلامی مهندسین

مستقلین واعتدالگرایان

شانا -پایداری

اُمنا

۱

احمد نادری

امنا

۳۰۲.۵۹۰

**

**

**

**

۲

ابراهیم عزیزی

امنا

۲۸۷.۴۲۴

**

**

**

۳

پیمان فلسفی

امنا

۲۷۶.۰۴۱

**

۴

سمیه رفیعی

امنا

۲۷۰.۷۴۶

**

**

**

**

۵

ابوالفضل ظهره‌وند

امنا

۲۶۹.۲۵۷

**

**

**

۶

حسین نجابت

شورای ائتلاف

۲۶۷.۸۹۵

**

**

**

**

۷

عبدالحسین روح‌الامینی

امنا

۲۶۵.۴۸۲

**

**

**

**

۸

محمد سراج

امنا

۲۶۳.۱۷۰

**

**

۹

ابوالقاسم جراره

شریان- امنا

۲۶۲.۹۲۵

**

**

۱۰

زهره سادات لاجوردی

شورای ائتلاف

۲۵۵.۶۲۶

**

**

**

**

۱۱

زینب قیصری

امنا

۲۵۱.۶۷۵

**

**

**

۱۲

علیرضا سلیمی

شورای ائتلاف

۲۴۴.۷۸۸

**

**

**

**

۱۳

زهره طبیب‌زاده

شورای ائتلاف

۲۴۲.۰۶۷

**

۱۴

ریحانه اخلاقی

امنا

۲۴۰.۹۲۷

**

۱۵

صالح اسکندری

امنا

۲۲۷.۲۲۳

**

**

۱۶

محمدحسین حسین‌زاده بحرینی

شورای ائتلاف

۲۲۶.۶۷۹

**

**

**

**

۱۷

سید مرتضی محمودی

شورای وحدت

۲۲.۱۳۳

**

۱۸

حسن خجسته باقرزاده

شورای ائتلاف

۲۱۶.۱۵۱

**

**

**

۱۹

مهدی عسگری

شورای وحدت

۲۰۵.۴۱۴

**

**

**

۲۰

مجتبی زارعی

شورای ائتلاف

۲۰۲.۶۵۵

**

**

**

۲۱

بیژن نوباوه

امنا

۱۹۷.۳۲۶

**

۲۲

سمیه گلپور

شورای وحدت

۱۹۳.۰۱۶

**

۲۳

علی اصغر پورمحمدی

شورای ائتلاف

۱۹۱.۵۹۰

**

**

**

**

۲۴

علی طهرانی مقدم

شورای وحدت

۱۸۷.۹۵۴

**

۲۵

سید نظام الدین موسوی

امنا

۱۸۴.۴۷۶

**

**

**

**

۲۶

فاطمه قاسم‌پور

شورای ائتلاف

۱۷۶.۱۵۹

**

۲۷

حسین صمصامی

امنا

۱۷۵.۳۷۳

**

**

۲۸

مجتبی رحماندوست

امنا

۱۷۴.۷۳۴

**

**

**

**

۲۹

عطا بهرامی

شورای وحدت

۱۷۳.۹۲۵

۳۰

مهدی شریفیان

امنا

۱۷۲.۳۵۱

**

**

**

۳۱

سعید آجرلو

شورای ائتلاف

۱۶۷.۱۱۴

**

۳۲

غلامحسین رضوانی

شورای ائتلاف

۱۵۸.۲۱۶

**

**

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902153

دیگر خبرها

  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • پراکنده شده ۳۲ کاندیدای تهران در پنج لیست انتخاباتی /۸ کاندیدای مورد حمایت شانا و اُمنا چه کسانی هستند؟ +جدول
  • روایت اخراج یک روحانی از مسجد به اتهام توهین به مسئولان + ویدئو
  • روایت اخراج یک روحانی از مسجد به خاطر توهین به مسئولان
  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • پیشنهاد اصلاح موادی از قانون کار برای حمایت از کارگران
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی