Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیست و هشتم ماه صفر یادآور رحلت اشرف مخلوقات و سیّدانبیاء حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله) است. وجود مقدّسی که جامع جمیع مکارم اخلاق و مظهر لطايف ذوالجلال است. پیامبری كه خداوند متعال جهان را به يمن او و عترت پاكش آفريد و نور او اول مخلوق خداوند است. نَفْس مبارکی که صاحب خلق عظیم و مظهر عظمت قرآن عظیم است: «کَانَ خُلُقُهُ الْقُرْآنَ».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(لوامع،ج1،ص122)

رحلت خاتم الانبياء (صلی الله علیه و آله) بزرگترین مصیبت در جهان اسلام است. مصیبتی است که رشته اتصال آسمان و زمین را از هم گسست و رابطه خلق و خالق با وحی را از هم گسیخت، چنانکه امیرالمؤمنین (عليه السّلام) در رثای آن حضرت فرمود: «لَقَدِ انْقَطَعَ بِمَوْتِكَ مَا لَمْ يَنْقَطِعْ بِمَوْتِ غَيْرِكَ مِنَ النُّبُوَّةِ وَ الْإِنْبَاءِ وَ أَخْبَارِ السَّمَاءِ» (نهج البلاغه، خطبه،235)  امام باقر (عليه السّلام) نیز در روايتي مي فرمايد: «مَنْ أُصِيبَ بِمُصِيبَةٍ فَلْيَذْكُرْ مُصَابَهُ بِالنَّبِيِّ فَإِنَّهُ مِنْ أَعْظَمِ الْمَصَائِبِ» (الکافی،ج3،ص220) هر كس به مصيبتي گرفتار شد، پس مصيبت خود را نسبت به پیامبر (صلي الله عليه وآله) بياد آورد؛ زیرا آن مصیبت از بزرگ‏ترين مصيبت‏ها است‏». 

از سوی دیگر، این ایّام، مصادف با شهادت جانسوز ریحانه رسول خدا (صلی الله علیه و آله) امام حسن مجتبی (عليه السّلام) و حضرت علی بن موسی الرضا(ع) است. شهادت امام حسن مجتبی (عليه السّلام) بقدری بر جهان اسلام سنگین بود که هنگام شهادت آن حضرت بازار مدینه تا هفت روز تعطیل شد و برخی از علمای بزرگ اهل سنت، شهادت حسن بن علی(عليه السّلام) را نخستین خواری برای عرب خوانده اند.[1] 

باید اعتراف کرد که فضائل «کریم اهل بیت» (عليهم­السّلام) در این سطرها نمی گنجد و قلم از توصیف او عاجز و شرمسار است. او که یکی از اهل کساء و مصداق آیات تطهیر و اطعام و مودّت و مباهله است. او که دو بار کل دارایی‌اش را در راه خدا بخشید و سه بار نیمی از اموالش را به نیازمندان داد و بیش از بیست مرتبه پیاده به حجّ مشرف شد.

 جایگاه بلند «ثقلین» در اندیشه اسلامی

سخن در فضايل و مناقب رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و خاندان طاهرینش (عليهم السّلام) بسیار است، اما در این مقام قصد دارم تا با عذر تقصیر به پیشگاه قرآن و اهل بیت (علیهم السّلام) قدری درباره جایگاه بلند «ثقلین» در اندیشه اسلامی سخن بگویم. به واقع، ثقلین تبلور مرارت های تمام انبیاء الهی است، که خدا آن دو گوهر را به امّت آخرالزمان عنایت فرموده است. «قرآن» و «اهل بیت» (علیهم السّلام) عصاره تمام فیوضات ربّانی هستند.

علامه طباطبائی (قدّس الله نفسه الزکیّه) می­فرماید: قرآن کریم موجود یگانه ای است که چشمه فیوضات است و بی تردید یک فرشته که منشأ خیرات و برکات است. قرآن یک موجود درک کننده و فعّال است، چون وحی حیّ و زنده است، بنابراین، قرآن فرشته می­باشد، زیرا فرشته همان موجود زنده و آگاه و فعّالی است که واسطه میان خداوند و مخلوق می باشد. (رسائل توحیدی،ص201)

از سوی دیگر، ذوات مقدّس معصومین (علیهم السّلام) به ویژه وجود مبارک امام حسن مجتبی (علیه السّلام) یگانه های روزگارند که واسطه فیض و منبع کرامت هستند. خاندان پاک رسالت، مصداق «راسخون» و «اهل ذکر» و «مطهرون» قرآن هستند که یگانه باب ورود به معرفت الله و اقیانوس با عظمت قرآن هستند. چرا که در بیت وحی متولد شده و از سرچشمه لایزال وحی الهی سیراب شده اند.

امروز که با عنایت خداوند متعال امّت اسلامی محبّ قرآن و اهل بیت رسول خدا (علیهم السّلام) و صحابه بزرگوار آن حضرت هستند، ظرفیت های زیادی برای همگرایی و همفکری درباره مسائل مرتبط با جهان اسلام وجود دارد. امروز، جهان اسلام نیازمند بازگشت مجدد به قرآن و تعالیم اهل بیت (علیهم السّلام) است. امروز، جهان اسلام نیازمند خُلق محمّدی و حلم حسنی است. جهان امروز، بیش از هر زمان دیگر، مشتاق رایحه خوش محمّدی و روی خوش حسنی است. جهان امروز، نیازمند صبر و صلابت نبوی و کرامت مجتبوی است.

 مجالس سوگواری اهل بیت (ع) محفلی برای تألیف قلوب و تجلی گاه وحدت مسلمانان

از اینرو، در اوضاع نابسامان امروز، که فتنه و درگیری، پیکره امّت اسلامی را مجروح ساخته است، همگان، به ویژه علمای کشورهای اسلامی، باید منادی وحدت و تقریب مذاهب اسلامی باشند و اجازه ندهند تا آتش تفرقه، پیکره تنومند این شجره مبارکه را بیازارد. همچنین، مجالس سوگواری اهل بیت (عليهم السّلام)، به ویژه ایّام رحلت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و سبط اکبرش امام حسن مجتبی (علیه السّلام)، باید زمانی برای تألیف قلوب و تجلی گاه وحدت مسلمانان باشد تا بتواند با افزایش همگرایی در میان همه مذاهب اسلامی، اخلاق محمّدی و حلم مجتبوی را برای همگان به ارمغان آورد. «اللهم اهدنا لأحسن الأخلاق إنّه لایهدی لأحسنها الّا انت»

 [1] ابن سعد، الطبقات الکبرى، ۱۴۱۸ق، ج۱۰، ص۳۵۱-۳۵3؛ ابن عساکر، تاریخ مدینة دمشق، ۱۴۱۵ق، ج۱۳، ص۲۹۵؛ طبری، تاریخ، ۱۳۸۷ق. ج۵، ص۲۷۹.

نویسنده: حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین مختاری - رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۲۰۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق خنجر امت اسلام بود/ هر اقدامی علیه ایران پاسخی شدید در پی دارد

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه وعده صادق خنجر امت اسلام بود، گفت: این عملیات نشان داد هر اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران پاسخ شدیدی در پی دارد.

به گزارش ایسنا، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه در اجلاسیه ۲۰۸ شهید ارتش استان کهگیلویه وبویراحمد در شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران گفت: شجاعت و فداکاری، بارزترین ویژگی مردم کهگیلویه و بویراحمد است.

وی افزود: مردم این استان در تاریخ این سرزمین حماسه آفرینی‌های زیادی از خود به یادگار گذاشتند و در دوران دفاع مقدس بیشترین اعزام به جبهه‌ها را به لحاظ جمعیت داشتند و بیشترین آمار شرکت در انتخابات‌های مختلف را نیز در کشور دارند و این نشان از پایبندی مردم این منطقه به آرمان‌ها و ارزش‌های جمهوری اسلامی ایران است.

فرمانده کل ارتش، حماسه‌آفرینی مردم گچساران در تاریخ ۱۹ آبان ۵۷ را برگ زرینی در تاریخ انقلاب دانست و ادامه داد:  تاریخ این دیار مملو از رشادت‌ها، فداکاری‌ها و شجاعت‌های زیادی است و این حکایت از سرافرازی و سربلندی مردم این مرز و بوم دارد.
وی اظهار داشت: شجاعت و فداکاری برای ارزش‍هایی مثل ناموس، هویت، استقلال، تمامیت ارضی، آب و خاک و آرمان‍های دینی و انقلابی در همه جای جهان و در طول تاریخ مورد تمجید و احترام مردم است و در دین مبین اسلام و آموزه های دینی، بالاترین تکریم و بالاترین پاداش برای کسانی است که جان خود را برای این ارزش‍ها تقدیم می‍کنند و این ها را ایثارگران و شهدا میخوانند«انَّ اللَّهَ اشتَریٰ مِنَ المُؤمِنینَ أَنفُسَهُم وَأَموالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ»، «وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚبَلْ أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ» و «إِنَّ الْجِهَادَ بَابٌ مِنْ أَبْوَابِ الْجَنَّةِ فَتَحَهُ اللَّهُ لِخَاصَّةِ أَوْلِیَائِهِ»

سرلشکر موسوی در ادامه با تاکید بر لزوم برگزاری یادواره‍های شهدا تصریح کرد: آیین بزرگداشت شهدا اقدام بسیار ارزنده و لازمی است زیرا اولا ادای احترام و قدردانی از شهدا و خانواده معظم شهداست، ثانیا راه و هدف شهداست، ثالثا یادآوری به خودمان است که چه خون‌هایی ریخته شده تا این عزت ،این استقلال،این امنیت بدست آمده و تمامیت ارضی کشورحفظ شده است و رابعاً تذکر به همه ماست که ببینیم این و امروز کجا بوده و به برکت خون شهدا و خانواده شهدا درکجا هستیم.

امیر سرلشکر موسوی با تاکید بر اینکه امروز شاخه‍های بر کشیده شجره طیبه شهدا در غزه، یمن، لبنان و در همه کشورهای جبهه مقاومت، غوغا بپا کرده و به برکت خون شهدا ایستادگی غزه دنیا را به حیرت واداشته است، تصریح کرد: شهدا فرهنگ «کونا للظّالم خصماً و للمظلوم عوناً» را در محور مقاومت و در کشور نهادینه کرده‍اند.

وی با بیان اینکه امروز تنها کشوری در جهان که با قدرت جلوی زورگویان عالم ایستاده و به آنها «نه» می‍گوید جمهوری اسلامی ایران است، گفت: به برکت خون شهدا و به آبروی خانواده معظم شهدا ما در مقابل استکبار جهانی به سرکردگی آمریکای جنایتکار سر سوزنی از آرمان‍های انقلاب و دفاع از نظام کوتاه نخواهیم آمد.

فرمانده کل ارتش در ادامه به اشاره به عملیات وعده صادق، اظهار داشت: عملیات وعده صادق دفاع مشروع و واکنش طبیعی به یک اقدام نامشروع رژیم صهیونیستی در حمله موشکی به یک مکان دیپلماتیک بود.

وی بیان کرد: این عملیات یک عملیات پیچیده و ترکیبی بود که توانست با عبور از سامانه‍های متعدد و چند لایه ناتو و اسرائیل عبور کند، اما آنچه مهمتر است اراده و همت جمهوری اسلامی ایران برای اجرای این گوشمالی تنبیهی بود.

سرلشکر موسوی با بیان اینکه ناتو و اسرائیل از همه تجهیزات و توان خود برای مقابله با این عملیات استفاده کردند، افزود: جمهوری اسلامی ایران مأموریت خود را به‌خوبی انجام داد و این را به دنیا ثابت کرد که هر اقدامی علیه ایران اسلامی با پاسخ دقیق و کوبنده همراه است.

 وی خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی می‍کوشد با اقدامات جنایتکارانه و نسل‍کسی و کودک‍کشی این تصور را ایجاد کند که هیچکس یارای حمله به او را ندارد، اما این عملیات که وعده صادق خنجر امت اسلام بود این تصور را باطل و قلب تمام آزادیخواهان جهان را شاد کرد.

فرمانده کل ارتش اضافه کرد: زدن مناطق مسکونی و شهرها و مردم بی‌دفاع بسیار آسان است و هیچ ارزش نظامی ندارد؛ در مقابلِ این روش جنایتکارانه رژیم صهیونیستی، رزمندگان ما اهداف صرفا نظامی را با دقت موردهدف قراردادند.

امیر سرلشکر موسوی گفت: جمهوری اسلامی ایران هرگز به‍دنبال توسع جنگ نیست ولی در جنگ اراده‍‌ها پاسخ هر تجاوزی راکوبنده‍تر از قبل خواهد داد.

فرمانده کل ارتش، در پایان از برگزارکنندگان این اجلاسیه قدردانی کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • محکم‌ترین اصل قانون اساسی اسلام که در نهج البلاغه آمده است
  • اقتدار جمهوری اسلامی تکیه گاهی برای آزادی خواهان جهان است
  • 200 روز سکوت در مقابل جنایت صهیونیست‌ها مایه شرمساری بشریت است
  • زنان نباید از تحصیل محروم شوند
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • کارگر خالق و محور در امر تولید است
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • وعده صادق خنجر امت اسلام بود/ هر اقدامی علیه ایران پاسخی شدید در پی دارد