Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:37:12 GMT

زنان؛ شگفتی سازان انتخابات میان دوره ای آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۲۲۱۳۳

زنان؛ شگفتی سازان انتخابات میان دوره ای آمریکا

تهران – ایرنا – راهیابی دو زن مسلمان، یک زن ایرانی – آمریکایی، دو زن کم سن و سال و یک زن بومی به سیستم قانونگذاری آمریکا در این دوره از انتخابات میان دوره ای این کشور شگفتی آفرید.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، مردم آمریکا دیروز(سه شنبه)برای انتخاب کلیه اعضای مجلس نمایندگان و یک سوم از اعضای سنا به پای صندوق های رای رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس نتایجی که تاکنون اعلام شده است، دمکرات ها اختیار مجلس نمایندگان را به دست گرفته و جمهوریخواهان کنترل خود را بر سنا حفظ کرده اند.
از آنجایی که رای گیری اخیر تنها برای انتخاب یک سوم از نمایندگان سنا برگزار می شد، نمی توان پیشتازی جمهوریخواهان را دلیلی بر محبوبیت آنان یا سیاست های شان در میان مردم آمریکا تعبیر کرد.
انتخابات میان دوره ای امسال با حاشیه های جالبی همراه بود.

**راهیابی یک زن ایرانی – آمریکایی به مجلس ایالتی فلوریدا
برای نخستین بار در تاریخ انتخابات آمریکا یک زن ایرانی-آمریکایی به سیستم قانونگذاری این کشور راه یافت.آنا اسکیمانی 28 ساله متولد ایالت فلوریدای آمریکا که رگ و ریشه ایرانی دارد، توانست با شکست رقبای خود به مجلس نمایندگان این ایالت راه یابد.
انجمن ملی ایرانیان آمریکا موسوم به «نایاک» امروز(چهارشنبه) در توییتی انتخاب اسکیمانی را به عنوان نخستین ایرانی-آمریکایی راه یافته به سیستم قانونگذاری آمریکا تبریک گفت و آن را «مایه فخر و مباهات» دانست.

** راهیابی دو زن مسلمان
از دیگر حواشی انتخابات کنگره که توجه رسانه های خبری را به خود جلب کرد، می توان به راهیابی دو زن مسلمان به مجلس آمریکا اشاره کرد. رشیده طلیب 42ساله از اهالی دیترویت و دختر یک مهاجر فلسطینی است. وی به نمایندگی از حوزه سیزدهم میشیگان وارد انتخابات شد و نامزد اصلی دمکرات‌ها در این حوزه بود.
الهان عمر نیز که یک تبعه سومالیایی- آمریکایی است، به عنوان دیگر نامزد دمکرات ها از حوزه پنجم مینه سوتا موفق به راهیابی به مجلس نمایندگان آمریکا شد.
به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، انتخابات میان دوره ای امسال شاهد حضور بی سابقه نامزدهای مسلمان بود. تعداد این نامزدها از 12 نفر در انتخابات دور قبل به 100 نفر افزایش یافته بود.چیزی که از تلاش های این طیف برای مقابله با سیاست ها و لفاظی های اسلام هراسانه و نژادپرستانه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا حکایت دارد.

** راهیابی یک زن بومی به مجلس نمایندگان
«شاریس دیویدز» به عنوان نخستین زن بومی آمریکا در این دوره به کنگره راه یافت. این اتفاق نیز به عنوان یکی دیگر از شگفتی های انتخاباتی نام برده می شود.
بومیان آمریکا که مالک اصلی این سرزمین هستند، در طول سال هایی که سرزمین شان توسط سفید پوستان اشغال شد، به عنوان اولین زن بومی محسوب می شود که به مجلس نمایندگان راه یافته است.

**حمایت بی سابقه زنان از دمکرات ها
همان طور که پیش بینی می شد، بنابر داده های برآمده از نظرسنجی انتخاباتی مشترک رویترز/ایپسوس، حمایت زنان از نمایندگان دمکرات در این انتخابات بی سابقه بوده است.
55 درصد از زنان آمریکایی در انتخابات این دوره به نفع دمکرات ها رای دادند.
این نظرسنجی همچنین از رشد حمایت جوانان بین 18 تا 34 سال و آمریکایی های مکزیکی تبار از نمایندگان دمکرات حکایت دارد.
بدون شک سیاست های ضدمهاجرتی ونژادپرستانه ترامپ در این همبستگی برای به قدرت رساندن دمکرات ها بی تاثیر نبوده است.
از دیگر حواشی قابل توجه انتخابات روز سه شنبه حضور پررنگ نامزدهای زن ونتایج قابل توجهی که کسب کرده اند، بوده است.
تارنمای خبرگزاری آسوشیتدپرس در این باره نوشت: در این دوره رکورد تعداد زنانی که به مجلس نمایندگان آمریکا راه یافته اند، شکسته شد.
سن پایین این نمایندگان منتخب نیز توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. شبکه خبری «سی ان ان» در برنامه انتخاباتی خود ضمن اشاره به حضور چشمگیر زنان در انتخابات، از پیروزی «الکساندر اکازیو کورتس» در ایالت نیویورک و «ابی فینکنوئر» در ایالت آیووا به عنوان نخستین زنان 29ساله به عنوان شگفتی یاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، از مجموع 435 کرسی مجلس نمایندگان بر اساس آرای شمرده شده، تاکنون نتایج 411 کرسی مشخص شده است که 217 کرسی متعلق به دمکرات‌ها و 193 کرسی نیز به نمایندگان جمهوریخواهان تعلق دارد.
این به آن معنی است که دمکرات‌ها تاکنون 50 درصد آراء را به دست آورده‌اند و فعلاً صاحب اکثرت هستند و جمهوری‌خواهان 44 درصد آرای مجلس نمایندگان را کسب کرده‌اند.
حزب جمهوری خواه در مجلس سنا توانسته است ، برتری خود را حفظ کند.
اروپام**9418**1590

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي انتخابات ميان دوره ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۲۲۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو هیات رئیسه : بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند

عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: معتقدم که در ابتدای کار مجلس دوازدهم باید آیین نامه داخلی مجلس اصلاح شود و سیستم ریاستی مجلس به سیستم شورایی تغییر کند و همه نمایندگان در امورات مجلس نقش‌آفرین باشند.

حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس و نامزد فهرست شورای ائتلاف جبهه انقلاب دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی معتقد بود که تغییر آیین نامه برای افزایش قدرت رئیس مجلس در دوره ریاست لاریجانی انجام شده است

تغییر آیین نامه برای افزایش قدرت رئیس مجلس در دوره ریاست لاریجانی

ایرنا: عملکرد و مدیریت مجلس یازدهم را چگونه ارزیابی می کنید؟

سلیمی: افزایش قدرت رئیس مجلس مربوط به دوره یازدهم مجلس نیست بلکه در دوره ریاست آقای لاریجانی بر مجلس آیین نامه به گونه‌ای تغییر کرد که این انحصار قدرت در دست رئیس مجلس اتفاق افتاده است.

بر اساس تغییراتی که در آن زمان در آیین‌نامه ایجاد شد تمام امورات مربوط به مسائل اداری، استخدامی، حفاظت و... در اختیار رئیس مجلس قرار گرفت. تصور آقایان در آن دوره این بود که با این تغییر امورات در بخش‌های اداری و اجرایی روانتر خواهد بود که این تصور اشتباهی بود.

باید سیستم ریاستی مجلس، شورایی شود

من معتقدم که در ابتدای کار مجلس دوازدهم باید آیین نامه داخلی مجلس اصلاح شود و سیستم ریاستی مجلس به سیستم شورایی تغییر کند و همه نمایندگان در امورات مجلس نقش‌آفرین باشند چرا که مجلس، مجلس شورای اسلامی است و اگر آیین‌نامه در این حوزه اصلاح نشود ما شاهد ادامه مشکلات موجود خواهیم بود و در روی همین پاشنه خواهد چرخید.

آیین نامه مجلس وصله پینه‌ای است

آیین‌نامه فعلی مجلس یک آیین‌نامه وصله پینه‌ای است هر کسی رسیده یک بخشی را به آن اضافه کرده و در صحن مجلس به تصویب رسیده؛ واقعیت این است که آیین نامه داخلی مجلس به گونه ای است که نمی توان یک فهم و برداشت یکپارچه ای از آن داشت و بخش‌هایی از آن با هم در تناقض است. گاهی از اوقات استفاده‌ای که از آیین‌نامه می شود این است که به آن برای امور متضاد استناد می کنند.

بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته اند

در ادامه کار مشکل بعدی در حوزه اجرای آیین نامه است. طبق آیین‌نامه داخلی مجلس هر نماینده در طول سال یک ماه مرخصی دارد علاوه بر این سی روز اگر نماینده ای به طور متوالی در صحن و کمیسیون بیش از ۱۰۰ ساعت غیبت داشته باشد به طور خودکار و بدون طی تشریفات مستعفی شناخته می‌شود.

مجلس در طول هر دوره ۱۴۶۱ روز کاری دارد بعضی از نمایندگان از این ۱۴۶۱ روز در مجموع کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند.

نظرتان را درباره اصلاحات و کلمات زیر برای ما بفرمایید.

علی لاریجانی: آدم پیچیده‌ای است.

مجلس یازدهم: مجلسی که در بخش‌هایی نسبت به مجالس قبل موفق‌تر بود و به همین دلیل مورد تایید مقام معظم رهبری قرار گرفت و مجلس انقلابی بود.

محمدباقر قالیباف: فعلا رئیس مجلس است.

مجلس دوازدهم: انقلابی است الحمدالله البته باید سعی کند دچار حاشیه نشود.

جبهه صبح ایران: یکی از اضلاع بچه‌های انقلابی است.

وحدت نیروهای انقلاب در مجلس دوزادهم یک ضرورت است یک تاکتیک نیست

نظر شما درباره فعالیت‌های گروه‌های مختلف انقلابی در فضای سیاسی و انتخاباتی کشور چیست؟

سلیمی: رهبر معظم انقلاب همواره بر وحدت نیروهای انقلاب تاکید داشته و دارند. اینکه گروه‌های مختلف نیروهای انقلابی یکدیگر را نفی کنند یک آسیب است و کنار گذاشتن یکدیگر توسط نیروهای جبهه انقلاب یک آسیب جدی است. بچه‌های انقلابی باید دست به دست هم دهند و یک هم‌افزایی در مجلس دوازدهم رقم بزنند.

ما نیازمند وحدت هستیم. وحدت یک ضرورت است یک تاکتیک نیست. بچه‌های انقلابی در مجلس دوازدهم نباید اجازه دهند که بین‌شان تفرقه ایجاد شود. تفرقه بین نیروهای انقلابی به حرکت مجلس آسیب خواهد زد و در نتیجه آن کشور آسیب می‌بیند.

عده‌ای از بیرون به دنبال ایجاد انشقاق بین نیروهای انقلابی هستند این افراد به دسته‌های مختلف نیروهای انقلابی نزدیک شدند و در مسیر ایجاد انشقاق بین نیروهای انقلابی تلاش می‌کنند.

این عده خیرخواه هیچ‌یک از جریانات انقلابی نیستند بلکه تنها هدفشان ایجاد گسل و شکاف بین جریانات انقلابی است. اینها فرصت‌طلبان سیاسی هستند.

عده‌ای از این افراد در دوره‌ای از اصلاح‌طلبان تندرو بودند و امروز به برخی از جریانات انقلابی پیوسته‌اند در حالی که یک موضع انقلابی در کارنامه دیده نمی‌شود. جریانات و گروه‌های انقلابی باید مراقب این افراد باشند.

عملکرد نمایندگان تهران در مجلس یازدهم را چگونه ارزیابی می کنید؟

انقلابی واقعی فردی است که منظم و فعال است بنده خدمت امام جمعه پردیس رسیدم امام جمعه پردیس گفت که «تهران ۳۰ نماینده دارد. در دورهه ۴ ساله مجلس یازدهم یک نماینده از این ۳۰ نفر به پردیس سر نزده و بازدیدی نداشته است.» آیا این انقلابی‌گری است؟ در هفته سرکشی به حوزه‌های انتخابیه نمایندگان تهران نیز باید به بخش‌های مختلف حوزه خود سربزنند.

امام جمعه پردیس می‌گفت که «برخی از این آقایان نماینده در جاجرود ویلا دارند از کنار پردیس رد می‌شوند و به جاجرود می‌روند اما ۵ دقیقه در پردیس توقف نمی‌کنند که ببیند مردم چه کار و چه مشکلی دارند.»

امام جمعه پردیس همچنین عنوان کرد که «حتی ما برای تعدادی از این نمایندگان دفاتر با امکانات مناسب در نظر گرفتیم که زمانی که به پردیس می‌آیند که دفترشان کار مردم را پیگیری کنند.» ما اینگونه رفتارها را انقلابی‌گری نمی‌دانیم.

همچنین ما در دیداری که با مردم واوان داشتیم مردم واوان گفتند در این چهارسال مجلس یازدهم یک نفر از ۳۰ نماینده تهران در اینجا حاضر نشده است.

اقدامات نظارتی مجلس یازدهم نتیجه مطلوبی نداشته است

ارزیابی شما از ساز و کار نظارتی مجلس یازدهم چیست؟

سلیمی: شما می‌بینید که وزیر صمت استیضاح می‌شود بعد رای نمی‌آورد و دوباره دلایلی مطرح می‌شود و با فشار برخی نمایندگان در نوبت اول دستور کار مجلس هم قرار می‌گیرد.

البته به دلیل مسائل روانی بعد از استیضاح وزیر صمت قیمت ماشین قدری افت کرد اما بحث اصلی این است که آیا چرخ تولید دچار تحول شد یا خیر.

تولید خودرو قبل از دولت آیت الله رئیسی ۷۰۰ هزار بود و در دولت آیت‌الله رئیسی یعنی پارسال تولید ماشین به یک میلیون و 400 رسید و افزایش معناداری پیدا کرد اما این روند رو به جلو از زمان وزیر قبلی آقای فاطمی‌امین شروع شده بود و همچنان ادامه پیدا کرد.

وزیر صمتی که دو سه ماه قبل استیضاح شد چگونه است که دوباره در نوبت اول استیضاح قرار گرفت؟ این سوال در ذهن برخی از نمایندگان است و الان هم از ما این سوال را می‌پرسند که چه اتفاقی افتاد که استیضاح وزیر صمت یک دفعه در نوبت اول قرار گرفت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • افشاگری درباره غیبت‌های مشکوک برخی نمایندگان مجلس
  • سلیمی نماینده مجلس: بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند
  • عضو هیات رئیسه : بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند
  • نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با50-60 رای وارد مجلس می شوند/ برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • این نماینده زن مجلس متولد سال ۱۳۶۵ است /کدام نمایندگان زن دهه شصتی هستند؟
  • غریب‌آبادی: چه کسی به داد زنان و دختران آمریکایی می‌رسد
  • واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به برخورد تهاجمی با زنان در آمریکا