Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دفتر مطالعات انرژی وین با بیان اینکه پافشارى آمریکا براى تحریم ایران فقط سیاسى نیست بلکه تابعى از عوامل فنى بازار هم هست، گفت: آمریکایى‌ها، جمهورى اسلامى ایران را کانون اصلى قدرت در خاورمیانه قلمداد مى‌‌کنند و این در حالی است که واشنگتن حتى این باور را نسبت به ترکیه هم ندارد. از این رو این استدلال مى‌تواند منطقى باشد که آمریکا نمى‌خواهد که سیاست‌هاى تحریمى بر ضد ایران منجر به تبدیل عربستان به یک قدرت مهم منطقه‌اى شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فریدون برکشلی درباره وضعیت فروش نفت ایران در آستانه آغاز تحریم‌ها اظهار داشت: در واقع تعیین تاریخ ۴ نوامبر براى شروع تحریم نفتى ایران، جنبه سنبلیک دارد. آمریکایى‌ها گفته بودند که کشورها و شرکت‌هایى که قبل از آن تاریخ میزان خرید خود از ایران را کم کنند، شرایط بهترى براى معافیت از تحریم‌هاى نفتى امریکا خواهند داشت.در نتیجه، خریداران نفت ایران زودتر نسبت به کاهش و بلکه قطع خرید نفت از ایران اقدام کردند تا در فاز بعد از ۴ نوامبر براى خرید از ایران در شرایط بهترى قرار گیرند.

 

 

وی گفت:  این احتمال وجود دارد که پس از ۴ نوامبر ، شاهد اندک افزایشى در خرید قانونى نفت از ایران باشیم. هرچند میزان عرضه نفت ایران در بازار جهانى، تابعى است از روند عرضه و تقاضا و عملکرد ساختار بازار، ظرفیت مازاد سایر تولید کنندگان هم مهم است.

 

برکشلی درباره میزان کاهش فروش نفت ایران گفت: در حال حاضر ایران نزدیک به ۶٠٠ هزار بشکه از عرضه بین المللى نفت خود را از دست داده است. روند تقاضاى نفت خام چین قدرى آهسته شده، البته هند تا حد زیادى جاى آن را گرفته است.

 

میزان صادرات وابسته به تنوع بخشى به مقاصد صادراتى در آسیا و افریقا است

 

وی ادامه داد: بیشترین رشد تقاضا مربوط به کشورهاى در حال رشد است که در مسیر توسعه، نیاز مبرمى به مصرف نفت دارند. علیهذا، میزان صادرات ما تا حد زیادى وابسته به تنوع بخشى به مقاصد صادراتى به ویژه در آسیا و افریقا است.

 

ایران در بدترین سناریو ۸۰۰ هزار بشکه از صادرات خود را از دست خواهد داد

 

برکشلی ادامه داد: تصور می‌کنم در بدترین سناریو و در کوتاه مدت، ایران ممکن است ٨٠٠-٩٠٠ هزار بشکه در روز از صادرات خود را از دست دهد. اما بحث به صفر رساندن صادرات خارج از موضوع است.

 

داستان بزرگنمایی‌های عربستان، روسیه، شیل و ذخیره سازی‌ها

 

رئیس دفتر مطالعات انرژی وین در ادامه تصریح کرد: فشارى که آمریکا می‌تواند به ایران وارد کند، تا حد زیادى تابعى از ساختار بازار جهانى است.عربستان،بیست سال است که مى‌گوید بیش از ١٢ میلیون بشکه در روز قدرت تولید دارد، ولى هرگز بازار نفت چنین ارقامى را ندیده است.

 

وی ادامه داد: روسیه هنوز حداکثر ظرفیت تولید خود را به نمایش نگذاشته است. آمار مربوط به ذخیره سازی‌ها مخدوش است. اطلاعات و آمار نفت شیل هم چندان قابل اعتماد نیست. در هر صورت، میزان پافشارى آمریکا براى تحریم ایران فقط سیاسى نیست بلکه تابعى از عوامل فنى بازار هم هست.

 

شاید این آخرین تحریم امریکا علیه یک کشور نفت‌خیز باشد

 

وی ادامه داد: بنابراین تعدیل یا تشدید سیاست‌هاى تحریمى امریکا منبعث از عوامل متعددى است. آمریکا، سال‌ها و بارها از سیاست تحریم نفتى علیه کشورهاى مخالف خود استفاده کرده است. شاید این تحریم نفتى ایران، آخرین تحریمى باشد که امریکا علیه یک کشور نفت‌خیز اعمال مى‌کند. بازار جهانى به سرعت به منحنى توازن بى‌بازگشت نزدیک مى‌شود و همه تولید موجود باید به مصرف کنندگان برسد. جهان تجربه بازار یکپارچه را پشت سر گذارده و بازگشت حتى به یک دهه قبل ممکن نیست. هیچ کشورى، توسعه خود را قربانى تحریم آمریکا نخواهد کرد.

 

خریداران به بازاریابی و فروش ایران کمک می‌کنند

 

برکشلی بیان کرد: کشورهایى ممکن است در مسیر منافع خود، به ایران براى عرضه جهانى نفت خود کمک کنند، ولى در واقع عمدتا شرکت‌ها و کمپانى‌ها هستند که مى‌توانند به ایران براى بازاریابى و فروش کمک کنند. البته هنوز معلوم نیست که آمریکا قصدتحریم سوئیفت ایران راهم دارد یا خیر. چنانچه سوئیفت مشمول تحریم شود، شرایط براى ایران قدرى سخت‌تر مى‌شود، زیرا پول حاصل از فروش نفت را نمى‌تواند به آسانى به دست آورد.

 

خطر پیش‌روی بسته اروپایی برای آمریکا

 

وی در ادامه بسته پیشنهادى اروپا را براى ایران مطلوب دانست و افزود: این بسته براى آمریکایى‌ها خیلى گران تمام مى‌شود، زیرا عملا بخشى از اهداف امریکا در ارتباط با تحریم جمهورى اسلامى ایران را خنثى مى‌کند. چنانچه این نظام فراگیر شود، کشورهاى دیگرى هم پیروى خواهند کرد. البته لازم است جزییات بسته پیشنهادى اروپا مورد بررسى قرار گیرد. البته این نگرانى هم وجود دارد که اروپا به تدریج در حال حرکت به راست است. راستگرایى در اروپا مى‌تواند قدرى براى ایران نگران کننده باشد و با توجه به فقدان یک دیپلماسى واقعى انرژى از سوى ایران، مى‌تواند آینده ما را نگران کننده کند.

 

آمریکا می‌داند اصلاحات از بالا جوابگو نیست

 

مدیر اسبق امور مجامع اوپک وزارت نفت همچنین به بحث نگرانی آمریکا برای عربستان در رابطه با مرگ خاشقچی اشاره و اظهار داشت: واشنگتن از آینده عربستان سعودى نگران است.سیاست اصلاحات از بالا که از طرف شاه ایران اعمال شد و با شکست مواجه شد، براى آمریکا درس بزرگى بود، خاصه اینکه عربستان امروز از لحاظ اجتماعى از ایران دهه‌هاى قبل هم عقب‌تر است. در همین حال بلند پروازى‌هاى شاهزاده سعودى، آینده این کشور را دچار معضل کرده که قتل خاشقچى تنها یک گوشه کوچکى از آن است.

 

بازی دوگانه آمریکا با سعودی‌ها؛ واشنگتن نمی‌خواهد عربستان قدرت منطقه‌ای شود

 

وی ادامه داد: امروزه در عربستان و خیلى کشورهاى عرب منطقه خلیج فارس، اعتقاد جدى وجود دارد که بن سلمان و یاران اندکش، دوام زیادى نخواهند آورد. آمریکایى‌ها، جمهورى اسلامى ایران را کانون اصلى قدرت در خاورمیانه قلمداد مى‌‌کنند و این در حالی است که واشنگتن حتى این باور را نسبت به ترکیه هم ندارد. از این رو این استدلال مى‌تواند منطقى باشد که آمریکا نمى‌خواهد که سیاست‌هاى تحریمى بر ضد ایران منجر به تبدیل عربستان به یک قدرت مهم منطقه‌اى شود. در حقیقت در این بخش از جهان تنها ایران و ترکیه تجربه قدرت امپراطورى دارند و در واقع هر دو کشور در تلاش براى بازپس‌گیرى اقتدار خود هستند.

 

ایران شریک استراتژیک ندارد

 

برکشلی همچنین به واکنش خریداران و شرکای استراتژیک در شرایط کنونی ایران اشاره کرد و گفت: در بازار جهانى نفت، هیچ فروشنده‌اى، دست رد به سینه خریدار نمى‌زند. هرگز نمى‌توان انتظار داشت که روسیه و یا هر فروشنده دیگرى، خریدارى را به دلیل عدم توانایى یک کشور در تولید، رها کند. ما هم بارها بازار تولید کشورهاى دوست‌مان را از آن خود کرده‌ایم. البته مایلم به این نکته هم اشاره کنم که اصولا ایران شریک استراتژیک ندارد. در مورد چین و هند هم هر دو مشتریان مهمى هستند و ما براى دستیابى و تقویت موقعیت خود در هر دو بازار لازم است تلاش کنیم.

 

وی در ادامه درباره موقعیت ایران در اوپک بیان کرد: موقعیت جمهورى اسلامى ایران در سازمان اوپک کاملا مطلوب است. ایران از بنیان‌گزاران سازمان اوپک بوده و همواره در جهت تقویت این سازمان کوشش کرده است. البته در اوپک بزرگ که اینک روسیه هم در آن عضو است، کشورهایى وارد شده‌اند که با فرهنگ و ادبیات اوپک ناآشنا هستند. روسیه گمان مى‌برد که عربستان ارباب سازمان اوپک است و بقیه را چندان جدى نمى‌گیرد. ضمن اینکه روسیه هم به دنبال تاسیس سازمانى است که در آن نمایش قدرت داشته باشد.

 

نفت ایران بدون مشتری نمی‌ماند

 

رئیس دفتر مطالعات انرژی وین در خاتمه خاطرنشان کرد: نفت هرگز بدون مشترى نمى‌ماند.حاشیه سود آن نیز به نحوى است که خریداران خود راه کار تجارتش را پیدا مى‌کنند.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۲۳۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام

آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آن‌ها صدام بود. آن‌ها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند. 

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم. 

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد. وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند. 

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است. 

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند. 

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم. 

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند. 

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم. 

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند. 

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • استدلال‌های مضحک نهادهای اطلاعاتی آمریکا از اوضاع جهان