Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-29@19:59:17 GMT

کمبود این ماده در بدن، بانوان را عصبی می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۲۸۶۷۶

کمبود این ماده در بدن، بانوان را عصبی می‌کند

اختلال‌های خلقی در دوران قاعدگی، افسردگی و کاهش تمرکز برای یادگیری می‌تواند علتی مخفی داشته باشد.

به گزارش شریان نیوز، کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند کم شدن ذخیره آهن در دوران قاعدگی می‌تواند سبب دگرگونی در خلق و خوی بانوان شود.

به گفته متخصصان کمبود آهن می‌تواند سبب دگرگونی درخلق و خو و کاهش عملکرد شناختی در زنان در سنین قاعدگی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زبان برای حفظ سلامت جسمی و روانی خود باید در دوره‌های منظم آزمایش خون برای بررسی ذخیره آهن و گلبول‌های قرمزخونی انجام دهند.

در صورت کمبود ذخیره آهن از دارو‌های مکمل زیر نظر پزشک برای بازه زمانی استاندارد استفاده کنند.

بانوانی که دارای قاعدگی در بازه‌های زمانی کوتاه و خونریزی شدید هستند بیش از دیگران درمعرض کمبود آهن و بروز اختلال‌های شناختی، چون ابتلا به آلزایمر درسالمندی قرار می‌گیرند.

برخی از بانوان در زمان سپری کردن دوران قاعدگی دچار نوسان‌های خلقی، چون افسردگی، تمایل به گوشه گیری و انزوا، زودرنجی، تحریک پذیری و مواردی از این دست می‌شوند.


ازگ ذشته این باور رواج داشته است که نوسان‌های خلقی در این دوران به دلیل نوسان‌های هورمونی است، اما پژوهش‌های جدید نشان داده اند کمبود سطح آهن خون می‌تواند سبب افزایش تحریک پذیری دراین دوران شود.


کارشناسان به آن دسته از بانوانی که دچار قاعدگی سنگین و دربازه‌های زمانی کوتاه یا نامنظم هستند توصیه می‌کنند با مراجعه به پزشک علت آن را شناسایی و به درمان مشکل بپردازند.

مصرف مواد خوراکی غنی از آهن مانند سبزیجات دارای برگ سبز، برخی دانه‌های آجیل، منابع پروتئینی و تخم مرغ در کنار مصرف منظم مکمل‌های دارویی استاندارد می‌تواند سبب افزایش ذخیره آهن خون و جلوگیری از بروز مشکل هایی، چون بی حالی، اختلال دریادگیری، ضعف، خستگی، افسردگی، ریزش مو، زرد شدن چشم ها، زاویه دارشدن ناخن‌های دست، تپش قلب و بی قراری شود.


پژوهش درباره اثرگذاری کمبود ذخیره آهن خون بر نوسان‌های خلقی بانوان در دوران قاعدگی به وسیله محققان دانشگاه نیکولای کوپرنیک درکشور لهستان با بررسی برروی داوطلبان انجام شده است.

کمبود آهن شایع‌ترین مشکل‌های سلامت در بانوان

کمبود آهن Iron deficiency یا به اختصار (ID) یکی از شایع‌ترین مشکل‌های سلامت دربین انسان‌ها به ویژه بانوان است. به گفته کارشناسان کمبود آهن بر بیش از دو میلیارد نفر ازجمعیت جهان اثرمی گذرد.

به گفته محققان موسسه ملی قلب، ریه و خون (the National Heart, Lung, and Blood Institute) حدود ۲۰ درصد از بانوان در سنین باروی دچار کمبود ذخیره آهن خون هستند.


محققان دانشگاه کوپرنیک، نتیجه‌های پژوهش خود را با بررسی برروی ۲۳ زن سالم که در بازه ۲۰ تا ۳۲ سال به دست آورده اند. آمار‌ها نشان می‌دهند اگرآهن در هر لیتر از خون کمتر از ۱۲ میکروگرم باشد آن زن مبتلا به فقرآهن شناخته می‌شود.

در زمان قاعدگی توجه به رژیم غذایی غنی از مواد سالم و پروتئینی، خودداری از مصرف مواد ایجاد کننده نفخ شکمی، استراحت و پرهیز از فعالیت فیزیکی سنگین، نوشیدن مایعات و خواب به اندازه برای حفظ سلامت توصیه می‌شود.

نتیجه این مطالعه درمجله فیزیولوژی و رفتار (the Physiology & Behavior journal) منتشر شده است.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۲۸۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخر‌هایی که جان می‌گیرند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، با گرم شدن هوا نوجوانان و جوانان تمایل به شنا پیدا می‌کنند، اما متاسفانه بعضاً برخی از آنان بدون رعایت ایمنی لازم در استخر‌های کشاورزی به شنا کردن می‌پردازند که متاسفانه در سال‌های اخیر تعداد زیادی از شهروندان در استان یزد جان خود را از دست داده اند.
کارشناس جهادکشاورزی گفت: در سطح استان بیش از ۲هزار و ۷۰۰ استخر کشاورزی از نوع بتنی و پلیمری وجود دارد. 
ذوالفقاری افزود:استخر‌های کشاورزی با کاربری ذخیره آب و استفاده بهینه از این منابع ایجاد می‌شوند، اما متاسفانه در زمان راه اندازی، استاندارد‌های لازم رعایت نمی‌شود، معمولا نوجوانان و جوانان با دیدن آب خوشحال می‌شوند و بدون اینکه به ایمنی آن توجه داشته باشند به شنا کردن می‌پردازند که بعضاً حوادث ناگواری نیز به دنبال خواهد داشت.
 وی ادامه داد:حتی برخی از شهروندان استان با وجود اینکه در کنار سد‌ها، بعضاً رودخانه‌ها و حتی استخر‌های ذخیره آب تابلوی شنا ممنوع را می‌بینند، اما با این وجود به شنا کردن در آن مکان می‌پردازند.
کارشناس جهادکشاورزی گفت:سال گذشته هم هفت نفر در استان یزد غرق شدند و از ابتدای سال جاری تاکتون ۳نفر در استخر‌های کشاورزی غرق شده اند و جان خود را از دست داده اند. 
مدیر شبکه بهداشت و درمان مهریزهم گفت: استخر‌های کشاورزی هر چند برای ذخیره سازی آب ساخته می‌شوند، اما در برخی مواقع حادثه می‌آفرینند و جان افرادی را که برای شنا به آنجا می‌روند، می‌گیرند. متاسفانه بیشتر کسانی که جان خود را در استخر‌های کشاورزی از دست می‌دهند، کودکان و نوجوانان هستند که یا به خاطر شنا و یا به دلایل دیگر در این نوع استخر‌ها غرق می‌شوند.
دکترمختاری افزود:استخر‌های آب کشاورزی به هیچ عنوان محل امنی برای شنا نیستند، از ورود به آنها باید خودداری شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • گلایه‌های مربی سقزی از کمبود امکانات وزنه‌برداری
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • وضعیت ایده آل ذخیره خون در چهارمحال و بختیاری
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • شنای مرگ در استخر‌های کشاورزی یزد
  • استخر‌هایی که جان می‌گیرند
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • جام جهانی پاارتیراندازی| مدال طلای تپانچه بادی به نسرین شاهی رسید/ جوانمردی سوم شد