Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-فاطمه محمدی پور: پیروزی دموکراتها در کسب اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا در برابر موفقیت جمهوریخواهان در حفظ کنترل مجلس سنا برای «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور که ظرف دو سال آینده انتخابات مجدد ریاست جمهوری را پیش رو دارد، حامل واقعیات سیاسی جدید و در عین حال تلخی است.

بخشی از این واقعیات جدید آن است که دموکراتهای تازه قدرت یافته نه تنها جاه طلبی های ترامپ در حوزه وضع قوانین جدید و غالباً جنجالی را محدود خواهند کرد، بلکه از امکانات  و قدرت بیشتری برای پیشبرد روند تحقیقات در مورد پرونده روسیه و تبانی احتمالی کارزار انتخاباتی ترامپ با مقامات مسکو برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال وضع تحریمهای جدید علیه ایران، جنگ تجاری با چین، وضع تعرفه های گمرکی بر کالاهای وارداتی از کشورهای اروپایی و تعقیب یک سیاست حمایتگرانه اقتصادی از جمله کانونهای برخورد با دموکراتها بشمار می روند. 

هرچند ترامپ با توجه به حفظ قدرت جمهوریخواهان در مجلس سنا تا حد زیادی از خطر استیضاح گریخته است، تصویب قوانین و لوایح موردنظر وی بسیار دشوار و حتی در برخی موارد غیرممکن خواهد بود.

در این راستا خبرنگار مهر گفتگویی با پروفسور «نادر انتصار» استاد و رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی امریکا تنظیم نموده که در ادامه می آید. کتاب «سیاست کردها در خاورمیانه» از جمله آثار انتصار است که شهرت جهانی دارد.

*برخی معتقد بودند انتخابات کنگره در واقع یک رفراندوم برای رئیس جمهور ترامپ بود. نظر شما چیست؟

ترامپ از طرف بسیاری از کاندیداهای جمهوری خواه هم برای کسب کرسی در مجلس سنا و هم برای کسب کرسی در مجلس نمایندگان مبارزه کرد.

همچنین چندین نامزد جمهوریخواه از نام ترامپ استفاده کرده و در مبارزات انتخاباتی خود از برنامه کاری ترامپ حمایت کردند. بنابراین ما می توانیم بگوییم که انتخابات میان دوره ای کنگره ۲۰۱۸ به طرق مختلف یک رفراندوم در مورد ترامپیسم بود.

*جمهوری خواهان توانستند کرسی های خود را در مجلس سنا حفظ کنند و دموکرات ها پس از ۷ سال اکثریت مجلس نمایندگان را به دست آوردند. چرا دموکراتها برنده مجلس نمایندگان شدند؟

انتخابات مجلس نمایندگان بر اساس حوزه های الکترال در هر ایالت صورت می گیرد. بنابراین، برخلاف کاندیداهای مجلس سنا که باید برای کسب پیروزی در سطح ایالت فعالیت انتخاباتی انجام دهند، کاندیداهای مجلس نمایندگان فقط باید در حوزه انتخابیه خود فعالیت کنند نه در سطح ایالت.

جمهوریخواهان در سال ۲۰۱۰ توانستند بسیاری از حوزه ها را مجددا، به طور غیر عادلانه، تقسیم کنند تا دموکرات ها نتوانند به آسانی پیروز انتخابات شوند. چندین سال استراتژی جمهوریخواهان برای رسیدن به  این هدف موفق بوده است.

با این حال، در طی زمان با تغییر جمعیت و تنوع جمعیت پایه در بسیاری از شهرهای بزرگ آمریکا، دموکراتها توانستند در بسیاری از شهرهای بزرگ بر تقسیم غیرعادلانه حوزه های انتخاباتی جمهوریخواهان غلبه کنند و و اکثر کرسی های انتخابات میان دوره ای مجلس نمایندگان در سال ۲۰۱۸ را به دست آورند.

همچنین تعداد زیادی از زنان، به خصوص زنان رنگین پوست، که در سال جاری نامزد مجلس نمایندگان شدند، به دموکرات ها فرصت دادند کنترل مجلس نمایندگان را به دست بگیرند. تقسیمات زیادی در جامعه آمریکا وجود دارد و یکی از مهمترین آنها تقسیم شهری - روستایی است. دموکرات ها توانستند مراکز اصلی شهرها را به دست آورند.

*اکنون دموکراتها اکثریت کرسی های مجلس نمایندگان را به دست آورده اند. آیا این موضوع بر خط مشی سیاست خارجی ترامپ بخصوص در ارتباط با ایران تاثیر دارد؟

بله، دموکرات ها می توانند مسیر را برای رئیس جمهور ترامپ دشوارتر کنند. به عنوان مثال، آنها می توانند حمایت ترامپ از جنگ به رهبری عربستان سعودی علیه یمن را به چالش بکشند زیرا بسیاری از مخالفان سیاست آمریکا در میان دموکرات ها هستند.

گرچه بعضی از اعضای مجلس نمایندگان  مخالف خط مشی ایرانی ترامپ، به ویژه خروج ترامپ از برجام هستند، من فکر نمی کنم که سیاست خارجی آمریکا نسبت به ایران توسط پیروزی دموکرات ها در انتخابات میان دوره ای ۲۰۱۸ تحت تاثیر قرار گیرد.

مجلس سنا که واقعا در مورد سیاست خارجی مهمتر از مجلس نمایندگان است، هنوز هم توسط نمایندگان ضد ایرانی کنترل می شود کسانی که با روحیه های ایدئولوژیکی شبیه خود در مجلس نمایندگان کار خواهند کرد تا سیاست فعلی واشنگتن در قبال ایران را دست نخورده حفظ کنند. متأسفانه، ضد ایرانی گرایی به طور عمیق هم در میان نمایندگان حزب جمهوری خواه و  هم در میان نمایندگان حزب دموکراتیک ریشه دوانیده است.

*بر اساس نتایج انتخابات اخیر کنگره، آیا شما فکر می کنید ترامپ می تواند در انتخابات ریاست جمهوری بعدی پیروز شود؟

نتایج انتخابات میان دوره ای کنگره ۲۰۱۸ نشان داد که جامعه ایالات متحده امریکا به همان اندازه -  زمانی که ترامپ وارد عرصه قدرت شد -  قطبی و تقسیم شده است. نیروهای وفادار به ترامپ و ایدئولوژی ترامپیسم هنوز در مخالفت با دشمنان خود متحد هستند و حمایت از ترامپ در میان این گروه یا پایگاه او نسبتا قوی است.

با توجه به سطح حمایت فعلی از ترامپ در میان بخش های خاصی از رای دهندگان آمریکایی، من باور دارم وی شانس خوبی برای انتخاب مجدد در انتخابات آینده ریاست جمهوری امریکا دارد.

کد خبر 4452850

منبع: مهر

کلیدواژه: انتخابات کنگره آمریکا 2018 ایالات متحده آمریکا حزب جمهوری خواه آمریکا حزب دموکرات آمریکا دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا ایران عربستان سعودی روسیه رژیم صهیونیستی جمال خاشقجی دونالد ترامپ سوریه تحریم اقتصادی ایران ترکیه عراق فلسطین افغانستان جنگ 2015 یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۳۳۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فردا؛ آخرین زمان ثبت‌نام نمایندگان نامزدها در سامانه داوطلب

سخنگوی شورای نگهبان گفت: آخرین مهلت ثبت‌نام نمایندگان نامزد‌ها تا ساعت ۱۴ روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت است. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در گفتگو با بخش خبری صداوسیما در خصوص مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که روز جمعه 21 اردیبهشت 1403 برگزار خواهد شد و ثبت‌نام نمایندگان نامزد‌های انتخاباتی در سامانه «داوطلب» نکاتی بیان کرد.

وی ابتدا اظهار داشت: براساس ماده 68 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی این امکان برای نامزد‌ها وجود دارد که نمایندگان خود را برای حضور در شعب اخذ رای معرفی کنند. نمایندگان نامزد‌ها می‌توانند علاوه بر مجریان و ناظران از ابتدای رای‌گیری تا انتهای فرآیند شمارش آراء در شعب حضور داشته باشند.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه این امکان از طریق سامانه داوطلب فراهم شده است، خاطرنشان کرد: ثبت‌نام از نمایندگان نامزد‌ها چند روزی است که آغاز و از طریق پیامک به نامزد‌ها اطلاع‌رسانی شده است.

طحان‌نظیف اعلام کرد: آخرین مهلت ثبت‌نام نمایندگان نامزد‌ها تا ساعت 14 روز چهارشنبه 19 اردیبهشت است که نامزد‌ها از طریق مراجعه به این سامانه می‌توانند نمایندگان خود را معرفی کنند.

وی بر این نکته هم تاکید کرد: باتوجه به اینکه زمان زیادی به روز انتخابات نمانده و کارت‌های نمایندگان باید صادر شود، این مهلت تمدید نخواهد شد.

به گزارش تسنیم، مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه 21 اردیبهشت در 15 استان کشور و در 22 حوزه انتخابیه برگزار خواهد شد که 90 داوطلب برای 45 کرسی مجلس به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فردا؛ آخرین زمان ثبت‌نام نمایندگان نامزدها در سامانه داوطلب
  • این نماینده زن مجلس متولد سال ۱۳۶۵ است /کدام نمایندگان زن دهه شصتی هستند؟
  • ورود جانبدارانه نمایندگان فرماندار به انتخابات مطلقاً ممنوع است
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟
  • تقاضای سروری از مردم درخصوص دور دوم انتخابات
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • حضور پرشکوه مردم در آزمون بزرگ انتخابات