Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@23:21:04 GMT

۱۰ روش برای پیشگیری از سرطان سینه در آینده

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۳۴۹۴۴

۱۰ روش برای پیشگیری از سرطان سینه در آینده


سینه‌ها در زنان حرف‌های زیادی در مورد سلامتی آن‌ها بیان می‌کنند. می‌توانند افزایش وزن، نوسان هورمون‌ها و حتی بارداری را نشان دهند. بنا بر گزارش انجمن سرطان آمریکا American Cancer Society یا به اختصار ACS، بعد از سرطان پوست، سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در زنان آمریکاست و از هر ۸ زن ۱ نفر در آمریکا به آن مبتلا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خبر خوب این است که تعداد کمی از مبتلایان به سرطان سینه از دنبا می‌روند و این سرطان قابل درمان و پیشگیری است. هر آنچه می‌خوریم یا می‌نوشیم و حتی ورزش که انجام می‌دهیم یا مواد شیمیایی سرطان زایی که استفاده می‌کنیم می‌تواند کلید‌های ژنتیکی سرطان سینه را در بدن ما روشن یا خاموش کند.

خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان سینه با سبک زندگی سالم به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. برخی اقدامات می‌تواند به راحتی از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری کنند.

قوام سینه‌های خود را چک کنید
مشخص کردن قوام سینه یکی از جدید‌ترین روش‌ها برای محافظت از شما در مقابل سرطان است. زمانی که بافت سینه شما بیشتر از چربی باشد که در زنان جوان‌تر معمولا به این صورت است تشخیص سرطان در ماموگرافی را سخت‌تر می‌کند. تومور‌ها و بافت سینه در ماموگرافی به رنگ سفید و چربی به رنگ تیره دیده می‌شود؛ بنابراین بهتر است در ماموگرافی تراکم سینه را هم مشخص کنید
با این حال حتی اگر تراکم سینه شما کم است به بررسی منظم نیاز دارید. اگر تراکم سینه شما بالاست می‌توانید از روش‌های MRI یا سونوگرافی برای غربالگری استفاده کنید یا از پزشک بخواهید ماموگرافی دیجیتال انجام دهد که کنتراست بالاتری دارد و مشاهده ناهنجاری در آن برای پزشک راحت‌تر است.

تحرک داشته باشید

ورزش از جهات مختلف از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری می‌کند. ا. ول این که به کنترل وزن کمک می‌کند. در مطالعه‌ای که توسط ACS انجام شد، زنانی که از ۱۸ سالگی به بعد ۱۰ تا ۱۵ کیلو وزن اضافه کرده بودند نسبت به زنانی که فقط ۲ کیلو وزنشان اضافه شده بود ۴۰ درصد بیشتر به سرطان سینه مبتلا شده بودن.

هورمون استروژن در زنان باعث تحریک رشد سلول‌های سینه می‌شود که منجر به سرطان سینه خواهد شد. بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله سرطان، ورزش متابولیسم استروژن را تغییر می‌دهد و نسبت استروژن خوب در زنان ورزشکار ۲۵ درصد بیشتر است بنابراین سرطان سینه در این زنان کاهش پیدا می‌کند.

برای این که از فواید ورزش بهره‌مند شوید نیاز نیست حتما ورزش سنگین داشته باشید. زنانی که به مدت ۱ ساعت و ۲۵ دقیقه تا ۲ و نیم ساعت به آرامی راه می‌روند سرطان سینه در آن‌ها ۱۸ درصد کمتر از زنان غیر فعال است. توصیه می‌شود در هفته ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشید یعنی ۵ روز هفته به مدت نیم ساعت.

تاریخچه سرطان سینه در خانواده را بررسی کنید
حدود ۵ تا ۱۰ درصد سرطان‌ها از جمله سرطان سینه ارثی است. تحقیقات نشان می‌دهد که حدود ۷۲ درصد زنان جهش ژنی BRCA۱ و ۶۹ درصد جهش ژنی BRCA۲ را به ارصث می‌برند که به گفته موسسه ملی سرطان، سرطان سینه را تا ۸۰ درصد افزایش می‌دهند.

علاوه بر مادر باید بستگان درجه ۲ و ۳ مثل عمه‌ها و عموزاده‌ها را هم در نظر بگیرید.

اگر تاریخچه خانوادگی شما را نگران می‌کند از یک متخصص ژنتیک درخواست کمک کنید تا احتما جهش ژنتیکی در شما را بررسی کند.

از تصویربرداری‌های غیر ضروری اجتناب کنید

ماموگرام‌ها اصلیترین وسیله بررسی سرطان سینه هستند با این حال تابش یونیزه آن‌ها عامل خطری برای این بیماری است و می‌تواند باعث ایجاد جهش ژنتیکی شود. البته این نکته به این معنا نیست که باید ماموگرام خود را لغو کنید و فقط در صورت تشخیص پزشک از ماموگرافی استفاده نمایید و اگر دستورالعمل‌های کلی را دنبال کنید مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد.

به طور کلی اداره غذا و دارو توصیه می‌کند که اشعه ایکس تنها زمانی که توسط پزشک تشخیص داده شده باشد قابل استفاده است و در صورت عدم اطمینان نباید استفاده شود.

درمان‌های هورمونی را محدود کنید

استفاده طولانی مدت از استروژن همراه با پروژسترون برای مدیریت علایم یائسگی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه تا ۲۴ درصد می‌شود؛ بنابراین برای کم کردن گر گرفتگی با مشورت پزشک از کمترین دوز ممکن در کوتاه مدت استفاده کنید؛ و هر ۳ تا ۶ ماه برای استفاده مجدد تحت ارزیابی پزشک قرار بگیرید.

تغذیه با شیر مادر

زنانی که ۶ ماه اول به نوزادشان شیر می‌دهند خطر سرطان سینه در آن‌ها ۱۰ درصد کاهش پیدا می‌کند. از آن جا که زنان در هنگام شیردهی پریود نمی‌شوند بنابراین تعداد پریود‌های عمرشان کمتر شده و باعث کاهش میزان استروژن در بدنشان می‌شود. اگر مادری توانایی شیر دادن به نوزادش را دارد حتما باید این کار را انجام دهد.

خوردن روزانه میوه‌ها و سبزیجات

مطالعات انجام شده در دانشگاه هاروارد نشان داده است که زنانیکه مقدار کاروتنوئید خونشان از جمله لیکوپن و بتاکاروتن بیشتر است خطر سرطان سینه در آن‌ها ۱۹ درصد کاهش پیدا می‌کند. این رنگدانه‌ها آنتی اکسیدان‌هایی هستند که در سبزیجات برگ دار، هویج، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی و فلفل قرمز یافت می‌شوند.

سایر مواد مغذی مثل سولفورفان که در خانواده کلم از جمله کلم بروکلی دیده میشود هم در برابر سرطان سینه از شما محافظت می‌کند.

توصیه میشود روزانه حداقل ۲.۵ لیوان میوه و سبزیجات مصرف کنید و مصرف گوشت‌های فراوری شده و گوشت قرمز را محدود کنید و از غلات کامل هم در برنامه غذایی خود استفاده نمایید.

مصرف الکل هم خطر سرطان سینه را افزایش می‌دهد و افرادی که روزانه ۳ بار نوشیدنی‌های الکلی استفاده می‌کنند ۱.۵ برابر بیشتر از دیگران به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.

تشخیص زودرس سرطان سینه

اگر سرطان سینه زود تشخیص داده شود احتمال درمان آن ۹۹ درصد است بنابراین توصیه می‌شود از ۵۰ سالگی به بعد هر یک تا دو سال ماموگرافی انجام دهید. ولی اگر سابقه خانوادگی سرطان دارید باید از ۴۰ سالگی معاینات منظم را شروع نمایید. باید بتوانید هر گونه ناهمواری در سینه را شناسایی کنید یا اگر متوجه پوسته شدن نوک سینه یا درد و خوریزی شدید فورا به پزشک مراجعه نمایید.   منبع: سیمرغ 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرطان سرطان سینه پیشگیری از سرطان سینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۳۴۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد ظرفیت شهرک صنعتی شورمست غیرفعال است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«حجت الاسلام مصطفی معلمی» از حوزه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی در مجلس آینده

حجت الاسلام مصطفی معلمی، در گفتگو با خبرنگار مهر در قالب «پویش با مهر انتخاب کنیم» در رابطه با این پرسش که تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی مجلس آینده را چگونه پیش‌بینی می‌کند، پاسخ داد: هنوز تعدادی از نمایندگان باید در مرحله دوم انتخاب شوند اما با توجه به فهرست‌های اعلامی گروه‌های سیاسی، فعلاً بیشترین درصد نمایندگان منتخب به اصولگراها تعلق دارد و درصدی هم از مستقلین و اقلیتی هم از گروه‌های سیاسی دیگر هستند.

مهمترین موضوعاتی که با توجه به حوزه تخصصی باید در مجلس مورد توجه قرار گیرد

کاندیدای حوزه انتخابیه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی مهم‌ترین موضوعی که باید مجلس آینده مورد توجه قرار دهد را با توجه به حوزه تخصصی‌اش (تحصیلات حوزوی و دانشگاهی) مسئله فرهنگ برشمرد و گفت: نقشه جامع مهندسی فرهنگی کشور که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پایان دولت آقای احمدی‌نژاد تهیه شد، در دولت آقای روحانی تنها استان فارس توانست برش استانی آن را فراهم کند و البته در این دولت هم اقداماتی صورت گرفته و تعدادی از استان‌ها، تهیه برش استانی این نقشه را شروع کردند.

وی با تأکید بر اینکه این نقشه جامع باید پیاده‌سازی شود، پیگیری انجام، اجرای و پیمودن آن مسیری که نقشه راه تعیین کرده را نیازمند همت مجلس و دولت دانست و گفت: زمینه‌های قانونی برخی از الزامات این نقشه را باید مجلس فراهم کند و نظارت آن را هم باید مجلس برعهده داشته باشد.

حجت الاسلام معلمی از دیگر موارد مورد توجه برای مجلس آینده، در حوزه استان مازندران به تداخلات اراضی، منابع طبیعی، مستثنیات، موقوفات و حرائم راه‌ها که عرصه را بر مردم تنگ کرده است، اشاره کرد و گفت: مجلس در برخی موارد باید قوانین گذشته را اصلاح کند و در برخی موارد نیز نظارت خوبی بر دولت داشته باشد تا دولت به بهانة اجرای برخی قوانین سلیقه‌های شخصی خودشان را اعمال نکنند.

اولویت حضور در کمیسیون

این کاندیدای مجلس دوازدهم اولویت حضور خود در مجلس آینده را در کمیسیون‌های آموزش و تحقیقات و فرهنگی عنوان کرد و توضیح داد: با توجه به چالش‌های استان مازندران شاید توقع این باشد که بنده در کمیسیون کشاورزی یا صنایع حضور یابم اما با توجه به تخصص بنده اولویتم، کمیسیون‌های آموزش و تحقیقات و فرهنگی است اما عدم حضور در یک کمیسیون به این معنا نیست که نماینده نتواند در موضوعات دیگر کمیسیون‌ها اثرگذار نباشد؛ نماینده می‌تواند در کمیسیون فرهنگی یا کمیسیون آموزش و تحقیقات و یا کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی باشد اما پیگیر مسائل صنعت، کشاورزی و دیگر مسائل هم باشد.

مهمترین چالش‌های مازندران

وی چالش مهم استان مازندران را مسئله اشتغال و بیکاری برشمرد و از دیگر چالش‌ها به مشکلات کشاورزان، پایین بودن قیمت محصولات کشاورزی در مقایسه با هزینه‌های تولید، مسائل مرتبط با منابع طبیعی و راه‌ها اشاره کرد و گفت: بویژه در حوزه راه‌ها حداقل در حوزه انتخابیه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی، محور سوادکوه خدمات ملی ارائه می‌دهد اما متأسفانه از اعتبارات ملی در زمینه بهبود، بهینه‌سازی و احداث پل‌های مسیر بی‌بهره است که موجب ترافیک در مسیر شده و راه دسترسی را برای شهروندان سخت کرده است.

حجت الاسلام معلمی چالش دیگر را مسئله شهرک‌های صنعتی حوزه انتخابیه دانست و گفت: به‌عنوان مثال ۷۰ درصد ظرفیت شهرک صنعتی شورمست در شهر پل‌سفید غیرفعال است و در شهرک صنعتی بشل نیز با همین معضل مواجه‌ایم که مشکل عمده این شهرک‌ها دو عامل عدم نظارت بانکی (نظام بانکی به برخی تسهیلات داده اما نظارت بر این نداشته که آیا تسهیلات در شهرک‌ها سرمایه‌گذاری شده یا خیر) و نبود نقدینگی و سرمایه در گردش لازم است و همچنین، تغییر سیاست‌های ارزی دولت هر از چند گاهی از چالش‌های جدی صاحبان صنایعی است که معاملات ارزی (صادرات و واردات) و تعهدات به طرف خارجی دارند و این چالش‌ها باید در مجلس پیگیری شود.

وی دیوان‌سالاری اداری کشور را نیازمند نظارت جدی مجلس دانست و با بیان اینکه مجلس در مقوله نظارت جدی واقعاً تعطیل است، به اشتهای ورود برخی از نمایندگان مجلس در سال ۱۴۰۰ و متعاقب آن تذکر علنی رهبر معظم انقلاب اشاره و خاطرنشان کرد: این فضای فکری در میان نمایندگان موجب می‌شود که آنها نتوانند نظارت جدی بر دولت داشته باشند و اگر مجلس در نقش نظارتی قوی‌تر ظاهر شود شاید بسیاری از مشکلات حل شود.

این کاندیدای دوره دوازدهم مجلس با اذعان بر اینکه در رابطه با شرکت‌های دولتی، نه دولت و نه مجلس نظارت خوبی ندارند، چشم اسفندیار این مملکت را شرکت‌های دولتی با آن بودجه کلان دانست و گفت: حتی شفاف‌سازی عملکرد مالی آنها در دولت سیزدهم هم نتوانسته جلوی بسیاری از فسادها را بگیرد.

کد خبر 6095240

دیگر خبرها

  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • ۷۰ درصد ظرفیت شهرک صنعتی شورمست غیرفعال است
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • ۵۸ درصد از مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره شهرداری خمین زنان هستند