Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع دمانس (اختلال شناخت و حافظه) است. علائم شایع آن شامل از دست رفتن حافظه، قضاوت و استدلال و تغییراتی در حالات و رفتار است.

10 علامت هشدار دهنده آلزایمر

انجمن آلزایمر ایران 10 علامت هشدار دهنده آلزایمر را چنین معرفی می‌کند:

اختلال حافظه؛ در حدی که در انجام فعالیت‌های روزانه مشکل ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افراد معمولی ممکن است یک قرار ملاقات، نام همکار و یا شماره تلفن دوستی را فراموش کنند و سپس بخاطر آورند. اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر اغلب مسائل (بویژه مسائلی را که اخیرا اتفاق افتاده) فراموش می‌کند و هرگز هم به خاطر نمی‌آورد.

دشواری در انجام کارهای عادی؛ فرد پرمشغله ممکن است گاهی حواسش پرت شود، مثلا هویجی را که برای استفاده در کنار غذای اصلی پخته است بر روی اجاق جا بگذارد تا پایان سفر غذا به خاطر نمی آورد، اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر به تدریج توانایی پخت غذا به شیوه سابق را از دست می‌دهد و گاهی نیز فراموش می‌کند که غذا خورده است.

ضعف بیان؛ برای همه افراد پیش می‌آید که در پیدا کردن لغات مناسب دچار مشکل شوند، اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر گاهی کلمات ساده را از یاد می‌برد و کلمات نامناسب جایگزین می‌کند و در نتیجه جملات نامفهوم می‌شوند. اشتباهات دستوری و ناتوانی دنبال کردن یک موضوع از دیگر نشانه‌هاست.

گم کردن زمان و مکان؛ به طور طبیعی گاهی اوقات ممکن است افراد روزهای هفته و تاریخ روزانه را فراموش کنند ولی دوباره با تمرکز آنها را به یاد بیاورند. فرد مبتلا به بیماری آلزایمر ممکن است در خیابان راه خود را گم کند و نداند که چگونه به آنجا رفته است.

ضعف یا کاهش قضاوت؛ ممکن است فردی با یک بیماری عفونی مراجعه به پزشک را تعویق اندازد ولی بالاخره این کار را انجام می‌دهد ،اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر، مشکلاتش را درک نمی‌کند و مراجعه به پزشک را ضروری نمی‌داند. همچنین اختلال در تصمیم گیری‌های ساده مانند پوشیدن لباس مناسب از دیگر علائم هشدار دهنده است.

مشکلات در تفکر ذهنی؛ گاه و بی‌گاه ممکن است افراد در رسیدگی به حساب‌های مالی دچار مشکل شوند، اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر به تدریج ارقام را فراموش می‌کند و نمی‌داند با آن‌ها چه کار کند.

جا به جا گذاشتن اجسام؛ هرکسی ممکن است موقتا کیف پول یا کلیدش را سر جایش نگذارد. این درحالیست که فرد مبتلا به بیماری آلزایمر ممکن است اجسام را در جاهای نامربوط بگذارد، مثلا گذاشتن اتو در فریزر و یا ساعت مچی در قندان.

تغییرات در حالات و رفتار؛ همه ممکن است گاهی غمگین یا بد خلق باشند، اما در فرد مبتلا به بیماری آلزایمر خلق بیمار می‌تواند بدون هیچ دلیلی سریع تغییر کند، مثلا از حالت آرامش به اشک و خشم برسد.

تغییرات در شخصیت؛ به طور طبیعی ممکن است شخصیت افراد با افزایش سن کمی تغییر کند، ولی تغییر شخصیت در فرد مبتلا به بیماری آلزایمر می‌تواند شدیدتر باشد. این تغییرات شامل سردرگمی، ترس و بدبینی، منزوی شدن، بی‌تفاوتی یا بروز رفتارهای نامناسب است.

از دست دادن انگیزه؛ به طور طبیعی افراد گاهی از کار در منزل، فعالیت‌های شغلی و یا وظایف اجتماعی خسته می‌شوند، ولی در نهایت و پس از کمی استراحت دوباره انگیزه‌های خود را باز می‌یابند، اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر ممکن است نسبت به وقایع و رویدادهای محیط زندگی و خانواده‌اش کاملا بی‌تفاوت بنظر آید.

ایسنا

انتهای پیام/

20 / 20 آلزایمر انجمن آلزایمر ایران اختلال حافظه دشواری در انجام کارهای عادی ضعف بیان مشکلات در تفکر ذهنی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آلزایمر انجمن آلزایمر ایران اختلال حافظه ضعف بیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۳۶۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»

حدود یک سوم افرادی که پسوریازیس دارند به آرتریت پسوریاتیک مبتلا می‌شوند. علایم ممکن است شدید بوده و به سرعت بدتر شوند یا می‌توانند خفیف باشند و طی سالیان و به آهستگی وخیم شوند.

علایم این بیماری می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

۱) درد و سفتی مفاصل: آرتریت پسوریاتیک می‌تواند این قسمت‌های بدن را تحت تاثیر قرار دهد:

- مچ پا

- زانو

- انگشتان

- انگشتان پا

- پایین کمر

همچنین احتمال سفت شدن مفاصل در اول صبح یا بعد از مدتی استراحت بیشتر است.

۲) گرمی و تورم مفاصل: همراه با درد، التهاب می‌تواند مفاصل شما را متورم کند.

۳) مشکلات ناخن: آرتریت پسوریاتیک معمولاً باعث ایجاد تغییراتی در ناخن‌ها می‌شود از جمله سوراخ شدن، شکستن یا حتی جدا شدن ناخن.

۴) درد پایین کمر: برای حدود ۲۰ درصد از افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک، التهاب باعث ایجاد مشکلاتی در مفاصل بین مهره‌ها می‌شود؛ وضعیتی به نام «اسپوندیلیت». همچنین باعث التهاب مفصل «خاجی‌تهیگاهی» می‌شود.

۵) آماس انگشت: این زمانی است که کل انگشتان دست یا پا متورم می‌شوند. علایم آماس انگشت می‌تواند به پزشکان کمک کند تا آرتریت پسوریاتیک را از آرتریت روماتوئید تشخیص دهند.

۶) مشکلات چشمی: در برخی موارد، افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک مشکلات چشمی را تجربه می‌کنند. همان فرآیند التهابی که باعث مشکلات مفصلی می‌شود می‌تواند به سایر نواحی بدن مانند چشم‌ها نیز آسیب برساند.

۷) درد پا: دو مورد از رایج‌ترین قسمت‌های بدن برای یافتن آرتریت پسوریاتیک در تاندون آشیل است که بین ماهیچه ساق پا و پاشنه یا پایین پای شما قرار دارد.

۸) درد آرنج: التهاب ناشی از آرتریت پسوریاتیک می‌تواند باعث درد در آرنج نیز شود.

۹) خستگی: حدود نیمی از افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک احساس خستگی می‌کنند که بر فعالیت‌های روزانه آنها تأثیر می‌گذارد. این وضعیت ناشی از التهاب ناشی از آرتریت پسوریاتیک است.

۱۰) مشکل در حرکت دادنِ دست و انگشتان: تورم و درد مفاصل که ممکن است با آرتریت پسوریاتیک همراه باشد، می‌تواند حتی کار‌های ساده و روزمره را سخت کند.

به گزارش «وب ام دی»، اگر هر یک از علایم بالا را دارید، به خصوص اگر پسوریازیس دارید یا در خانواده شما شایع است، با پزشک یا روماتولوژیست خود در مورد آنچه در حال وقوع است، صحبت کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد