Web Analytics Made Easy - Statcounter

یوسف مولایی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به اعلام بازگشت تحریم‌های آمریکا از سوی دونالد ترامپ و در پاسخ به این سوال که آیا این موضوع نقض حقوق بین‌الملل است، گفت: قطعا این موضوع مشکلی حقوقی است اما حقوق بین‌الملل در این رابطه شفافیت ندارد؛ چرا که پرونده‌های مشابهی مطرح نشده است تا ببینیم در دیوان بین‌المللی یا در رویه دولت‌ها چه رایی برای آن صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: فرآیندی شروع شده که ما می‌توانیم از باب دفاع از مواضع کشورمان آن را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بنامیم که سند برجام را بخشی از ظرفیت این قطعنامه معرفی کرده و هرگونه اقدام مغایر آن نقض این قطعنامه و حقوق بین‌الملل تلقی می‌شود.

این استاد حقوق افزود: با این وجود چه کسی باید اعلام کند این مغایرت صورت گرفته است؛ ما به عنوان ایران این اقدام خلاف قانون را به شورای امنیت اعلام می‌کنیم اما به لحاظ عملی این خود شورای امنیت است که باید در خصوص آن اعلام موضع کند. این درحالی است که شورای امنیت یا به موضوع ورود نمی‌کند و یا در صورت ورود هم با وتوی ایالات متحده مواجه خواهد شد.

مولایی گفت: حال که همین مرجع تنها صلاحیت اظهارنظر را دارد اگر ما بگوییم مغایرتی صورت گرفته باید ببینیم چه آثاری بر آن مترتب است و آیا مسئولیتی متوجه آمریکا خواهد شد یا خیر و همین موضوع است که ضعف ساختاری حقوق بین‌الملل را نشان می‌دهد. عملا اگر بخواهیم بحث حقوقی دقیق داشته باشیم، می‌بینیم که این مرجع خود وارد بحث نشده و مشکل ایران این است که چگونه در عمل، موارد این نقض را نشان بدهد.

وی همچنین در خصوص رای موقت دیوان لاهه که از آمریکا خواسته بود تا زمان اعلام نظر این مرجع تحریمی را اعمال نکند، گفت: دستور موقت در رویه دیوان اتفاق افتاده است و هرگاه این نهاد ببیند خسارت جبران‌ناپذیری به یکی از طرف‌های دعوا وارد می‌شود دستور موقت را صادر می‌کند.

مولایی افزود: در حال حاضر هم آمریکا در حوزه‌های حق حیات وارد شده است که دارو، درمان و مسائل پزشکی را هم شامل موارد تحریمی در نظر گرفته است و اینها مواردی است که ما در دیوان در خصوص آنها طرح دعوا کرده‌ایم.

این استاد دانشگاه ادامه داد: معمولا دیوان این دستور را صادر می‌کند و این دستور نیز در چهارچوب آیین‌نامه داخلی دیوان لازم‌الاجرا است اما لازم‌الاجرا بودن با قدرت اجرایی داشتن دو بحث جداست؛ این دیوان اهرم فشار و تنبیهی ندارد. اینکه آمریکا به دستور موقت تمکین نکرده است خروجی خاصی ندارد و هیچگاه جز در افکار عمومی تحت فشار قرار نمی‌گیرد و مسئولیت دیگری متوجه این ناقض قواعد بین‌الملل وجود ندارد.

وی افزود: آمریکا پیش از این نیز از کنوانسیون‌های مختلفی یا خارج شده و یا آنها را به حالت تعلیق درآورده و هیچ هزینه‌ای نیز پرداخته نکرده است. این کشور قدرت دارد تا اقدامات خلاف حقوق و قواعد بین‌الملل را انجام دهد اما با این حال نیز ایران باید این موضوع را به شورای امنیت ارجاع دهد و اعلام کند که این تصمیم صلح بین‌الملل را تهدید خواهد کرد. کارشناسان ما به این ابعاد واقف هستند اما اینکه چقدر این اقدامات موفقیت‌آمیز باشد، مشخص نیست.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ دیوان بین المللی دادگستری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۳۷۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا

بعد از مجلس نمایندگان کنگره، سنای آمریکا نیز لایحه ممنوعیت واردات اورانیوم غنی شده از روسیه را تصویب کرد و اکنون این سند بعد از  امضای آن توسط جوبایدن، اجرایی خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، سنای آمریکا شب گذشته، سه‌شنبه، به اتفاق آرا لایحه مربوط به ممنوعیت واردات اورانیوم غنی شده از روسیه را تصویب کرد.

پیش از این، این طرح به تصویب مجلس نمایندگان کنگره رسیده بود. اکنون این سند باید به امضای جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برسد. کاخ سفید از قبل اعلام کرده است که از این لایحه حمایت می‌کند.

به گزارش آژانس خبری بلومبرگ، این سند به اتفاق آرا در سنا به تصویب رسید. این قانون بعد از امضای رئیس جمهور، واردات اورانیوم روسیه به ایالات متحده را 90 روز پس از اجرایی شدن ممنوع خواهد کرد، البته معافیت‌های موقت را تا ژانویه سال 2028 مجاز دانسته است.

بدین ترتیب، این ابتکار به وزارت انرژی ایالات متحده اجازه می‌دهد، در توافق با وزیر امور خارجه و وزیر خزانه داری، مجوزهایی را برای واردات اورانیوم روسیه در حجم‌های مجاز توسط قوانین فعلی ایالات متحده صادر کند. این سند همچنین تعهداتی را بر وزارت نیرو تحمیل می‌کند تا گزینه‌هایی را برای جایگزینی اورانیوم وارداتی از روسیه در اختیار کنگره قرار دهد.

دولت جو بایدن ماه‌ها تلاش کرده بود تا واردات اورانیوم غنی شده از روسیه را ممنوع کند و تا قبل از این، بررسی این ابتکارعمل در کنگره "به بن بست" رسیده بود.

طبق اطلاعات وزارت انرژی ایالات متحده، روسیه نزدیک به یک چهارم اورانیوم غنی شده مورد استفاده برای سوخت بیش از 90 راکتور هسته ای تجاری را تامین می‌کند.

پیشتر، در اواسط ماه آوریل، بایدن از تولید اولین 90 کیلوگرم اورانیوم غنی شده در ایالات متحده خبر داد. به گفته او، انتظار می‌رود تا پایان سال حدود یک تن اورانیوم تولید شود که انرژی 100 هزار خانه را تامین خواهد کرد.

پیش از این، در اواخر ماه مارس، گزارشی از سوی شورای مشورتی امنیت بین‌المللی به ریاست آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، یادآور شد که وابستگی به سوخت هسته‌ای روسیه تهدیدی حیاتی برای امنیت ملی ایالات متحده است.در این گزارش همچنین اشاره شده که روسیه بر بازار جهانی سوخت هسته ای تسلط دارد و باید اقداماتی در این زمینه انجام شود. 

ریابکوف: انتقال گلوله‌های حاوی اورانیوم توسط آمریکا به کی‌یف یک اقدام جنایتکارانه استواکنش مسکو به تحریم‌های جدید کشورهای غربی علیه روسیهاتحادیه اروپا طرح تعیین سقف قیمت نفت علیه روسیه را تشدید می‌کند

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • کره شمالی تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران را غیرقانونی و غیرانسانی خواند
  • واکنش کره شمالی به تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران
  • بیانیه ۵ زبانه تشکل‌های اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان پیرامون حوادث دانشگاه‌های آمریکا
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • بحران کودک‌همسری در آمریکا
  • اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • هشدار آمریکا به دیوان کیفری بین‌المللی پیرامون حکم بازداشت رهبران اسرائیل
  • استدلال‌های مضحک نهادهای اطلاعاتی آمریکا از اوضاع جهان