Web Analytics Made Easy - Statcounter

آلودگی هوا به عنوان چالشی که سالهاست گریبانگیر کلانشهرهای کشور شده، با شروع فصل سرما و بروز پدیده وارونگی دما شدت بیشتری می یابد. هر چند عوامل مختلفی مانند سوخت های خانگی، صنایع، نیروگاه ها و خودروها به عنوان عاملان آلودگی معرفی شده اند، اما بنا به اعتقاد بسیاری از کارشناسان متهم ردیف اول این معضل، خودرو و سوخت است که سوخت و خودروهای دیزلی نیز به نوبه خود نقش پررنگی در این روند دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در چند سال اخیر برای تولید و توزیع سوخت های استاندارد تلاش زیادی صورت گرفته، اما مسئله خودرو و سوخت همان حکایت مرغ و تخم مرغ است که دود آن در این میان به چشم مردم می رود. با تصویب قانون هوای پاک نهادهای مرتبط ملزم به تولید محصولات و سوخت استاندارد شدند که در این میان سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نهادی حاکمیتی و نظارتی نظارت بر عملکرد دستگاه ها را عهده دار شده است اما برخی کارهای تخصصی مانند پایش جایگاه های عرضه سوخت را نیز انجام می دهد. پایش ماهانه جایگاه های سوخت رسانی

بر این اساس ماهانه جایگاه های عرضه سوخت در کلانشهرها را پایش و نتیجه را در قالب گزارشی به کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا ارسال می کند که با توجه به نقش سوخت و خودروهای دیزلی از سال گذشته کار پایش جایگاه های عرضه سوخت دیزل در محورهای مواصلاتی کلانشهرها را نیز آغاز کرده است.

موتورهای احتراق داخلی دیزلی با وجود تمام مزیت­ ها برای استفاده به عنوان خودروهای سنگین، مقدار قابل توجهی انتشار ذرات معلق و اکسیدهای نیتروژن دارند. اندازه­گیری­ های مستقیم بر روی خروجی اگزوز این دست خودروها نشان می دهد که بخش عمده از ذرات معلق تولیدی موتورهای دیزل را ذرات حاوی کربن یا دوده تشکیل می ­دهد، آلاینده کربن سیاه (Black Carbon) اثر مخرب فراوانی بر سلامت انسان و محیط زیست دارد ازاین رو پایش جایگاه های عرضه سوخت دیزل در محورهای مواصلاتی کلانشهرها در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گرفت.

 

آغاز فصل سرما و سریال تکراری وارونگی هوامدیرکل پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط ‌زیست معتقد است: با آغاز فصل سرما شاهد بروز پدیده وارونگی دما در کلانشهرها هستیم بر این اساس مقوله پایش سوخت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. 

شینا انصاری با اشاره به اینکه به دلیل اهمیت موضوع، یکی از برنامه هایی که تصویب شد این است که علاوه بر پایش های محیطی، کنترل منابع آلاینده را نیز به ویژه در ۸ کلانشهر داشته باشیم، می گوید: منظور از منابع آلاینده، خودروها و سوخت آنهاست و در این میان سوخت نفت گاز برای خودروهای دیزلی را با جدیت پیگیری می کنیم که تاکنون در جلسات کارگروه ملی و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی مطرح و تاکید شد که حتما سوخت یورو ۴ به ویژه در کلانشهرها و محورهای مواصلاتی آنها توزیع شود.

وی گفت: مقرر شد ماهانه جایگاه های عرضه سوخت دیزل در محورهای مواصلاتی کلانشهرها را نیز پایش کنیم که بر این اساس کار پایش از سال گذشته در کشور آغاز شد که با این کار میزان گوگرد در سوخت های دیزل پایش می شود.
مدیرکل پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط ‌زیست تاکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع برنامه مشترکی با شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی در قالب یک تفاهم نامه داریم تا کارها هماهنگ پیش رود. بر این اساس جایگاه ها را به صورت هفتگی پایش و اطلاعات را جمع بندی و به صورت ماهانه در جلسه کارگروه آلودگی هوا اعلام می کنیم.

 

ادعای شرکت ملی پخش، واقعی نیست

وی اظهار داشت: هرچند شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی ادعا دارد به تدریج سوخت یورو ۴ نفت گاز را با محتوای گوگرد ۵۰ PPM توزیع می کند، اما نتایج اندازه گیری ها نشان داد تعداد کمی از نمونه ها ۵۰ PPM بود، اما نسبت به گذشته میزان گوگرد بسیار کم شده است. طبق بررسی ها میزان گوگرد بین ۵۰ تا ۲۰۰ PPM بود، اما زمانی گوگرد در تهران بالای ۵ هزار PPM بود بنابراین روند مثبت شده است.

 انصاری گفت: تا پیش از این جایگاه های عرضه سوخت در داخل شهرها در سراسر کشور را پایش می کردیم که کار پایش جایگاه های عرضه سوخت دیزل در محورهای مواصلاتی که بیشتر برای سوختگیری خودروهای سنگینی است که وارد شهرها می شوند، اما از سال گذشته به ویژه در فصل زمستان آغاز شد که بر این اساس باید حتما یورو ۴ باشند. انصاری گفت: قرار است ماهانه ۱۶۰ جایگاه عرضه سوخت در محورهای مواصلاتی پایش شود که با توجه به تحریم ها اما باز هم این روند خوب است.  وی با اشاره به هزینه بالای پایش افزود: چون تعداد جایگاه ها زیاد است نمی توانیم هفتگی همه را پایش کنیم از این رو قرار شد هر هفته حدود ۳۰ جایگاه پایش شود و چون روند پایش جایگاه های عرضه کننده سوخت دیزل پیچیده است، استان ها توان انجام آن را ندارند از این رو آزمایش و اندازه گیری ها باید در تهران انجام شود.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۳۷۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب جدول توزیع اعتبارات نیروهای مسلح

نمایندگان مجلس شورای اسلامی جدول ۲۱ لایحه بودجه با عنوان «توزیع اعتبارات نیروهای مسلح در بوجه سال جاری» را تصویب کردند.

به گزارش مشرق، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ جدول ۲۱ با عنوان «توزیع اعتبارات نیروهای مسلح» را به تصویب رساندند.

حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق در توضیح این جدول گفت: این جدول مربوط به نیروهای مسلح است که ما ۱.۸ میلیارد یورو پیش‌بینی کردیم. این بودجه برای بنیه دفاعی کشور است.

نماینده دولت نیز گفت: در این جدول نرخ پیش‌بینی شده برای ۱.۸ میلیارد یورو بیشتر از نرخ پایه کالاهای اساسی یعنی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان و بازار دوم یعنی ای پی اس است و احتمالا نرخ بازار آزاد بوده که ما با آن مخالفیم.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • ◄ رفع مسدودی ۶۰۰۰ کارت سوخت کامیون و اتوبوس
  • بزرگترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران در مارلیک افتتاح شد
  • آتش سوزی خودروی پراید در جایگاه سوخت آستارا
  • آتش سوزی خودروی پراید حین سوخت گیری در آستارا/ حریق مهار شد
  • آتش سوزی در جایگاه سوخت سی ان جی آستارا
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • تصویب جدول توزیع اعتبارات نیروهای مسلح
  • اولین جایگاه سوخت هیدروژن برای کامیون ها افتتاح شد
  • پایش معادن شهرستان تفت
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند