Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@10:25:46 GMT

تایباد زیستگاه امن شرق کشور برای درناهای مهاجر است

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۳۸۰۵۵

تایباد زیستگاه امن شرق کشور برای درناهای مهاجر است

به گزارش خبرگزاری مهر تورج همتی ضمن اشاره به اینکه خراسان رضوی یکی از کریدورهای حرکت پرندگان مهاجر از سمت سیبری است، گفت: دشت های کاریز در شهرستان تایباد یکی از بهترین زیستگاه های پرندگان به ویژه پرندگان شکاری و تنها زیستگاه درنای خاکستری در شرق کشور است.

همتی ادامه داد: این منطقه در خراسان رضوی و حاشیه هریرود بهترین منطقه برای زمستان گذرانی درنای خاکستری است که همه ساله از اواخر مهر ماه از سوی سیبری به منطقه تایباد مهاجرت کرده و تا پایان فروردین ماه میهمان دشت های این شهرستان مرزی هستند  وبر اساس سرشماری های صورت گرفته در چند ساله اخیر، جمعیت درناها در این زیستگاه زمستانه بین ۲۵۰ تا ۵۵۰ قطعه متغیر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن اشاره به اینکه همه ساله با آغاز کوچ درنای خاکستری بیش از هزار قطعه از این نوع پرنده به این شهرستان وارد می شوند تصریح کرد: با توجه به آغاز مهاجرت در همه آبگیرها، برکه ها، سدها و بندهای سطح این استان، کارشناسان با هدف انجام آزمایش، پایش و کنترل احتمالی بیماری آنفلوآنزا و نیز جلوگیری از شکار و صید پرندگان مهاجر فعال هستند و حفاظت از این گونه مهاجر نیز درشرح وظایف محیط بانان منطقه گنجانده شده است و بنا بر قانون، شکار هر قطعه درنای خاکستری حدود ۲۰میلیون ریال جریمه نقدی و بنا به تشخیص قاضی ۶ ماه تا سه سال حبس دارد.

این مقام مسئول  درادامه به وجود ۲۲ آبگیر، سد و بند اصلی میزبان پرندگان مهاجر در خراسان رضوی اشاره  کرد و بیان کرد: البته پرندگان مهاجر در هر محل و منطقه ای که شاهد تجمع آب هستیم حضور دارند و علاوه بر درنا حدود دو هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی همچون غاز پیشانی سفید، غاز حاکستری، اردک سر سبز و سر حنایی، خوتکا، مرغابی و آنقوت با آغاز فصل سرما به دشتهای تایباد مهاجرت کرده و در کنار رودخانه هریرود ۶ ماهه دوم سال را می گذرانند و البته پرنده درنا  با نام علمی Grus grus  که در بین بومیان منطقه کلنگ قطار نامیده می شود؛ از گونه های ارزشمندی است که  درشرق کشور فقط در تایباد دوران سرما را سپری می کنند.

همتی همچنین بر ضرورت کسب اطلاعات بیشتر در باره این پرندگان و زیستگاهشان به منظور برنامه ریزی مناسب تر برای حفاظت از این گونه ها تأکید و گفت: درواقع هدف از سرشماری زمستانه پرندگان در زیستگاهی همچون منطقه تایباد، شناسایی گونه ها، تعیین جمعیت و وضعیت زیستگاه پرندگان مهاجری همچون درنا است.

درناها پرندگانی بزرگ با پاها و گردن بلند، دم نسبتا کوتاه، بال‌های دراز و منقاری بلند و قطور هستند که ظاهری شبیه لک‌ لک داشته و شاه پرهای ثانوی داخلی بال‌های آنها بسیار بلند است به طوری که روی دم آنها را می‌پوشاند، این حیوانات گردنی بلند و نوکی کوتاه و قوی دارد، پاهای آن نیز بلند و بسیار قوی است، طول بدن این پرنده به ۱۱۵ سانتیمتر و وزن آن به ۶ و نیم کیلوگرم می‌رسد و رنگ آن نیز خاکستری است که با عمری طولانی پرنده‌ای با تمایلات زندگی اجتماعی است و به صورت گروهی مهاجرت می‌کند.

کد خبر 4453201

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی پرندگان پرندگان مهاجر حیات وحش شورای شهر تهران شهرداری تهران اربعین 97 نیروی انتظامی وزارت آموزش و پرورش شهر تهران پلیس راهور یوم الله 13 آبان سید محمد بطحایی سازمان تامین اجتماعی حیات وحش محسن هاشمی سازمان محیط زیست شهردار تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۳۸۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه خوزستان متولد شدند

داود میرشکار مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: خوشبختانه شرایط در منطقه برای زاد و ولد این گونه حیوانی مناسب است که باعث شده این اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در استان در پارک ملی کرخه متولد شوند.

او ادامه داد: برنامه حفاظت از گوزن‌ها با تدابیر و شدت بیشتری در فصل زایش به طور شبانه روزی در زیستگاه‌های طبیعی این گونه در حال انجام است.

میر شکار ادامه داد: بعد از بیماری میاز که در سال ۱۳۹۳ باعث تلف شدن تعداد زیادی از گوزن‌های پارک ملی کرخه شد این اداره کل با بر نامه‌های پایشی و رصد شبانه روزی زیستگاه را برای احیای مجدد این گونه آماده کرده و برنامه‌های خاص حفاظتی و کنترل بیماری در این پارک انجام می‌شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: هدف این اداره کل علاوه بر تکثیر در محیط‌های کنترلی، تکثیر بصورت آزاد در محیط‌های طبیعی بوده و به همین منظور در سایت تکثیر از ۵ رأس در سال ۱۳۹۸به ۱۲ در سال ۱۴۰۲ راس رسید است که نشان از پویایی و موفقیت این سایت و مدیریت مطلوب منطقه می‌باشد وی پیشبنی کرد که در سال جاری ۳ تا ۴ گوساله به این جمعیت اضافه شود.

گوزن زرد ایرانی که با نام علمی «Dama mesopotamica» شناخته می‌شود، زیرگونه‌ای از گوزن زرد اروپایی است که در حال حاضر از گونه‌های در معرض خطر است و در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار دارد.

زیستگاه اصلی این گونه حیوانی در جنگل‌های دز و کرخه استان خوزستان است و در طول سال‌های اخیر مناطقی هم در استان‌های مختلف برای تکثیر این گونه در نظر گرفته شد. جزیره اشک ارومیه، دشت ناز ساری از جمله این مناطق هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۳۰ درصد آبگیری شد
  • آبگیری ۳۰ درصد از تالاب کجی نمکزار نهبندان
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • تولد نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی امسال در پارک ملی کرخه
  • اولین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه خوزستان متولد شدند