Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید ریحانی مدیر عامل تعاونی سیب زمینی‌کاران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص تولید سیب زمینی در کشور اظهار کرد: تولید سالیانه کشور در تولید سیب زمینی حدود 5 میلیون تن است که در سال زراعی 96-97 کمی با کاهش عملکرد در تولید مواجه شدیم که یکی از دلایل آن طولانی شدن بارندگی‌های بهاره بود که باعث شد کشت‌های بهاره با مشکل آفت و بیماری مواجه شوند و کشت‌هایی هم که در پایان بهار و ابتدای تابستان انجام می‌شد دیرتر از موعد عملیاتی شود و با مشکل مواجه شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با پلمپ شدن برخی چاه‌های غیرمجاز در کشور برخی کشاورزان با کم‌آبی مواجه شدند. به عنوان مثال کشاورزی که 20 هکتار زمین را زیر کشت برده بود در زمان آبیاری با مشکل مواجه شد و عملکرد آن کاهش یافت.

ریحانی در ادامه تصریح کرد: دلیل دیگر کم شدن میزان تولید این بود که کشاورزان به خاطر خسارات وارد شده به تولید توان ادامه کشت را نداشتند و از چرخه تولید خارج شدند و استان‌هایی مانند لرستان با کشت سیب‌زمینی به منظور جلوگیری از خشکسالی مقابله کردند. در این استان کاشت محصولاتی مانند سیب زمینی و هندوانه به عنوان محصولات پر‌آب‌بر ممنوع شده است. البته در استان لرستان بیشتر کشاورزانی که از استان‌هایی مانند همدان به این استان می‌روند این محصولات کشت می‌شد اما دیگر اجازه اجاره دادن زمین به این کشاورزان داده نشد و این مسائل باعث کاهش میزان تولید سیب زمینی شد.

مدیر عامل تعاونی سیب زمینی‌کاران در رابطه با کاهش سطح زیر کشت گفت: یکی از مشکلات اصلی ما در بخش کشاورزی این است که نمی‌توان به صورت دقیق سطح زیر کشت و میزان تولید را برآرود کرد. امسال هم از نظر میزان سطح زیر کشت و هم میزان تولید در واحد سطح کاهش داشته‌ایم. اما طبق آمار در کل ایران 180 هزار هکتار سطح زیر کشت سیب زمینی ثبت شده است اما تولید کمی از 5 میلیون تن کمتر شده است. سطح زیر کشت سیب زمینی در استان همدان هم 25 هزار هکتار بوده است.

ریحانی با اشاره به میزان صادرات در کشور تاکید کرد: از آنجایی که صادرات محصولات کشاورزی به صورت مستقیم انجام نمی‌شود و به صورت پیله‌وری و واسطه‌گری از کشور خارج می‌شود میزان دقیقی از صادرات آن در دست نیست. استان همدان مبدأ صادرات سیب زمینی است اما در گمرک آمار دقیقی به ثبت نرسیده است. محصول به لب مرز فرستاده می‌شود و از آنجا با واسطه و پیله‌وری از کشور خارج می‌شود اما از یک ماه پیش که مرز را بستند دیگر صادراتی انجام نشد که این اشتباه بزرگی بود.

وی افزود: با این توجیه که صادرات باعث بالا رفتن قیمت محصولی مانند سیب زمینی شده است، صادرات آن متوقف شد اما این راهکار خوبی برای تنظیم بازار نیست. می‌توانستند با وضع تعرفه، خروج هدفمندتر صادرات داشته باشند اما راهکار دولت همیشه تنها ممنوعیت یا رفع ممنوعیت است.

مدیر عامل تعاونی سیب زمینی‌کاران در خصوص میزان مصرف سیب زمینی در کشور و مازاد تولید تصریح کرد: میزان مصرف سیب زمینی هر ایرانی در سال 45 کیلوگرم است که با احتساب جمعیت به 3میلیون و 600 هزار تن می‌رسد و حدود 500 هزار تن هم صادرات داریم. حدود 300 هزار تن هم مصرف صنایع تبدیلی است.

وی ادامه داد: حدود 4 میلیون و 500 هزار تن سیب زمینی در کشور نیاز داریم اما میزان تولید ما بیش از نیاز مصرفی و صادراتی کشور است که باعث مشکل می‌شود و هر سال که این 500 هزار تن مازاد با مشکل آفت و کاهش تولید مواجه شود قیمت سیب زمینی به یک قیمت عادلانه می‌رسد. ما اگر بتوانیم میزان سطح کشت را مدیریت کنیم می‌توانیم محصول خود را با یک قیمت عادلانه و معقول‌تر به فروش برسانیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تنظیم بازار خشکسالی دولت سیب زمینی گفتگو با ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۳۸۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم

وزیر صمت در پاسخ به سوال خبرنگار بازارنیوز پیرامون تولید نوکیای ایرانی گفت: فروش کالای تقلبی در کشور ممنوع است؛ لذا در صورت محرز بودن تقلبی بودن این تلفن همراه، تولید آن در کشور متوقف خواهد شد.

گروه دیجیتال بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «عباس علی آبادی» وزیر صمت در نشست خبری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی «ایران اکسپو» در پاسخ به سوال خبرنگار بازارنیوز پیرامون برنامه این وزارتخانه برای ساخت تلفن همراه در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: ما در کشور در مورد این کالا هنوز برند معتبر و قابل قبولی که صد در صد خود اتکا باشد نداریم.


وزیر صمت افزود: در وزارت صمت هم در بعد نرم افزاری و هم در بعد سخت افزاری برنامه داریم و جزو برنامه‌های اولویت دار ماست؛ هر اندازه که خودرو مهم است موبایل هم مهم است.


وی همچنین درباره عرضه نوکیای تقلبی در سطح بازار موبایل ایران گفت: در صورت محرز بودن تقلبی بودن این تلفن همراه، کالای تقلبی در کشور نهاد مسئول خود را دارد و البته ما هم مسئول هستیم قطعا اگر ثابت شود لااقل به آن خدمت نمی‌دهیم و به دستگاه‌های مربوطه و تعزیرات معرفی می‌کنیم.


علی آبادی تاکید کرد: فروش کالای تقلبی در کشور ممنوع است؛ اگر متوجه بشویم جلوی واردات را می‌گیریم ارز و ریال به آن تخصیص نمی‌دهیم و به دستگاه‌های مرتبط معرفی می‌کنیم.


مشروح گفته‌های علی آبادی را در کلیپ زیر مشاهده کنید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: نوکیای ایرانی ، تولید موبایل ، نوکیا ، وزارت صمت ، عباس علی آبادی ، کالای تقلبی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9l

دیگر خبرها

  • املاک مازاد دستگاه‌ها باید شناسایی و معرفی شوند
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌فروشی معادن
  • گندم معمولی هر کیلو۱۸۵۰۰تومان از کشاورزان استان خریداری می شود
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید